Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
YENÝ ÇALIÞMALAR
02 Mays 2024 - 11:22:02 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: YENÝ ÇALIÞMALAR  (Okunma Says 42369 defa)
0 ye ve 2 Ziyareti konuyu incelemekte.
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #45 : 18 Ocak 2008 - 12:25:44 »

AÝMPSRO ( KEÇÝ SERUMU ) HAKKINDA BÝLGÝ

Uluslar arasý yegane imalatçý olan DAVAL þirketi Aimpsro’nun (keçi serumu) ruhsat sahibidir.Multipl skleroz ve diðer nörolojik alevlendirici koþullarýn hafiflemesi için biyolojik bir terapidir.Davala Ýngiliz eczacýlýða ait bir þirkettir.Serum T 2’ yi baskýlayan (ikna eden) güçlü anti alevlendirici  CYTOKÝNES’leri (Sitokinez)  içerir.


CYTOKÝNES NEDÝR? Organizmanýn çevresiyle uyum saðlayabilmesi için mediyatörler ve hormonlardan ayrý olarak büyüme ve geliþmenin saðlanmasý ve immuniteden sorumlu özel ulaklardýr( messengers). Bunlar bazý hücreler ( makrofajlar,B-lenfositler,endotel hücreler vb.) tarafýndan az ya da çok spesifik olarak salgýlanýrlar ve büyük çoðunluðu polipeptid yapýdadýr.Sitokinler kendi aralarýnda birbirlerine uyarý gönderirler hem otokrin hem parokrin etkilidirler.Baþlýca sitokrinler;

Tümör nekrozis faktör(TMF),interlökinler (IL), interferonlar (IFN) ve hematopeitetik,büyüme faktörleri (eritropoietin molgramastim vb.)

Geleneksel ilaçlarla kýyaslanan Aimpsro benzersiz moleküler karmaþýklýðý birçok moleküler hedefle uyum göstererek,birbirini etkiler ve bu yüzden fizyolojik olarak geniþ oranda faydalar saðlar.Serum son 5 yýldan fazladýr 300 hastaya verildi ve önemli yan etkileri olmadýðý tespit edilmiþtir.Çalýþmalar halen devam etmektedir.

ÇEVÝREN: DÝLEK DUYGU
Logged
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #46 : 29 Ocak 2008 - 18:27:29 »

--------------------------------------------------------------------------------
Cambrige Universitesinden bir aciklamaya gore MS hastalarinin Merkezi Sinir Sisteminde (CNS) myelin karbi olurken Peripheral Sinir Sisteminde (PNS)
 myelin yapan Schwann hucreleri normal kaliyormus. Merkezi sisnir sisteminde myelin tamiri icin myelin yapan bu hucreler, hucre nakli ile CNS de kullanilabilecekmis.Myelin tamiri icin favori hucre olarak gorulen Schwann hucreleri ve hucre nakli konusunda calismalar baslatilacakmis.

Yukarýdaki bilgiyi 13.6.2007 de yazmýþtým.Bu konuda çýkan yeni bir haber;
 Omurilik zedelenmelerinin tedavisi amacýyla baþlatýlan The Miami Projesinin yöneticisi Dr. W. Dalton Dietrich tarafýndan Schwann hucrelerinin Peripheral Sinir Sisteminden ayrýlmasý ve nakledilmesi çalýþmalarýnýn iyi gittiði, FDA yetkilisininde çalýþmalara katýldýðýný, 2008 sonuna kadar klinik deneme FazI çalýþmasýna baþlamak için FDA dan onay alýnacaðýný bildirmiþ.

Logged
dilekduygu
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 149


« Yantla #47 : 29 Ocak 2008 - 22:34:26 »



Ýlhan abi sana sonsuz teþekkürler daha güzel haberleride hep beraber alýcaðýz inþallah saðlýcakla kal
Logged
sonay
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 91


« Yantla #48 : 30 Ocak 2008 - 00:57:06 »

MS le ilgili bu yönde haberler duymak inan çok sevindiriyor.emeðine saðlýk ilhan abi,bizleri bu yönde aydýnlattýðýn için  teþekkürler...
Logged
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #49 : 04 ubat 2008 - 15:29:07 »

OTOÜMMÝN HASTALIKLAR ÝÇÝN HEDEFLENEN TEDAVÝYE DOÐRU BÜYÜK BÝR ADIM ? BELÇÝKA’DA GHENT VE LEUVEN

Batý toplumunda çok daha fazla insan baðýþýklýk sistemi hastalýklarýndan çekiyor.Bu kronik alevlenmelerin (iltihap,yangý) nedenini keþfetmek ,hedeflenen ilaçlarýn bulunmasý için ilk ve önemli bir adýmdýr.

VIB araþtýrmacýlarý Ghent Üniversitesi ve Leuven Katholieke Üniversitesine katýlý ve MALT1’in görevini aydýnlattý.MALT1 alevlendirici tepkileri kontrol etmekte anahtar bir oyuncudur.MALT1 alevlendirici tepkimelere engel olan A20 proteinini ayýrabildiðini ( kesip ayýrmak ) göstermesi bakýmýndan bir ilktir.

Bilim adamlarý ümit ediyor ki ; böylece baðýþýklýk sistemini zorlayan MALT1’i gidererek,alternatif tedaviler için vücudun doðal alevlenme tepkilerini düzenleyecek.Bu güncel ilaçlarýn üzerinde derin bir geliþtirmeyi temsil edecekti.Onlarýn araþtýrmasý ilgili günlük immunoloji gazetesinde yayýmlanacak.

Alevlenmeler bizim enfeksiyonlara karþý normal koruyucu tepkilerimizdir.Onlar patojenik(hastalýða neden olan patolojik belirtilere yol açan) organizmalarýn yok edilmesine yardým etmekte ortaya çýkar.Bu baðýþýklýk sistemine tepki çok kesindir ve sadece sinyallerin karmaþýk olaylar zincirinden sonra mümkündür.Bazen bir þey bu tepkiler zincirinde yanlýþ gider ve hastalýðýn  alevlenme süreci kontrolsüz olur veya hatta vücudun kendi karþý arzu edilmeyen tepkileri baþlatýr.

Bu bazý romatizma,sedef hastalýðý,multipl skleroz,chron hastalýðý (ince baðýrsaðýn inflamasyonu ) ve kanser gibi bazý hastalýklarda  yol gösterebilir.Baðýþýklýk sisteminde kontrol dýþý bu çeþit hastalýklarýn bariz çaresidir.Fakat büyük meydan okuma baðýþýklýk sisteminin koruyucu rolünü yapmaya devam ettiði bu yolda bunu yapmaktýr.ve bu sürecin tam olarak anlaþýlmasýný gerektirir.

MALT1 proteini alevlenme tepkilerini baþlatmakta önemli bir rol oynar.VIB araþtýrmacýlarý Beatrice Coornaert ( UGent.Rudi Beyaert ( UGent) ,Thijs Baens
 ( K.U.Leuven ) ve Peter Marynen ( K.U.Leuven ) özel rolünün ne olduðunu keþfetmeye baþladýlar.Onlar þimdi MALT1’in A20 proteinini kestiðini (parçaladýðýný ) göstermekte baþarýlý oldular.Onlar MALT1’in ( diðer proteinleri kesip ayýran) bir enzim ve A20’nin kesilen bir protein olduðunun bulunmasý fiilen bir ilktir.

Normal koþullarda A20,alevlendirici tepkileri engeller ve MALT1 serbestçe ilerlemek için A20’yi yararak, ( kesip ayýrarak) alevlendirici tepkilere izin verir. Bu yüzden her 2 protein alevlendirme tepkilerinin þiddetini iyi ayarlamakta çok önemli bir rol oynar.

VIB bilim adamlarý bizim baðýþýklýk sistemimizin tepkilerini kontrol eden sürecin önemli bir aþamasýnda yeni tedaviler için beklentilere ýþýk tutuyor.Onlarýn bulunmalarý
MALT1’i etkisizleþtirmek,yeni ilaçlarýn geliþmesi için olanaklarý ve böylece alevlenme aþamalarýnda doðal baskýlamayý düzenlemeyi ileri sürer.





Bu yolda bilim adamlarý baðýþýklýk sistemini zayýflatan alternatif tedaviler saðlayabilmeyi ümit ediyor.Ayrýca onlar organ nakillerine doðru tipik immunoreaksiyon (bir antijen ve antikor arasýndaki reaksiyon) ,MALT1’in sebep olduðu genetik bozukluklar malt lenfomlar gibi( çoðunlukla malign tümörler için kullanýlan bir terim) veya kanser tedavisinde bilgiyi uygulayabilmeyi ümit ediyorlar.Bu araþtýrmalar farklý araþtýrma gruplarýnýn kombinasyonu ile katýlýmýnýn deðerlendiðini net bir þekilde gösteriyor.

Bu önemli keþifler VIB bölümünden araþtýrmacýlarýn arasýnda yakýn bir iþbirliðinin sonucudur.Moleküler Biyomedikal araþtýrmasý (UGent) ve VIB bölümü Moleküler ve genetik geliþmeler ( K.U.Leuven)

Araþtýrmalar ilgili bilim yayýmlarýnda günlük immunoloji gazetesinde gözüküyor. Araþtýrma VIB,Uent,K.U.Leuven-in-eruniversitaire  Attractie Polen ve Fonds Voor Wetenschappelijk Onderzoek Ulaanderen tarafýndan finanse edildi.Bu araþtýrmalar raporlandýðý zaman VIB ve üniversitelerin sözü ediliyor.Lütfen daima ilgilenen üniversitelere ek olarak VIB’den bahset.

ÇEVÝREN:DÝLEK DUYGU
Logged
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #50 : 04 ubat 2008 - 18:09:04 »

MediciNova  adlý ilaç þirketi tarafýndan üretilen, Japonya ve Güney Kore’de beyin damarlarý hastalýklarý sonrasý inme ve astým tedavisi amaçlý Ketas adýyla satýlan  ilacýn ms tedavisinde de yararlý olacaðý görüþünden yola çýkýlarak MN-166 kodla ms tedavi klinik denemelerine baþlanmýþ. MN-166  FazII klinik denemeleri 297 relapsing MS hastasý üzerinde yapýlmýþ olup,  sonuçlarý;


 


Plesebolarda ilk atak  244 gün sonra  günlük 60 mg MN-166 alan ms lilerde ilk atak 365 gün  sonra olmuþ.

Beyin hacminde % olarak deðiþim plesebolarda %1,2,  günlük 60 mg MN-166 alan ms lilerde % 0,79 olmuþ.

Ýlacýn güvenliliðinin ( galiba bu risk faktörü ve yan etkiler oluyor) interferonlara gore daha iyi olduðu görülmüþ.
Logged
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #51 : 13 ubat 2008 - 12:20:05 »

MS HASTALARINDA PLAZMA DEÐÝÞÝMLERÝNÝN ETKÝLEYÝCÝ YANITLARI

Yeni yapýlan bir çalýþmaya göre plazma deðiþimi MS hastalarýnda veya baþka alevlendirici demiyelinizan hastalýklarda vücudun görev ve hareketleri ile ilgili önemli oranda klinik faydalar saðlamýþtýr.Damar yoluyla kortizon alan ve baþarýsýz olan hastalarda hastalýðýn frenlenerek,hafifletildiði deðerlendirildi.% 42’sinde daha iyi olduðu belgelendi.Çalýþmanýn yazarlarý 1999’da Aralýk ayýnda nörolojinin tarihsel olaylarýnda miyelin yarasýnýn patolojisine ve sonuç olarak izleyen baðýþýklýk sisteminin tepkimelerine yardým edeceðini tahmin etti.

PLAZMAFEREZ NEDÝR? Plazmanýn ve kanýn þekilli elementlerinin in vitro ayrýlmasý. Kanýn santrifugasyonundan sonra ayrýlan þekilli elementlerin sitratlý izotonik bir sývý (serum fizyolojik, v. b) ile karýþtýrýlarak kiþinin damarýndan tekrar enjekte edilmesi. Bu yöntem bazen anormal plazma globulinleri (disglobulinemi, otoimmun hastalýklar, immun kompleks hastalýklarý) organizmadan ayýklamak için kullanýlr. Bazý durumlarda belirli antikorlar içeren plazma tutulur ve immunizan özelliðinden yararlanýlýr (immun-plazma) .

MS tedavi ve araþtýrma için Amerika komitesinin 4.yýllýk toplantýsý ile ve Avrupa komitesinin 15.kongresinde temel verilere sahip olan ve araþtýrmayý sunan Brian G. Weinshenker,plazmaferezin kortikosteroide yanýt vermekte baþarýsýz olan hastalarda tek tedavi olarak etkileyici ve hýzlý geliþmeyi saðlayabildiklerini bulduklarýný açýkladý. Dr.Weinshenker,yine de sadece MS’in zorlu ataklarýnda veya merkezi sinir sisteminin baþka alevlendirici demiyelinizan hastalýðýnda ve kortikosteroid tedavilerinde baþarýsýz hastalarda uygulanmasý gerektiði konusunda uyardý.

Mayo Klinik önceki çalýþmalarýnda ilerleyen MS hastalarýnda plazma deðiþimini desteklemedi.Minnesota Maya Klinik’ten Dr.Weinshenker çalýþmalarýnýn MS hastalarýný veya baþka alevlendirici demiyelinizan hastalýklarý kapsadýðýný çünkü onlarýn arasýnda ayýrým yapmanýn güç olduðunu söyledi.Örneðin alevlendirici omurilik hastalýðýna sahip bazý hastalar ile yoðun ataklara sahip Ms hastalarýnda plazma deðiþimlerinin yararlý etkilerini akla getirdi.Bütün hastalarda büyük oranda bilinç,dil,beyin sap görevleri ve omurilik görevlerinde nörolojik zararlar vardý.En ortak zarar 13 hastada parapleji ( alt inme iki bacaðýn birden felç olmasý), izlenen 7 hastada hemipleji (yan inme,vücudun yarýsýnýn tam ya da kýsmi felci) ve 2 hastada afazi(konuþma bozukluðu).Bütün hastalar yüksek dozda kortikosteroide yanýt vermekte baþarýsýz olmuþlardýr.

Hastalar 2 haftadan fazla süre ile her 2 günde rastgele her iki aktif plazma deðiþimi veya sahte iþlem gördüler.Araþtýrmacýlar sahte iþlem(prosedür) kanýn eþit bir biriminde hücresel ve plazma bölümlerinin ayrýlarak,tekrar birleþtirildiðini ve hastaya döndüðünü yazdýlar.Ýzleme deðerlendirmeler müteakip 6 aydan fazla yapýldý.Ilýmlý gösteriyor olanlar veya yanýt vermeyenler tedavi baþarýsýzlýklarý olarak sýnýflandýrýlmadý.Baþarýlý yanýtlar olarak deðerlendirildi.Ýmmunosüpresif (organizmanýn antijene tepkisini yani antikor oluþmasýný önleyen) tedaviler bir arada verilmedi.Aktif plazma deðiþimini alan 11 hastanýn arasýndan 5 kiþi baþarýlý bir þekilde yanýt verdi.Sahte tedavi gören kalan 6 hastada yararlý sonuçlar alýnmadý.Grup içinde baþlangýçta sahte tedavide denekler rastgele gruplara ayrýldý.Tedavi baþarýsý için 1 hasta kriterleri karþýladý,2 hasta öldü.Genelde 9 hasta plazma deðiþimi olduktan sonra ortak hareketlerin geliþimine sahip oldu.8 kiþi geliþimin zamanýnda aktif tedavideydi.Beþ kiþi 3 yýlýn üzerinde ýsrarlý bir geliþime sahip oldu.

Yanýt oranlarý 2 teþhise yönelik kýyaslanabilirdi.(MS ve diðer demiyelinizan hastalýklar)
En ortak yan etki anemiydi.Görünüþte 2 hastada heparinden dolayý (özellikle karaciðerde ve birçok dokuda bulunan asit asit mukopolisekorid) þiddetli trombositopeni (Dolaþýmdaki kanda trombositlerin sayýsýnýn 1 mm3 kanda 150. 000’den az olmasý durumu.) raporlandý.Yine de tedaviye ait baþka þikayetler ýlýmlý ve seyrek olarak deðerlendirildi.Aktif plazma deðiþimini alan 19 hastanýn 11’i yanýt vermekte baþarýsýz oldu.Baþarýnýn tanýmlanmasýnda hiçbir önemli tahmin olmamasýna raðmen,aktif tedaviye daha genç ve erkekler yöneldi.

ÇEÞÝTLÝ CEVAPLAR AÇIKLANIYOR

Araþtýrmacýlar yanýt vericilerin plazmasýnda vücut sývýsý ile ilgili kritik bir faktörün tedavi baþarýsýnda deðiþmeyi açýklayabileceðini farz etti.Dr.Weinshenker ve meslektaþlarý baðýþýklýk hücrelerinden ziyade demiyelinizan hastalýkta sývý plazmada bileþiklerde odaklanýyor olan araþtýrmanýn yeni çizgisini destekliyor.Devam eden çalýþmanýn odaðý hastalýðýn aktivitelerini destekleyen plazmadaki baðýþýklýk faktörlerinin sorumlu olduðu farz ediliyor.

Maya Kliniðinden ortak yazar Moses Rodriquez, Ms nedenlerine göre deðiþen patojenik ve koruyucu baðýþýklýk yanýtlarý , baþarýlý tedavi üzerinde düþünülmelidir.Dr.Rodriquez,patolojide oligodendrogli hücresi ile ilgili odaklanýyor.
Rodriquez,Seattle’da Amerika nöroloji derneðinin 124.yýllýk toplantýsýnda MS’in nedenlerinin incelenmesinde 3 altbaþlýk önerdi.

Ýlk birincil amaçlarý;baðýþýklýk olayý miyelin kýlýfýnýn hasarý ile oligodendrogli hücrelerini korumak.Kapsamlý merkezi sinir sisteminde yeniden miyelin kýlýfý oluþmasý bu alt baþlýklar altýnda bulunuyor ve genellikle RRMS devresinde.

Ýkinci amaçlarý ; miyelin ile ilgili Glikoproteinin düzenlenmesi.

Üçüncü alt baþlýk; Sýklýkla tanýmlanan immunglobulin (antikor aktivitesine sahip kan serumunda bulunan deðiþik globulinlere verilen ad) ve oligodendrogli hücresinin ölümü ile tamamlanmasý

Aslýnda ilk hedef hastalýðýn erken evresinde oligodendrogli hücreleridir.Dr.Rodriquez,hastalar bu alt kategoride etkileyici ataklarda plazmaferez tedavisine yanýt verebilir dedi.

KATKIDA BULUNAN YAZARLAR
Andrew Nathan Wilner,MD
Alice Goodman
ÇEVÝREN:DÝLEK DUYGU
Logged
ka_sus
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2103



« Yantla #52 : 16 ubat 2008 - 22:19:06 »

abi eline, emeðine saðlýk . Paylaþýmlarýn saðol
Logged

Derdi veren, dermanýný da vermiþtir.
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #53 : 16 Nisan 2008 - 14:56:03 »

Greenwich Üniversitesi tarafýndan potansiyel bir ms tedavisi geliþtirlilmiþ, BTG plc. araþtýrma þirketi de  geliþtilen  yeni karýþýmýn klinik denemelerini yapmak üzere lisans almýþ.  BGC20-0134 kodu ile gönüllüler üzerinde klinik denemelerine baþlanacak bu yeni karýþýmýn yararlý, yardýmcý cytokinleri artýrdýðý belirtiliyor.
Logged
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #54 : 08 Mays 2008 - 09:57:29 »

Kanadanýn dünyaca ünlü ms doktoru Freedman Ottowa üniversitesinde leukemia (bir çeþit akyuvarlar hastalýðý) hastalarýna uyguladýklarý kemik iliðinden alýnan kök hücre ile yapýlan nakil sonunda çok iyi sonuçlar alýndýðýný iyileþme görüldüðünü belirtmiþ. Ayný þekilde ms hastalarýnda da kemik iliðinden alýnan kök hücrelerin omuriliðe nakledilmesi ile sinirlerin tedavi edilebileceðini söylemiþ.
Logged
suzan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 765


herþey seninle baþladý bebeðim benim


« Yantla #55 : 08 Mays 2008 - 12:40:39 »

inþ tedavisini bulurlar.gerçi bulsalarda türkiyeye 10 yýl sonra gelir.
Logged
ka_sus
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2103



« Yantla #56 : 09 Mays 2008 - 00:37:11 »

abi eline emeðine saðlýk suzan ablamýn dediði gibi bi on yýl daha diþimizi sýkalým Kahkaha
Logged

Derdi veren, dermanýný da vermiþtir.
emre06
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 11


« Yantla #57 : 09 Mays 2008 - 02:52:27 »

ellerine saðlýk ilhan abi.

umarým 10 yýl sürmez, türkiyeye gelmeden de deneyenler çýkar içimizden bizimle paylaþýrlar...
Logged

hayat bir gündür oda bugündür...
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #58 : 24 Temmuz 2008 - 11:33:18 »

Opexa ilaç þirketi tarafýndan geliþtirilen Tovaxin T hücre aþýsý FazI/II denemeleri 13 RRMS ve 9 SPMS hastasý üzerinde deneme çalýþma sonuçlarý açýklandý. Denemelerin ilk yýlý her hastaya ayný aþý uygulandý ikinci yýlý her hasta için yeni aþý geliþtirildi bu durumda maksimum etki saðlandý.
Tovaksin tedavisi gören hastalarýn % 73 ünde hiç atak olmadý, % 86 sýnda kötüleþme görülmedi, bu hastalarýn % 27 sinde sürekli iyileþme gözlendi.
Hastalýðýn nüksetme oraný yýlda hasta baþýna 1.38 den 0.21 e geriledi.
Logged
KoraY
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 36



« Yantla #59 : 25 Temmuz 2008 - 12:21:50 »

emegine saglik, tesekkurler tum bilgiler icin...
Logged

UZUN yasamak istersen OZGUR yasamayi unut...
OZGUR yasamak istersen UZUN yasamayi unut...
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


15 Temmuz 2022 - 19:26:13