Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Her şey kulak çınlaması ile başladı. Ben de aranıza katıldım.
___MS Lİ DOSTLAR PAYLAŞIM PLATFORMU
28 Eylül 2023 - 11:49:04 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarımızdan bölümünden ulaşabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardım Oyun Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Her şey kulak çınlaması ile başladı. Ben de aranıza katıldım.  (Okunma Sayısı 6366 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mrkiyak
Üye
*

Teşekkür Sayısı 0

« : 30 Temmuz 2020 - 17:39:15 »

Merhaba. Ben İstanbul Tuzla'dan Emre. 34 yaşındayım. Havacılık sektöründe yazılımcı olarak çalışıyorum.
Foruma bugün katıldım ama MS ile ilgili istatistiklere Haziran 2020 'de dahil oldum (kesin tanı).
1 yıl önce 2019 Temmuz ayında kulaklarımda beni rahatsız eden bir durum ile KKB'ye gittim. Herhangi bir problem çıkmayınca nörolojiye yönlendirildim.
Nörolojide de klinik bir bulgu yoktu. Her ihtimale karşı beyin MR'ı çekilmesi için yönlendirildim ve hikayem bu MR'ın sonuçlarını elime aldığımda başladı.

Beyindeki plakların tespit edilmesinin ardından MS tanı süreci başlatıldı ve omurilik MR'ı ile süreç devam etti.
Gözlerimde de ergenlik döneminden beri buğulanma, karartı, perde, bulanıklık, uçuşmalar ... olduğu için ve 10 yıl kadar öne de dekolmansız retina yırtığı tespiti ile bir kaç kez lazer operasyonları geçirdiğim bilgisini verince VEP testi de yapıldı.

VEP testinde MS ile ilişkilendirilecek bulgular tespit edildi.
Ardından Pendik Marmara Eğitim Araştırma'da beyin omurilik sıvısı alımı için 2020 Şubat'a randevu aldım.
2020 Şubat ayında BOS sıvısı alım işlemim gerçekleşti. 4 gün hastanede kaldım. Ardından evde yattım.
Pandemi süreci araya girince süreç biraz ertelendi.
En son Haziran 2020'de aynı hastanede MS kesin tanısı konuldu.

Doğrudan günlük hayatımı etkileyen uzun süreli olumsuz bir durumum yok ama başlanan ilaç tedavisi ile bu sürecin ilerlemesinin önüne geçileceği bilgisini aldım.
Ayrıca son 2 yıldır da 136KG'dan 105KG'ya inmeyi başardım. Dahiliye doktoru ve diyetisyen kontrolünde spor, diyet ile sağlıklı bir sürece girdim.

MS konusunda bu forumda da çeşitli bilgileri okurken kendi hikayemi paylaşmak istedim.

Herkese sağlıklı günler dilerim.

oslem
Yönetici

Teşekkür Sayısı 6

« Yanıtla #1 : 30 Temmuz 2020 - 20:36:17 »

Merhaba , önce geçmiş olsun. Hastalığın şansı olmaz ama tanı alır almaz ilaca başlaman ve günümüzde de birçok ilacın olması gerçekten şans. İnşallah ms in çok iyi seyreder ve seni hiç zorlamaz . Kendini yormamak gibi dikkat etmen gereken konuları biliyorsundur. Her zaman ne istersen sorabilirsinde.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!

14 Eylül 2023 - 06:33:12