Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Zincirleri kýrmak!
20 Nisan 2024 - 15:25:25 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Zincirleri kýrmak!  (Okunma Says 8359 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
mura7
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 2


« : 22 Kasm 2018 - 12:34:14 »

Zincirleri Kýr!

Deðerli okurlar, uzun uzun anlatýp sizleri sýkmaktan ziyade kýsaca kendimden bahsetmek isterim. 27 yaþýndayým, Bilgisayar Programcýlýðý okudum. Þuan Dijital Reklam Tasarýmý yapýyorum ve evimden çalýþýyorum.
Hastalýðýmý 2 ay önce öðrendim ve sanýrsam yaklaþýk olarak 7 aydýr hayatýmda var olan bir durum olduðunu öðrendim.

Nedir peki bu MS?

Baðýþýklýk sistemimiz, zedelenmiþ olan miyelin kýlýfýna ve  altýnda olan beta hücrelerini yabancý bir madde olarak görüyor ve saldýrýyor. Bununla birlikte sinir sistemi zarar görüyor ve vücudumuzda çeþitli problemler yaþanmaya baþlýyor. Güç kaybý, karýncalanma, çift görme bilmemne vs vs.. Bunlara da atak deniyor. Bu ataklar beyinde yada omurda izler býrakýyor bunlarada plak deniyor.
Dünya üzerinde çeþitli araþtýrmalar, tezler, testler yapýlmasýna karþýn bende hayatýmý gözden geçirdiðimde ne gibi bir etken bunu tetiklemiþ diye düþündüm uzun uzun.

1. Stres

Kesin olarak bilinmesi gerekiyor ki sadece bu hastalýk için deðil, tüm hastalýklar stresten beslenir. Ýnsan ne yaparsa kendine yapar. Ýyi olursan iyi, kötü olursan kötü. Bu yaþam þartlarýna baðlý olduðu için bizlerin elinde olmuyor pek. Fakat þu soru gelir aklýma. Herþey iyi olsaydý yada kusursuz bir düzenimiz olsaydý bir zorluk karþýsýnda nasýl dik durabilirdik? Sen yeter ki kendine güven!  En ufak þeylerle mutlu olmayý öðren. Aklýný boþalt ve odaklan, yapabilieceðine inan. Çünkü inanýrsan baþarýrsýn!

2. Hareketsizlik ve Oyun

Ýþim gereði evden çalýþýyor, zamanýmýn büyük bir bölümünü çalýþmayla sonra ki kýsmýný oyun oynamak ile geçiriyordum. Bu arada aklýnýzda þu soru vardýr. Ya bu adam kesin kiloludur, dýþarý çýkmýyo etmiyo yiyo içiyo yatýyo gibisinden. Hayýr 1.72 boyum ve 58 Kiloyum. Günde 13 saat kadar çalýþýyo 3 saat oyun oynuyordum. Çalýþmaktan deðil ama oyun sonrasý aðrýyan boynum ilaç içmediðim süre boyunca geçmiyordu. Yanlýþ anlaþýlmasýn oyun tabi ki oynayýn fakat kendinizi kasmayýn. Benim baðladýðým en büyük nedendir bu. Ek olarak dýþarý çýkýn derin derin nefes alýn ve yürüyün. 10 Dakika ile baþlayýn ve artýþ gösterin.

Þimdi gelelim mevzumuza..

Deðerli okurlar, MS inanýn dert edilecek bir þey deðil! Bunu þöyle bir hastalýk düþünün, vücudunuz sizden saðlýklý bir yaþam istiyor. Olmasý gerekende bu deðil mi zaten? Ufak sorunlarý büyüterek dert edinmek insan doðasýnda var. Takmayýn doktorunuz ilaç verdiyse zamanýnda kullanýn, bir yemek öðünü gibi düþünün sonrasýnda hayata devam edin. Aklýnýzda yer etmesin, gözlerinizi kapatýn ve kendinize odaklanýn. Unutmayýn insanýn baþaramýyacaðý hiç bir þey yoktur!

Gerçekleri kabullen!

Aaa, hastalýðým var napýcam þimdi hadi bunalým, bitiyorum vs vs vs...
Tamam o zaman 1 sene boyunca aðlayalým olur mu? Peki 1 senenin sonunda geçicek mi herþey? Sabahlara kadar düþünelim, uykusuz kalalým. Tüm insanlara anlatalým ve moral bozalým hadi.. Ne deðiþicek? Bunlarý býrak ve odaklan, ne istiyosan beynine emir ver. Sen istersen inan herþey olur.

Yüzebiliyosanýz bol bol yüzün!

Lokasyonunuzda eðer havuza girebileceðiniz bir yer var ise deðerlendirin. Tüm vucudunuzu çalýþtýrýn. Yoksa eðer açma germe ve kasýlma hareketleri ile kendinizi yormadan günlük spor egzersizlerinizi yapýn.

Sigara

Þunu söylemek istiyorum ki bende içen birisiyim ve býrakmak için çaba gösteriyorum. Normal olarak 1 günde 10 - 12 sigara içerdim. Þuan 5 - 6 tane içiyorum. Ýnanýyorum tamamen býrakýcam.

Daha fazla sizleride yormadan sona gelelim. Deðerli okurlar bu sadece hastalýða sahip olan kiþilere deðil, tüm herkes için bir tavsiyemdir. Ýnsan beyni ile herþeyi yapabilecek kabiliyete ve arzuya sahiptir. Gözlerinizi kapatýn ve kendinize odaklanýn. Emir verin, isteyin ve inanýn. Hayattaki problemleri çözmeli ve sonuca ulaþmanýz gerektiðini asla unutmayýn!
Sevgilerle..
Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #1 : 22 Kasm 2018 - 12:51:28 »

Aramýza hoþgeldin ,  Yazdýklarýnda öyle haklýsýn ki  saðol ...
Logged
mura7
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 2


« Yantla #2 : 22 Kasm 2018 - 13:23:04 »

Teþekkür ederim, çok saolun.
Logged
zerre
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 56


« Yantla #3 : 23 Kasm 2018 - 01:36:50 »

Genç yaþýnýza raðmen çok güzel tespitler yapmýþsýnýz. Yazdiklarinizin hepsine katýlýyorum.Ben yaþadýðýmýz her olgunun bir amacý olduðuna inanýrým. Neden ben? sorusu yerine bedenim bana ne mesaj vermek istiyor? Neyi deðiþtirmeliyim? sorusunu sorup cevabý bulmak asýl mesele.Yani fark edebilmek. Farkýndalýk... Size meditasyon ve mindfullness konularýný araþtýrmanýzý öneririm. Zaten MS e bu  bakýþ acýnýz sizi önce fark edebilmek için biraz sakinleþtirip yavaþlatacak,sonra da bu araþtýrmalara itecektir zannediyorum. Geçmiþin yüklerinden, geleceðin kaygýsýndan sýyrýlabilmek  ve anda kalabilmek dileðiyle 😊
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


07 Austos 2021 - 05:48:12