Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
SİZCE NEDEN MS OLDUNUZ?
___MS Lİ DOSTLAR PAYLAŞIM PLATFORMU
28 Mayıs 2023 - 01:49:58 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakınları İle İletişim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardım Oyun Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 ... 9 10 [11]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SİZCE NEDEN MS OLDUNUZ?  (Okunma Sayısı 145314 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gülay0
Üye
*

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #150 : 14 Mayıs 2016 - 23:14:58 »

Benim çocukluğumdan beri orta kulak enfeksiyonun var. Bence ondan.
yolayrimi
İlgili Üye
**

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #151 : 24 Mayıs 2016 - 11:32:38 »

hepatit b aşısı ve stresli uykusuz yaşam 
sedef65
Üye
*

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #152 : 02 Haziran 2016 - 22:12:22 »

Bende yeni öğrendim ms oldugumu ve sizlerle tanismak istedim. Hayatim boyunca insanlari kendimden cok dusundum ve hatta onlar icin yasadim. Sonra kimseyi önemsememeye basladigim bir gun gözümün önünde simsekler cakmaya basladi. Çift görme. Gerisi malum. Aşiri mükemmelliyetciydim. Gücümü son noktasina kadar kullanirdim. Ama kime faydasi varmis ki? Hem kimseye yaranamadim hem de hasta oldugumla kaldim. Gerci simdi kendimi cok özel hissediyorum ve öyle de davraniyorum. Rabbim herkese acil sifalar versin.
cool2406
Üye
*

Teşekkür Sayısı 0

iyi güzel günlere

« Yanıtla #153 : 25 Temmuz 2016 - 22:59:33 »

stres üzüntü,biçok şeyi kafaya takmam,kimseyle paylaşmamam,içime atma, sınav stresi bir de bağırsak flora bozulması(amipli dizanteri olmustum kuyu suyundan o seebeple kullandıgım ılaçlardan)
xxmlkxx
Aktif Üye

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #154 : 05 Ağustos 2016 - 13:56:20 »

lise yıllarımda çok başım ağrırdı zaten, sınav stresi, üniversiteyi kazanmak için sabahlara kadar ders çalışmam, yetersiz uyku, dengesiz beslenme,,bir de kendimden çok başkalarını düşünmem, üniversiteyi kazandığım yıl ms olmama neden oldu diyebilirim

Hayat bu, bir bakarsın her şey bir anda son bulur.. Hayat bu, son dediğin an her şey yeniden can bulur.
'Şems-i Tebrizi'
Hiraysen
Üye
*

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #155 : 29 Ağustos 2016 - 11:02:58 »

Yeni dogum yapmistim bebegim 4 aylikti ilk atak gecirdigimde sol kolum uyusmustu hatta sol tarafim komple diyebilirim. Asiya gelince tetanozz asisi olmustum. Birde stres yorgunluk. hangisi bilemedim
PeriFairy
Üye
*

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #156 : 24 Mayıs 2017 - 16:49:52 »

Konu açılalı baya bir zaman geçmiş ama bende düşüncelerimi paylaşmak istedim. Özlem hanım aşıların bir tetikleyici olduğunu düşünüyorum. Aşıların görevi kabaca hastalığın etken maddesini vücuda verilerek bağışıklık sistemini bu hastalığa karşı hazırlamak güçlendirmek olduğu için bizim gibi bağışıklık sistemi zaten gereğinden fazla aktif olan kişileri tetiklediğini düşünüyorum. Ama bu  MS e yatkın kişilerin MS e dönüşmesine etken olabilir ancak. Ama neden her hepatit B aşısı yada herhangi bir aşı olan kişi MS olmuyor??
Ben hepatit B aşısı olmadım ama Hepatit B ye karşı doğal bağışıklığımın olduğunu öğrendim. (Annem hemşire emeklisi bu nedenle olabilir.)
Sıkıntı stres ve duygusal kişiler de daha çok görülüyor deniyor ama tamamında değil... Tam bir bilinmezlik....

Kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret etmedikçe, insan yeni okyanuslar keşfedemez.
Zeze
Üye
*

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #157 : 29 Temmuz 2017 - 14:04:36 »

Stres bütün hastalıkların ilk ve en önemli sebebi kesin olarak ms in sebebi bu denilmiyo ama bence stres en büyük etken kısacası canımızın kıymetini bilmedik abi   Karizmatik Karizmatik Karizmatik
Elifim
Üye
*

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #158 : 29 Temmuz 2017 - 15:27:28 »

mükemmelliyetçilik , uyuşmazlık aşıları,ve amalgam dolgular, stres benim ms im bence bunlardan.zaten ms e yatkınlık var biz de yolunu açıyoruz işte.
Kırlangıç
Üye
*

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #159 : 04 Mart 2018 - 19:22:37 »

Çok dıygusal olma insanların laflarını çok kafaya takma
ersn
Üye
*

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #160 : 14 Mart 2018 - 21:47:51 »

Herkeze merhaba bnde yeni ms oldum yaklaşık 5 ay önce,tabiki nedenini bilmek isterdim ama yok bir anda aşladı uyuşmalar ve sonra hastane doktor vs...
Msdaş
İlgili Üye
**

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #161 : 14 Mart 2018 - 22:21:48 »

Geçmiş olsun
naydogan18
Üye
*

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #162 : 27 Haziran 2019 - 21:04:58 »

Ben üniversite sınav stresinden sonra ilk atağımı geçirmişim hiçbişey bizden değerli değil stressiz hayatta mümkün değil ama stresi en aza indirmeliyiz
mrkiyak
Üye
*

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #163 : 30 Temmuz 2020 - 17:50:12 »

Merhaba. MS'liler dünyasına 2020 Haziran'da katıldım.
Öğrendiklerim doğrultusunda bu hastalığa
1- Meslek hayatımın son 5 yılında çok fazla çalışma, yoğun iş temposu ve yoğun stresin bu süreci tetiklemiş olabileceğini düşünüyorum.
2- Ergenlik döneminden beri gelen bir göz problemi olduğu için arka planda hiç farkında olmadan yıllarca MS'li olarak hayatıma devam etmiş de olabilirim.
3- 34 yaşındayım. 20'li yaşlarımın başından beri hep 100 KG'nun üzerindeydim. Kilo pek çok hastalığın sebepleri arasında.

Not : Artık eskisi kadar aşırı kilolu değilim. Büyük bir keyifle yazıyorum (136-31 = 105) devamı gelecek.
Sayfa: 1 ... 9 10 [11]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!

22 Nisan 2023 - 06:20:55