Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
ms ve beslenme
___MS L DOSTLAR PAYLAIM PLATFORMU
29 Mart 2024 - 13:45:52 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: ms ve beslenme  (Okunma Says 11005 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
cihat özgan
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 22


« : 22 Ocak 2020 - 22:22:47 »

Tüm ms li hastalara belki haddim olmayarak bazý tavsiyelerde bulunacaðým. Bahsedeceðim bu tavsiyelerin güvenirliðine tavsiyelere uyan ve uymayan hastalarý gözlemleyerek ve kendi bedenimdeki etkileri sonucu ulaþtým. Öncelikle güne egzersizle baþlamalý ve bol miktarda su içmeliyiz, ekmeði hayatýmýzdan çýkarmalý ve þeker tüketmemeliyiz bunlar olmazsa olmazlarýmýz olmalý..et mümkün olduðunca az tüketmeli hazýr gýdalardan tamamen kaçýnmalý , çay çok az tüketilmeli kahve mümkünse içmemeli , pirinç kesinlikle tüketilmemeli yað olarak sadece zeytinyaðý yemeli peynir olmamalý meyve bile kontrollü tüketilmeli reçel tüketilmemeli yumurta ise köy yumurtasý oda 3 _ 4 günde 1 tane köy tavuðu dahil sýnýrlý olmalý sayabildiðim þeyler yapmamamýz gerekenler tabi aklýma gelmeyenler mutlaka vardýr. Yiyebileceklerimize gelince Yine su su su sonra kuruyemiþler öncelikle her öðünde 3-4 tane ceviz ve 1-2 tane hurma yiyebiliriz yeþillik ve sebze tüketmeli ,açýkçasý yiyebileceklerimizle ilgili çok þey düþünemiyorum yani çok fazla yemek yememeli vücudu yormamalýyýz vücudu çöp kamyonuna benzetiyorum doldur boþalt gibi düþününce öyle bedenimizi kirletmezsek ve yormazsak kýsmen de olsa daha konforlu yaþarýz..Sizi yorduysam özür dilerim saðlýklý yaþayalým ve yaþatalým.
Logged
cihat özgan
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 22


« Yantla #1 : 22 Ocak 2020 - 22:51:11 »

Bir þey daha yazacaðým ama yazýp yazmamakta kararsýzdým ama yazayým ne olacak ki bence süt içmeninde bi faydasý yok çünkü büyümüþ insanlara gereksiz gibi doða bize birçok þeyi gösteriyor zaten hiç ben ineðin yada küçükbaþ hayvanlarýn süt içtiðini görmedim sadece yavrularý içiyor ama yoðurt çok faydalý bakliyatlar da bize iyi deðil gibi neyse bunlar naçizane gözlemlerim ve fikirlerim.
Logged
Alistanblue
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 3


« Yantla #2 : 06 Mart 2020 - 23:31:39 »

Güzel bir yönden yaklaþmýþsýnýz ve güzel bilgiler vermiþsiniz. Ms ile ilgili olarak Terry Whals ýn kitabýný aldým bende ama uygulayamýyorum maalesef ara ara uymaya çalýþýyorum çok katý bir diyet listesi. Kitabýnda kendi ms hikayesi dahiliye doktoru olduðu falan yazýyor tekerlekli sandalyeden ayaða kalkmýþ bu diyetler sayesinde ve hücre saðlýðýmýzý bozdugumuz için ms olduðumuzu söylüyor. Çözüm tamamen sizin de dediginiz bazý þeylere dikkat etmekten geçiyor diyor.
Logged
cihat özgan
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 22


« Yantla #3 : 19 Mart 2020 - 00:17:45 »

Evet bence kesinlikle ms baðýrsak hastalýðý, vücudu yormamalýyýz vücut týpký bir çöp kamyonu doldur boþalt yani beslenmeye dikkat edersek ,egzersizleri her gün yaparsak üzerimizdeki yorgunluðu atar daha zinde oluruz.En azýndan ben kendi bünyemde deneme yanýlma yoluyla birçok þeyin beslenmeyle alakalý olduðunu farkettim sloganýmýz az yemek öz yemek olmalý bence.
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


18 Mart 2023 - 06:02:30