Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
UHT (UZUN ÖMÜRLÜ) SÜT
29 Nisan 2024 - 01:59:30 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: UHT (UZUN ÖMÜRLÜ) SÜT  (Okunma Says 2544 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
bülent
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 117


« : 14 Aralk 2008 - 21:30:46 »

Prof. Dr. Ahmet Aydýn, sütün raf ömrünü uzatmak için yapýlan pastörizasyon ve UHT’nin bazý hastalýk yapan bakterileri ortadan kaldýrýrken, faydalý bakterileri de yok ettiðini söyledi. Sütün içindeki faydalý bakterilerin hastalýk yapmadýklarý gibi, birçok hastalýðý da önlediðini, sütün kesilmesini ve ekþimesini saðladýðýný ifade eden Aydýn, "Süt, çok faydalý bir içecekken pastörizasyon, UHT ve homojenizasyonla çok zararlý bir ürün haline geliyor." görüþünü dile getirdi.

Ahmet Aydýn, pastörizasyonun, sütün vitamin ve mineralle zenginleþmesini engellediðini, sindirim enzimlerini tahrip ettiðini ileri sürerek, "Tahrip olan ve sindirilmeyen protein parçacýklarý, baðýrsaktan kanýmýza geçiyor, vücut da bunlarý düþman olarak algýlýyor ve baðýþýklýk sistemini tahrip ediyor. Ýnsan vücudu tahrip oluyor ve alerjik hastalýklara, baðýþýklýk sistemi hastalýklarýna, romatizmal hastalýklara neden oluyor. Çocuklarda görülen kronik orta kulak iltihabýnýn altýnda da süt kullanýmý vardýr." diye konuþtu.

Homojenizasyon sýrasýnda uygulanan basýncýn süt proteinlerinin moleküler yapýsýný büyük ölçüde deðiþtirdiðini kaydeden Aydýn, molekül yapýsý deðiþmiþ proteinlerin immün sistemini aþýrý uyardýðýný ve çocuðun ileride diyabet, astým ve multiplskleroz gibi "otoimmün-kendi dokularýný tahrip edici" hastalýklara yakalanmasýna yol açtýðýný iddia etti. Prof. Dr. Aydýn, sütün iyi bir kalsiyum kaynaðý olmadýðýný savunarak, "Bizim gibi ülkelerde laktaz eksikliði çok fazladýr. Bu nedenle bizim gibi ülkeler yoðurdu bilir, yoðurt ihtiyaçtan doðmuþtur. Batý ülkeleri yoðurdu bilmez, çünkü onlar süt þekerine daha eðilimlidirler." dedi.

Aydýn, "Süt, saðlam kemiklere neden olur" yargýsýnýn da kýrýlmasý gerektiðini belirterek, sütün kemikleri saðlamlaþtýrmadýðýný, tahrip ettiðini savundu. Sütün kalsiyum miktarýnýn yüksek olduðunu; ama iyi emilebilmesi için yeterli kalsiyum-fosfor dengesini tutturamadýðýný ifade eden Aydýn, þöyle konuþtu:

"Çünkü kalsiyumun emilebilmesi için fosforla belli bir oraný tutturmasý gerekiyor. Maalesef sütte bire bir gibi oran vardýr ve kalsiyum, fosfor iyi emilmez. Ýyi emilmediði zaman da kana geçmez. En çok süt tüketen ülke ABD’dir, yýlda kiþi baþýna 130 litre süt tüketimi vardýr. Ve en çok da kemik kýrýklarý ve kemik erimesi burada görülür. Meksikalý ve siyahlar fazla süt tüketmezler, bunlarda kemik kýrýklarý son derece azdýr."

Dereotu ve rokada, sütten daha fazla kalsiyum bulunduðunu anlatan Ahmet Aydýn, "Kalsiyum pek çok yeþil yapraklýda var. Bunlar ayrýca bir yýðýn vitamin saðlýyor. Hele de bunlarý taze taze tüketirseniz. Emilim açýsýndan kalsiyum, fosfor oranlarý da çok iyi. Yeþil yapraklýlar kemiklerin kuvvetlenmesi için gerekli olan potasyum, magnezyum açýsýndan da zengin. Kemiklerin güçlü olmasý için yeþil yapraklýlarýn tüketilmesine önem verilmeli." dedi.

Sütü süt olarak deðil, süt ürünü olarak kullanmanýn daha doðru olacaðýný dile getiren Aydýn, þu önerilerde bulundu:

"Mümkünse günlük mandýra sütü tüketilmelidir. Sütü alýnan hayvanýn meralarda otlamasýna ve suni yem yememesine dikkat edilmeli. Temiz olduðuna güveniliyorsa, sokak sütçüsünden de süt alýnabilir. Þehirdeki en iyi seçenek, günlük pastörize þiþe sütleridir. Uzun ömürlü homojenize kutu sütlerini kesinlikle kullanmayýn. Sadece ekþiyen veya kesilen süt ve yoðurtlarý yiyiniz. Sütü süt olarak deðil, mayalanmýþ olarak yoðurt, kefir, peynir olarak kullanýn. Böyle olunca kaynatmaktan dolayý kaybedilen vitamin, mineral ve enzimlerin bir kýsmý geri kazanýlýr."

’Kutu sütü yerine þiþe sütü ya da güvenliyse sokak sütçüsünü tercih edin’

Türk gýda ve içecek sektöründe faaliyet gösteren 23 ayrý sektörel derneðin bir araya gelerek oluþturduðu Türkiye Gýda ve Ýçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Genel Baþkaný Þemsi Kopuz da sütün, ’’bileþimindeki protein, karbonhidrat, mineral ve vitaminler açýsýndan dengeli beslenmede önemi tartýþýlmaz doðal bir gýda olduðunu’’ bildirdi. Topuz, pastörizasyon ve UHT iþleminin, ’’çið sütte bulunan ’patojen-hastalýk yapýcý’ mikroorganizmalardan kaynaklanacak muhtemel saðlýk risklerini ortadan kaldýrmak amacýyla, sütün besin deðerlerini en yüksek derecede koruyacak sýcaklýk ve sürede optimize edilmiþ ýsýl iþlemleri olduðunu’’ anlatarak, ’’UHT tekniði ile üretilen sütlere uygulanan bu ýsýl iþlemlerin aksine sokak sütlerine evde uygulanan geleneksel kaynatma iþleminde sütün içerisindeki mikroorganizmalar tam olarak yok edilemediði gibi sütün içerisindeki besin deðerleri de kayba uðramaktadýr.’’ dedi. Homojenizasyonun, ’’süt içerisinde bulunan yað damlacýklarýnýn sütün her tarafýna homojen bir þekilde daðýlmasýný saðlamak ve üst yüzeyde toplanmasýný engellemek’’ amacýyla uygulandýðýný kaydeden Topuz, homojenizasyon iþlemi ile süt yaðýnýn homojen daðýlýmýnýn saðlandýðýný, süt yað globüllerinin daha küçük parçalara bölünmesiyle süt yaðýnýn sindiriminin kolaylaþtýrýldýðýný bildirdi.























et Meþrubat içindeki ’Aspartam’ maddesiyle zehirleniyoruz:

Türkce sakarin veya diyet (diet) þekeri olarak tanýnmakta ve þeker hastalarý genelikle þeker yerine kulanmaktadýr. Fakat buna ilavetten 100’e yakýn yiyecek ve içecekte tatlandýrýcý olarak kulanýlmaktadý ve bunlarýn baþýnda Kola ve Pepsi gelir. Kola kutularýnýn üzerindeki "soðuk içiniz" yazýsý lezzet için yazýlmamýðý. Aþaðýda Diyet Kola hakkýnda bir yazý var. Olay ABD’de geçiyor. Ancak bildiðiniz gibi Türkiye’de de birçok kiþi diyet Pepsi ve diyet Coca Cola içiyor. Siz de içiyorsanýz okuduktan sonra fikrinizi deðiþtireceðinizden eminim. "2001 yýlý Ekim ayýnda kýz kardeþim (Dr. Roberts’in kýzkardeþi geniþ bilgi için: www.aspartame.com/... ) çok hastalandý. Mide spazmlarý vardý, dolaþmakta zorlanýyordu, yürümek ise baþlý baþýna bir sorundu. Sadece yataktan kalkmasý bile onu tüketiyordu, o kadar çok aðrýsý vardý.

2002 yýlý Mart ayýnda biyopsiler alindi ve 24 deðiþik ilaç almaya baþladý. Doktorlar kendisinde ne olduðunu bulamýyorlardý. O kadar çok aðrýsý vardý ve o kadar Hastaydý ki, ölmekte olduðunu biliyordu. Hazýrlýða baþladý. Evini, banka hesaplarýný, yaþam sigortasýný ve diðer þeylerini en büyük kýzýnýn adýna kaydettirdi ve küçük çocuklarýnýn en büyük kýzý ile birlikte olmalarýný saðladý..Son bir keyif yasamak istiyordu, böylece 22 Mart günü (tekerlekli iskemlede olmak kaydýyla) Florida’ya gitmeyi planladý. 19 Mart günü testlerinin nasýl geçtiðini öðrenmek için kendisini aradým. Testlerde bir þey bulunamadýðýný, ama kendisinde MS (multiple skleroz) olduðunu düþündüklerini, söyledi. Çok þaþýrdým, sonra bir arkadaþýmýn bana e-mail olarak gönderdiði bir yazýyý hatýrladým ve ona sordum:

"Diyet içecekler içiyor musun?" "Evet" dedi, o anda da bir tanesini açýp içmek üzere olduðunu söyledi, açmamasýný ve diyet meþrubat içmemesini söyledim, bahsettiðim yazýyý e-mail ile kendisine gönderdim. Telefon konuþmamýzdan 32 saat sonra beni aradý, diyet meþrubat içmeyi býraktýðýný ve yürüyebildiðini, merdiven çýkabildiðini ve adale spazmlarýnýn kaybolduðunu söyledi. Ýyileþmemiþti ama kendisini kesinlikle çok daha iyi hissediyordu. Makaleyi doktorlarýna göstereceðini ve eve dönünce beni arayacaðýný söyledi. Beni aradý, doktoru çok etkilenmiþti ve diðer MS hastalarýný arayarak suni tatlandýrýcý (Aspartam) kullanýp kullanmadýklarýný soracaðýný söylemiþti. Bir kabuðun içinde diyet meþrubat içindeki ’aspartam’ maddesiyle zehirleniyordu ve yavaþ yavaþ ölüyordu. 22 Mart Florida’ya giderken tek bir hap almýþtý -bu da zehirlenmeye karþý olan haptý- iyileþme yolundaydý ve yürüyebiliyordu!!! Tekerlekli iskemle olmaksýzýn!!! Bu makale hayatini kurtarmýþtý.

Hayat kurtaran makale:
Etikette "ÞEKERSÝZ" yaziyorsa ASLA KULLANMAYI DÜSÜNMEYÝN BÝÝLE!!
NutraSweet’, ’equal’ ve ’Spoonful’ markalarý ile pazarlanan "ASPARTAM" hakkýnda DÜNYA ÇEVRE KONFERANSI’NDA birkaç gün konuþma yaptým. EPA’ya yönelik bir yazýda 2001 yýlýnda Birleþik Amerika’da multiple sclerosis ve sistemik lupus salgýný olduðu, hangi zehrin bunun yaygýn hale gelmesine neden olduðunun anlaþýlamadýðý belirtilmiþti. Ben ayaða kalktým ve tam bu konuda bilgi vermek istediðimi söyledim. Aspartam’in neden bu kadar tehlikeli olduðunu açýklayayým: Bu suni tatlandýrýcýnýn ýsýsý 86ºF (30ºC. 1 Fahrenheit 1.8 Santigrat derece. 32ºF = 0ºC).seviyesine ulaþýnca, içindeki metil alkol, formaldehite, sonra da formik aside dönüþüyor, bu da metabolik asidosise yol açýyor.

Metanol
Metanol zehirlemesi diðer koþullarý açýsýndan multiple sklerosise benziyor. Doktorlar insanlara yanlýþlýkla multiple sklerosis teþhisi koyuyor. MS ölüme yol açmazken metanol zehirlemesi öldürücü oluyor! (Þiþelerde, kutularda "soðuk içiniz" yazýlýdýr. Devamý þöyle olmalý idi: "soðuk içmezseniz zehirlenirsiniz.") Sistemik lupus da neredeyse en az multiple sklerosis kadar yaygýn hale geldi, özellikle Diet Coke (Coke, Coca Cola’nýn tescil edilmiþ ikinci adidir) ve Diet Pepsi içenler arasýnda! Kurban genellikle suçlunun aspartam olduðunu bilmiyor. Kullanmaya devam ediyor, lupus da artýk yaþamý tehdit edecek düzeye ulaþýyor. Diyet içecekleri býraktýktan sonra sistemik lupus hastalarýnýn asistematik hale geldiklerini gördük.

Aspartam hastasý
Multiple sklerosis teþhisi konan hastalarda (aslýnda bunlar metanol zehirlenmesi hastalarý idi) semptomlari çoðu kayboldu. Görüþ yeteneðinin geri kazanýldýðý ve iþitme duyusunun önemli ölçüde iyileþtiðini gördük. Bu tinnitus vakalarýnda da geçerli idi. Bir konuþmamda "Aspartam kullanýyorsanýz (NutraSweet, Equal, Spoonful vs.) ve fibromalji, spazmlar, ani aðrýlar, bacaklarýnýzda uyuþma, kramp, vertigo, bulantý, bas aðrýlarý, tinnitus, eklem aðrýsý, depresyon, endiþe ataklarý, bozulan konuþma, bulanýk görüþ veya hafýza kaybý semptomlarýndan þikayetçiyseniz muhtemelen aspartam hastasýsýnýzdýr. konuþma arasýnda ayaða kalkan kiþiler "Bu semptomlardan bazýlarý bende de var. Bundan kurtulmak mümkün mü?" diye sordular. Evet!

Diet Coke ve Diet Pepsi:
Diyet meþrubat içmezseniz ve gýda etiketlerinde yazýlý aspartam kelimesine dikkat ederseniz, evet! Çok ciddi bir sorunla karþý karþýayýz. Bir yabancý Bay Espisto’ya (konuþmacýlarýmdan biri) ve bana geldi ve "Neden bu kadar çok insanin MS derdi olduðunu bana söyleyebilir misiniz?" dedi. Bir hastaneye yaptýðýmýz ziyaret esnasýnda bir hemþire aðýr Diet Coke baðýmlýsý olan altý arkadaþýnýn tümünde MS sorunu olduðunu söylemiþti. Bu tesadüfün ötesinde bir durumdu! Diet Coke ve Diet Pepsi vs. DÝYET KOLA BÝR DÝYET ÜRÜNÜ DEÐÝLDÝR! Kongre Raporuna göre karbonhidrat birikimine neden oluyor ve sizi þiþmanlatýyor. Formaldehit yað hücrelerinde depolanýyor, özellikle kalça ve basenlerde birikiyor. Dr.Roberts, bir kez bu ürünleri býrakýnca ekstra spor vs yapmaksýzýn deneme süresi içinde 19 kilo kaybeden hastasý olduðunu belirtiyor.

Aspartam:
Aspartam özellikle þeker hastalarý için tehlikeli. Hastalarýnda retinopati olduðunu düþünen hekimlerle konuþtuk, aslýnda hastalarýndaki semptomlarin nedeni aspartamdý. Aspartam kan sekerinin kontrolden çýkmasýna yol açýyor. Bu nedenle seker hastasý proteinde bulunan diðer amino asitler olmadan aspartik asit ve fenilalanin maddelerinin nörotoksik hale gelmesi nedeniyle hafýza kaybýndan þikayet ediyor.Aspartik asit ve fenilalanin kan beyin bariyerini aþýyor ve beyin nötronlarýný harap ediyor, þeker hastalarýnda (seker hastasý olmayan hastalarda da) çeþitli tipte beyin hasarý, nöbet hali, depresyon, manik depresyon, panik ataklar, öfke ve þiddete neden oluyor. (Körfez Savaþý’nda savaþan kadýn ve erkeklerin tükettikleri binlerce Diet Coke ve Diet Pepsi içinde bulunan aspartam iyi bilinen Körfez Savaþý Sendromu’nun nedeni olabilir) (Bu birinci Irak Savaþý.)

Dr. Roberts:
Dr. Roberts doðum arýzalarýna yani gebe kalma ve ilk gebelik döneminde tüketilmesi halinde zeka geriliðine neden olabildiði konusunda uyarýyor. Çocuklar özellikle nörolojik bozukluklar açýsýndan büyük risk taþýyorlar ve NutraSweet (yapay tatlandýrýcý) kullanmamalarý gerekiyor. NutraSweet’e baðlý olarak çocuklarda görülen nöbet hali ve diðer bozukluklara iliþkin çeþitli vaka bildirebilirim. Maalesef anneleri çocuklarýndaki bozukluðun aspartama baðlý olduðu konusunda ikna etmek her zaman kolay olmuyor. Ancak deneme-yanýlma metodu ile diðer anneleri çocuklarýnýn saðlýðýný ellerinde tuttuklarý konusunda uyarabiliyor.

Þeker metabolizmasý:
Þeker metabolizmasýna (ki þeker hastalarý için ideal) yardýmcý olan ve SUNI TATLANDIRICI OLMAYAN tatlý bir bitki olan Stevia FDA tarafýndan onaylanan bir diyet ürünüdür. MONSANTO’ya baðlý olduklarýndan FDA yýllarca bu tatlý gýdayý göz ardý etti. Bu konuda mevcut literatür: EXCITOTOXINS: THE TASTE THAT KILLS (Öldüren Tat) ? Dr. Russell Blayblock (Health Press)1-800-643-2665 ve DEFENCE AGAINST ALZHEIMER’S DISEASE (Alzheimer Hastalýðýna karþý Savunma ? Dr.. H. J.Roberts. Dr. Roberts ayni zamanda bir diyabet uzmanýdýr.

American College of Physicians Konferansý:
Bu iki hekim aspartamýn öldürücü etkisini gösteren vakalarýn yer aldýðý bir çalýþmayý Internette yayýnlayacaklar. American College of Physicians Konferansý’na göre "bu ölümcül zehrin neden olduðu nörolojik hastalýklar salgýnýndan bahsediyoruz." Sorun bu: aspartamýn 100 farklý üründe bulunduðuna dair Kongre tezleri mevcut. Ýlk tezden sonra peþ peþe iki tez sunuldu, ana bir faydasý olmadý. Hiçbir þey yapýlmadý.

Ýlaç ve kimyasal madde:
Ýlaç ve kimyasal madde lobilerinin cepleri çok dolu. Bu madde halen beþ binden fazla üründe bulunuyor ve HASTALAR TÜKENÝYOR!! aspartamýn yaratýcýsý olan MONSANTO’nun bunun ne kadar öldürücü olduðunu bildiðinden eminim. Birçok kurulusun yani sýra Amerikan Diyabet Derneði, Amerikan Diyetetik Derneði, Amerikan Tip Fakültesi Konferansý’na fon saðlýyorlar. Bu New York Times gazetesinde yayýnlandý, ama bir faydasý olmadý. Bu dernekler herhangi bir katký maddesini tenkit edemiyorlar veya MONSANTO ile baðlantýlarýný açýklayamýyorlar çünkü gýda sanayinden para alýyorlar ve ürünlerini desteklemek zorundalar.

Aspartam’ýn tehlikeleri:
Senatör Howard Hetzenbaum tüm bebek, hamileler ve çocuklarý ’aspartam’ýn tehlikeleri hakkýnda uyaran bir yazý yazdý. Bu yazýda toplumda mevcut sorunlar (nöbet hali, beyin kimyasýnda meydana gelen deðiþiklikler, nörolojik ve davranýþ bozukluklarý; semptomlar) hakkýnda yapýlan baðýmsýz çalýþmalar da yer alýyordu. Bu yazý güçlü ilaç ve kimya lobileri tarafýndan yok edildi, böylece herhangi bir þüphe taþýmayan insanlar hastalýk ve ölüm karþýsýnda çaresiz kaldýlar. Bize bu güzel bilgileri ABD’den gönderen Lale Hanýma teþekkürler.
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


03 Haziran 2019 - 03:11:32