Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Ben Ýyi Bir Ýnsaným
28 Nisan 2024 - 01:13:06 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Ben Ýyi Bir Ýnsaným  (Okunma Says 10866 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Ercan AYYILDIZ
Aktif Üye
***

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 181


YÜZÜNÜZ DAÝMA GÜLSÜN


« : 04 Haziran 2009 - 14:36:08 »


                                   Ben Ýyi Bir Ýnsaným

   Hayat þartlarý insan için kaçýnýlmaz neticeler ortaya koymakta ve buna da kader demekteyiz.
   Ýnsan ne amaçlar ve hedefler belirler kendine fakat bir gün hepsi sönüverir kaderin cilvesiyle. Bende iþte bu amaç ve hedefleri, hayattaki umutlarý sönüverenlerden birisiyim.
   Planlarým arasýnda; Örnek bir öðretmen olmak, evlenmek ailem ve çocuklarýmla neþeli, umutlu ve mutlu bir yuvada ömür sürmek vardý. Fakat ne bilirdim öldürmeyen süründüren bir hastalýðýn pusuda beni beklediðini. Hayatým onunla deðiþti ömrüm onunla çekilmez bir hale geldi. Sadece ben mi? Hayýr yanýmda ki herkes. Onlar da benimle birlikte bu acýmasýz sýnavýn içinde ezilip gitmekteler. Suçlu ben ve hastalýðým MS. Ben onlara mutlu bir hayat sunacaktým Allah’ýn izni ile ama beceremedim.
   Yine baþladý hastalýðým ve hastane yollarý býktýrdým yanýmdakileri baþta eþimi. Ýnsan sevdiðine- seveceðine piþman olur herhalde bu þartlarda…
   Ben kötü deðilim bu eziyetleri isteyerek çekmiyor ve çektirmiyorum sevdiklerime. Bazen diyorum ölsem de onlar mutlu olsalar bu kýsacýk hayatta. Eðer bir gün canýma kýyarsam tek suçlu benim böyle biline. Bazen çok bunalýyorum fakat intihar edersem ya ölmezsem olur ya ecel Yüce Rabbimin elinde.
   Korkuyorum kendimden bir gün nefsime ve þeytana yenik düþerim diye.

   02.06.2009
                                                                                Ercan AYYILDIZ
Logged

Nacre
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #1 : 04 Haziran 2009 - 14:56:38 »

 Ercan biliyorum ve cok ýyý anlýyorum ký yasananlar kolay deðil,ama lutfen boyle dusunme ailenden biri hastalansaydý sen boyle yuk oldugunu ve sevdýgýne pýsman oldugunu mu dusunurdun.
  Evet keske olmasaydý ama oldu mucadeleyý ne olursa olsun býrakmadan yola devam etmelý, buda býzým sýnavýmýz hayatta herkes ole yada bole býr sýnavda degýlmý zaten
  Ve bil ki bu yasananlarýn mukafatý mutlaka olucak ...Seni sevýyoruz lutfen kendýný ve bizi uzme boyle dusunup
Logged
yevren
Aktif Üye
***

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 205



« Yantla #2 : 04 Haziran 2009 - 15:12:14 »

Ercan seni cok iyi anliyorum, yasadiklarin hicte kolay degil ama bunlara katlanmak zorundasin.Bu sorunlarla baskalarina sanki bir yükmüssün gibi gelir ama bu hastaliginin verdigi psikolojik bir etkidir.Ama inanki hastaliginla mücadele etmen ve gayret göstermen onlar icin bir sevinc kaynagidir.Sakin intihari aklina getirme, söyle düsün; intahar etmen belki burdan bir kurtulus olarak gelebilir ama intaharin sonu ebedi cehennemdir.Allahin izniyle bu halimize sabredebilirsek sonunda insallah mutlulugu belki burda yasayamasak bile ebedi olan öbür dünyada yasariz.Burda yalniz degilsin, seni cok iyi anlayan ve destek olan arkadaslarinin oldugunu unutma emi.Basin öne egilmesin biz burdayiz.
Logged
Ercan AYYILDIZ
Aktif Üye
***

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 181


YÜZÜNÜZ DAÝMA GÜLSÜN


« Yantla #3 : 04 Haziran 2009 - 15:19:09 »

 Saðolun arkadaþlar iyiki varsýnýz
Logged

Nacre
deniz*
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 5329


« Yantla #4 : 04 Haziran 2009 - 16:10:58 »

Ercan abi yazdýklarýný okuyunca çok üzüldüm pes etmek varmý ms mi yenecek. Bu bir sýnav unuttunmu öðretmenim  kötü þeyleri birdaha aklýnýn ucundan bile geçirme lütfen ailende bizlerde seni seviyoruz aklýndan geçen ismi lazým deðil o þeyi yaparsan herkes çok üzülür pes etmeyeceðini biliyorum Allaha emanet ol.
« Son Dzenleme: 04 Haziran 2009 - 16:13:15 Gnderen: deniz* » Logged
vademir
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 859



WWW
« Yantla #5 : 04 Haziran 2009 - 16:30:42 »

bugün bu alemde yaþadýðý sýkýntýlarýn çözümü olarak intiharý gören ve sonsuz cehenneme kucak açmak isteyen benim þaþkýn arkadaþým!!! Amentüye inanýyorum derken hayýr ve þerrin Allah tan geldiðini ne çabuk unuttun. Eyyub un peygamber iken senden daha beter hastalýkla mücadelesini,  yusufun karanlýk kuyulara atýlýþýný ve sonundaki mükafatýlarýný ben mi sana hatýrlatmalýyým. Sakýn deme ki onlar peygamberdi tabi dayanýrlar. Bu dünya imtihan dünyasý cennet ya da cehenneme giden yol burda belirleniyor sen bunu defalarca anlattýn insanlara ve sýradan bir insan olmadýðýn için imtihanýnda peygamberler kadar büyük olacak elbette. ailene güzel bi hayat veremediðinden bahsediyorsun. þundan eminim ki seni sevmeseler çoktaann terketmiþlerdi bile. sen onlarýn gözünde öyle yücesinki... hýrsýz deðilsin hain deðilsin onlarýn rýzkýný kumarda yemiyorsun.. elbetteki hayat zor saðlýklý olanlarýn da türlü sýkýntýlarý var ama ailenin senden tek isteði her þeye raðmen mücadele gücünü kaybetmemen ve hayata her ne koþulda olursa olsun gülümseyebilmen. hayat laylaylom iken gülümsemek kolay esas marifet böyle durumlarda gülümseyebilmek.peki sevdiðim dediðin ailenin senin her zorlukta yanýnda olmalarýnýn mükafatý bu mu. eþin senin için o kadar emek sarfetmiþken ödülü bu mu onu yarý yolda býrakýp ben beceriksizim baþkasý eþ olsun çocuklarýma baþkasý baba olsun demek mi. kusura bakma sözlerim aðýr geldiyse ama dost acý söyler. evet onlarda insan bu yüzden hastalýðýn süresince belki sýzlanacaklar, sitem de edecekler ama seni umursamasalar ve sevmeseler tekrar ediyorum zaten yanýnda olmazlardý. intihar etmek bil ki onlarý düþündüðün için deðil bencilliðinin eseri. eðer gerçekten seviyorsan onlar için inadýna yaþayacaksýn. karým defalarca altýmý bezleyip temizledi benim. kokudan yüzünün þeklini gördüðümden ben ayný þeyleri düþünmedim mi sanýyorsun. þimdi mesai bitti gidiyorum çok þey yazacaktým ama bu kadarla idare et. onlarý seviyorsan baþka alternatifin yok mücadeleye mecbursun ama sevmiyorsan özür dilerim ben seni yanlýþ tanýmýþým. Allah yardýmcýn olsun
Logged

  Hayatý ýskalama, çünkü yeniden niþan alma þansýn olmayacak...

   www.ademdemir.blogcu.com
nurcan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 3
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 1819



« Yantla #6 : 04 Haziran 2009 - 18:47:45 »

  :(sevgili kader arkadaþým bizim bu hastalýðýmýz bir sýnav sabredeceðiz baþka yolumuz yok seni çok iyi anlýyorum  alaha þükürler olsun ki ayný kaderi paylaþan arkadaþlarýmýzý tanýya biliyoruz buda büyük nimet ölmek çözüm olsa keþke ama hiç bir þeye çözüm deðil ölüm.. hastalýðýný çok takmadan hayata sýký sýký sarýl bir ailen var onlar için de yaþa ...eminimki onlara hiç birzaman yük deðilsindir  :)canýn nezaman sýkýlýrsa böle dök içini biz burdayýz her zaman  ama lütfen biraz toparla kendini pskolojini düzeltmeye çalýþ destek al  faydasýný görürsün ....herþey her zaman gönlünce olmasý dileðiyle
Logged

kýzým iyiki varsýn hayatýmda
drop
Kadrolu Üye
****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 292



« Yantla #7 : 04 Haziran 2009 - 19:04:25 »






Ercan hepimizin hayalleri ve yapmaktan keyif aldýðý þeyler vardý. Ama ya bunlardan tamamen vazgeçmek zorunda kaldýk ya da indirgedik. Biliyorum bu zor ama bununla yaþamak zorundayýz. Daha kötü þeyler düþünüp hayatý hem kendimize özelliklede ailemize zehir etmeye hakkýmýz yok.

Ailemize yük olduðumuzu düþünmek onlarý hastalýðýmýzdan daha çok üzüyor. Bunu iyi biliyorum çünkü bazen bunu dile getirdiðimde böyle düþünmemin onlarý çok üzdüðünü söylüyorlar zaten bunu yüzlerinden de anlayabiliyorum.

Ne kadar þanslýsýn ki eþin yanýnda. Duyuyoruz ve okuyoruz daha hastalýðýn adýný duyar duymaz insanlar eþlerini terk ediyor. Eþin çok iyi bir insan ve seni gerçekten çok seviyor belli. Ýntihar gibi bir olayla böyle iyi bir insaný üzmeye hakkýn yok hocam bence. Böyle bir olayýn çocuklarýnýn üzerinde yaratacaðý tranvayý düþün bir de.

Býrak ruhunun huzura ereceði ana sen deðil Allah karar versin hocam.
Her günün inþallah daha  da saðlýklý olur. Sana ve  ailene Allah'tan saðlýk,mutluluk ve huzur diliyorum...








Logged
cagla
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 5
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3040



« Yantla #8 : 05 Haziran 2009 - 10:08:39 »

ercan abi yazýný okudum cok üzüldüm...benim tanýdýgým ercan abi güçlüydü..konusmalarýndan hep böyleydi...insan ailesine hiç yük olur mu? ben eminim ki eþin sana seve seve bakýyodur.sakýn ama sakýn öyle düþünme...vee bence ALLAH'ýna sükretmelisin böyle bi ailen oldugu için. veeee her seye ragmen hayatta oldugun için..intaharý düþünmekte ne ya senin gibi kültürlü aydýn bi insana yakýstýramadým ben böyle bi düþünceyi..hepimizin hayalleri vardý ercan abi..hangimizin hayali gercek oluooki..lütfen ama lütfen böyle seyler düþünme...iyi bak kendine ercan abi..
Logged

küçükkeN bi yeRim acýyýNca ÖpimDe GeçsiN DerDinya, kaLbiM aCýYo Anne haDi öpTe geçsiN...
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #9 : 05 Haziran 2009 - 10:36:51 »

sevgili ercan;
Yazýný okudum üzüldüm bir nesil yetiþtiren kiþi olarak olmadý ms öylesi bir hastalýkki sadece var olan gücünü almýyor daha önce düþündüðün düþüncelerini benliðini birlikte hareket ettiðin yön veren aklýnýda alýyor bunlar genelleme dediklerim daha önce 3 kere intiharý denemiþ biri olarak sana diyebileceði þudur kendince benliðine bedenine ait herþeyi kaybetmiþ olabilirsin ama þunu kesinlikle unutma bu intihar düþüncesini kesinlikle unut onu düþünme çünkü en mutlu olduðun hissettiðin anda bu eylemi aniden gerçekleþtiriyo insan ve buna bütün iradene raðmen-ki ne olursan ol öðretmen iþçi engel olamýyorsun bir anda o soðuklukla karþýlaþýyorsun sana diyebileceðim tek þey sadece bu düþünceni sil unut tekrarlama :)sevgiyle
Logged
Ercan AYYILDIZ
Aktif Üye
***

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 181


YÜZÜNÜZ DAÝMA GÜLSÜN


« Yantla #10 : 05 Haziran 2009 - 11:21:57 »

  ARKADAÞLAR HEPÝNÝZE ÇOK TEÞEKKÜR EDERÝM. SÝZLER VARKEN PSÝKOLOÐ NEYÝME VERDÝÐÝNÝZ MORAL VE ÜMÝT DOLU DÝLEKLER HAYATI DAHA GÜZEL HALE GETÝRDÝ GÖZÜME.ÝYÝKÝ VARSINIZ.SAÐOLUN CANLARIM BENÝM. 
Logged

Nacre
iyimser
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 932



« Yantla #11 : 08 Haziran 2009 - 23:48:40 »

sen gerçekten iyi bir insansýnki hasta oldun.güzel düþün güzel olsun.caným kardeþim ben yýllarýn hastasýyým.evliyim.ikide çocuðum var.beni çok iyi anladýðýndan eminim.Yapmak istediklerini neden yapmayasýn ki,kaldýr perde engelini,pembe bak hayata,yaþamak için rabbim bizi gönderdi hayata.saðlýkla sevgiyle kal.
Logged

ömür dediðin üç gündür,dün geldi geçti,yarýn meçhuldur,o halde ömür bir gün oda bu gündür.
doga
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 83



« Yantla #12 : 10 Haziran 2009 - 00:00:07 »

Býrakýn güneþ batýdan doðsun,býrakýn dünya haine kalsýn,býrakýn yalancýnýn deðirmeni dönsün ama yaþamayý býrakmayýn,sizler yaþayýn ki dünya insan görsün 
Logged

Kalp kirmak o kadar kolay ki bir hata yaparsin hemen kirilir peki ya o kirilan kalbi düzeltmek kirmak kadar kolay midir
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


27 Mays 2022 - 16:14:04