Nelere dikkat etmeliyiz? |
<< < (5/6) > >> |
ozzi34: o zaman bende þekerli yerim :) artýk arada kaçýrýrim :) |
gulgulgul: k0rtizonlar þekeri yükseltir bu arada,,,þekerli yerkende dikkat etmek gerekiyo |
ozzi34: :) :) :) yine bi çýkýþ yolu bulurum ben :P |
hapsetme: yeme içme konusuna fazla dikkat etmem..ilk baþlarda tabiki de dikkat ederdim ilerleyen yýllarda boþladým, sigara da kullanýyorum..sevdiðim bi marka kýrmýzý þarap vardýr keyif olsun diye bir iki kadeh içerim..Dr.umun dediðine göre takip ettiði 600 küsur hasta arasýnda en aykýrý baþýna buyruk hastasýymýþým.. |
miss_daisy: Arkadaslar, Beslenme ile ilgili direk bir veri olmamasina ragmen ben beslenmenin kesinlikle MS'in ilerlemesinde cok onemli bir faktor oldugunu dusunuyorum. Tabii bu tamamen kisisel bir secimdir ve kendimce asagidaki web sayfalarindan derledigim diyeti ilgilenenlere sunuyorum....Tekrar belirtmek ederim hicbir iddiam yok, kendi verdigim karari ve kaynagini ilgilenenlerle paylasmak istedim, ilgilenen sayfalara bakabilir... Hepimize acil sifa ve daimi saglik dilerim... http://www.overcomingmultiplesclerosis.org/ http://www.swankmsdiet.org/ MS DIYETI YASAKLAR- ASLA YENMEYECEKLER 1. Sut ve sut urunleri (peynir, krema, dondurma, yogurt) 2. Ekmek, makarna, pasta, pogaca gibi un iceren urunler…ev yapimi yada hazir alinmis 3. Kirmizi et, kirmizi etle pisirilmis yemekler (et yagini yemegin suyuna saldigi icin) 4. Disaridan alinmis her turlu abur cubur cikolata ve kekler de dahil 5. Kati yaglar- tereyagi, margarin ve bunlarla yapilmis hersey 6. Kola, gazoz gibi sekerli icecekler (arada sirada diyet olanlar icilebilir) 7. Yumurta sarisi SERBESTLER 1) Tum meyve ve sebzeler 2) Hergun mutlaka yesil yaprakli otlarbol bol yenecek, dere out, tere otu, maydonoz, roka , semizotu vs 3) Tum deniz urunleri- haftada en az 4 gun 4) Beyaz tavuk/ hindi eti (haftada en fazla 2 ogun) 5) Yumurta beyazi istendigi kadar 6) Soya sutu/ Pirinc sutu (buyuk marketlerde satiliyor) 7) Bakliyatlar 8) Kuru yemisler (ozellikle ceviz, san fistigi olmayan fistik, kuru meyveler – kuru uzum vs) abur cubur yerine 1 kase karisik kuru meyvelerle kuru yemis yenebilir 9) Misir (patlamis da olabilir, konserve misir isitilip icine sirke ile atistirmalik da olabilir) 10) Evde hazirlanmis meyve sulari 11) Cay ve ozellikle yesil cay (gunde 2 bardak) 12) Arada bir kizartma yenilebilir ancak kizartma yagi ilk kez kullanilmis olacak ve rengi hala acik sari olacak 13) Pilav cesitleri (tavuklu/ nohutlu/ domatesli/ misirli) 14) Yaglar, z.yagi, aycicek yagi, kanola yagi, susam yagi, misirozu yagi ve tum bitkisel yaglar HERGUN KAHVALTIDA MUTKLAKA YENILECEK- SINIR SISTEMININ ONARIMI ICIN 2 Cay kasigi zencefil + 2 cay kasigi tarcin + 2 cay kasigi zerdecal + 2 cay kasigi keten tohumu, bal veya pekmezle karistir icine 3+4 adet cevizle beraber ONERILEN VITAMINLER KALSIYUM + VITAMIN D, OMEGA 3 BALIK YAGI, VITAMIN B |
Navigasyon |
Mesajlar |
Sonraki Sayfa |
Önceki Sayfa |