Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
MS ÝÇÝN YENÝ TEDAVÝ
___MS L DOSTLAR PAYLAIM PLATFORMU
28 Mart 2024 - 17:16:08 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: MS ÝÇÝN YENÝ TEDAVÝ  (Okunma Says 30183 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
ugurcengiz
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 61


MEZARA KADAR


WWW
« : 03 Mart 2017 - 08:43:59 »

YENÝ BÝR UMUT IÞIÐI
Birincil Progresif ve Relaps MS için Potansiyel Bir Tedavi olan OCREVUS (Ocrelizumab)
Ana Sayfa »OCREVUS (Ocrelizumab), Primer Progresif ve Relaps MS için Potansiyel Tedavi
OCREVUS (jenerik Ocrelizumab ) , Ýsviçreli ilaç þirketi Roche tarafýndan multipl skleroz (MS) olan insanlar için potansiyel bir tedavi olarak klinik araþtýrmalar ve geliþtirme aþamasýndaki hümanize monoklonal bir antikordur. Terapi, yüzeyi üzerinde CD20 belirteçleri bulunan olgun B-lenfositleri hedef alýr ve ilaca, hastalýðýn ana patogenezi olan miyelinli nöronlar üzerindeki baðýþýklýk sistemi saldýrýlarýnýn hýzlarýný azaltabilecek bir immünosüpresif fonksiyon verir. OCREVUS henüz onaylanmýþ bir terapi deðildir, ancak bugüne dek onaylanmýþ tedavileri olmayan, multipl skleroz ve birincil ilerleyici multipl sklerozun nükseden formlarýnýn tedavisinde umut vaat etmiþtir.
Oreceliazab Nasýl Çalýþýr
Ocrelizumab, anti-CD20 monoklonal antikoru, olgun B hücrelerini hedef alýr. B hücresi popülasyonunun yaklaþýk yüzde 95'inde bu antijenik epitoplar olgunlaþtýktan sonra bulunur ve bunlarý dökmemektedir, bu da terapötik amaçlý güçlü bir belirteç haline getirmektedir. Bu CD20-pozitif B-hücrelerinin, saðlýklý nöronlarýn akson ve miyelin kýlýflarýný hedef aldýðýna inanýlmakta ve hastalarda MS'e ve sakatlýða neden olan basamaklý bir dizi immün reaksiyon baþlatmaktadýr. Klinik öncesi araþtýrmalar, orekrelizumabýn, CD20 markörleri ile spesifik B-hücrelerine baðlandýðýný, ancak konakçýdaki hayati baðýþýklýk iþlevlerini koruyan kök hücre ve plazma hücrelerine baðlanmadýðýný göstermiþtir.
MS için Ocrelizumab'ýn Klinik Çalýþmalarý
Roche, geçtiðimiz günlerde, primer progresif multipl skleroz ( PPMS ) olan 732 hastada orekrelizabýn etkinliðini ve güvenilirliðini deðerlendiren randomize, çift-kör, küresel ve çok merkezli bir çalýþma olan ORATORIO adlý 3. Etkili bir çalýþmadan olumlu sonuçlar verdiðini bildirdi. Ýlaç, altý ayda bir iki hafta aralýklarla verilen 300 mg'lýk iki adet infüzyon þeklinde intravenöz olarak uygulandý. Çalýþma periyodunun sonunda ocrelizumab'ýn, plaseboya kýyasla, en az 12 hafta süreyle devam eden PPMS hastalarýnda klinik hastalýk ilerlemesini önemli ölçüde% 24 azaltan olaðanüstü duruma getirdiði görüldü (Expanded Disability Status Ölçek (EDSS).
Þubat 2016'da, ABD Gýda ve Ýlaç Ýdaresi (FDA), orecizumab'ý Geliþtirme Terapisi'ni olasý bir PPMS tedavisi olarak belirledi. Bu karar, geliþimini ve gözden geçirilmesini hýzlandýrmaktý.
Nükseden MS þekilleri olan 1,656 hastada ilacýn etkinliðini test eden OPERA I ve II , ilgili iki Faz 3 çalýþmasýndan elde edilen veriler, oreklizumabýn, iyi bilinen bir MS terapisi olan interferon beta-1a'dan üstün olduðunu ve yýllýk rölapsý azalttýðýný bulmuþtur (Her iki çalýþmanýn birincil son noktasý) iki yýllýk kontrollü tedavi periyodu boyunca yaklaþýk yüzde 50 oranýnda azalmýþtýr. Orekrelumab altý ayda bir 600 mg intravenöz uygulandý; Ýnterferon beta-la, haftada üç kez 44 mcg'de subkütan enjeksiyon ile verildi.
Roche, OCREVUS, hem birincil ilerleyici hem de tekrarlayan multipl skleroz formlarýnda bu tür pozitif sonuçlarýn ortaya çýkmasý için ilk araþtýrma týbbý olduðunu söylüyor. Þirket, bu üç çalýþmadan da, iyileþmekte olan MS ve PPMS tedavisinde ocrelizumab'ýn FDA onayý, pazarlanmasý ve pazarlanmasý için yol açacak 2016 yýlýnýn ortalarýnda düzenleyici otoritelere veri sundu. Roche, 28 Haziran 2016'da, OCREVUS için tekrarlayan multipl skleroz ve primer ilerleyici multipl skleroz tedavisi için olan Biologics License Application'ýn FDA incelemesi için kabul edildiðini ve terapiye öncelik tanýma atandýðýný ve bu ön incelemenin hýzlandýrýlacaðýný söyledi. Iþlem. Terapinin hedeflenen eylem tarihi 28 Aralýk 2016'da belirlenmiþtir.
Logged

SU MÝSALÝ AKAR HAYAT
talebeee
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 16


« Yantla #1 : 03 Mart 2017 - 08:47:15 »

Mart 28 de ilaç onaylanacak ABD'de.
Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #2 : 03 Mart 2017 - 13:18:03 »

 Türliye geliþ tarihi umarým çok uzamaz
Logged
sosyolog
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 9


« Yantla #3 : 08 Mart 2017 - 19:52:15 »

Su an turkiye de belli sayýda hastaya uygulanýyor. Ben bugün ilk dozumu aldým. Doktorum çok yakýn bir zaman da turkiye de uygulanacak bilgisini verdi
Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #4 : 08 Mart 2017 - 20:36:22 »

dr unuz kim ? durumunuz nasýl sorsam ?
Logged
sosyolog
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 9


« Yantla #5 : 13 Mart 2017 - 20:36:33 »

Doktorum kocaelide prof.dr. hüsnü efendi. Durumum su an için iyi ama yan etkiler konusunda hala endiþeliyim.
Logged
Zeze
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 40


« Yantla #6 : 01 Austos 2017 - 13:59:12 »

Bu ilacı doktoruma sorduğumda diğer tedavilerden sonuç alamayan hastalara verildiğini ve çok yeni bir ilaç olduğunu söyledi ayrıca ağır bir ilaç dedi ben şu an gilenya  kullanıyorum üç yıl oldu ama halâ bünyem alışmış değil
« Son Dzenleme: 01 Austos 2017 - 14:02:40 Gnderen: Zeze » Logged
Bircckol
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 1


« Yantla #7 : 01 Mart 2018 - 12:50:39 »

öncelikle merhabalar

Çaresi yok diye bilinen MS Hastalarýna müjdedir sanýrým , Artýk Bu hastalýkta çaresiz deðil kýmse.Binlerce MS hastanýn saðlýðýna kavuþmasýnda PATENTLÝ ÜRÜNLERÝ ile Týbbi tedavilerin yanýnda, Danýþman Hekimlerimizin Gözetiminde Çok Özel Formülasyonlar'la Kapari den üretilen Gýda ürünleri ile yardýmcý gýda olarak destekliyor. Mutlaka internetten araþtýrarak AÞÇI MURAT KAPARÝ AR-GE GIDA ÜRETÝM MERKEZÝN den bilgi alýnýz.
BU HASTALIÐA ALIÞIP ONUNLA HAYAT BOYU YAÞAMAK ZORUNDA DEÐÝLSÝNÝZ...
Logged
Zeze
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 40


« Yantla #8 : 01 Mart 2018 - 15:59:53 »

Söylediðiniz ms in çaresi deðil lütfen insanlarý kandýrmayýn ben kaparinin en iyisini kullandým hiç bir faydasýný görmedim aksine tansiyonumu yükseltiyordu eðer çare kapariden yapýlan ilaçlarda olsaydý halâ ms e çare aranýyor olmazdý onlarca bilim ve bu konuda uzman insan çalýþýyor çözüm bulmak için kapari ilacý yapanmý buldu yani yapmayýn arkadaþlar faydasýný gören varsa kullansýn lütfen bu tür ürünleri biitkisel diye yada yan etkisi yok ms i iyileþtiriyor diye doktorunuza danýþmadan kesinlikle kullanmayýn
Logged
zerre
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 56


« Yantla #9 : 01 Mart 2018 - 22:09:40 »

Nasrettin hoca göle yoðurt mayalamýþ, napýyorsun diye soranlara da "Ya tutarsa" demiþ. Eeee haklýsýnýz tabi ya olurda bir kaç kiþi satýn alýrsa ürünü .Ama çok iyi niyetlisiniz gerçekten. Týp dünyasýnýn yýllardýr süregelen arayýþýna noktayý koymuþ ve bizlerle de paylaþmýþsýnýz. Çok teþekkür ederiz.
Logged
Zeze
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 40


« Yantla #10 : 01 Mart 2018 - 22:42:32 »

zerre mesajýna fena halde sesli güldüm bu saatte Allah iyiliðini versin arkadaþým ya 
Logged
zerre
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 56


« Yantla #11 : 01 Mart 2018 - 22:47:53 »

Allah hepimize iyilik versin, yüzümüz de hep gülsün inþallah
Logged
Zeze
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 40


« Yantla #12 : 01 Mart 2018 - 22:49:05 »

Amiiiin inþallah
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


07 Aralk 2023 - 18:45:23