hikmet
|
|
« Yantla #1 : 08 Eyll 2007 - 23:48:35 » |
|
hayýrlýsý hocam sende bu güzel yürek oldukça herþey sana hayýrlýdýr elbet...
ben gün gün hatýrlamýyorum, ama kýsaca kendi hikayemi yazayým... geçtiðimiz yýl sonlarýnda yürümede bozulmalar, konuþmada peltekleþme, yutkunma güçlüðü, bir kez düþme gibi sorunlar üstüne önce özel bir hastanede dahiliye, nöroloji ve mr... sonra ms... sonra oradaki tavsiye üstüne cerrahpaþaya gittim... orada ayþe altýntaþ önce, ama oradaki maddi yükün fazla olacaðý açýktý... þiþli etfalden randevu aldým, orada þu andada doktorum olan feray hn. hemen yatýralým deyince ürktüm önce, ama sonra kabul ettim ve aralýk ayý baþlarýnda yattým þiþli etfalde... epeyce kontrol yaptýlar, sonra omurilikten sývý alýnmasý ve sonunda kortizon... aslýnda 10 günlük alýndý prednol ama 7 gün devam edildi... þikayetlerim epeyce düzeldi, belki sadece psikolojikl þeyler vardý...
sonra epeyce iyiydim, ama hastane korkusu vardý hep... feray hn a ilk kontrole gittiðimde birþey yoktu iyiydim epeyce, ama bir kaç ay sonra sol gözümde bulanýk görme baþladý, yürümede arada sýrada sorunlar... ama bunlarý önemsemedim hiç, yokmuþ gibi davrandým... mayýs ayýnda ikinci kontrolde feray hn a söyleyince gözdeki bu durumu mr istedi... sonra fark etti galiba hastane rahatsýzlýðüýmý , bende sadece kortizon almaya gelsem olurmu demiþtim, öyle yaptýk... 5 gün sabahlarý hastaneye gidip kortizon ve sonrasýnda müjdeli haberi verdi feray hn... iðne baþlýyor... kortizonlar sonrasý iyiydim ama gözdeki bulanýklaþma devam etti... sonra hemþirem þükran hn la tanýþtýk... betaferonlar baþladý, ama bir kaç gün sonrasýnda üþüttüm ve ishal oldum... bir gün iþyerinde sað kolum uyuýþtu, kendimdem geçtim biraz, epeyce zor yürümeye baþladým ve benimle hastaneye birisi gelsin dedim... gelen arkadaþýmýn yardýmýyla yürüdüm ve hastanede bir mr daha... ama o atak en garip olanýydý, saat on gibi baþladý, akþama doðru düzeldim... ama ben iyiyim desemde feray hn. 5 gün daha kortizon ve iðnelere devam...
sonra iyiyim galiba, artýk fazla takmýyorum, galiba en güzelide o... sol gözde bulanýklýk var, hatta göz kontrolünde ortaya çýktýki %40 görüyormuþ sol gözüm sadece... takmýyorum desemde artýk bazý küçük þeylerin önemli olduðunu anladým, ama hayatta herþey için deðil, sadece kendimizle ilgili küçük þeylerin... önümüzdeki perþembe tekrar gideceðim yeni betaferonlarý yazdýrmak için... hayýrlýsý hocam hepimiz için hayýrlýsý...
|