Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
mr sonuçlarý
___MS L DOSTLAR PAYLAIM PLATFORMU
29 Mart 2024 - 15:59:45 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: mr sonuçlarý  (Okunma Says 16412 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
bluebird
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 21



« : 14 Ocak 2014 - 13:06:07 »

Merhaba hocam,
Benim baþýmýn sol tarafýnda çizgi þeklinde bir alanda,  yüzümün sað tarafýnda, sað avuç içimden koluma yayýlan ve sað bacaðýma vuran ritmik elektrik çarpmasý hissi (1-2 gün sürebiliyor) yüzümde uyuþma ve dil kontrolümde bozulma, gözlerimde kayma ve karýþma hissi ve sað bacaðýmda sanki uyuþmuþ gibi bir his(3 gün sürebiliyor, yürümemi etkiliyor ve ayaðýmý sürümeme yada adýmýmýn yarýda kalmasýna sebep oluyor.son 1 yýl içinde 3-4 defa tekrarlandý) bacaklarýmda istem dýþý þiddetli titreme ve 3-4 gün  boyunca hergece uzun saatler sürebilen karabasan(uyku felci)(son 1 yýl içinde hemen hemen her ay 3-5 defa tekrarlandý) þikayetleri var.Karabasan sonrasý uyandýðýmda bütün bedenimde þiddetli aðrýlar ve sanki uyumamýþýmda dayak yemiþim hissiyle uyanma oluyor.  3 hafta önce mahallemizdeki kuruyemiþçiye gitmiþtim. Kapýdan çýktýðýmda bulunduðum yeri tanýyamadým. Yaklaþýk 1-2 dakika boyunca kapýda bekleyip evimi hatýrmaya çalýþtým.
 2006 yýlýnda þiddetli baþ aðrýsý ve bayýlma, sara nöbetine benzer ve depresyon ilaçlarýyla engellenemeyen nöbetler sonucu çekilen mr sonuçlarýmý paylaþmak istiyorum. Bana herhangi bir teþhis konulmadý ve takibi önerildi. Fakat 2008 yýlýnda hamilelikten ve sonra çeþitli sebeplerden dolayý doktora gidemedim. 2 gün önce uzun zamandýr devam eden aþýrý yorgunluklarým,halsizlik hissi ve çabuk yorulma sebebiyle dahiliye doktoruna gittim. Doktor haným kan ve idrar tahlili sonuçlarýmýn temiz olduðunu herhangi bir sorun görünmediðini ve herhangi bir nörolojik sebepten kaynaklanma ihtimaline karþýn nöroloji doktoruna gitmemi söyledi.2006 ve  2007 De çekilen mr sonuçlarýmý sizinle paylaþmak istiyorum.
 Sonuç: Sol serebral hemisfer forseps majör derin beyaz cevherde, sol lateral ventrikül oksipital hornu komþuluðunda, t1 aðýrlýklý sekansta hipo, t2 aðýrlýklý sekansta hiperintens lezyon alaný dikkati çekmiþtir. Komþuluðundaki lateral ventrikül oksipital hornunda hafif ektazi, çekilme eþlik etmektedir. Flaýr da hiperintens sinyal karakterindedir.
Tanýmlanan lezyon flaýrda hiperintens sinyal özellikleri göstermekle birlikte komþuluðundaki lateral ventrikül oksipital hornunda ektazi, çekilmeye neden olmasý dolayýsýyla daha çok kronik dönem iskemik gliotik deðiþiklikler lehine yorumlanmýþtýr. Klinik olarak deðerlendirilmesi ve takibi varsa eski grafileri ile karþýlaþtýrýlmasý önerilir. ( özel hastane 25-1-2006)



diðer mr sonucu 2007- devlet hastanesi
Ön tanýsý serebral enfarktüs olan hastanýn beyin mr incelemesinde solda lateral ventrikül posterior hornu komþuluðunda 10x15 mm boyutlarýnda t1 a incelemede hipo, t2 ve flair aðýrlýklý sekansta hiperintens görünümde alan dikkati çekmiþtir. Kontrastlý incelemede intrakranial patolojik kontrast tutulumu saptanmamýþtýr. Ayrýca her iki lateral ventrikül posterior hornu komþuluðunda sýnýrlarý net olarak seçilemeyen flair sekansta hiperintensite ile karakterize görünümler dikkat çekmiþtir. Bu görünümler öncelikle demyelinizan dismyelinizan alanlar lehine yorumlanmýþ olmakla birlikte klinik bulgularla birlikte deðerlendirilmesi önerilir.
Kranyal mr anjiografi inceleme bulgular: Her iki ýca distal servikal petroz segmentte aterom plaklarýna baðlý hipointens görünümler izlenmiþtir. Bununla birlikte belirgin lüminal daralma saptanmadý. Solda anterior serebral arter A1 segmentte aterom plaklarýna baðlý sinyal azalmasý ve distal kesimde hafif lüminal daralma izlenmiþtir. 
Anti ds dna testi sonucu: 36 referans aralýklarý <40 negatif - 40-50 þüpheli - >50 pozitif sonuç 6 ay sonra anti ds dna + lupus antioagulaný ile takip

Hocam çok uzun yazdým özür dilerim ancak muayeneye devlet hastanesine gideceðim yine ve muayene için eminim 1 dakikam bile olamayacak.Doktora þikayetlerimi bile anlatamayacaðým. O yüzden buradan sizinle paylaþmak istedim. Beni yönlendirmenizi dilerim.
Logged

Geceler diken bana,
Hangi gecemi yakayým...
Neurologist
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 142


« Yantla #1 : 19 Ocak 2014 - 22:57:25 »

Merhabalar,

Anlattýðýnýz þikayetler gerçekten önemli ve kapsamlý bir deðerlendirmeyi hak ediyor. Öncelikle kontrastlý bir beyin MR çekilmesinde (öncekilerle kýyaslamalý) fayda var. Ancak MR yapýlan merkeze, makinanýn kalitesine ve deðerlendiren hekimin nöroradyoloji tecrübesine (nöroradyoloji diplomasýna ait Türkiye'de birkaç hoca var. Onlara ulaþabilmek tabi ki en iyisi olur) göre çok fark eder. Siz bence bu þikayetlerinizi özetleyip bir kaðýda yazýn ki devlet hastanesinde muayene sýrasýnda unuttuðunuz birþeyler kalmasýn. Bu tür rahatsýzlýklarýn o koþullarda deðerlendirilmesi doðru deðil ama malesef ki Türkiye'de saðlýk sistemini neresinden tutsanýz elinizde kalýyor Geçmiþ olsun.

Sevda Sarýkaya, MD
Assistant Professor of Neurology
Consultant Neurologist at Beykoz Medistate Hospital
Faculty at Yeditepe University Department of Sociology
www.sevdasarikaya.com
https://www.facebook.com/yrddocdrsevdasarikaya
https:/twitter.com/drsevdasarikaya
Logged
bluebird
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 21



« Yantla #2 : 20 Ocak 2014 - 23:59:58 »

Cevabýnýz için çok teþekkürler hocam. Maalesef devlet hastanesinden baþka çarem yok ama umudum da yok. yine teþhis koymayýp takip önerecekler eminim. Ta ki bu belirtilerim dayanýlmaz boyutlara yada geri dönüþsüz sonuçlara varýncaya kadar teþhis koyulmayacak. Eski mr sonuçlarýmda takip önerip  göndermeleri doðru bir karar mý hocam. Bu belirtiler bu sonuçlarla bir araya geldiðinde hiçbir tedavi yöntemi önerilemezmiydi? Ýlginiz için ve bizlere böyle bir fýrsat sunduðunuz için çok teþekkür eder saygýlarýmý sunarým.
Logged

Geceler diken bana,
Hangi gecemi yakayým...
bluebird
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 21



« Yantla #3 : 21 Ocak 2014 - 19:00:08 »

Merhaba tekrar hocam. Soylediginiz gibi yaptim sikayetlerimi yazip yanimda goturdum. Sansima doktor hanim ilgiliydi ve vakit ayirdi. Birazda kizdi bana neden bu zamana kadar takip ettirmedin dedi. Ilacli mr istek kagidi verdi multipl skleroz? Yazdi istek kagidina.yarin mr icin gidecegim.sonuclari tekrar yazarim. Tesekkurler
Logged

Geceler diken bana,
Hangi gecemi yakayým...
bluebird
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 21



« Yantla #4 : 05 ubat 2014 - 15:49:45 »

Yeni mr sonuçlarým : Her iki frontal lobda posteriorda periventriküler beyaz cevher yerleþimli, solda 10 mm. saðda yaklaþýk 5 mm çaplý t2 ve flair hiperintens lezyonlar izlenmiþtir. Ayrýca her iki frontal lobda derin beyaz cevherde birkaç adet milimetrik boyutlu t2 ve flair hiperintens odak mevcuttur. Nonspesifik lezyonlarýn ayýrýcý tanýsýnda demiyelinizan hastalýklar görünüm özelliði nedeni ile kesin olarak ekarte edilemez bu nedenle klinik labaratuvar korelasyon ve radyolojik takip önerilir. ývkm enjeksiyonu sonrasý patolojik kontrastlanma saptanmamýþtýr. 
Logged

Geceler diken bana,
Hangi gecemi yakayým...
bluebird
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 21



« Yantla #5 : 11 ubat 2014 - 13:50:38 »

Bugün mr sonuçlarýmý gösterdim. Maalesef baþka bir doktor vardý ve þikayetlerimi dinlemedi bile. Mr sonuçlarýna baktý. Ms ten þüphelenilmiþ, lezyonlar var fakat geçici sekeller olabilir bunlar bunlarýn ms lezyonu olup olmadýðýný anlamak için üst taný yöntemlerini uygulayacaðýz dedi. Bana verdiði reçeteye vaskülit testleri, rutinler, vep testi ve göz muayenesi yapýlacak yazmýþ. Büyük hasekiye sevketti.
Logged

Geceler diken bana,
Hangi gecemi yakayým...
Neurologist
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 142


« Yantla #6 : 11 ubat 2014 - 19:03:48 »

Size daha önceki yýllarda yapýlan deðerlendirmelerde vaskülit testleri yapýlmýþ ama söylenildiði gibi tekrarlamakta yarar var. VEP de önemli taný açýsýndan. Onun dýþýnda BOS deðerlendirmesi, yani belinizden sývý alarak yapýlan testten istemediler mi?

Sevda Sarýkaya, MD
Assistant Professor of Neurology
Consultant Neurologist at Beykoz Medistate Hospital
Faculty at Yeditepe University Department of Sociology
www.sevdasarikaya.com
https://www.facebook.com/yrddocdrsevdasarikaya
https:/twitter.com/drsevdasarikaya
Logged
bluebird
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 21



« Yantla #7 : 12 ubat 2014 - 03:31:55 »

Hayýr istenmedi Sevda haným. Cevaplarýnýz için çok teþekkür ederim. O kadar öylesine ki muayeneler, mr çekimleri vs. boþuna teþhis için uðraþmayý býraksam þikayetlerimi görmezden gelip beynimden silsem diyorum. Yeni mr sonucumu dahi tam okumadý doktor. Zaten ilk muayenedeki doktorda yoktu. Ayaküstü grip ilacý yazar gibi bunlarý yazdý kaðýda ve verdi. Sizin gibi deðerli hekimlerden Allah razý olsun. Hastalarýnýz çok þanslý. Bize burada soru sorma fýrsatý verdiðiniz için çok teþekkür ederim tekrardan.
Doktor haným þikayetlerim ve son mr sonucum doðrultusunda bana ne önerirsiniz? Gerçekten son mr sonucum takibi gerektiriyor mu? Lezyonlarda deðiþim var mý ayný mý?
Logged

Geceler diken bana,
Hangi gecemi yakayým...
Neurologist
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 142


« Yantla #8 : 18 ubat 2014 - 16:51:17 »

Malesef ki sonuç kýsmýnda yazanlardan bir yorum yapmam yanlýþ olur. MR'ýn kendisini görmek, gözle kýyaslama yapmak ve gerekirse bir nöroradyologla konsülte etmek gerekir. Devlet hastanelerinde hasta sayýsý çok olunca gereken hastaya vakit ayrýlamýyor, üzücü bir durum Amerika standartlarýnda bir nöroloji uzmanýnýn günde 10'un üzerinde hasta bakmamasý gerekir. Yoksa hata yapma olasýlýðý çok yükselir. Saðlýk sistemini iyileþtirdiklerini iddia edenler insanlara yalancý tablolar çizmekte ve hekimle hastayý karþý karþýya býrakmakta. Umarým herþey iyiye gider. Bozuk sistemde düzgün kalmaya çalýþmak da çok yýpratýcý...

Sevda Sarýkaya, MD
Assistant Professor of Neurology
Consultant Neurologist at Beykoz Medistate Hospital
Faculty at Yeditepe University Department of Sociology
www.sevdasarikaya.com
https://www.facebook.com/yrddocdrsevdasarikaya
https:/twitter.com/drsevdasarikaya
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


08 Ocak 2024 - 07:21:26