MS ile ilgili Aradığınız Herşeyi Bulabileceğiniz Yeni bir Kitap...
(1/1)
oslem:
Arkadaşlar,
Amerika da çıkan ''Multipl Skleroz Aklınızdaki sorular,Gereksindiğiniz Cevaplar'' adlı kitap ülkemizde Prof.Dr.Mefkure Eraksoy ve Prof.Dr.Gülşen Akman Demir hocalarımız tarafından Türkçeye çevrilmiş piyasaya çıkmıştır.Logos yayıncılıktan piyasaya sunulmuştur.Temin etmek için yayıneviyle irtibata geçebilirsiniz.
Yıldız Posta cad. No:36/66-67 Gayrettepe/İSTANBUL
Tel: 0212 288 05 41
Faks: 0212 211 61 85
logos@logos.com.tr
ÇEVİRİ EDİTÖRLERİNDEN
Ms genç insanları yaşamlarının en aktif ve üretken döneminde etkileyen ,hastalığın kendi bulgularının yanısıra ,öngörülemez seyrinin yarattığı belirsizlik duygularıyla kişilerin iş,aile ve sosyal yaşamlarını etkileyebilen kronik bir hastalıktır.Gerek MS'liler,gerekse MS'li yakınları akıllarındaki yüzlerce sorunun çok azını doktorlarıyla geçirdikleri kısıtlı süre içinde dile getirebilmektedir.Çoğunluğunun başvuru kaynağı pek de güvenilir bilgiler içermeyebilen internet olmaktadır.Bunun sonucu olarak Ms'liler ve yakınları yanlış yönlere yönlenebilmekte,gereksiz karamsarlıklara kapılabilmektedir;bu bazen tedavi çabalarından vezgeçmeye denli varabilmektedir.
Elimizdeki bu kitap,25 yılı aşkın süredir MS hastaları ve ailelerinin sorunları ile ilgilenen bir klinik psikolog olan Rosalind Kalb tarafından yazılmış olan ve ilk baskısını 2004 yılında yapmış olan Multipl Skleroz:Aklınızdaki sorular,Gereksindiğiniz Cevaplar kitabının dördüncü baskısının Türkçeye çevirisidir.Bu kitap herhangi bir nedenle bu hastalıklailgilenen herkes için bir kılavuz olmayı hedeflemektedir.Oldukça geniş bir alanı kapsayan bu kitap,kolay ulaşılabilen soru-cevap formatını taşıdığından kişilerin aradıkları bilgiyi kolayca bulmalarınaimkan tanımaktadır.Her bölümde nörologlar,hemşireler,rehabilitasyon ve akıl sağlığı uzmanları,avukatlar ve sigortave iş uzmanlarından oluşan MS üzerine uzmanlaşmış yazarlar,iş yaşamları boyunca kendilerine en çok sorulan soruları cevaplamaktadır.Bölümlerin çevirisinide Türkiye'de bu hastalıkla yoğun olarak uğraşan hekimler gerçekleştirmiştir.Her bölüm tanı aşamasından daha sonra hastalık ilerledikçe ortaya çıkabilecek daha karmaşık zorluklara kadar,hastalığın kendini gösterebileceği bütün olası yelpazeyi kapsayacak şekilde planlanmıştır.
Ancak,elinizdeki çeviriyi okurken özellikle hukuksal konuların,sigorta ve uzun vadeli yaşam planlama sorunlarının ve bazı ticari bilgilerin ABD'deki düzenlemeleri yansıttığını ve ülkemiz için geçerli olmayabileceğini akılda tutmak gerekir.Ülkemiz için de benzer verilerin elde edilmesi büyük bir gereksinim olarak görülmektedir.Sonuçta bu kitabın Türkiye MS camiasına yararlı bir başvuru kitabı olmasını diliyor ,gelecekte ülkemize ilişkinkonuları daha kapsamlı içeren benzer çalışmaların oluşturulmasına öncelik etmesini diliyorum.
Dr.Mefkure Eraksoy Dr.Gülşen Akman Demir
Nöroloji Profesörü Nöroloji Profesörü
İstanbul Üniversitesi İstanbul Üniversitesi
İstanbul Tıp Fakültesi İstanbul Tıp Fakültesi
Nöroloi Anabilim Dalı Nöroloji Anabilim Dalı
ELVAN:
özlemcim saol cnm alıcam inş
aysn.dvn:
Özlem haber verdiğin için çok teşekkürler .Arkadaşlar ben logos yayıncılığa mail attım ve kitabı istedim.70 tl imiş.Telefon edip ya da mail atarak kitabi isteyebilirsiniz.Hesap numarası veriyorlar ve bu numaraya kitabın ücretini yatırıyorsunuz.Size kitabi gönderiyorlar.Sağlık,sevgi ve dualarla kalın arkadaşlar. :)
aysn.dvn:
Arkadaşlar kitabı aldım ve okumaya başladım.Değişik,yeni ve aklıma takılan bilgilerle karşılaştığımda sizlerle paylaşacağım inşallah... :)
Navigasyon
[0] Mesajlar