Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Difurat kullanan var mı
___MS Lİ DOSTLAR PAYLAŞIM PLATFORMU
28 Eylül 2023 - 11:25:52 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarımızdan bölümünden ulaşabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardım Oyun Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Difurat kullanan var mı  (Okunma Sayısı 2780 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Raydin48
Üye
*

Teşekkür Sayısı 0

« : 05 Ocak 2022 - 10:12:31 »

7yıl önce sağ gözümde bulanıklık sonucu gittiğim hastanede 17 günlük araştırma sonucu Ms teşhisi konuldu 8ay sonra tekrar atak geçirince Rebif e başladım 6yıldır kullanıyorum İğne yerlerim de kötüleşme olunca Doktorum Difurat başlangıç ılacını verdi Yan etkilerini araştırdım PML riskini gördüm Kullanan var mı ya da İlaçla ilgili bilgisi olan
oslem
Yönetici

Teşekkür Sayısı 6

« Yanıtla #1 : 28 Ocak 2022 - 17:10:36 »

Çok geçmiş olsun.Bu ilk tanı dönemi korkulu ama lürtfen stres yapmamaya çalışın sadece daha dikkatli yaşayacaksınız.

DİFURAT dediğiniz ilacın etken maddesi DİMETYL FUMARAT mı? eğer oysa ben aynı etken maddeli ilacı ( tecfidera) 2 sene kullandım hiç bir sorun yok.O risk bizim her ilacımızda var bağışıklık sistemi baskılandığı için ama asıl o riski içeren ilaç başka . İçiniz rahat olsun.

Ben tecfidera kullanırken ilk dönemler mide şikayetleri yaşamıştım ve ilacı alınca sıcak basması ve kızarıklık oluyordu ( geçici 30-45 dk )
Raydin48
Üye
*

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #2 : 08 Şubat 2022 - 22:39:14 »

İçeri dediğiniz madde evet Rebif koruyordu yıllardır fakat iğne yerlerim artık iğneyi kabul etmiyor çöktü hep İlacın yan etkileri korkuttu biraz Bir de ömür boyu kullanacak olduğunu düşününce Teşekkür ederim cevabınız için
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!

30 Temmuz 2023 - 06:40:22