Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
MS Þüphesi Yaþýyorum
02 Mays 2024 - 06:04:20 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: MS Þüphesi Yaþýyorum  (Okunma Says 4974 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
paramedik
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 1


« : 03 Ocak 2018 - 17:08:37 »

Merhabalar, saðlýklý günler;
25 yaþýndayým, Son 3 haftamý kabus düzeyinde yaþýyorum. Kendi vücudumda olanlarý biraz araþtýrýnca ms den þüphelenip soluðu norologda aldým. Baþ ve sol yanýmda aðýrlýklý olmak üzere gerilme tarzý  karýncalanmalar ve sol gözümde bulanýk görme belirdi. Emg ves çekildim gayet normal sýnýrlarda oluðu saptandý. Göz doktoru da Gözde Erdal’da bir sorun olmadýðýný dile getirdi. Mr çekildim ve mr sonucum 10 gün üstüne çýktý ki mr da hiperintens nonspesifik gliotik alan tespit edildi. Norolog incelediðinde ciddi birþey çýkmaz derdi 6 ayda bir kontrol ederiz mr ý dedi. Ancak benim þimdi de yer yer büyük çaplý kaslarda minimal hareket aðrýlarý hissediyorum. Ýþin kötü tarafý ben ankilozan eþindiler hastasýyým ve 8 yýldýr ayni tnf denilen baðýþýklýk sistemini baskýlayan bir biyolojik ajan iðnesi kullanýyorum. Yani baðýþýklýk sistemimde bir baskýlanma söz konusu.
MS konusunda uzman bir noroloða da randevu aldým, zamaný gelince ona da görüneceðim. Ama þöyle ki aþýrý bir stres ve depresyon içindeyim. Belirsizlik ve kaygý oluþmuþ durumda.
Sizlerin bu belirtiler konusýnda düþünceleriniz nedir?
Logged
coster
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 32


« Yantla #1 : 03 Ocak 2018 - 17:51:54 »

Bence henüz tam teþhis konulmadan stres olmayýn. Zaten MS olsa bile  ???bugün bir takým koruyucu tedaviler var ve iþe yarýyor. Bu portaldan size cevap verilmesi çok saðlýklý olmaz çünkü bu, konuyla ilgili bir doktor tarafýndan incelenip teþhis edilmesi gereken bir þey.

Benim bildiðim bu konu ile ilgili doktora gittiðinizde zaten gerek duymasý halinde  BOS dahil gerekli testleri yaparak teþhisi koyacaktýr. Bunlar yapýlmadan kendinizi üzmenize gerek yok.   
Geçmiþ olsun.
Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #2 : 13 Ocak 2018 - 14:28:01 »

 Bu belirsiz durum can sýkýcý evet ama zaten bir dr randevusu almýþ ve yapmanýz gerekený yapmýþsýnýz.Býzý haberdar edin lütfen sonuçlardan ve sakin olmaya çalýþýn
Logged
sercan
Aktif Üye
***

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 214


ms.hakkýnda istediðinizi sorabilirsiniz.


« Yantla #3 : 16 Ocak 2018 - 10:27:39 »

belden sývý alýnýp net biþey soyleyebýlýrler
Logged

dost vurulunca deðil, unutulunca ölürmüþ. Biz dostlarýmýzý kýr çiçekleri gibi avucumuzda deðil, kurþun yarasý gibi yüreðimizde saklarýz.
imza
<<<sercan>>>
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


16 Mart 2024 - 23:47:10