Merhaba. Bundan 2.5 yıl önce bir arkadaşımın elin titriyor demesi ve ısrarları sonucuyla hastaneye gittim MR ydı bos sıvısıydı derken bana ms tanısı kondu.Hiç atak geçirmemiştim sadece 1-2 küçük 5 saniye kadar süren uyuşukluğum olmuştu.İlk ilaç olarak Copaxone iğneyle başladım ve 1.5 yıl kadar kullandım.O kadar gına gelmiştiki ilaç değiştirme talebinde bulundum ve dıktorum bana 3 ay daha kullanman gerekiyor kendimide garantiye almam lazım dedi.Aradaki 3 ayda iğne kullanmadım ilaçsız devam ettim daha sonra tecfidera verdi ve şuan devam etmekteyim.Bu geçen 2.5 yılda hiç atak geçirmedim.Herhangi bir sorunum olmadı.Doktorum sigarayı bırakmam gerektiğini söyledi ama ben günde bir paket sigara içiyorum.Sıcaklar çok etkiliyormuş bizi ama ben sıcaktan hiçbirşekilde etkilenmiyorum.Hatay da yaşıyorum iki üç gündür hissedilen sıcaklık 47 derece civarı

.Ziraat mühendisiyim sabah 8 de araziye çıkar akşam 5-6 gibi döneriz.Bu aylardır böyle anlayacağınız tüm gün güneşin altında pamukların buğdayların mısırların arasında ayaktayım.Fakat hiçbir yorgunluğum olmuyor anormal derecede.Hatta iş arkadaşlarım bana nasıl hastasın diyorlar.Bunun üzerine yaz kış demeden haftanın 5 günü vücut geliştirme ile uğraşıyorum ve 100 kilonun üstünde ağrlıklara giriyorum yani vücut ısım hep yüksek.Haftada bir içkimide içiyorum.Anlayacağınız mse ters herşey, yapıyorum ve doktorumda çok şaşırıyor.Son günlerde yanlış ms tanısı konan insanların hikayelerini haberlerini doktor açıklamalarını okuyorum ve şuan başka bir doktora görünmeyi düşünüyorum.İnşallah yakında bu hastalığın bende olmadığı haberiylede geleceğim:)) Son olarak eklemek istediğim şey tanı bu geçen sürede en ufak bir sorun yaşamadım.Sorun yaşadığım tek şey psikolojikti tabiki insan adını bilmediği bişey ile ömür boyu yaşayacağını öğrenince şaşırıyor.Ama psikolojik olarakta kendimi düzelttim ve ben iyi olduğuma inanıyorum.Şunuda ekleyeyim kullandığım ilaçlarda hiçbir yanetkide yaşamadım.Yorumlarınızı bekliyorum.