Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
TSABRI ve cok tehlikeli yan etkileri
22 Mays 2024 - 23:52:10 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: TSABRI ve cok tehlikeli yan etkileri  (Okunma Says 4043 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
ina
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 9



« : 26 Ocak 2012 - 23:38:23 »

‎2012/01/24 - Tysabri: PML Dünya capinda 200'den fazla hastalikli kisilerde yapilan arastirma
24 Ocak 2012 yayinlandi.

Hastaligin progresif multifokal lökoensefalopati numaralari (PML)(merkezii sinir sistemi hastaligi) icin JC virüsü ABD FDA yeni ilac ile enfeksiyon tespit etmek icin bir antikor testi baslatmak gerekliligini acikladi.Natalizumab ile tedavi edilen 96 582 hastalarda 4 Ocak 2012 D...ünyadaki PML 201 hastaliklar meydana gelmistir - .

PMl i Tetikleyen sepep ya John Cunningham yada JC virüsüdür . Firsatci bir patojen olup bu, hayat boyunca enfekte insanlarin cogunluga hitap eder. PML sadece hastalik ya da immünsupresyonda(bagisikliligi basan) daha siklikla kullanilan ilac nedeniyle ciddi immün yetmezligi olusur. Riski nedeniyle beyin parankiminde(organik doku) bazi aktif lenfosit(kandaki alyuvarlardaki madde) olusumu natalizumab'da özellikle yüksek orandaki engellendendir.

Bu multipl sklerozun ilerlemesi üzerinde oldukca etkisi vardir. Natalizumab bu hastaligin en etkili ilaclarindan biridir, ayni zamanda sinirsiz JC virüs enfeksiyonu ve PML riski olusturmaktadir. Amerika Birlesik Devletleri'nde ilk hastalik Tysabri ile gecici olarak satisinin geri cekilmesine yol acmisti.

Bugün sadece belirli kosullar altinda kullanilanilabilir. Bunlar hasta hala hayatta kalma sansina bagimli ise , PML bir erken tanisi saglamak icin tasarlanmistir. Diger PML birikimi gözardi edilir.

PML icin üc risk faktörü vardir. Natalizumab ile tedavi pozitif antikor testi 'den 2 yildan fazla sürede bu mitoxantrone gibi diger immünsüpresiflerle(bagisikliligi bastiran) azatioprin, metotreksat, siklofosfamid ya da mikofenolat mofetil tedavi edilmeleridir.

Her üc risk faktörleri olan hastalarda, 11/1000 (1%)hastalara göre hastalik risklidir. Risk faktörlerinin hicbiri, hasta bulunmsaz ise risk 1 / 1000 den daha azdir. Hastalik negatifliligi test ile mümkündür.Sayet ilk testte bir yanlis negatif sonuclar var ise yeni enfekte hastalar, JC virüsü testti yapilmasi mümkündür. FDA PML tanisi icin testlerin diagnozu belirtmeyecegini not eder. Avrupa Ilac Ajansi antikor testini Haziran 2011'de zaten onayladi.

haynak:.aerzteblatt.de/nachrichten/48861(alman doktorlar sayfasi)
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


15 Nisan 2023 - 18:04:31