Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Serumlar bitti gözüm eski haline dönüyor:(((
25 Nisan 2024 - 08:46:36 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Serumlar bitti gözüm eski haline dönüyor:(((  (Okunma Says 6962 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
durusu
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 3


« : 17 Mart 2013 - 22:08:34 »

Merhaba,
Yaklaþýk 3 hafta önce sað gözümde bulanýk görme þikayetiyle göz doktoruna gittim. Farklý hastanelerde yapýlan kontrollerde gözden kaynaklanan bir sorun olmadýðý ancak sað gözde görme oranýnýn %50ye düþtüðü söylendi. Nörolojiye sevk ettiler. Oprik Nöritten þüphelendikleri için MR çekildi, belimden sývý alýndý. Sývýnýn sonuçlarý hala çýkmadý. MR'da ise ciddi bir sorun olmadýðý, milimetrelik ufak lekelere rastlandýðý söylendi.
5 günlük serum tedavisi sonucunda görmem düzeldi ancak üzerinden 1 buçuk hafta geçtikten sonra eskisi kadar olmasa bile yine biraz bulanýk görmeye baþladým. Tekrar bir serum daha aldým, 2-3 saat sonra tekrar düzeldi, ancak üzerinden 2 gün geçtikten sonra yine netliði bozuldu. 3 kere daha haftada bir serum alacaðým ancak moralim çok bozuluyor. Bu hep böyle mi gidecek? Yani serumlarý býraktýðým anda gözlerim eski haline mi dönecek? Sizce ne yapmam gerekiyor?

Logged
Neurologist
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 142


« Yantla #1 : 08 Nisan 2013 - 14:37:55 »

Merhabalar Durusu,

Öncelikle geçmiþ olsun. Anladýðým kadarýyla tanýn netleþmemiþ. Tek baþýna optik nörit ataðý olabileceði gibi, MS'in de ait olduðu gruptan yani demiyelinizan hastalýklardan birisi olabilir gibi. Tabi ki görmeden bilgi vermem çok saðlýklý olmasa da þu an hastalýðýn aktif dönemindesin. O nedenle bu gel-gitleri yaþadýðýn için moralini fazla bozma. Aktif dönem geçince toparlanma olacaktýr. Tetkik sonuçlarýn çýktýkça paylaþabilirsin. Elimden geldiðince aydýnlatmaya çalýþýrým.

Sevgi ile kalýn.

Yrd Doç Dr Sevda Sarýkaya
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


19 Mart 2024 - 10:02:10