Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Erken Dönem MS Hastalarýna
25 Nisan 2024 - 02:46:54 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Erken Dönem MS Hastalarýna  (Okunma Says 3915 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Under_Attack
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2278


WWW
« : 01 Haziran 2007 - 02:43:46 »

Erken Dönem MS hastalarýnýn Ýnterferon beta ile anýnda tedavisinin, kalýcý özürlülük durumunu anlamlý derecede geciktirdiði ortaya çýktý. 3 yýllýk izlem çalýþmasýnýn sonuçlarýna göre, Multipl Skleroz’u düþündüren ilk olayý olan hastalarda anýnda interferon beta baþlanmasý, gecikmiþ tedaviyle karþýlaþtýrýldýðýnda özürlülükte ilerleme riskini yüzde 40 oranýnda azaltýyor. Araþtýrma sonuçlarý, MS Bilgilendirme Toplantýsý’nda paylaþýldý.
MS’i düþündüren ilk olayý olan hastalarda Interferon beta tedavisinin etkinliðinin deðerlendirildiði 3 yýllýk izlem çalýþmasýnýn sonuçlarý, MS Haftasý’nda düzenlenen, Ýstanbul Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalý'ndan Prof Dr. Mefkure Eraksoy ve Türkiye MS Derneði Baþkaný Þule Özkaner’in katýldýðý MS Basýn Bilgilendirme Toplantýsý’nda paylaþýldý.


3 yýllýk izlem çalýþmasýnýn sonuçlarýný deðerlendiren Ýstanbul Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalý’ndan Prof. Dr. Mefkure Eraksoy, “Uygun hastalarda erken tedavinin özürlülükteki ilerlemeyi yavaþlattýðýnýn ortaya konulmasý hastalarýmýz açýsýndan mutlaka deðerlendirilmesi gereken bir seçenek olacaktýr” dedi.
Türkiye MS Derneði Baþkaný Þule Özkaner ise, çalýþmanýn sonuçlarýnýn MS Haftasý’nda açýklamasýnýn anlamlý olduðunu ifade etti. Özkaner, Türkiye MS Derneði çalýþmalarýnýn ana hedefinin hastalarýn yaþam kalitesini artýrmak olduðunu belirterek, bu amaca hizmetle MS’i topluma tanýtmaya çalýþtýklarýný söyledi. Hem MS’in daha iyi anlaþýlmasý hem de hastalara ve yakýnlarýna danýþma ve rehabilitasyon hizmeti vermek amacýyla Ýstanbul’da inþaatýna devam edilen MS Rehabilitasyon ve Rekreasyon Merkezi’ne kaynak saðlayan “MS için SMS”  kampanyasýna da deðinen Özkaner, “Duyarlý kesimleri her üç cep telefonu servisi için de geçerli olan  5776’ya SMS atarak bu hastalýktan muzdarip olan hasta ve yakýnlarýna destek olmaya davet ediyoruz” dedi.
 
Ýnterferon beta Hakkýnda...

Ýnterferon beta, MS için piyasaya çýkarýlan, hastalýk seyrini deðiþtiren ilk ilaçtý ve artýk tüm dünyada yaygýn olarak kullanýlan bir tedavidir. ABD’de, Avrupa’da ve Japonya’da interferon beta, MS’in ataklarla seyreden tüm  formlarý için onaylanmýþtýr. MS ataklarýnýn sayýsýný üçte bir oranýnda ve orta ile þiddetli ataklarýn sýklýðýný yüzde 50’ye kadar çýkan oranda azaltabilmektedir. Ýnterferon beta ile tedavi edilen kiþilerde yapýlan 16 yýllýk izleme bu ilacýn emniyetli olduðunu ve iyi tolere edildiðini göstermiþtir.  Interferon beta, geçtiðimiz yýl MS bulgularý olan hastalarda kullanýlmak için ülkemizde de onay almýþtýr.
 


Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


25 Kasm 2018 - 14:19:55