Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
DİKKAT DİKKAT!!!

DİKKAT DİKKAT!!!

(1/1)

hayat dolu:
arkadaşlar hepinizin bildiği gibi mayısın 3. haftası ms haftası yani bizim haftamız . ancak ms son yıllarda biraz daha halk arasında gündemde halk tarafından bilinen 1hastalık olsa da tam anlamıyla bilinen 1hastalık değil. bunun tam anlamıyla halk tarafından bilinmesi ve duyulduktan sonra akla ilk gelen tabir-i caizse "öcü" görünümünü nasıl silebilir? onlara msi gördüğümüz gözlerle nasıl anlatabiliriz? fikri olan yazsın lütfen...
yurt dışında ms hastalığı nezle, grip gibi bilinen ve o hastalıklar gibi abartılmayan 1hastalık olarak görülürken, bu durum Türkiye'de içler acısı 1halde resmen! bu duruma artık birilerinin "DUR" demesi lazım!!!

ilhan:
merhaba arkadaşım güzel konu için teşekkür ederim yazacaklarımı beğenmeyebilirsin belki ama bunlar fikrim.Bak halk arasında öcü bilinmesinin sebebi önce biz sonrs saçma dizilrde ms in anlatımı biz ms i ailemiz yakın çevremiz geçen onca zamana rağmen anlamıyor tanıdığı herkese öcü gibi anlatıyor örnek kendi yaşadığımı anlatayım ftr de yatıyorum yakın akrabamda refakatçı gördüğüne ilhan inat etti yoksa iyileşirdi dedi hemde hastanede dr ms bilgisi almadan bazen insanlar yargılarken hiç hakkında bilgi edinme gereği bile duymuyor sonra bizler görüntüde çok iyiyiz inanmıyor toplum birde bilmen gereken asıl konu içler acıcısı demişsin ya bence öyle değil bizim toplumumuz nezle olana bile öcü gözüyle bakar arkadaşım bunu değiştiremeyiz insanların derdi artık can değil mal olmuş değiştiremeyiz ancak etkili tv yayınları gerekli onuda tv ler sağlık konusu işlemiyor çünkü halk ilgilenmiyor herkes hastaneden dr dan şikayetçidir ama anlatırkende asla dinlemezler bunlar benim fikrim inşallah yanılırım yinede eline yüreğine sağlık paylaştığın için:)sevgiyle

betül:
merhaba arkadaşlar. Bence ms'in halk arasında "öcü" olmasının bir sebebi de sinir hastalığı denmesi. Sinir hastalığı denince insanlar daha faarklı şeyler algılıyorlar. Ya sanal-psikolojik olduğunu düşünüyorlar (genelde iyi göründüğümüz için) ya da akıl hastalığı gibi bir şey olduğunu sanıyorlar. Atak geçirmeyi de sinir krizi gibi bir şey sanıyorlar. Ben kendi adıma soran herkese uzun uzun açıklamalar yapıyorum. Ama anlamayacağını düşünüğüm ya da çok önyargılı bulduğum insanlara sinir hastalığı değil beyin-omurilik hastalığı diyorum. Böylece hiç olmazsa sanal olmadığını anlıyorlar.  :)

cesi:
betül arkadaşıma tamamen katılıyorum arkadaşlar ::)

Navigasyon

[0] Mesajlar