Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
GEÇÝCÝ MALULÝYET AYLIÐI
25 Nisan 2024 - 05:29:14 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: GEÇÝCÝ MALULÝYET AYLIÐI  (Okunma Says 3682 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
vademir
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 859



WWW
« : 11 Eyll 2018 - 12:04:46 »

SGK, kanser baþta olmak üzere aðýr hastalýklara yakalananlara aylýk baðlýyor. Aylýk ödeme süresi 12 ay ile 24 ay arasýnda deðiþiyor. Aylýk baðlanabilmesi için bazý koþullarýn yerine getirilmesi gerekiyor. Ancak, bazý hastalar için daha esnek kurallar uygulanýyor. Hangi hastalar için malül aylýðý ödenebilir? Aylýk baðlanmasýnýn koþullarý nelerdir? Ýþte ayrýntýlar.
Habertürk'ten Ahmet Kývanç'ýn haberine göne Maluliyet Tespit Ýþlemleri Yönetmeliði'nde maluliyet süresi ayrýca belirtilmeyen tüm kanser hastalýklarýnda, taný konulduðu tarihten itibaren bir yýl içinde baþvurmak koþuluyla 18 ay süreyle malüliyet aylýðý baðlanýyor. Bazý hastalýklarla ilgili taný konulduðunda ise 12 ya da 24 ay aylýk baðlanabiliyor. Kemik iliði nakli yapýlanlar 12 ay, kan kanseri tedavisi görenler ve verem hastalarý 24 ay malül aylýðý alabiliyor.
Kemik iliði dýþýndaki diðer tüm organ nakli olanlar ile diyalize girmeyen kronik böbrek yetmezliði olanlar da malül aylýðý baðlatabiliyor. 12 ay ile 24 ayýn sonunda, saðlýk kurulu raporu alarak çalýþma gücünde yüzde 60 ve üzeri oranda kayýp olduðunu belgeleyenlerin malûliyet aylýðý devam ediyor.
SÜREYE DÝKKAT: Malül aylýðý baðlanabilmesi için talep tarihinden önceki bir yýl içinde taný almak gerekiyor. 18 aylýk malül aylýðý ödeme süresi, talebe istinaden düzenlenmiþ saðlýk kurulu raporu tarihinden itibaren baþlýyor. Raporu aldýktan hemen sonra baþvuru yapýlmadýðý takdirde, geç kalýnan süre kadar aylýk eksik ödenir.
10 YIL SÝGORTA, 1800 GÜN PRÝM: Kanser veya diðer aðýr hastalýk teþhisi konulanlara geçici malül aylýðý baðlanabilmesi için en az 10 yýl sigortalý olma ve 1800 gün prim ödeme koþulu aranýyor.Geçici malûl aylýðýnýn kalýcý hale getirilebilmesi için hastalýk dolayýsýyla çalýþma gücünde en az yüzde 60 oranýnda kayýp olduðuna dair saðlýk kurulu raporu gerekiyor.
BAKIMA MUHTAÇSA ON YIL ÞARTI YOK: Baþkasýnýn bakýmýna muhtaç derecede durumu aðýr olan hastalarda on yýllýk sigortalýlýk süresine bakýlmýyor. Ancak, en az 1800 gün prim ödemeleri isteniyor. Kanser ve organ naklinin yaný sýra çalýþmaya olanak vermeyen genetik hastalýklar, MS, parkinson, alzheimer, demans, sara ve bazý psikiyatrik hastalýklar, kalp yetmezliði, sindirim sistemi kanamalarý, astým, KOAH, uyku bozukluklarý için de malûl aylýðý baðlanabiliyor.
PRÝM BORCU OLAN AYLIK ALAMAZ: Bað-Kur’lularýn malül aylýðý baðlatabilmesi için SGK'ya prim borcu bulunmamasý gerekiyor.
HANGÝ HASTALIKLAR ÝÇÝN MALÜL AYLIÐI BAÐLANIYOR: Malûliyet aylýðý baðlanmasýný gerektiren hastalýklar þöyle:
Kanser (Baþ ve boyunun yumuþak dokusu, cilt, lenfoma, lösemi, multipl myelom, tükrük bezleri, tiroid bezi, meme, sinir sistemi, akciðer, mide, ince ve kalýn barsak, karaciðer, safra kesesi, safra yollarý, pankreas, böbrek, mesane, genital yollar, prostat, testis, penis kanserleri)
Epilepsi
Demans
Beyin tümörleri
Parkinson sendromu
Serebral palsi
Multiple Skleroz
Zeka gerilikleri (IQ 50 ve altý)
Þizofreni
Bipolar bozukluk
Görme azlýðý
Retina kanamalarý
Yardýmsýz ayakta durmayý engelleyen denge bozukluklarý ile birlikte iþitme kaybý
Anemi
Kol, bacak gibi organ kaybý
Behçet hastalýðý
Gastrointestinal kanamalar
Karaciðer sirozu
Karaciðer nakli
Kalp yetmezliði
Kalp kapak hastalýklarý
Kalp nakli
Böbrek nakli
Akciðer nakli
Tüberküloz
AIDS
Logged

  Hayatý ýskalama, çünkü yeniden niþan alma þansýn olmayacak...

   www.ademdemir.blogcu.com
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


15 Austos 2023 - 00:50:09