Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
tysabri yan etkisi olabilir mi?
___MS L DOSTLAR PAYLAIM PLATFORMU
29 Mart 2024 - 10:18:57 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: tysabri yan etkisi olabilir mi?  (Okunma Says 10649 defa)
0 ye ve 2 Ziyareti konuyu incelemekte.
AhmetveAyþe
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 2


« : 30 Aralk 2018 - 21:20:15 »

Herkese iyi günler diliyorum.
2014 yýlýnda konyada uyuþma ve görme bozukluðuyla baþlayýp teþhis koyulmuþ ve rebif kullanmaya baþladýk. 2 yýl kullanmamýzýn ardýndan çocuk düþüncesi ile 2016 yýlýnda rebifi býraktýk. 2 yýl kullanmadýk.
2018 sonuna doðru yani 1,5 ay öncesinde konuþma ve yazma bozukluðu, uyuþma belirtileri ile tekrar bu sefer ankarada doktorumuza gittik 7 gün öðle vakitlerinde aldýðýmýz kortizonun ardýndan þikayetlerimiz geçmediði gibi baþ dönmesi ve kusmada eklendi. KBB polikiinlerine falan yönlendirildik derken bu arada yeteri kadar vakit kaybettikten sonra konyada hastaneye yattýk ve sabah saatlerinde 3 gün daha kortizon aldýk þikayetlerimiz yine geçmedi plazma parez gün aþýrý 5 seans þeklinde uygulandý bi deðiþiklik olmayýnca 4 gün daha kortizon aldýk þikayetlerimiz geçmedi aksine 1,5 ay öncesinde yürümemiz vardý ancak giderek kötüleþme sonucu denge kaybý iyice arttý ve destekle yürümeye baþladýk halen ayný durumdayýz. aldýðýmýz son kortizonun ardýndan tysabri kullanacaðýmýz söylendi tysabrinin ilk dozunu aldýk ancak kan sonucumuz yüksek çýktý(JC Virüsü)(4,15) ty sabri kullanmayacaðýmýz ocrevus a baþlayacaðýmýz söylendi. bunun için gerekli tetkikler istendi ve baþlamak için sonuçlarýn çýkmasýný bekliyoruz. Bu günlerde konuþma bozukluðumuz daha da arttý.
Þimdi benim sorum ve endiþem konuþma bozukluðumuzun artmasý ms ataklarý nedeni ilemi yoksa tysabrinin yan etkisi PLM hastalýðýný tetiklemiþ olabilirmi?
Logged
zerre
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 56


« Yantla #1 : 01 Ocak 2019 - 18:53:52 »

Öncelikle geçmiþ olsun. Tysabri kullanmadým yan etkileri hakkýnda fikrim yok. Fakat zaten bu þikayetler ilacý almadan önce de varmýþ anladýðým kadarýyla. Doktorunuz ne diyor peki? Eðer tedaviyle ilgili kuþkularýnýz varsa Ýstanbul da Mefkure Eraksoy hoca var onu öneririm. Çok titiz muayene ediyor. Ocrevus ile ilgili çok olumlu þeyler söyleniyor. Umarým size de iyi gelir. Yeni yýlla birlikte saðlýk ve iyilikler kapýnýzý çalsin. Tüm þikayetleriniz geçer gider inþallah.  Çok zor ama yeter ki moralinizi hiç bozmayýn...
Logged
AhmetveAyþe
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 2


« Yantla #2 : 14 Ocak 2019 - 23:41:03 »

Cevabýnýz için teþekkür ederim. Hocamla görüþtüm endiþelenmeye gerek olmadýðý konusunda içimizi rahatlattý. Hemen tek kullanma ile oluþacak bir yan etki olmadýðý yönünde görüþ bildirdi.
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


20 Nisan 2022 - 20:27:15