Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
MS ÝN GÝZEMÝ ÇÖZÜLÜYOR MU ?
28 Nisan 2024 - 02:37:49 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: MS ÝN GÝZEMÝ ÇÖZÜLÜYOR MU ?  (Okunma Says 2637 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« : 17 Austos 2012 - 14:04:37 »

Multiple skleroz'un gizemi çözülüyor mu?


Amiloid beta protein maddesi Alzheimer hastalýðýnda, beyin hücrelerinin ölümünde etkili. Fakat Amerikalýlar þimdi ayný moleküllerin Multiple skleroz (MS) hastalarýnýn beynindeki hücreler üzerindeki dolaylý koruyucu etkisini keþfetti.




Bilim Teknik- Baðýþýklýk sistemi üzerinde iltihap önleyici etki yapan peptitler, farelerde MS semptomlarýnýn geliþimini önlemiþ. Hatta hasta hayvanlarýn karnýna aþýlanan amiloid beta, bazý durumlarda felci bile iyileþtirmiþ (Science Translational Medicine). Eðer bu doðrulanýrsa, otobaðýþýklýk hastalýðý için yeni terapiler geliþtirilebilir.

Ýlk kez amiloid betanýn iltihap önleyici özelliklere sahip olduðunu kanýtladýk, diyor Stanford Üniversitesi’nden Lawrence Steinman. 40 veya 42 aminoasitle yapýlanmýþ peptitler, sinir hücrelerine zarar verdikleri için Alzheimer araþtýrmalarýnýn odaðýnda. Daha önceki araþtýrmalarda, amiloid betanýn, Multiple skleroz hastalarýnýn hasarlý beyin bölgelerinde biriktiði görülmüþtü. Bu hastalýðýn sebebi hatalý çalýþan baðýþýklýk hücreleridir. Bunlar sinir hücrelerindeki uzantýlarýn yalýtýcý kýlýflarýna saldýrarak, sinyal aktarýmýný bozuyor. Bunun sonucunda ise görme ve duyu bozukluðu ve felç gibi semptomlar ortaya çýkýyor.

MS benzeri hastalýða sahip farelerle çalýþan araþtýrmacýlar, amiloid beta enjeksiyonunun MS semptomlarý üzerindeki etkisini kontrol etmiþ. Beklenenin aksine bu tedavi hastalýðý kötüleþtirmek yerine iyileþtirmiþ. Hareket bozukluklarýnýn geliþimi yavaþlamýþ hatta bazý durumlarda tamamen durmuþ. Felcin semptomlarý ise kýsa süre sonra iyileþmiþ. Anlaþýldýðý üzere aþýlanan peptitler beyne iþlememekte, çünkü beyinde birikimler saptanmamýþ. Peptitler, baðýþýklýk sisteminin reaksiyonunu etkileyerek etki gösteriyor. Peptit üretemeyecek þekilde deðiþimden geçirilen farelerde, MS çok þiddetli geçmeye baþlamýþ ve hayvanlarý daha kýsa süre içinde öldürmüþ.


                                                                                                                                                               Cumhuriyet.com
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


02 Mays 2018 - 22:32:14