Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
EÞÝM ÝÇÝN BÝLGÝ
20 Nisan 2024 - 11:37:42 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: EÞÝM ÝÇÝN BÝLGÝ  (Okunma Says 5599 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
derya_
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 2


« : 05 Nisan 2013 - 10:21:23 »

Merhabalar

Eþime 8 ay önce Ms teþhisi konuldu. 1 hafta hastanede kaldý. hastaneye yatýrýlmadan önce daha iyiydi hareketleri ve psikoljik durumu. hastaneden çýktýðý zaman pek yürüyemiyordu ve karamsarlýða kapýldý. Biz hastanede yattýðý 1 hafta süre içerisinde hareketsiz kaldýðý için sonradan yürümeye zorlandýðýný düþündük. Birde iþin psikolojik tarafý vardý, önceden defalarca farklý hastanelere gidildi herkes psikolojik, baska bir hastalýk yok denildi. ve eþim de buna kendini inandýrmýþtý arada aðrýlarý oluyordu fakat yasam kalitesini düþürmemiþti eski tempoyla yasýyordu. Hastalýðý öðrendikten sonra sürekli daha fazla aðrýlarý olduðunu söylüyor. Hergün iðne kullanýyor ve en son þu 2 3 haftadýr yüreyemeyecek durumda olduðunu gözlerinde de bulanýklýk olduðunu söylüyor. Hemþiresi mevsim geçiþlerinde yorgun hissedeceðini söylüyor. Fakat bizim gerçekten bir bilgiye ihtiyacýmýz var ne yapmamýz gerekir. BÝlgi verirseniz çok memnun olurum.

Teþekkürler..
Logged
Neurologist
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 142


« Yantla #1 : 08 Nisan 2013 - 17:39:32 »

Derya Haným merhaba,

MS'in farklý alt tipleri vardýr. Muhtemelen doktorunuz sizi bu konuda aydýnlatmýþtýr ancak anlattýðýnýz kadarýyla ya sýk atak atak geçiriyor ya da hýzlý ilerliyor. Zorlu bir süreçten geçiyorsunuz. Mümkün olduðunca eþinize moral vermeye çalýþýn. Depresyon MS'e sýk eþlik eden psikiyatrik bir hastalýktýr. Bu da durumu karýþtýrýr. Mevsim geçiþlerinde semptomlar artar, bu doðrudur. Ancak görmede bulanýklýk diyorsunuz. Yeni bir atak olma ihtimali var? Bence vakit kaybetmeden kendi doktorunuza tekrar baþvurunuz. Atak olasýlýðý için sizden kontrastlý beyin mr isteyecektir muhtemelen.

Çok geçmiþ olsun

Yrd Doç Dr Sevda Sarýkaya
Nöroloji Uzmaný
Logged
derya_
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 2


« Yantla #2 : 03 Mays 2013 - 14:14:36 »

Sevda Haným Merhaba,

Öncelikle ilginiz ve vermiþ olduðunuz bilgiler için çok teþekkür ederim.Bundan 3 hafta kadar önce kendi doktorumuza gittik bir kaç tahlil MR vs istedi. MR sonuclarýna göre ilerleme yok bundan 1 sene önceki Mr ile birebir ayný. Birde kafamýzý þu karýþtýrdý doktor MS hastalýðýnda MR'larda iltihap çýkar ama sizde hiç yok dedi. Bu da bizi acaba baþka bir hastalýk mý diye þüpheye düþürdü.. 3 gün kullanmasý için kortizon verdi ufacýk serum þeklinde bu dönemde hiç 1 senedir hiç olmadýðý kadar iyiydi.çok rahat ayaklarýný kaldýrýyordu gayet düzgün yürüyordu bu ona çok fazla moral verdi. hergün yarým saat-1 saat spor yapmaya baþladý. aradan 3 4 gün geçtiði zaman yine eski haline döndü. Haftaya tekrar doktora gideceðiz umarým bir çare bulunur
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


18 ubat 2022 - 02:46:25