Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Son Mesajlar
20 Nisan 2024 - 00:33:33 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 : 11 Mays 2022 - 23:19:00  
Balatan cihat özgan - Son mesaj Gnderen: cihat özgan

Multipl Skleroz Belirtilerini Azaltan Yeni Ýlaç
12/08/2020
FacebookTwitterEmailWhatsAppLinkedIn

Ofatumumab ilacýnýn faz 3 denemelerde, tekrarlayýp düzelen multipl skleroz (RRMS) ataklarýnda mevcut tedavilerden çok daha iyi performans gösterdiði bulundu. Çalýþmanýn ikinci bölümünde ataklar neredeyse ortadan kayboldu ve hastalýðýn uzun vadeli ortadan kaldýrýlmasý olasýlýðý artmýþ oldu.



Multipl sklerozun birkaç türü bulunuyor: Birincil progresif MS (PPMS) semptomlarda azalma olmaksýzýn çok daha aðýr etkiler gösterirken; RRMS çok daha yaygýn bir türdür ve tahminen 1 milyon Amerikalýyý etkilemektedir. Mevcut ilaçlar ataklarýn sýklýðýný azaltabiliyor ancak tam bir tedavi saðlayamýyor.



Ofatumumab, baðýþýklýk sisteminin B hücrelerinin yüzeyinde eksprese edilen CD20 proteini için bir monoklonal antikordur. Bir beyaz kan hücresi kanserine karþý kullanýmý onaylandý ve diðer kanserler için denemeleri sürerken, romatoid artrit hastalýðý için tedavi potansiyeli üzerinde de çalýþýlýyor.



Romatoid artrit gibi multipl skleroz da vücudun doðal savunmasýnýn, korumalarý gereken organlara saldýrdýðý bir otoimmün hastalýktýr. Bu durum, ilacý RRMS'ye karþý test etmek için Novartis Pharma ve California San Francisco Üniversitesi'ne (UCSF) ilham verdi. New England Journal of Medicine dergisinde, ilacýn etkinliði için “benzeri görülmemiþ baþarý” nitelemesi yapýlýyor.



Ortalama 19 ay boyunca ayda 900'den fazla hastaya ofatumumab enjekte edildi. Ofatumumab, yaygýn olarak reçete edilen MS ilacý teriflunomid’den çok daha iyi performans gösterdi. Ofatumumab kullananlar normalden yaþadýklarýndan %50 daha az relaps yaþadý ve tedavinin ilk yýlýndan sonra katýlýmcýlarýn yüzde doksaný tarafýndan hiçbir atak bildirilmedi. Bu sonuçlar, yeni ilacýn hastalýðýn yarattýðý olumsuz durumlara bir son verebileceði konusundaki umutlarý artýrdý. Altý aydan sonra ofatumumab kullanan hastalarýn birçoðu eski durumlarýna göre çok daha saðlýklýydý. Bu da dejeneratif bir hastalýk için dikkate deðer bir baþarý.



UCSF'den çalýþma lideri olan Profesör Stephen Hauser yaptýðý açýklamada, “Beynin miyelinden zengin bölgelerindeki iltihaplanma ve yara izlerinin neredeyse tamamen ortadan kaldýrýldýðýný" söyledi.



Bununla birlikte ofatumumabýn önemli dezavantajlarý da mevcut. Baðýþýklýk sisteminin önemli bir bileþenini zayýflatmak, kaçýnýlmaz olarak vücudu dýþ saldýrýlara karþý daha savunmasýz hale getiriyor. Ýlaç kullananlarda anemi ve solunum yolu enfeksiyonlarý yaygýn olarak görülüyor. Nadir görülen yan etkilerin uzun bir listesi var ve çoðu çok ciddi yan etkiler. Bu riskler ilaca baþlanmadan önce göz önünde bulundurulmalý.

Kaynak: https://www.iflscience.com/health-and-medicine/


Kategori: SEKTÖREL GÜNDEM
DÝÐER HABERLER

Röportaj: Türkiye Acil Týp Derneði (TATD)

Baðýrsaklarýmýzdaki Mikroplar Yiyecek Ýsteklerimizi Etkiliyor

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Tekrarlayan Ýdrar Yolu Enfeksiyonlarýnda Çözüm Sanýlan Antibiyotikler

Demans için Umut Verici Tedavi

ABD Bebek Mamasý Kriziyle Karþý Karþýya

SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Cumhuriyet Bayramýmýz Kutlu Olsun

Bebeklerde B12 Eksikliði Motor Geliþimine Zarar Veriyor

Bilim Ýnsanlarý Yeni Keþifle Pankreas Kanseri Tedavisini Ýlerletiyor

Yeni Tedavilerin Tasarlanmasýna Yardýmcý Olabilecek Glioblastoma Multiforme Keþfi

Lenfödem Tedavisi için Giyilebilir Ucuz Robotik Kýlýf
ENDÜSTRÝDEN SÝZE:

KATEGORÝLER
DOKTORCLUB ÖZEL
BÝLÝMSEL GÜNDEM
SAÐLIK TEKNOLOJÝLERÝ
SEKTÖREL GÜNDEM
COVID-19
DUYURULAR
RÖPORTAJLAR
SAÐLIKTA FARK YARATANLAR
SPONSORLU ÝÇERÝKLER
DÝJÝTAL MAGAZÝNLER
2022 - Sayý 1





2021 - Sayý 2





2021 - Sayý 1




Diðer Dijital Magazinlerimiz

KATEGORÝLER
 DOKTORCLUB ÖZEL
 BÝLÝMSEL GÜNDEM
 SAÐLIK TEKNOLOJÝLERÝ

KATEGORÝLER
 SAÐLIKTA FARK YARATANLAR
 RÖPORTAJLAR
 SEKTÖREL GÜNDEM

DOKTORCLUB MOBIL

 
 
 
© 2022 Doktorclub.

Kullaným Sözleþmesi Gizlilik Sözleþmesi Kiþisel Verilerin Korunmasý

 22 
 : 24 Nisan 2022 - 05:02:14  
Balatan alper35 - Son mesaj Gnderen: cihat özgan
Ben refleksolojiyi denedim , sadece uygulandýðý an biraz rahatlýyosunuz sonra herþey eskisi gibi ve pahallý

 23 
 : 24 Nisan 2022 - 04:56:02  
Balatan sami1971 - Son mesaj Gnderen: cihat özgan
Tek sōylenecek þey hiçbir faydasý yok  , tamamen bazý  insanlarýn ticari , ekonomik rant çabasý ve bunu hasta insanlar üzerinden elde etmeye çalýþmasý çok acýmasýz

 24 
 : 21 Nisan 2022 - 15:21:43  
Balatan oslem - Son mesaj Gnderen: oslem
 Prof. Dr. Tolga Köroðlu Anýsýna  https://fonzip.com/tegv/kampanya/prof-dr-tolga-koroglu-anisina19


  Sevgili dostlar, 8 mayýsta yine TEGV yararýna koþacaðým. Genç yaþta kaybettiðimiz deðerli meslektaþýmýz Dr. Tolga Köroðlu anýsýna Türkiye Eðitim Gönüllüleri Vakfý ( TEGV) Ýzmir Çiðli Eðitim Parký çocuklarýna bir Tasarým ve Beceri Atölyesi kazandýrmak istiyoruz. Bir çocuk deðiþsin Türkiye geliþsin diye...
Desteklerinizi bekliyorum

 25 
 : 14 Nisan 2022 - 15:44:58  
Balatan muslum_eren - Son mesaj Gnderen: oslem
Bu oruç tutma konusunda doktorunuzla iletiþimde olun ve kendinizi gözlemleyin lütfen.

 26 
 : 02 Nisan 2022 - 14:09:06  
Balatan muslum_eren - Son mesaj Gnderen: Limon34
Biraz geç geldim siteye. Allah kabul ederse ben bugün oruçluyum. Sabah 3.30’da sofra hazýrladým. Sabah 10’da aldýðým fingyayý 4,30’da aldým. Daha sonra Kuran-ý Kerim Bakara suresini okurken uykum geldi ve tam sýzarken TAK diye bir ses duydum. Ve irkildim neydi acaba dedim kendi kendime. Sanýrým Fingyanýn alýþ saatini erkene almam sýkýntý yarattý. Ancak çok þükür hamdolsun oruç süper gidiyor  Kahkaha týpký üniversitede tuttuðum oruçlarým gibi..
Kalýn saðlýcakla arkadaþlar 😊

 27 
 : 15 Mart 2022 - 11:01:58  
Balatan inhiraf - Son mesaj Gnderen: oslem
Ýlacýn hemþiresiyle konuþtunuz mu ?

 28 
 : 01 Mart 2022 - 00:25:20  
Balatan inhiraf - Son mesaj Gnderen: inhiraf
merhaba

2017den beri rebif kullaniyorum. artik bazi yerlere olamiyorum acidigi icin.  kalca ve bacak ile devam ediyorum. bu hafta sag bacagimda oldugum yer 1.5 haftadir aciyor ve hissizlesti. pantolon degerken ya da otururken dahi bisi dokununca aciyor. hissizlesmesi tam degil ama his kaybi var deride kasirken dokunurken. kasiniyor da zaten surekli.

bacagim bir gucsuzluk hissetmiyorum. sadece igne oldugum nokts ve genisce cevresi bu durumda.

ne yapabiliim? sanki o his azalmasi (deri ustundeki his) daha da yayiliyor ya da psijoolojik.

boyle bir sey deneyimleuen oldu mu?

tesekkurler.

 29 
 : 08 ubat 2022 - 22:39:14  
Balatan Raydin48 - Son mesaj Gnderen: Raydin48
Ýçeri dediðiniz madde evet Rebif koruyordu yýllardýr fakat iðne yerlerim artýk iðneyi kabul etmiyor çöktü hep Ýlacýn yan etkileri korkuttu biraz Bir de ömür boyu kullanacak olduðunu düþününce Teþekkür ederim cevabýnýz için

 30 
 : 28 Ocak 2022 - 17:10:36  
Balatan Raydin48 - Son mesaj Gnderen: oslem
 Çok geçmiþ olsun.Bu ilk taný dönemi korkulu ama lürtfen stres yapmamaya çalýþýn sadece daha dikkatli yaþayacaksýnýz.

  DÝFURAT dediðiniz ilacýn etken maddesi DÝMETYL FUMARAT mý? eðer oysa ben ayný etken maddeli ilacý ( tecfidera) 2 sene kullandým hiç bir sorun yok.O risk bizim her ilacýmýzda var baðýþýklýk sistemi baskýlandýðý için ama asýl o riski içeren ilaç baþka . Ýçiniz rahat olsun.

   Ben tecfidera kullanýrken ilk dönemler mide þikayetleri yaþamýþtým ve ilacý alýnca sýcak basmasý ve kýzarýklýk oluyordu ( geçici 30-45 dk )

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 10
eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


28 Temmuz 2021 - 08:55:27