Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Köri ve Alzheimer
29 Nisan 2024 - 16:39:37 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Köri ve Alzheimer  (Okunma Says 3469 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« : 20 Temmuz 2007 - 13:54:04 »

  Köri Alzheimer'ý önlemeye yardýmcý oluyor
  Yapýlan yeni bir çalýþmada,köride bulunan kimyasal bir maddenin ,Alzheimer hastalýðýnda beyinde oluþan plaklarýn temizlenmesinde baðýþýklýk sistemine yardýmcý lduðu açýklandý.

  Daha önce yapýlan baþka bir çalýþmada Hindistan'da bulunan yaþlýlarýn sadece %1 inde Alzheimer görüldüðü belirlenmiþ ve köri tüketiminin Alzheimer riskini azalttýðý açýklanmýþtý.

  Proceedings of the National Academy of Sciences'ýn web sitesinde 16 temmuz'da yayýnlanan bu yeni çalýþmada ise ,Los Angeles David Geffen Týp Okulu'ndaki San Diego Biyomoleküler Araþtýrma Enstitüsü'ndeki araþtýrmacýlar Alzheimer hastalarýna ait kan örneklerini incelediler.

  Makrofaj isimli baðýþýklýk hücreleri,Alzheimer hastalýðýnda beyinde oluþan plaklarýn oluþumuna neden olan amiloid beta isimli proteinleri temizliyor ve yapýlan çalýþmada,bisdemetoksikurkumin isimli kimyasalýn, makrofajlara bu konuda yardýmcý olduðu açýklandý.

  Körinin içinde bulunan baharatlardan biri olan zerdeçalýn içind doðal olarak bulunan kurkuminoid maddesinde bisdemetoksikurkuminin aktif olarak bulunuyor.

  Yapýlan çalýþmada ayrýca,baðýþýklýk sisteminin bazý fonksiyonlarýnda Toll-like reseptörler MGAT III genlerinin rol aldýðý belirlendi.
 
  Araþtýrmacýlar,elde edilen verilerin baðýþýklýk sisteminin Alzheimer üzerindeki rolüne ýþýk tuttuðunu ve yeni tedavi yöntemlerinin geliþtirilmesine yardýmcý olucaðýný düþünüyolar.
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


29 Mays 2019 - 13:47:13