Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Manyetik Alan Enerjisi sayesinde ataklarý ve olumsuz etkileri azaltabilirsiniz
21 Mays 2024 - 04:24:41 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1] 2   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Manyetik Alan Enerjisi sayesinde ataklarý ve olumsuz etkileri azaltabilirsiniz  (Okunma Says 31586 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
kizgincrab
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 12


« : 02 Ocak 2009 - 17:28:20 »

          Merhaba arkadaþlar;
          Daha önce baþka bir baþlýk altýnda konu açtým fakat konunun asýl olmasý gereken yer bu bölüm sanýrým. Bunun için site yönetiminden özür diliyorum.
          Þahsen ben MS hastasý deðilim fakat MS hastasý olan iki yakýným var.
          Þimdilik bilinen bir tedavi yöntemi olmadýðý herkes tarafýndan kabul ediliyor. Sizlerde çok iyi bilirsiniz ki MS hastalýðý manyetik enerjinin düþük olduðu coðrafi bölgelerde daha fazla görülür. (Türkiye, Hindistan vb.) Türkiye'ye 2 yýl önce giriþ yapan bir japon firmasýnýn ürünleri ile hayatý deðiþen birçok insan tanýdým. Bunlarýn içinde MS hastalarý da var. Bu firmanýn ürünlerini kullanan kiþilerin krizlerinde büyük azalmalar görülüyor. Hatta krizleri tamamen bitenler de var. Tabi bu azalmalar kiþinin vücuduna göre deðiþiyor. Etkiler 1 ay, 3 ay ya da 1 sene gibi bir zaman aralýðýnda gözle görülür derecede farkediliyor. Vücuda enjekte edilen tarzda ürünler deðil. Ýlaç vs. deðil. Ürünleri kullanmak için hayatýnýzý deðiþtirmenize de gerek kalmýyor, (iðne için vakit ayýrmak gibi...) aksine yaþamýnýzýn içine adeta kendiliðinden uyum saðlýyor.
          Bu konu ve kaliteli yaþam ile ilgili 9 Ocak 2009 Cuma günü Ýstanbulda bir sunum yapýlacak. Adres ve ayrýntýlý bilgi almak isteyenler bana ulaþabilirler. Ýstanbulda olamayacak arkadaþlarda bana mail adresimden ya da telefonumdan ulaþarak ayrýntýlý bilgi isteyebilirler.           
          Ýnþallah birlikte güzel günler bizleri bekliyor. Bir nebze benimde katkým olursa ne mutlu bana. Herkese geçmiþ olsun.

Mustafa Caner KIZGIN
Tel: 0555 468 38 08
E-mail: kizgincrab@gmail.com
« Son Dzenleme: 06 Ocak 2009 - 13:06:48 Gnderen: kizgincrab » Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #1 : 02 Ocak 2009 - 17:31:13 »

 Merhaba ,bu þekilde ulaþýn diyip bu konuyu geçiþrtirmesek. Madem böyle bir iddianýz var , bunu geçerli açýklamalarý yaparak yazarsanýz inandýrý olur beným fikrim bu  yönde.  Mesela ;Nasýl uygulanýr , nasýl iþler vücutta, ne kadar süre uygulanýr,nerde yapýlýr,hangi firmanýn ürünü, ürün ne  ve ne kadara mal olur ?
« Son Dzenleme: 02 Ocak 2009 - 17:37:02 Gnderen: oslem » Logged
kizgincrab
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 12


« Yantla #2 : 02 Ocak 2009 - 18:16:55 »

Haklýsýnýz fakat ben konunun anlatýmýný daha uzman kiþilere býrakmak istemiþtim yinede konuyu biraz daha ayrýntýlý anlatayým.

Nasýl uygulanýr?
Firmanýn ürün yelpazesi çok geniþ. Ms ile ilgili olan ürünleri þu þekilde:
Power5Pro: Hava temizleyici filtre, bu ürün ameliyat hanelerde kullanýlan hepa filtre denilen sistemle birlikte 5 ayrý filtre kullanarak bulunduðunuz ortamýn havasýný %99 oranýnda bakterilerden, tozdan, dumandan temizliyor. Bunu yaparken ozon yaymýyor ve ayrýca ortama NEGATÝF ÝYON yayýyor. Yani bulunduðunuz ortamýn havasýný bir þelale kenarýndaki, ormandaki ya da okyanus kenarýndaki bir hava ile eþ deðer düzeye getiriyor. Negatif iyonlarýn stres alýcý, rahatlatýcý özelliklerini araþtýrabilirsiniz. Evinizin bir kenarýna koymanýz yeterli olacaktýr.

Uyku Sistemi (yatak, yastýk, yorgan ve uyku maskesinden oluþur)
(Uyku sisteminin en önemli parçasý olan KenkoComfort yatak ile ilgili yazýyý firmanýn sitesinden kopyalayýp yapýþtýrdým www.nikkenturkey.com.tr)
KenkoComfort™ Deluxe Yatak, beden desteði, aðýrlýk daðýlýmý ve konfor düzeyini yükseltecek yeniliklerle tasarlanmýþtýr.
KenkoComfort™ Deluxe Yatak, omurganýzý doðru bir biçimde destekleyecek þekilde üretilmiþtir. Çoklu sünger katmanlarý düzgün aðýrlýk daðýlýmý saðlayarak her hareket ediþinizde vücut þeklinize uyum saðlar ve olasý aðrý ya da acýlarýn önüne geçer.
Nikken Rubberthane nodülleri uyurken size masaj yapar ve stratejik noktalara yerleþtirilmiþ mýknatýslar size daha huzurlu, derin bir uyku saðlar. Ayrýca KenkoComfort™ Deluxe Yatak’ýnýzýn dýþ yüzeyi Sanitized® antibakteriyel ve ev akarlarýný uzak tutan özel üretilmiþ bir kumaþla kaplanmýþtýr.

Bu ürünlerle birlikte gün içerisinde vücudunuzda taþýyabileceðiniz bileklik, kolye, tabanlýk vs. gibi ürünlerde mevcut.

Vücutta Nasýl Ýþler? (Yine siteden aktarýyorum)

MANYETÝK TEKNOLOJÝ
Denge. Enerji. Yaþamýnýzýn kontrolü ellerinizde.
Ýnsanlar tarih boyunca yeryüzünün doðal manyetik alaný içinde yaþadýlar. Ta ki bir gün modern uygarlýðýmýz bu doðal güce müdahale eder hale gelene kadar...
Endüstride ve tanýsal týpta mýknatýslar yaþam kalitesini yükseltmek için çeþitli þekillerde zaten kullanýyor.
Nikken ürünleri manyetizmayý devreye sokuyor.
Her ürünü oluþturan parçalar patentli, eþsiz bir kombinasyona sahiptir. Ürünlerimiz, çaðlardýr mevcut olmasýna raðmen yine de devrimci bir kavram olan manyetik enerjiyi size en faydalý olacak þekilde uygulamak üzere tasarlanmýþtýr.

Manyetik Teknoloji'nin sizin için neler yapabileceðini keþfedin.

Doðal bir güç

Her obje belli bir manyetik alan içinde varlýðýný sürdürür. Negatif ve pozitif (güney ve kuzey) kutuplarýyla yeryüzünün kendisi de devasa bir mýknatýstýr.

Manyetik çekim ve elektrik, elektromanyetizm denen tek bir fenomenin iki parçasýdýr. Bu ikisi arasýnda karþýlýklý bir iliþki vardýr; örneðin, elektrik akýmý manyetik bir alan yaratýr ve bir elektrik motorunun elektrik gücü üretebilmesi için içinde mutlaka mýknatýslarýn bulunmasý gerekir.

Birbirine baðlý olan bu iki enerji -yani elektrik ve manyetizm- birlikte evrenin asli unsurlarýndan birini oluþtururlar.
Yeryüzündeki bütün bir yaþam çeþitli doðal fenomenlerin bileþimlerine baðlýdýr: güneþ ýþýðý, sýcaklýk, radyasyonun belli formlarý, karbon, oksijen ve nitrojen gibi elementler bunlar arasýnda sayýlabilir. Yaþamý mümkün kýlan bu ön koþullardan biri de elektromanyetizmdir.

Manyetik teknolojiye sahip olan Nikken ürünleri, içinde bulunduðumuz ortamýn parçasý olan manyetik alanla ilgili prensiplerden faydalanmak üzere tasarlanmýþtýr.

Mýknatýslar ve Vücudumuz

Elektromanyetizmi oluþturan iki unsur -elektrik enerjisi ve manyetik alan- canlýlarýn bünyesinde doðallýðýnda bulunur.
Elektrik enerjisi insan vücudundaki pek çok iþlevi kontrol eder. Kalp atýþlarý elektrik itkileri sayesinde gerçekleþir. Beyin faaliyetlerinin temelinde de onlar vardýr. Dokunma duyusunu yöneten elektriksel sinir iletileridir.

Bununla birlikte, canlý bir organizmaya dýþarýdan elektrik akýmý vermek çok zararlý, hatta ölümcül olabilir.

Ama saðlýklý bir bedene uygulanan manyetizmin -elektrikle baðlantýlý olan bu gücün- bilinen hiçbir olumsuz etkisi yoktur.*

Mýknatýslarýn kullanýmýnýn ideal olmasýnýn bir sebebi budur. Mýknatýslarýn olumlu etkilerine azami derecede þüpheyle yaklaþan biri bile onlarý denemekte bir sakýnca olmadýðýný kabul eder.

Baþka bir deyiþle, mýknatýslar herhangi bir risk yaratmaz. Yan etkileri olan ya da acý veren ürün ve iþlemler düþünüldüðünde bu mühim bir özelliktir.

* Vücudunuzda kalp pili gibi sonradan yerleþtirilmiþ herhangi bir hassas araç varsa manyetik bir ürün kullanmayýn. Günümüzde kullanýlan titanyum ve seramik implantlar ile diþ implantlarý manyetik alana duyarlý deðildir. Hamileliðinin ilk üç ayýnda olan kadýnlar manyetik bir cihaz kullanmadan önce doktora danýþmalýdýr.

MIKNATISLAR VE KLÝNÝK ARAÞTIRMALAR
Manyetizmanýn bilimsel ve terapötik uygulamalarý tüm dünyada teknik laboratuarlarda ve týp enstitülerinde araþtýrýlmaktadýr. Bu araþtýrmalardan elde edilen bilgiler her gün birbirine eklenmekte ve konuyla ilgili literatür giderek büyümektedir. Nikken'de biz bu araþtýrmalarý büyük bir ilgiyle yakýndan takip ediyoruz.

Ýlgili literatürün geniþlemesine katkýda bulunan kurumlardan bazýlarý þunlardýr:

Ulusal Tamamlayýcý ve Alternatif Týp Merkezi (National Center for Complementary and Alternative Medicine)

Ulusal Tamamlayýcý ve Alternatif Týp Merkezi (NCCAM), ABD hükümetinin, geleneksel saðlýk uygulamalarýnda yer verilmeyen yeni veya alternatif teknolojilerin bilimsel olarak araþtýrýlmasý iþinde görevli önde gelen kurumudur. NCCAM, Ulusal Saðlýk Enstitüsü'nün (National Institutes of Health) bir bölümüdür.

Bu kuruluþ, tüm dünyada bilimsel enstitülerde yürütülen 1200'ün üzerinde araþtýrmaya fon saðlamaktadýr. NCCAM'ýn yaný sýra Japon Manyetik Saðlýk Bilimi Vakfý (Japan's Magnetic Health Science Foundation) ve uluslar arasý Biyoelektromanyetik Cemiyeti (Bioelectromagnetics Society) (BEMS) gibi baþka kuruluþlar manyetik teknoloji alanýndaki bilgi birikimini arttýrmaya devam etmektedir.
Mýknatýslara dair klinik çalýþmalarla kanýtlanmýþ sonuçlar içeren yayýmlanmýþ pek çok araþtýrma bulunmaktadýr. NCCAM'ýn internet sitesinde manyetik araþtýrmalara ayrýlmýþ, konuyla ilgili literatürün listelendiði ve referanslarýn belirtildiði bir bölüm mevcuttur.

Manyetik Saðlýk Bilimi Vakfý (Magnetic Health Science Foundation)

Manyetik Saðlýk Bilimi Vakfý, Japonya'nýn önde gelen bilimsel kuruluþlarýndan biri olup, kuruluþ amacý klinik çalýþmalarda, tanýsal teknolojide ve týbbi tedavilerde manyetizmanýn kullanýmý konusunu araþtýrmaktýr. Vakýf özel araþtýrma projeleri için baþvuruda bulunanlarý yýllýk baðýþlarla mükâfatlandýrmakta ve her yýl bu araþtýrmalarýn sonuçlarýný içeren bir raporu Ýngilizce ve Japonca olmak üzere yayýmlamaktadýr.

Nikken bu vakfý desteklemekte, araþtýrma projelerine katkýda bulunmakta ve vakýfla yakýn iliþkilerini sürdürmektedir. Nikken Yönetim Kurulu Baþkaný T. Watanabe'nin bu ödül törenlerine her yýl düzenli olarak katýlmasý sürdürülen yakýn iliþkinin iyi bir örneðidir.

Biyoelektromanyetik Cemiyeti (Bioelectromagnetics Society)

Biyoelektromanyetik Cemiyeti (BEMS) (bioelectromagnetics.org) doða bilimleri ve biyolojiyle meþgul bilim insanlarýndan, hekim ve mühendislerden meydana gelmektedir. Bu cemiyet çatýsý altýnda bilim insanlarý, biyoloji ve týp alanýnda mýknatýslarýn kullanýmý ve doða bilimlerinin geliþtirilmesi için fikir alýþveriþinde bulunmaktadýr. BEMS uluslar arasý bir cemiyettir. Ýlgili bilimsel konularda eðitimlerin, sunumlarýn ve iþliklerin yer aldýðý yýllýk konferanslar düzenlemekte; Bioelectromagnetics adlý resmi hakemli dergisinde, elektromanyetik alanlarýn bilimsel biyolojik etkisini her yönden ele alan makaleler yayýmlanmaktadýr. Nikken bu cemiyetin üyesidir.

NEGATÝF ÝYONLAR NE YAPAR?

Yapýlan araþtýrmalara göre pozitif ve negatif iyonlar günün akýþý içerisinde yaklaþýk olarak birbirine eþittir ve cm3'te 300-600 iyon vardýr. Yaðýþ olduðunda ise negatif iyonlar cm3'te 100 iyon artarlar. Negatif iyonlar havadaki soluduðumuz oksijenin artmasýna yardýmcý olur. 1950'lerden bu yana yapýlan çalýþmalar, negatif iyonlarýn ruh saðlýðýný iyileþtirdiðini, sinirliliði azalttýðýný, enerjiyi yükselttiðini, depresyonu azalttýðýný, uykuyu düzenlediðini, soluk almayý kolaylaþtýrdýðýný ve hava kalitesini artýrdýðýný göstermiþtir. Negatif iyonlar havayý ferahlatýrken serbestçe dolaþan polen, toz ve evcil hayvan kepeklerini etkisiz hale getirir. Kapalý ve tozlu mekanlarda ise pozitif iyonlar vardýr. Yalnýz negatif yüklü hava oksijeni biyolojik olarak deðerlidir.

Negatif iyonlar canlýlara olumlu etki eder. Örneðin, havadaki negatif iyonlar ne kadar fazla ise kiþi o kadar yavaþ yaþlanýr. Kanýn oksijen taþýma kapasitesini artýrarak hücrelerin canlýlýk kazanmasýný ve metobalizmanýn etkinleþmesini saðlar. Otonom sinir sistemini güçlendirerek hastalýklara karþý vücut direncini artýrýr ve yorgunluðu azaltýr. Negatif iyonlar, baþ aðrýsý, uykusuzluk, melankoli, polen ve alerjik rahatsýzlýklarda da olumlu etkiler yaratýr.

Doðal Negatif Ýyonlar

Doðada negatif iyonlar çok çesitli yollarla oluþur. Yarýsý radyoaktif gazlar, diðer yarýsý da topraktaki radyoaktif maddelerle, kozmik ýþýnlarla, ultraviyole ýþýnlarla, hava akýmý sürtünmesiyle, akan sularla ve bitkiler yoluyla ulaþýr. Örneðin bitkilerin yapraklarýndan; özellikle de çam, kuþkonmaz, eðrelti otlarý gibi.

Negatif iyon doðanýn kendini temizleme mekanizmasýnda kullandýðý su, güneþ ýþýðý, nitrojen, hidrojen, diðer ýþýnlamalar ve rüzgar sayesinde ortaya çýkan 2 oksijen atomuna 1 negatif elektronun yüklenmesi ile oluþan bir moleküldür. Negatif iyonlar su bazlý atomlardýr.

Negatif Ýyon Çalýþma Prensibi

Negatif iyonlar havada oluþan moleküllerle çarpýþýr. Havadaki moleküller yüzlerce toksik (zehirli) kimyasal ve hastalýk yapan organizmalardan oluþmuþ yýðýnlardýr. Negatif iyon, negatif yükünü bu moleküle verir. Bu yeni negatif molekül etrafýndaki diðer molekülleri kendine çeker. Bu toplama iþlemi (akümülasyon prosesi) toplanan parçacýklarýn yere düþecek aðýrlýða gelmesine kadar devam eder. Bu yöntem sayesinde havadaki küçük kirlilikler soluduðumuz havadan yok edilirler.

"Ne kadar süre uygulanýr, nerde yapýlýr, hangi firmanýn ürünü ve ne kadara mal olur ?" sorularýnýn yanýtý:
Uygulama süresi kiþinin duyarlýlýðýna baðlý olarak deðiþkenlik gösteriyor. 1 ay içerisinde krizleride azalma olan kiþilerde var 1 sene içerinde olanda. Kendi evinizde bulunduðunuz ortamda uygulanabilir ve hayatýnýza sokmak için ekstra birþey yapmanýza gerek kalmaz, ürünler sizin yaþamýnýza ayak uydurur.
NIKKEN, bir Japon firmasýdýr. 1975 yýlýnda kurulmuþ ve 1996 yýlýnda merkezi Amerikanýn California eyaletine taþýnmýþ dünyanýn en büyük kaliteli yaþam þirketlerinden biridir. Ürünlerinin hepsi onaylýdýr. Türkiye de 2 senedir faaliyet göstermektedir.

Maliyet kýsmýna gelince. Bahsettiðim tarzda ürünlerin fiyatlarý 150 TL ile 3000 TL arasýnda deðiþiyor.

Umarým bu bilgiler sizleri yeterince aydýnlatmýþtýr. Teþekkürler.
Logged
kamus
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 781


yaprak döker bir yanýmýz,bir yanýmýz bahar bahçe..


« Yantla #3 : 02 Ocak 2009 - 18:36:08 »

açýkçasý hepsini okumaya üþendim Masum ama ben bugün MR çektirdim oda baya güçlü bir manyetik alan ee belki iyi gelmiþtir oalamazmý 
Logged

kizgincrab
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 12


« Yantla #4 : 03 Ocak 2009 - 10:23:23 »

Tabiki olabilir ama çok kýsa süreli kalmýþsýnýzdýr. Mr a giren arkadaþlarýnýza sorun; mesela girmeden önce baþý aðrýyan ama çýkýnca aðrýsý geçen kiþilere muhakkak rastlarsýnýz. Bu kesinlikle manyetik alanýn etkisidir. Manyetik alan etkisi ile ilgili bir link koyuyorum ilgilenirsiniz. 

http://www.sismikaktivite.org/makaleler/documents/manyetikalanetkisi.asp   

Bu da linkin içeriði:

MANYETÝK ALANIN ÝNSAN SAÐLIÐI ÜZERÝNDEKÝ ETKÝSÝ
Altansuvd Bold, Hüseyin Toros ve Orhan Þen
Ýstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliði Bölümü


ÖZET
Biyo manyetoloji ilkelerine göre tüm maddeler dolayýsýyla insan vücudu manyetik özelliðe sahiptir. Güneþ, hava ve su gibi mýknatýslýk da insanlarýn vazgeçilmez bir parçasýdýr. Ýnsaný oluþturan maddelerin birbiriyle haberleþmek için kullandýðý manyetik alanýn sinyalleri hem birbiriyle ve hem de dünya manyetik alaný ile de uyum içindedir. Fakat bu uyum çeþitli nedenlerden dolayý bazen bozulmaktadýr. Günümüzde elektromanyetik cihazlarýn hayatýmýza girmesiyle yeni bir kirlilik türü doðmuþtur. Bu sebeple bu çalýþmada manyetik alan hakkýnda yapýlan çalýþmalar ve bunlarýn insan saðlýðý üzerine olasý etkileri üzerinde durulmuþtur.
Anahtar kelimeler: Manyetik alan, Elektromanyetik kirlenme, Saðlýk

GÝRÝÞ
    Manyetik alan hareketli ve elektrik yüklü zerrelerin, güç etkisinde kaldýðý boþluk olup atomlarýn içindeki elektronlarýn çekirdek etrafýnda ve kendi etraflarýnda dönmeleri sonucu oluþur. Manyetik alan doðrudan gözle görülemeyen veya kolayca hissedilemeyen fakat sonuçlarý görülebilen veya hissedilebilen bir olgudur. Günümüzde teknolojinin geliþmesi ile birlikte cihazlar kanalýyla ölçümü de mümkün hale gelmiþtir. Tüm maddeler canlý veya cansýz zayýf ya da güçlü manyetik alanlarý vardýr. Her madde gibi insanýnda bir manyetik alaný bulunmaktadýr. Ýnsanlar kendi manyetik alanlarý yanýnda doðal olarak yaþadýklarý çevrenin de manyetik alanlarý etkisi altýndadýrlar. Bu manyetik alanýn faydalarý yanýnda manyetik alan dengesinin bozulmasý ile birlikte zararlarý da olabilmektedir.
    Dünya atmosferine düþen göktaþlarýnýn insanlara zarar vermesini önleyen atmosfer içindeki gazlardýr. Dünya atmosferine giren göktaþý sürtünmeden dolayý yanarak parçalanmaktadýr. Atmosfer içindeki gazlar yanýnda dünya atmosferinin koruyucu tabakalarýndan biri de dünyayý saran manyetik alandýr. Yeryüzünün manyetik alaný dünyanýn çekirdeðinin sahip olduðu özellikler nedeniyle oluþmaktadýr (Xinyang, 2000). Dünya küre þeklinde bir mýknatýs gibidir. Dolayýsýyla etrafýnda bir manyetik alan oluþturmaktadýr. Dünya'nýn manyetik alaný, dünyanýn dönme ekseniyle 11 derecelik bir açý yapar. Bu 11 °’lik açý nedeniyle coðrafik kuzey ve güney kutuplarý ile manyetik kuzey ve güney kutuplarý farklýdýr. Ayrýca dünya'nýn manyetik alaný vektörel bir büyüklüktür. Bir noktadaki manyetik alan bu vektörün yönü ve þiddetiyle baðlantýlýdýr. Dünya çekirdeði, demir ve nikel gibi manyetik özelliði olan aðýr elementleri içerir. Dünya çekirdeði 2 kýsýmdan oluþmakta olup iç çekirdek katý, dýþ çekirdek ise sývý haldedir. Ýç çekirdeðin etrafýnda hareket eden dýþ çekirdeðin bu hareketi mýknatýslanma etkisi yaparak manyetik alan oluþturur. Yýldýzlardan gelen öldürücü kozmik ýþýnlar dünya atmosferi tarafýndan emilmektedir, (Widgery, 2002; Whitehouse, 2001; Britt, 2001).
    Ýnsanlar doðada var olan iç ve dýþ manyetik alan yanýnda kendi ürettikleri cep telefonlarý, elektrikli ev cihazlarý ve yüksek gerilim hatlarý gibi manyetik alan kirliliði etkisi altýndadýrlar. Manyetik alan oluþturan cihazlar hayatýmýzýn bir parçasý haline gelmiþ bulunmaktadýr. Bununla birlikte bunlarýn olasý zararlarýný bildiðimizde kýsmen de olsa önlemlerimizi almaya çalýþmamýz gerekecektir. Manyetik alan kirliliði gözle görülemeyiþi ve etkisinin çoðu zaman doðrudan hissedilemeyiþi ve uzun zaman sonra birikerek görülmesi insanlar tarafýndan yeterince önemsenmemektedir. Manyetik alan kirliliðinin kaynaklarý tespit edilerek önlenmesi için gerekli tedbirlerin alýnmasý kaçýnýlmazdýr. Hava, gürültü gibi kirlilikler yanýnda mutlaka manyetik kirlilik de beraber zikredilerek toplumun duyarlýlýðý arttýrýlmalýdýr. Manyetik alan konusunda Tükçe kaynak eksikliði bulunmaktadýr. Bu çalýþmanýn toplumun bilinçlenmesinde katký saðlayacaðý beklenmektedir.

MANYETÝK ALANIN SAÐLIÐA ETKÝLERÝ
    Uzaya gönderilen astronotlarda görülen ve haftalarca sürebilen yorgunluk, adale aðrýsý, baþ aðrýsý ve dönmesi nedeni ilk yýllarda anlaþýlamamýþtý. Daha sonraki yýllarda sürdürülen kapsamlý araþtýrmalar sonucu bu belirtilerin dünyanýn manyetik alanýnýn eksikliðinden kaynaklandýðý belirlenmiþtir, (Lindner, 2002). Biyomanyetoloji ilkelerine göre, tüm maddeler dolayýsýyla tüm canlýlar, zayýf ya da güçlü birer manyetik özelliðe sahiptirler. Her mekanda dolayýsýyla tüm canlýlarýn içindeki ve dýþýndaki tüm boþluklarda yüksek yada düþük birer manyetik alan mevcuttur. Ýnsan vücudu aslýnda her hücrenin kendine özgü elektrik devresi olduðu bir elektromanyetik makinedir ( Paulines, 2002). Ýnsan vücudundaki manyetik alan, biyoelektrik yüklerinin hareketinden meydana gelir. Biot – Savar Teorisine göre, hareketli elektrik yükleri manyetik alan oluþturur. Biyoelektrik oluþan herhangi bir bölgede mutlaka manyetik alan vardýr. Dolayýsýyla kalp, adale, sinir ve beyin gibi organlar belli bir manyetik alana sahiptir. Ýnsaný oluþturan maddelerin birbiriyle haberleþmek için kullandýklarý manyetik alanýn sinyalleri birbiriyle uyum içindedir. Bu sinyaller dünya manyetik alaný ile de uyum içindedir, (Widgery, 2002).
    Ýnsanýn kendi iç manyetik alaný ile dünyanýn oluþturduðu manyetik alan arasýndaki uyumluluk çeþitli nedenlerden dolayý bozulabilmektedir. Bunun bir nedeni de insanýn yaþadýðý yerin manyetik alanýnýn büyüklüðüdür. Yer kabuðunun doðal bir manyetizmasý vardýr. Bütün alanlar üç deðiþken içerir; frekans, spinin yönü, spinin büyüklüðü veya gücüdür. Bu üç deðiþken insan vücuduna uyduðunda vücut kendi enerjisini destekler, (NBC, 2002). Bu manyetik etkileþim hücre zarlarýnda madde alýþveriþlerini mümkün kýlar. Böylece bir fabrika gibi çalýþan hücrenin, atýk maddeleri ve toksinleri bünyesinden uzaklaþtýrarak su, besin maddeleri, oksijen ve gerekli mineralleri alarak iþlevinin uygun bir seyirde ve canlýlýk içinde sürdürmesi mümkün olmaktadýr.
Sara hastalarý üzerinde yapýlan bir deneyde de dýþarýdan, deneklerin manyetik alanýnýn deðiþtirilmesi durumunda, beyindeki biyoelektrik faaliyetin, dolayýsýyla snapslarýn kirlenmesi saðlanarak hastalýk durumundaki etkileri aynen oluþturulmuþtur.
    Geceleyin dünya manyetik alaný hücresel oksijeni arttýrýr, uykuyu destekler, biyolojik iyileþmeyi desteklerken iltihaplanmayý azaltýr, acýyý dindirir. Ama güneþ doðduðunda beraberinde getirdiði pozitif manyetik alaný hücresel oksijeni azaltýr, uyanýklýðý destekler, biyolojik iyileþmeye engel olur ve acýyý arttýrýr. Kafamýzýn merkezde bulunan hormonlarý, enzimleri ve baðýþýklýk fonksiyonlarý yöneten pineal bezi manyetik kristallerden oluþan bir manyetik organdýr. Manyetik enerjiye çok duyarlý olup ona has madde olan melatonin hormonu, geceleyin dünya manyetik alaný etkin olduðu zaman ortaya çýkar. Ýyi uyku için melaton seviyesinin yüksek olmasý gerekir. Büyüme hormonu melatonin seviyesi ile iliþkilidir. Ýnsan yaþlandýkça bu asýl hormonlarý daha az üretmeye baþlar. Büyüme hormonu saç, cilt(deri) ve adaleleri kontrol altýnda tutar, (Philpott, 2002).
    Multiple Sclerosis (MS) hastalýðýný baþlatan sebeplerden biri dünya manyetik alanýdýr. Dünya manyetik alanýnýn haritasý incelendiðinde alanýn yapýsý ile MS hasta sayýsý arasýnda kuvvetli iliþki bulunmuþtur. Manyetik alanýn düþey bileþeni biyolojik maddeleri etkiler. MS hastalýðýna yakalananlarýn sayýsý 60 (°E) boylam civarýnda en yüksek deðere ulaþýrken Orta Asya, Hindistan, Çin, Japon, Afrika ülkeleri, Orta Amerika gibi ekvatora yakýn yerlerde vaka sayýsý yok denecek kadar azdýr. Düþey manyetik alaný bileþeni kutuplara yakýn yerde hemen hemen yoktur ve MS hastalýðýna düþey bileþenin zayýf olduðu bölgelerde çok sýk rastlanýr. Baþka bir araþtýrmada çocuklarýn büyümesinin dünya manyetik alanýn güneþ aktivitesine göre deðiþmesine baðlý olduðu tespit edilmiþtir, (Tatarin et al., 2002).
    Ýnsan vücudunun manyetik alanla olan dengesini bozan etkenlerden birisi de kimyasal kirleticiler, haberleþme frekanslarý, elektrik güç taþýmalarýndan gelen sinyallerle çevrenin kirlenmesiyle ortaya çýkar. Toksik madde radyasyon gibi kirleticilerden gelen elektromanyetik sinyaller canlýnýn manyetik dengesini bozmaktadýr, (Widgery, 2002). Araþtýrmacýlarýn insan tarafýndan yapýlan elektromanyetik kirlilik veya smog olarak bilinen elektromanyetik alanýn birikimli olduðunu ve genel keyifsizlik, boyunda sertlik, göðüs acýsý, hafýza kaybý, baþ aðrýsý, kalp atýþýnda ve kan kimyasýnda deðiþime uðratma, sindirim ve dolaþým sorunlarý oluþturabilmektedir. Elektro smog adý verilen teknolojinin beraberinde getirdiði elektromanyetik kirlenme, insan saðlýðýný tehdit eden ciddi unsurlardan birisidir. Yüksek gerilim hatlarýndan cep telefonu dalgalarýna, radyo ve TV dalgalarýndan ev ve iþ yerlerindeki bilgisayar ve elektrikli diðer eþyalarýn yaydýðý elektromanyetik dalgalara kadar maruz kalýnan elektromanyetik kirlilik sosyal yaþam ortamýnda hemen hemen her yerde saðlýksýz bir atmosfer oluþturmaktadýr. Elektromanyetik smog beyinden hücrelere gönderilen sinyalleri engelleyerek vücudun baðýþýklýk sistemine zarar verir, (Paulines, 2002). Son yýllarda büyük çapta araþtýrmalar yapýlmasýna neden olan bir etki ise insan yapýmlý kuvvetli manyetik alan kaynaðýndan doðan hastalýklardýr. Kuvvetli manyetler Hall etkisinden dolayý, anestesia oluþturuyor, (Pawluk, 2002; Komor, 2002). Tunaya’nýn araþtýrmalarýna göre yüksek gerilim hatlarýnýn çocuklarda lösemi ya da beyin kanseri yaptýðý bilinen bir gerçektir. 1988'de ve 1991'de yine ABD'de, 1992 'de Isveç ve Meksika'da ve 1993 'de Danimarka'da yapýlan araþtýrmalarda çocuklarda görülen kanserlerle ve özellikle de lösemiyle iletiþim hatlarýna yakýn yaþama arasýnda bir iliþki olduðunu ortaya koymuþtur, (Tutev, 2002).
    Cep telefonu zararlarý üzerinde birçok araþtýrma yapýlmaktadýr. Kandaki zararlý proteinlerin ve toksinlerin beyne girmesini engelleyen savunma mekanizmasýný devre dýþý býrakmaya, yorgunluk, baþ aðrýsý, deride yanma hissi ortaya çýkarmaya, yüksek tansiyon oluþmasýna, baþ aðrýlarý, baþ dönmesi ve dikkatin daðýlmasýna sebep olduðuna dair bulgularý elde edilmiþtir (Tutev, 2002).
    Cep telefonu alzheimer, parkinson ve multiple sclerosis (MS) gibi sinir hastalýklarýnýn oluþma riskini arttýrýyor.
Kulaklýk-mikrofon seti kullananlarýn %80'inde bu tip sorunlarýn olmadýðý gözlenmiþtir. Bu tip elektromanyetik alanlarýn genelde iki etkisinden bahsedilir. Birisi ýsý etkisidir. Çünkü yaydýðý enerji, insan vücudundan geçerken bir miktar emilir, tutulur ve içerde bir ýsý birikimi oluþur. Bu ýsý istenmeyen sonuçlara sebep olabilir. Ýkincinin etkisi ise canlý organizma içindeki birbirine baðlanmýþ olan molekülleri, atomlarý etkiler ve bozar. Organizma kendini tamir eder, düzeltir. Ama bir an kontrolden çýkabilir. Kontrolden çýktýðýnda ise basit bir iki hücrenin ölümüne veya kanser gibi ölümcül bir hastalýða neden olabileceðinden þüphelenilmektedir, (Kalkan, 2002). Ortalamadan yüksek manyetik alaný olan bölgede yaþayan çocuklarýn kanser olma olasýlýðýnýn daha yüksek olduðu sonucuna varýlmýþtýr. Birkaç araþtýrmada ortalama deðerden yüksek manyetik alanýn bulunduðu bölgede uzun süre kalan hamile kadýnlarda zor doðum yaptýklarý gözlenmiþtir. Yüksek manyetik alanýn, anne adaylarýnýn düþük yapma olasýlýklarýný 3 kat artýrdýðý vurgulanmýþtýr, (ARPNSA, 1999).
    1994'te ve 1998'te ABD ve Finlandiya'da yapýlan araþtýrmalarda; elektromanyetik alanlarýn çok sýk etkisinde kalan (radyo operatörleri, endüstriyel donaným iþçileri, veri iþleme aygýtý tamircileri, telefon hattý iþçileri, elektrik santralleri ve trafo merkezlerinde çalýþan) iþçilerde alzheimer hastalýðýnýn normal insanlara göre erkeklerde 4-9 kat kadýnlarda 3-4 kat daha çok görüldüðü, enerji iletim hatlarýna 40 m.'den daha yakýn yaþayan çocuklarýn, normal çocuklara göre 2-3 kat daha fazla kansere yakalandýðý, Finlandiya'da yapýlan bir baþka araþtýrma erkek çocuklarýn merkezi sinir sisteminde oluþan tümörlerle iletim hatlarý arasýndaki iliþkinin olduðu sonucuna varýlmýþtýr. Diðer bir etken ise uzaydan ve güneþten gelen kozmik ýþýnlardýr. Dubrov (2002) 1228 kiþi üzerinde yaptýðý deneylerinde kozmik ýþýnlarýn kalp krizi, iþyerindeki ve karayolu kazalara ve ani þizofren dönemlerle iliþki içinde olduðu sonuca varmýþtýr, (Harris, 2002). EMF saðlýk raporunda (1995) mevsimsel stres maksimumlar ile güneþ rüzgarýnýn maksimumu arasýnda iliþki olduðu vurgulanmýþtýr. Ýnsan saðlýðýna zararlý kozmik olaylarý uzay arasý manyetik alanýn radyal bileþeni olduðu zaman en fazla etkiler. Bu olay da güneþ rüzgarý dünyadan geçtiði zaman olabilir. Nikolaev ve ark. (1976) 85 tane ruh hastasý insan üzerine yapýlmýþ deney sonucunda gök cisimleri arasýndaki manyetik alanýn pozitif olduðu zaman hastalarýn sayýsýnýn arttýðý gözlenmiþtir, (Parkinson,1983).
    Zayýf manyetik alanýn insan saðlýðýna zararlý olup olmadýðý hala tartýþýlýyor. Bu zayýf alanlarýn hemen gözle görülür zararlarý yoktur. Fakat hayvan hücresi üzerinde yapýlan deneylerde zayýf manyetik alanýn hormon ve enzim seviyesini deðiþtirmek, dokulardaki kimyasallarýn hareketini engelleme gibi biyolojik etkenlere sebep olduðu kararýna varýlmýþtýr (NRPNSA, 1999)

Sonuçlar ve öneriler
    Kalp krizi yaþlarýnýn 20’li yaþlara düþmesi, baðýþýklýk sistemlerinin çöküþü, sýk hastalýklara maruz kalma, beyin kanamalarý sýklýklarýnda artýþlar ve de kanser olgularýnda görülen týrmanýþlarda manyetik alanlarýn etkisi vardýr. Bu tip hastalýklarý iyileþtirme yöntemi olarak akupunktur ve manyetik terapi son yýllarda geliþmektedir. Manyeto terapi ilk önce astronotlar üzerinde uzayda kullanýlmýþtýr. Daha sonra 200.000 insan üzerinde yapýlan klinik deneyler neticesinde týp hizmetine sunulmuþtur . Yer kabuðunun statik manyetizmasýndan daha da etkin olan pulsatif manyetik alan, hücre zar hareket periyodikliði ile daha uygun bir etkileþim oluþturmaktadýr. Kazuo Shimodaira‘a göre enerji eksiklði, genel aðrý, baþ aðrýsý, yorgunluk manyetik alaný eksikliði sendromun belirtileridir. Bunlar kronik yorgunluk sendromuna benzemektedir, ama dýþarýdan manyetik alan verilince hasta düzelmektedir. Neurobiolojistlere göre manyetler depresyonda olan insanlarda aðýr iþlediði sol beyini uyardýðýna inanýyorlar, (Chandrasekaran, 2002). Zihinsel ve fiziksel rahatsýzlýðý olan hastalar üzerine yapýlan kliniksel araþtýrmalarda %90 baþarý gösteriyor. Japonya’da bir üniversite 11.648 kiþi üzerine yapýlan manyetik tedavinin (%43 erkek) %92 baþarý gösterdiði görülmüþtür (Blackman ve Friedman, 2002). Bunun nedeni olarak manyetik alan vücuda uygulanýnca manyetik dalgalar dokudan geçer ve ikinci akým oluþturur. Bu akýmlar manyetik alan ile birleþince hücrelerdeki elektronlara ýsý verir. Bu ýsý adale aðrýsý, kaslardaki þiþmelere çok iyi gelir. Kandaki kalsiyum ve kolesterol miktarý azalýnca haemoglobin daha hýzlý hareket eder. Yüksek tansiyona sebep olan diðer maddelerde de azalma görünür. Kan temizlenir ve akýþý hýzlanýr. Kalp rahatlar ve acý azalýr veya yok olur. Yönetici sinirler normale döner ve onlarýn yönettiði organlar düzgün þekilde çalýþýr. Kan akýmýnýn iyileþmesinden dolayý besleyiciler daha kolay ve verimli þekilde taþýnýr. Manyetik dalgalar cilt, yaðlý dokular ve kemikleri canlandýrýr. Sonuçta hastalýða karþý direnci arttýrýr. Manyetik alan düzensizliði azaltarak enerji aktarýr, saðlýða katkýda bulunur. Hücrelerin büyümesini destekler. Manyetler diþ aðrýsý, omuzlar ve diðer birleþimlerdeki uyuþukluk, aðrýya iyi gelir. Vücudun kendi kendini iyileþtirme özelliðini destekler (Shimodaira ,2002). Hayatýmýzý etkileyen biyomanyetik alanýn ay, güneþ, diðer yýldýz veya gezegenler gibi dünya dýþý etkenler ve içinde bulunduðumuz yakýn çevre ile kullandýðýmýz cihazlarýn etkisinin bilinmesi tedbir alma ve tedavi açýsýndan önem taþýmaktadýr. Bu çalýþma ülkemizde biyomanyetik alan konusunda yeterince çalýþmanýn mevcut olmamasý nedeniyle hem bilgilendirici hem de bundan sonraki çalýþmalara yardýmcý olacaktýr.

Kaynaklar:
Akupunktur ve Manyetik Alan, 2002. http://www.uygur-akupunktur.com/manyetikalan.htm
Allan D.W., 2000. Planetary Alignment and Manyetic Field Interaction, http://www.allanstime.com/UnifiedFieldTheory/Planets_Alignment/
Arthur Widgery, 2000. Balance, http://www.health-doc.com/healtharticles/bfbalance.html
Australian Radiation Protection and Nuclear Safety Agency, 1999. Power line electromanyetic fields and human health, http://www.ortho.lsumc.edu/Faculty/Marino/Powerline/PowerlineTOC.html
Baldwin D. and Baldwin K., 2002. Health Wise Systems, http://www.moosepages.com/hws/facts.html
Blackman C. and Friedman H., 2002. http://www.xtrememattresspads.com/articles.html
Borodiouk O.O., Smerdov A.A., and Tatarin V.Ya., 2002.Correlation Analysis between Earth manyetic field and Multiple Sclerosis prevalence, http://www.link.lviv.ua/~vasya/MSfactor.html
Britt R.R., 1999. Tracking Earth's Mysterious Manyetic Field, http://www.lightnet.co.uk/informer/earth/19991028.htm
Chandrasekaran S., 1998. http://www.chemnmr.colorado.edu/ammrl/archives/September-98/0025.html
CNN, 2001. Sun flips manyetic field, http://www.cnn.com/2001/TECH/space/02/16/sun.flips/
Comet Biomanyetics, 2001. Manyetic Energy, http://www.cometcorp.com/manyetic_therapy.htm
EMF Health Report (Vol. 3, No. 1, 1995)’da
Harris R., 2002. Goin' South, Part 3, http:// www.qi-whiz.com/sou3-1.html
Herbs Delivered, 2000. Manyetism in the Body Aralýk 2002’de www.herbsdelivered.com/maginfo/body.html
http://www.bmts.com/~healthenviro/
http://www.infinitywater.co.nz/html/tech.htm
http://www.paulines.net/manyet/v
Kalkan, T., 2002. www.ntvmsnbc.com/news/47601.asp?cp1=1
Karaoðlu, B., 1996. Griftiths elektromagnetik Teori, Arte reklamcýlýk ve Tanýtým, 404 s.
Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #5 : 03 Ocak 2009 - 13:44:55 »

 Benim MR çektirince çýktýðýmda baþým aðrýr genelde uzun süre kalýnca içerde o sesler filan Bu bahsettiðiniz ürünler vs kaç ms hastasýna uygulanmýþ ne sonuç alýnmýþ? 1 ayda krizlerde etkisini gösteriyor diyosunuz ama her ay atak olmaz zaten bu kriz gibi biþey deðil yani atak dediklerimiz
Logged
hapsetme
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 1214



« Yantla #6 : 03 Ocak 2009 - 13:52:10 »

açýkçasý hepsini okumaya üþendim Masum ama ben bugün MR çektirdim oda baya güçlü bir manyetik alan ee belki iyi gelmiþtir oalamazmý 

aynen kamus çok uzun okuyamam doðrusu ... bende 5-6 kere mr çekildim belki faydasý olmuþtur  Kahkaha Kahkaha hatda son mr da kendimden geçmiþim uyumuþum biraz ... görevli mrdan çýkarýrken kusara bakma rahatsýz ettim galiba seni dedi  Kahkaha Kahkaha  yatakla matakla olsa bu iþler ... 
Logged

Mslidostlar facebook
hapsetme
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 1214



« Yantla #7 : 03 Ocak 2009 - 13:58:16 »

Msi kullanýp daha doðrusu Ms hastalarý üzerinden ucuz reklam peþinde koþmayýn      bi kaç konu dikkatimi çekti yazcaktým ama her dafasýnda vazgeçtim bunu görünce artýk tamam dedim ... reklamýnýzý gazete köþeleriinde yada tv lerde yapýn bizleri kullanmaya kalkmayýn ...
« Son Dzenleme: 03 Ocak 2009 - 14:03:46 Gnderen: theLast » Logged

Mslidostlar facebook
vademir
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 859



WWW
« Yantla #8 : 03 Ocak 2009 - 14:15:27 »

Msi kullanýp daha doðrusu Ms hastalarý üzerinden ucuz reklam peþinde koþmayýn   

Bu yaklaþýmýmýzý anlayýþla karþýlayýp güven saðlamak adýna site yönetimi ile irtibata geçerek ürünlerinizin yöneticilerimiz tarafýndan ya da gönüllü üyelerimizce ücretsiz denenmesi hem bize hem de size referans olacaktýr. Bunun sizin umut tacirliði yapmadýðýnýz ve gerçekten saðlýk düþüncesi ile hareket ettiðiniz konusunda güven saðlayacaðý kanýsýndayým. Ürünüzü bedelsiz denetmeniz konusunda da endiþe etmeyin bu sizin medya v.s vereceðiniz reklam bedelinden çok daha az bir maliyet getirecektir. Bu görüþümüzü deðerlendirerek bu yönde getireceðiniz öneriler bize güven telkin edecektir.
Saygýlarýmla
Logged

  Hayatý ýskalama, çünkü yeniden niþan alma þansýn olmayacak...

   www.ademdemir.blogcu.com
kamus
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 781


yaprak döker bir yanýmýz,bir yanýmýz bahar bahçe..


« Yantla #9 : 03 Ocak 2009 - 17:36:32 »

evet özlem bende dün MR dan çýkýnca baya bi baþ aðrýsý çektim demekki manyetik alan bize iyi gelmiyo bu arkadaþ direk olarak size ürünlerimizi  anlatmak istiyorum dese daha dürüstçe olurdu bence Masum
Logged

Fato$
Ziyareti
« Yantla #10 : 03 Ocak 2009 - 18:45:55 »

Kizgincrab arkadasim,burada anlattiklarini bende biliyorum,cok pahali seyler olup insanlara pek faydasi olmayan seyler bunlar ..  http://www.purenature.de/  bu verdigim linkte de cok seyler var ve MS hastalarini sanirim kandirmaya calisanlar,yanlis insanlar üzerinde zengin olmak niyetindeler ! Bunu yapmayin lütfen....
 
Ben burada hastande yatarken   (MCS, multiple chemical sensitivity)
bunlardan haberim oldu ve o katalogdan sampuan,deterjan, deo gibi seyler ismarladim sadece...Daha sonralari carsilarda dükkanlarda satilmaya basladi zaten kimyasal maddelerden arinilmis dogal ürünler.....Sizin verdiginiz linklere baktim birkac tanesine ve daha fazlasini görmem gerekmiyor....Bunlar sadece kolay yönden köseyi dönme niyetinde olan insanlar tarafindan MS hastalarina yönelik kullaniliyor...Baska da birsey düsünemiyorum...
Logged
Fato$
Ziyareti
« Yantla #11 : 03 Ocak 2009 - 18:55:37 »

Hem burada yillar önce cok reklami yapildi televizyonlarda böyle seylerin..manyetik alani azaltmak,yok etmek gibi seyler adinda yorgan, yatak ,yastik,bilezik gibi seyler ...nebilim iste,cok denendi bunlar ama MS hastalarini kimse kullanmaya calismamisti bugüne kadar,ne akilli insanlar varmis yaaaaa,daha neler duyacagiz     
Logged
hapsetme
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 1214



« Yantla #12 : 03 Ocak 2009 - 19:13:41 »

ben ilk defa duydum fatoþ haným ... gazetelerdede gözüme çarpmadý 
Logged

Mslidostlar facebook
Fato$
Ziyareti
« Yantla #13 : 03 Ocak 2009 - 19:21:28 »

Alman televizyon kanallarinda vardi yillar önce bunlar,reklam amacli yani ve cok da pahaliydi , sonra ceryanli battaniyeler yorganlar filan...cok seyler deneniyor devamli insanlari sömürmek icin ...
Logged
hapsetme
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 1214



« Yantla #14 : 03 Ocak 2009 - 19:27:43 »

sonucunda almanyada reklamlarda görmüþünüz ... ben hastanede bunlarýn üzerinde yatmadým ... burada bunun ms hastalarýyle ne alakasa var haliyle tepkimi gösteririm ... bana göre ucuz reklam anlayýþý ile hareket edilmiþ ...      
« Son Dzenleme: 03 Ocak 2009 - 19:31:29 Gnderen: theLast » Logged

Mslidostlar facebook
Sayfa: [1] 2   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


22 Nisan 2024 - 17:26:48