Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
gözleriniz genel saðlýðýnýza açýlan pencere
29 Nisan 2024 - 19:26:27 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: gözleriniz genel saðlýðýnýza açýlan pencere  (Okunma Says 2881 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Under_Attack
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2278


WWW
« : 23 Eyll 2007 - 05:25:06 »

01 - 23.09.2007, 03:21

Gözleriniz, görme keskinliðinin iyi yada kötü olmasýnýn yaný sýra, genel saðlýðýnýz hakkýnda da bilgi verir. Onlar, doktorunuzun genel saðlýk durumunuzu keþfetmesine yarayan pencerelerdir.
Vücudunuzdaki diðer organlardan hiçbiri, atar ve toplar damarlarýnýzýn durumu hakkýnda gözleriniz kadar kolay bilgi veremez. Birçok metabolik bozukluk kan damarlarýnýzý etkilediðinden, gözleriniz bu hastalýklarýn erken tanýmlanmasý için anahtar görevi yapabilir. Gözleriniz, görmenizi de etkileyebilecek olan çeþitli hastalýklarýn erken belirtilerini doktorunuza gösterebilir. Bu nedenle, görmenizle ilgili hiçbir sorununuz olmasa da gözlerinizin düzenli olarak kontrolden geçmesi önemlidir. Gözlerinizin saðlýðýnýz hakkýnda ne söylediðini sadece göz doktorunuz anlar.
Göz muayenesi sýrasýnda doktorunuz, aþaðýdaki bulgularýn bulunup bulunmadýðýný araþtýracaktýr;
Baþ aðrýsý

Baþ aðrýsý, her zaman dýþ unsurlara (örneðin, hava deðiþikliðine) baðlý olmayabilir. Bazý þiddetli hastalýklar, özellikle göz çevresinde ve alýnda baþ aðrýsýna yol açabilir. Bu hastalýklarýn yelpazesi çok geniþtir: Sinüslerde iltihaptan, saptanamamýþ bir tümöre; glokomdan göz kaslarýnda þaþýlýða kadar deðiþebilir. Böyle bir durumda, baþ aðrýsýnýn tanýsý ve tedavisi önem kazanmaktadýr. Göz doktorunuz, düzenli kontroller sýrasýnda bu bulgularý arayacaktýr.
Hipertansiyon (yüksek kan basýncý)
Yüksek kan basýncýna iþaret edebilecek ilk bulgulardan biri, düzensiz ve daralmýþ kan damarlarýdýr. Ýþte bu nedenle, doktorunuzun yapacaðý göz kontrolü, sadece görme sorunlarýnýzýn araþtýrýlmasýyla kalmayacak, ayný zamanda hipertansiyon açýsýndan da önleyici bir kontrol olacaktýr.
Diyabet

Bazen kendinizi sýcaktan bunalmýþ ve susamýþ hissedebilirsiniz, görmeniz geçici olarak bozulabilir ve kilo verip alabilirsiniz. Bu durumda, bir þeylerin yolunda gitmediðinden kuþkulanýrsýnýz. Retinanýz, doktorunuza gerçeði anlatacaktýr. Retinada küçük çembersel kanama alanlarýnýn veya "yumuþak pamuksu birikinti" adý verilen birikintilerin bulunmasý, diyabetin bulgusu olabilir. Gün içinde kan þekeri düzeyinin deðiþmesine baðlý olarak görmede deðiþiklikler olmasý da diyabetin bir baþka bulgusu olabilir. Göz doktorunuza yapacaðýnýz bir ziyaret, durumu açýklýða kavuþturacaktýr.
Felç

An basýncýnýz yüksekse, uyguladýðýnýz tedavinin, gün içinde kan basýncýnýzda olabilecek yükselmeleri kontrol altýna aldýðýndan emin olmalýsýnýz. Retina bu konuda da önemli bilgiler verir. Retinanýzý inceleyen doktorunuz, felç riski açýsýndan saðlýk durumunuzu yakýndan izlemeniz gerekip gerekmediðini size söyleyebilir. Göz muayenesi sýrasýnda retina damarlarýnýn daralmýþ ve özel bir þekilde almýþ olmasý halinde, doktorunuz size gereken uyarýyý yapacak ve böylece felç riskini azaltmanýzý saðlayacaktýr.
Yüksek kolesterol

Güzel yiyeceklerden hoþlanýyorsunuz kim hoþlanmaz ki? Peki ya lipit seviyeniz ne durumda? Göz incelemesi sýrasýnda doktorunuz, geçmiþteki "yemek kaçamaklarýnýzý" keþfetme olanaðý bulacaktýr. Lipitler (yaðlar), retinadaki damarlarýn duvarlarýna yapýþýr ve onlarýn yapýsýný deðiþtirir. Lipit birikimi sonucunda damarlarda geliþen skleroz ve týkanma, kan basýncýnýn yükselmesine, kalp hastalýklarýna ve felce neden olabilir. Yüksek kolesterol düzeylerinin erken saptanmasý, sizin bu hastalýklardan korunmanýza yardýmcý olacak ve yaþam sürenizi uzatacaktýr.
Multiple skleroz

Çift görme, görme alanýnýn kaybý ve gözlerde eþgüdümsüz veya istemsiz hareketler, multiple skleroz’un erken bulgularý olabilir. Tabii ki göz muayenesi, konunun uzmanýnýn yapacaðý tam muayenenin yerini tutmaz, ancak gözleriniz, saðlýk durumunuz hakkýnda pek çok bilgiyi açýða çýkarabilir.
Sorunu, size sorun olmadan önce belirlemek
Göz, kendi hastalýklarýna duyarlýdýr. Bunlarýn çoðunda belirtiler en düþük düzeydedir fakat bulanýk görmeden körlüðe kadar deðiþen çeþitli sorunlara yol açabilir. Gözlerinizden siz sorumlusunuz yani üzerinize düþeni yapmalýsýnýz.
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


03 Aralk 2017 - 01:30:07