Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Sigara
___MS Lİ DOSTLAR PAYLAŞIM PLATFORMU
28 Mayıs 2023 - 03:23:30 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarımızdan bölümünden ulaşabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardım Oyun Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sigara  (Okunma Sayısı 4611 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sineeem
Asil Üye

Teşekkür Sayısı 0

« : 15 Aralık 2020 - 11:24:32 »

Merhabalar
5 yıl yoğun sigara kullandım. Ağustos sonunda birden yani azaltmadan sigarayı tak diye bıraktım. 15 gün sonra çok ağır bir atak geçirdim. Omurilik komple lezyon dolu. Öyle ki 1 hafta tekerlekli sandalye üstünde kaldım. Yoğun tedavi ile ayağa kalktım. Şimdi 1 aydır yine sigara kullanıyorum ama iyileşme hızım çok yavaşladı. Tekrar sigarayı bırakmaktan korkuyorum.

Yaşayan var mı? Aniden sigarayı bırakınca vücut yoksunluk hissine kapılıp atak mı geçiriyor? Ben şimdi yine aniden sigara bıraksam daha mı kötü olurum? 

Umutluyum! İsterseniz bakın gözlerime, ışıl ışıl..
coster
Üye
*

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2020 - 11:56:11 »

Sigaranın zararı tartışılmaz. Her kişide MS ve tüm hastalıklar farklı seyrediyor olabilir.

Ben MS le sigaranın yürümeyeceğini düşündüğümden azantarak bıraktım. Bırakma aşamasında normalde oturup kalkmalara çok sıkıntı yaşamamama rağmen eğer otururken sigara içmişsem kalkmakta çok zorlandığımı gördüm. Herşeye rağmen kalkmıişsamda bir süre denge bulmakta zorlandım.

Aynı şekilde sigara içtiğim anlarda bacaklarımdan güç çekildiğini ve ayakta durmakta zorlandığımı gördüm.

Bunlar benim yaşadıklarım. Bence sizin için doktorunuzla konuştuktuktan sonraki karar en doğru karar olur.
sineeem
Asil Üye

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2020 - 23:15:21 »

Teşekkürler coster.

Umutluyum! İsterseniz bakın gözlerime, ışıl ışıl..
oslem
Yönetici

Teşekkür Sayısı 6

« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2020 - 12:50:43 »

Bende olumsuz etkilerini ysşadığımda bırakmıştım. Bahsettiğiniz durumu yaşamadım ve ysşayanda duymadım. Sigarayı bırakınca çok stres tasadınız mı o etkılemiş olabilir mi ?
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!

20 Nisan 2023 - 09:15:07