Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Transdermal Miyelin Patch tedavisi ile yapýlan son çalýþma!
___MS L DOSTLAR PAYLAIM PLATFORMU
28 Mart 2024 - 15:24:47 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Transdermal Miyelin Patch tedavisi ile yapýlan son çalýþma!  (Okunma Says 9570 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Neurologist
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 142


« : 09 Temmuz 2013 - 23:15:34 »

Arkadaþlar JAMA Neurology Temmuz-2013 sayýsýnda yayýnlanan bir çalýþmayý sizler için çevirip, özetledim. Sonuçlarý güzel ve umut vaat edici görünmekte. Orjinal çalýþmayý isteyene yollayabilirim. Çeviriye aþaðýdaki linkten ulaþabilirsiniz. Gelecek sorularý duyar gibiyim. Henüz Türkiye'de yok arkadaþlar...

http://www.sevdasarikaya.com/?p=534
Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #1 : 10 Temmuz 2013 - 00:32:17 »

 Bu çok þaþýrtýcý bir çalýþma ve heyecan verici Teþekkurler Sevda Haným bizi bilgilendirdiðiniz için...
Logged
ahmet68
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 62



« Yantla #2 : 10 Temmuz 2013 - 10:19:03 »

inþallah hepimiz için hayýrlýsý olurda bu hastalýktan kurtuluruz allah ýn izni ile
Logged
Fato$
Ziyareti
« Yantla #3 : 13 Temmuz 2013 - 03:00:47 »

Bu hastaligi durdurmak yada ilerletmemek icin ilaclar üretmek yerine, MS hastaliginin sebeplerini neden arayip  bulmuyorlar sizce Ney?
Sebebi ortada biraz düsünene .. Bu hastalik kac yüzyillik artik bilmiyorum ama,yillarca devamli ilac yada igne ciktigini biliyorum...Sonuc? SIFIR ! Her devletin ekonomisinde tartisilir bu,ilac firmalarina bütceden nekadar gidecek filan diye...Ilac Firmalari da kazanmali ve bunun icin de insanlar hasta olmali ki,iyilesecegiz yada dahada kötülemeyelim düsüncesiyle ilac alip kullansinlar diye !  Doktorlar hastalara  ilac yazma yerine bence sebeplerini arastirip bulsunlar !!!
Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #4 : 13 Temmuz 2013 - 19:31:46 »

  O konudada arastýrmalar tabýký var ama bu grýp degýl sonucta
Logged
Fato$
Ziyareti
« Yantla #5 : 13 Temmuz 2013 - 21:39:28 »

 Evet öslem,grip degil ...MS hastaligi dünyada ilk defa 1794 yilinda cikmis ortaya..O günden buyana belli oluyor ,sebeplerini bulmak icin nekadar caba harcadiklari 
Logged
Neurologist
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 142


« Yantla #6 : 15 Temmuz 2013 - 09:41:01 »

Fatoþ Haným

Düþüncelerinizi anlýyorum. Ancak birþey belirtmek isterim. Ben bu çalýþmalarý yapan hekimlerden deðilim. Dünyada MS tedavisi ile ilgili olan bitenden sizleri haberdar etmek için, zaman buldukça, yeni yayýnlarý tarayýp, Türkçeye çevirip, özetliyorum. Bu konudaki her türlü geliþmeyi duymak istediðinizi düþünerek bunu yapýyorum. Ama eðer sizler rahatsýz ediyorsa, gönüllü göstermiþ olduðum bu aktiviteye bir son verebilirim. Mevcut kýsýtlý zamanýmdan verip iyi birþeyler yapayým derken, farkýnda olmadan rahatsýzlýk vermek kendime olan saygýmda azalmaya neden olacaktýr.

Saygýlarýmla,

Yrd Doç Dr Sevda Sarýkaya
Nöroloji Uzmaný
Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #7 : 15 Temmuz 2013 - 16:12:32 »

Sevda haným sýz lutfen býzlerý býlgýlendýrmeye devam edin , Fatoþ un dedýklerý bazý ms hastalarýnýn kafasýnda olan ýlac sýrketlerý ms ýn tedavýsýný bulsalarda ýzýn vermezler seklýnde olan teorýlerden býrý .Biz sýzýn býzlerý býlgýlendýrmenýzden cok memnunuz.
Logged
Fato$
Ziyareti
« Yantla #8 : 16 Temmuz 2013 - 04:11:20 »

Sevda Hanim; yazdiklarim sizin icin degildi,alinmayin lütfen ! Sizde ögrendiklerinizi yapiyorsunuz sadece. Ilaci bulan ,piyasaya cikaranlar zaten hastalarla hicbir ilgisi olmayanlar..Ben bu hastaligi cok arastirdim yillar önce ve almanyada Betaferon firmasini aradim,igneler hakkinda bilgi edinmek icin....Bu ilaclarin  faydalarini ve yillar onra ne gibi yan etkisi olabilecegini sordugumda;bana verilen cevaba gülmekten catlamamak elde degildi. MS ataklarinin daha hafifleyecegi yada azalacagi tahmin ediliyor,lakin yan etkileri bilinmiyor.. Sorumluluk alirmisiniz diye sordugumda,yani ben ilaclari kullanirken  yada yillar sonra daha kötü olursam eger;HAYIR cevabi geldi..ilaclari yazan doktorlar da sorumluluk almiyor,hastanin sansina kalmis birsey sonucta......Madem ki bu hastaligin sebepleri belli degilse,nasil ilac yapip satabiliyorlar? Hemde cok pahaliya ! Demek ki hastalar ilaci almazsak daha kötü oluruz düsüncesiyle mecbur kaliyorlar ilac kullanmaya...Bunu sanki dünyada hasta insanlarin üzerinde oynanan büyük bir oyun gibi görüyorum !
Logged
Neurologist
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 142


« Yantla #9 : 16 Temmuz 2013 - 09:14:16 »

Sizi anlýyorum Fatoþ Haným, önemli deðil.
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


08 Mays 2021 - 18:03:51