Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
CRP deðerinin aþýrý yüksek çýkmasýnýn Copaxone ile alakasý olabilir mi?
16 Nisan 2024 - 08:56:44 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: CRP deðerinin aþýrý yüksek çýkmasýnýn Copaxone ile alakasý olabilir mi?  (Okunma Says 5117 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
ms-dos
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 92



« : 18 Eyll 2014 - 16:53:19 »

Ýki gün önce eþim eklem aðrýsý ve kýrgýnlýk þikayetiyle yattý. Gece titreme nöbetiyle uyandý ve bir saate yakýn tir tir titredi. Bir saat sonunda titremesi geçti ve bu sefer ateþi yükseldi. Sabah kalktýðýmýzda eþim fena deðildi, biraz halsizliði vardý. Aile hekimine gittik ve kapsamlý bir kan tahlili istedi. Bu testte CRP deðeri 62 çýktý. Bugün de tahlil sonucu hakkýnda danýþmak için dahiliyeye gittik, doktor crp deðerinin çok yüksek olduðunu bunun için 10 gün süreyle 5 mg lýk deltacortil tedavisi verdi. Eðer tedavi sonunda deðer düþmezse üniversite hastanesine gidersiniz dedi. Þimdi eþimin kafasý biraz karýþýk. Acaba copaxone dan mý kaynaklanýyor boþ yere deltacortil mi alýyorum diye düþünüyor. Daha önce koruyucu iðneden dolayý karaciðer enzimleri yükselen arkadaþlarýn acaba CRP deðeri yüksek miydi? Yardýmcý olursanýz sevinirim.
Logged

Bir yerde küçük insanlarýn büyük gölgeleri oluþuyorsa orada güneþ batýyor demektir.
Neurologist
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 142


« Yantla #1 : 24 Eyll 2014 - 11:22:46 »

Copaxone'a baðlý hepatotoksisite (karaciðerin etkilenmesi) etkisi olabildiði için enzim yükselmesi olabilir. Ancak CRP yükselmesi vücut içerisinde bir yerlerde iltihabi bir reaksiyon olduðunu gösterir. Eklem hastalýklarý da bunlardan birisidir. Sizi MS açýsýndan takip eden Nöroloji uzmanýna þu anda steroid kullandýðýnýzý bildirmenizde fayda var. Size gerekli yönlendirmeyi yapacaktýr. Geçmiþ olsun.

Yrd. Doç. Dr. Sevda Sarýkaya
Nöroloji Uzmaný
Tel: 0216 510 48 81
Adres: Barbaros Mahallesi Ahlat Sokak Varyap Meridian D1 Blok Daire:20 Batý Ataþehir/ÝSTANBUL
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


30 Kasm 2021 - 07:42:48