___MS Lİ DOSTLAR PAYLAŞIM PLATFORMU
17 Eylül 2021 - 22:22:27 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarımızdan bölümünden ulaşabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardım Oyun Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Gıdalara zarar vermeden hazırlamak  (Okunma Sayısı 2593 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hapsetme
Asil Üye
*****

Teşekkür Sayısı 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1214



« : 07 Şubat 2009 - 21:48:35 »

#Yemeğin nasıl hazırlandığı ve pişirildiği önemlidir. Yemekleri fazla kaynatmaktan ve kızartmaktan kaçınınız. Bu işlem sebze ve gıdaların içinde bulunan önemli minerallerin, vitaminlerin yıkılmasına neden olur. Sebzeli yemek yaparken doğrama isini yemek hazırladığınız esnada yapınız. Ufak doğramalarda ve ezmelerde kaçınınız. Meyve içinde aynı durum söz konusudur.

#Rafine edilmemiş pirinç ve buğday tüketmek önemli ve anlamlıdır. Çünkü bu besinler mineral, vitamin ve posadan zengin gıdalardır.

# Hazırlamış olduğunuz yemeklerin tazeliği önemlidir. Yiyebileceğiniz kadar yemek hazırlayınız. Tekrar ısıtılan yemeklerde kalori kaybı olmamakta ancak mineral ve vitaminler açısından değerlendirildiğinde oldukça değersiz olmaktadır.

#Buharla pişen yemekler yiyeceğiniz yemeklerin ağırlık türünü oluşturmalıdır. Yemeklerinizin sularını dökmeyiniz,çünkü pek çok vitamin ve mineral çözünmüş olarak yemeğin suyunda bulunur.
Logged

Mslidostlar facebook
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!


08 Şubat 2021 - 07:09:47