Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
ERKEN DÖNEM MS HASTALARININ TEDAVÝSÝNDE YENÝ GELÝÞME
29 Nisan 2024 - 15:17:32 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: ERKEN DÖNEM MS HASTALARININ TEDAVÝSÝNDE YENÝ GELÝÞME  (Okunma Says 3114 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Bihter
Kadrolu Üye
****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 335



WWW
« : 17 Eyll 2007 - 15:00:01 »

ERKEN DÖNEM MS HASTALARININ TEDAVÝSÝNDE YENÝ GELÝÞME



Erken Dönem MS hastalarýnýn Ýnterferon beta ile anýnda tedavisinin, kalýcý özürlülük durumunu anlamlý derecede geciktirdiði ortaya çýktý. 3 yýllýk izlem çalýþmasýnýn sonuçlarýna göre, Multipl Skleroz’u düþündüren ilk olayý olan hastalarda anýnda interferon beta baþlanmasý, gecikmiþ tedaviyle karþýlaþtýrýldýðýnda özürlülükte ilerleme riskini yüzde 40 oranýnda azaltýyor. Araþtýrma sonuçlarý, MS Bilgilendirme Toplantýsý’nda paylaþýldý.

MS’i düþündüren ilk olayý olan hastalarda Interferon beta tedavisinin etkinliðinin deðerlendirildiði 3 yýllýk izlem çalýþmasýnýn sonuçlarý, MS Haftasý’nda düzenlenen, Ýstanbul Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalý'ndan Prof Dr. Mefkure Eraksoy ve Türkiye MS Derneði Baþkaný Þule Özkaner’in katýldýðý MS Basýn Bilgilendirme Toplantýsý’nda paylaþýldý.

Geçtiðimiz hafta Amerikan Nöroloji Akademisi Kongresi’nde açýklanan 3 yýllýk izlem çalýþmasýnýn sonuçlarýný deðerlendiren Ýstanbul Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalý’ndan Prof. Dr. Mefkure Eraksoy, “Uygun hastalarda erken tedavinin özürlülükteki ilerlemeyi yavaþlattýðýnýn ortaya konulmasý hastalarýmýz açýsýndan mutlaka deðerlendirilmesi gereken bir seçenek olacaktýr” dedi.

Türkiye MS Derneði Baþkaný Þule Özkaner, çalýþmanýn sonuçlarýnýn MS Haftasý’nda açýklamasýnýn anlamlý olduðunu ifade etti. Özkaner, Türkiye MS Derneði çalýþmalarýnýn ana hedefinin hastalarýn yaþam kalitesini artýrmak olduðunu belirterek, bu amaca hizmetle MS’i topluma tanýtmaya çalýþtýklarýný söyledi. Hem MS’in daha iyi anlaþýlmasý hem de hastalara ve yakýnlarýna danýþma ve rehabilitasyon hizmeti vermek amacýyla Ýstanbul’da inþaatýna devam edilen MS Rehabilitasyon ve Rekreasyon Merkezi’ne kaynak saðlayan “MS için SMS” kampanyasýna da deðinen Özkaner, “Duyarlý kesimleri her üç cep telefonu servisi için de geçerli olan 5776’ya SMS atarak bu hastalýktan muzdarip olan hasta ve yakýnlarýna destek olmaya davet ediyoruz” dedi.

MS’te Erken Tedavi Çalýþmasý Araþtýrmacýsý Prof. Dr. Mark S. Freedman:

“Erken tedavinin önemi ortaya çýktý”

MS’te erken tedavi çalýþmasýnýn araþtýrmacýsý ve Ottawa Üniversitesi Nöroloji Profösörü Dr. Mark. S. Freedman ise araþtýrma sonuçlarýyla ilgili Amerikan Nöroloji Akademisi Kongresi’nde yaptýðý açýklamada þunlarý söyledi:

“Bazý hastalar MS bulgularýný ilk defa gösterdiklerinde yaþamýn ileriki dönemlerinde birikmiþ özürlülüðe yol açabilecek önemli nörolojik hasarlarý çoktan geliþtirmiþlerdir. Bu çalýþmanýn sonuçlarý; ilk klinik olaydan sonra anýnda baþlanan interferon beta tedavisinin hastalarýn MS’in geliþtirebileceði hasarý anlamlý derecede azaltabileceðini açýkça göstermektedir.”

Araþtýrma sonuçlarýnýn þimdiye kadar baþka hiçbir immünomodülatuar (baðýþýklýðý düzenleyici) MS tedavisi için ortaya konmamýþ gerçekten yeni bir bulgu olduðunu vurgulayan Freedman, MS’in baþka bulgularýnýn geliþmesini beklemektense hastalarý erken tedavi etmek konusundaki acil gerekliliðin altýnýn çizildiðini belirtiyor. Freedman, “Hekimler ve hastalar tedaviye iliþkin kararlar verirken þimdiye kadar görülmemiþ bu bulgularý göz önüne almalýdýrlar” diyor.

MS’te Erken Tedavi Çalýþmasý Hakkýnda...

20 ülkede 98 merkezde yürütülen ve MS düþündüren tek bir bulgusu olan hastalarýn dahil edildiði çok-merkezli bir çalýþmadýr. MS düþündüren ve ilk kez görülen bir demiyelinizan olayý ve tipik MRG bulgularý olan toplam 468 hasta çift-kör bir biçimde gün aþýrý olarak cilt altý enjeksiyon yoluyla 250 mikrogram interferon beta veya plasebo alacak þekilde rasgele seçildi. Plasebo-kontrollü tedavi dönemi 24 aya kadar veya hastalara klinik olarak kesinleþmiþ MS tanýsý konana kadar devam etti. Ýnterferon beta ile anýnda baþlanan tedaviyle, gecikerek baþlayan tedavinin hastalýðýn uzun dönemdeki seyri üzerine etkisini toplam 5 yýllýk bir gözlem süresince prospektif (ileriye dönük) olarak deðerlendirmek için çalýþmaya katýlanlarýn tümü interferon beta ile yapýlacak bir izlem çalýþmasýna davet edildiler.

Çalýþma sonuçlarý MS düþündüren ilk olaydan sonra interferon beta ile anýnda tedavinin gecikmiþ tedaviye oranla 3 yýl içinde özürlülükteki ilerleme riskini yüzde 40 oranýnda azalttýðýný gösterdi. Üç yýlýn sonunda, interferon beta tedavisine anýnda baþlanan hastalar tedaviye sonradan baþlananlarla karþýlaþtýrýldýðýnda klinik olarak kesin MS’e ilerleme riski yüzde 41 daha azdý. Bu sonuçlar plasebo-kontrollü çalýþmanýn bulgularýný doðrulamaktadýr.

Üç yýlýn sonunda, MS düþündüren ilk olaydan sonra hastalarýn yüzde 73’ü interferon beta tedavisi alýyordu.

Ýnterferon beta Hakkýnda...

Ýnterferon beta, MS için piyasaya çýkarýlan, hastalýk seyrini deðiþtiren ilk ilaçtý ve artýk tüm dünyada yaygýn olarak kullanýlan bir tedavidir. ABD’de, Avrupa’da ve Japonya’da interferon beta, MS’in ataklarla seyreden tüm formlarý için onaylanmýþtýr. MS ataklarýnýn sayýsýný üçte bir oranýnda ve orta ile þiddetli ataklarýn sýklýðýný yüzde 50’ye kadar çýkan oranda azaltabilmektedir. Ýnterferon beta ile tedavi edilen kiþilerde yapýlan 16 yýllýk izleme bu ilacýn emniyetli olduðunu ve iyi tolere edildiðini göstermiþtir. Interferon beta, geçtiðimiz yýl MS bulgularý olan hastalarda kullanýlmak için ülkemizde de onay almýþtýr
Logged

Mutluluk Gözyaþlarýnýn Arkasýna Saklanýr Hiç Ummadýðýnda Güneþ Açtýrý Verir...
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


10 ubat 2019 - 11:07:40