Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Son Mesajlar
30 Nisan 2024 - 22:03:00 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10
 71 
 : 17 Kasm 2020 - 17:11:16  
Balatan coster - Son mesaj Gnderen: coster
Biraz geç girdim kusura bakmayýn. Ayný dönemde yani MS teþhisi konulduðunda tümör ameliyatý da oldum. O konu ile ilgili bir sorun þu an yok. 3 ayda bir Cerrahpaþada kontrolüm var. (Tümör hocanýn tanýmý ile agresif bir tümörmüþ. Neyse )

Bu tümör sayesinde haberdar olduðum MS in  tespitinin akabinde Uyku apnesi tespiti de yapýldý.  MS in bulunduðu hastalarda çok rastlanýyormuþ. Sizlerde de var mý?

Ben iki yýldan beri MS ile ilgili iðneyi olmuyorum. Kendi kararýmla vazgeçtim çünkü delik deþik oldum. Haftada 3 gün.

Sizce kararým ne kadar riskli?(Hocaya söyleyemedim eminim kovar!)

 72 
 : 30 Ekim 2020 - 12:51:07  
Balatan Ayþe_K - Son mesaj Gnderen: Ayþe_K
Merhabalar..Yaklaþýk on yýldýr süregelen þikayetlerim vardý.Ýlk zamanlar yorgunluk vs dedim önemsemrdim.Sonra birgün merdivenlerden inerken bir anda sol diz kapaðýmdan aþaðýsýný hissetmedim,bakmadým,merdivenlerden yuvarlandým.Yaklaþýk 10-15gün sürdü ama nedense doktora gitmek hiç aklýma gelmedi.Aradan kaç ay geçti hatýrlamýyorum birgün sabah uyandým sol bacaðýmý hareket ettiremiyorum,uyuþma karýncalanma..Ayaðýmýn üzerine basmak imkansýz,testler mr vs sonuç yok..Biride senin rahatsýzlýgýn þu...diyen olmadý.Ardýndan ne kadar zaman geçti bilmiyorum birgün akþam yemekte bulanýk görmeye baþladým sonra dilim karýncalandý elim dudaðým derken yüzüm kaydý..Yüz felci dediler yatýþ istediler,7aylýk hamileyim ve diyarbakýrdayým. Kabul etmedim çýktým.10-15güne geçti.Ýki yýl sonra þiddetli baþ dönmesi ile tekrar nörolojinin kapýsýný çaldým beyinde leke var ama önemsiz dediler..Aylarca baþ dönmesi yaþadým,hala ara ara uyuþmalarým,çift görme,topallama,çok sýk titremelerim oluyor..Bir prof sen ms sin dedi ama özelde olduðu için gitmem imkansýz.Fakültede öðrencisi olan bir dr a yönlendirdi oda vertigo dedi yolladý Þimdi ben napayým?Iki çocuðum var çook yorgunum halbuki eskiden çok enerjiktim.Ayrýca behçet hastasýyým ve doktorum þikayetlerimin behçetle alakasýnýn olmadýðýný söylüyor.Býktým artýk ne yapmalýyým hiç bilmiyorum

 73 
 : 11 Ekim 2020 - 02:15:17  
Balatan firdevs - Son mesaj Gnderen: oslem
Ýlacý uyguladýktan sonra alkol yada evde kolonyayla masaj yaptýmýz mý bölgeye bir deneyin isterseniz. Ýlacýn hemþiresinin bir önerisi var mý ?

 74 
 : 29 Eyll 2020 - 13:25:27  
Balatan firdevs - Son mesaj Gnderen: firdevs
arkadaþlar rebif44 kullanýyorum ve enjeksiyon yerlerimde sertlikler var farklý yerlerden yapmama raðmen bacaðýmda ve göbek bölgesinde bu þiþlikler geçmiyor cihazý 2. seviyede vurunmaktayým zayýf olmam nedeniyle bu þiþliklerin geçmesi için ne yapmam gerekiyor. yardýmcý olursanýz sevinirim.

 75 
 : 04 Eyll 2020 - 09:36:15  
Balatan MertO - Son mesaj Gnderen: firdevs
Bazý MS hastalarinda atak gerceklesmedigini okumuþtum bence MS hastasisiz fakat atak olmayabilir sizde sonuçlarýnýzý hastaneden alýp MS alanýnda uzman bir doktora danýþýnýz

 76 
 : 01 Eyll 2020 - 12:31:27  
Balatan MertO - Son mesaj Gnderen: MertO
Merhaba. Bundan 2.5 yýl önce bir arkadaþýmýn elin titriyor demesi ve ýsrarlarý sonucuyla hastaneye gittim MR ydý bos sývýsýydý derken bana ms tanýsý kondu.Hiç atak geçirmemiþtim sadece 1-2 küçük 5 saniye kadar süren uyuþukluðum olmuþtu.Ýlk ilaç olarak Copaxone iðneyle baþladým ve 1.5 yýl kadar kullandým.O kadar gýna gelmiþtiki ilaç deðiþtirme talebinde bulundum ve dýktorum bana 3 ay daha kullanman gerekiyor kendimide garantiye almam lazým dedi.Aradaki 3 ayda iðne kullanmadým ilaçsýz devam ettim daha sonra tecfidera verdi ve þuan devam etmekteyim.Bu geçen 2.5 yýlda hiç atak geçirmedim.Herhangi bir sorunum olmadý.Doktorum sigarayý býrakmam gerektiðini söyledi ama ben günde bir paket sigara içiyorum.Sýcaklar çok etkiliyormuþ bizi ama ben sýcaktan hiçbirþekilde etkilenmiyorum.Hatay da yaþýyorum iki üç gündür hissedilen sýcaklýk 47 derece civarý Kahkaha.Ziraat mühendisiyim sabah 8 de araziye çýkar akþam 5-6 gibi döneriz.Bu aylardýr böyle anlayacaðýnýz tüm gün güneþin altýnda pamuklarýn buðdaylarýn mýsýrlarýn arasýnda ayaktayým.Fakat hiçbir yorgunluðum olmuyor anormal derecede.Hatta iþ arkadaþlarým bana nasýl hastasýn diyorlar.Bunun üzerine yaz kýþ demeden haftanýn 5 günü vücut geliþtirme ile uðraþýyorum ve 100 kilonun üstünde aðrlýklara giriyorum yani vücut ýsým hep yüksek.Haftada bir içkimide içiyorum.Anlayacaðýnýz mse ters herþey, yapýyorum ve doktorumda çok þaþýrýyor.Son günlerde yanlýþ ms tanýsý konan insanlarýn hikayelerini haberlerini doktor açýklamalarýný okuyorum ve þuan baþka bir doktora görünmeyi düþünüyorum.Ýnþallah yakýnda bu hastalýðýn bende olmadýðý haberiylede geleceðim:)) Son olarak eklemek istediðim þey taný bu geçen sürede en ufak bir sorun yaþamadým.Sorun yaþadýðým tek þey psikolojikti tabiki insan adýný bilmediði biþey ile ömür boyu yaþayacaðýný öðrenince þaþýrýyor.Ama psikolojik olarakta kendimi düzelttim ve ben iyi olduðuma inanýyorum.Þunuda ekleyeyim kullandýðým ilaçlarda hiçbir yanetkide yaþamadým.Yorumlarýnýzý bekliyorum.

 77 
 : 18 Austos 2020 - 17:26:34  
Balatan sineeem - Son mesaj Gnderen: oslem
Bu etki için bir referansý var mý acaba ? Ben hiç duymadým ticari ürünler olduðunu unutmayýn lütfen.

 78 
 : 18 Austos 2020 - 17:25:08  
Balatan cihat özgan - Son mesaj Gnderen: oslem
Alemtwzumab kullanmadým ancak tiroýt tedavisi bende oldum ( zehirli guatr ) radyoýyot tedavisi oldum ve hersabah içmem gereken bir ilaç var. Endiþelenmeyin tahlil ve takiple endokrýnolojý dr u kontrol altýnda tutabýlýyor.

 79 
 : 17 Austos 2020 - 23:54:13  
Balatan cihat özgan - Son mesaj Gnderen: cihat özgan
Birþey soracam , alemtuzumab kullanmýþtým ve  bir yýl sonra yani þimdi troidlerim çok kötü ve hatta zehirli guatr alemtuzumab tan ötürü oluþtu ve en az ms kadar beni olumsuz etkiledi ve doktorum farketti troid tedavisine baþladý; neyse aranýzda alemtuzumab tedavisi olup ayný sorunla karþýlaþan varmý?

 80 
 : 17 Austos 2020 - 10:50:25  
Balatan sineeem - Son mesaj Gnderen: sineeem
Merhabalar. Herbalife kullanan var mý? Ýki gün önce herbalife satýþýný yapan bir bey MS üzerinde olumlu etkisi olacaðýný söyledi bana. En azýndan yorgunluk hissi azalýrmýþ. Sizler ne düþünüyorsunuz?

Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10
eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


30 Haziran 2019 - 14:50:32