Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Oral ilaç BG-12 MS tedavisinde umut bulundu
17 Haziran 2024 - 14:49:16 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Oral ilaç BG-12 MS tedavisinde umut bulundu  (Okunma Says 7342 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« : 24 Eyll 2012 - 13:40:38 »

Multipl skleroz erken dönemlerinde hastalarýn tedavisinde yeni bir oral ilaç iki klinik çalýþmalarda önemli olacaðýný göstermiþtir, araþtýrmacýlar açýkladý.

Ilaç MS hastalarý için mevcut sadece üçüncü oral ilaç, ve potansiyel olarak güvenli ve en etkili olmaya yolda olduðunu, uzmanlar dedi. Aubagio adlandýrýlan ikinci oral ilaç, sadece geçen hafta onaylandý.

MS sadece iki yýl önce neredeyse tedavi edilemez, ama bugün dokuz "deðiþtirerek hastalýðý" ilaçlar erken evre hastalar için mevcuttur; yarým düzine daha geliþim evrelerinde vardýr. Hastalýðýn erken evrede çoðu hasta, bir form olarak adlandýrýlan relapsing-remitting enjeksiyon yoluyla uyuþturucu, MS.

Online olarak yayýnlanan iki yeni çalýþma, Týp New England Journal , ilaç bulundu BG-12 Biogen Idec tarafýndan geliþtirilen, yaklaþýk yüzde 50 ile MS relaps hastalarda nüks oranlarý düþürülmüþtür. Ýlaç ayný zamanda önemli ölçüde genellikle bu saldýrýlarla iliþkili yeni beyin lezyonlarýnýn sýklýðý azalýr ve plasebo ile karþýlaþtýrýldýðýnda hastalýðýn ilerlemesini yavaþlattý.

Çalýþmalar, 3 deneme Faz ilaç onayý için yolda son adým vardý. Gýda ve Ýlaç Dairesi bu yýlýn sonundan önce ilaç onayý hakkýnda bir karar vermek için gereklidir.

"Bu ilaç açýkça hastalýðý yönetmek ve sakatlýðý azaltmada oldukça etkilidir ve güvenlik profili oldukça iyi görünüyor," Timothy Coetzee, çalýþmalarda görev alan deðildi Ulusal Multipl Skleroz Derneði, at baþ araþtýrma görevlisi söyledi.

Multipl skleroz genellikle ilerleyici bir hastalýk olduðu beyin ve omurilikteki baðýþýklýk sistemine zarar nöronlar. MS'li insanlarýn çoðunluðu geliþtirmek ve nörolojik beyinde lezyonlara neden alevlenme ile karakterizedir MS, relapsing-remitting oylandý belirtiler ortaya veya kötüleþmeye. Sonunda, daha fazla hasta yarýsýndan bir geliþtirme ilerici kalýcý sakatlýklara yol açan, MS formu.

Ýnterferonlar , en yaygýn MS tekrarlayýcý kullanýlan ilaçlar, yaklaþýk yüzde 30 oranýnda nüks azaltmak ve hastalýk ve özürlülük ilerlemesini yavaþlattýðý gösterilmiþtir olmamýþtýr. Yeni onaylanan Aubagio da yaklaþýk yüzde 30 oranýnda relaps azaltýr ve bir oral ilaç olma avantajýna sahiptir.

Önemli ölçüde daha etkili iki ilaç, Tysabri ve Gilenya , ölüm, nadir durumlarda, dahil ciddi riskleri ile birlikte gelir. Onlar bir ilk yaklaþým baþarýsýz olduðunda ikinci basamak tedavi olarak kullanýlýr ve hastalarýn bazý izleme gerektirir.

Yeni çalýþmalar, hastalarýn ya da iki kez BG-12 240 miligram alarak ya da üç kez bir gün, iki gruba randomize edildi, tanýmlayýn ve doðrulayýn denir. Üçüncü gruptaki hastalarýn plasebo aldý. Birleþtirilmiþ sonuçlar ilaç hakkýnda yüzde 50 oranýnda nüks oraný azalttýðýný göstermiþtir. Günde iki kez ve üç kez günlük rejimler arasýndaki minimum fark yoktu.

BG-12 çekme günde iki kez lezyon ve çalýþma türüne baðlý olarak, yüzde 99 ile yüzde 71 oranýnda ya da yeni yeni büyütme beyin lezyon sayýsýný azaltmýþtýr. Define çalýþmada sakatlýk progresyonu istatistiksel olarak anlamlý yüzde 38 oranýnda azalma tespit edildi.

En sýk görülen yan etkileri geçici kýzarýklýk ve sýcaklýk hissi ve bulantý, ishal, kramp ve kusma gibi gastrointestinal semptomlar. Yan etkiler her iki tür ortak olmasýna raðmen, onlar kullanýmýnýn ilk birkaç hafta sonra azalma eðilimi ve çoðu hasta tarafýndan iyi tolere edildi.

BG-12 yaralanmalara karþý sinirleri koruyarak çalýþýr bir anti-inflamatuar. Bu yaygýn sedef tedavisi için Almanya'da kullanýlan bir çok benzer bir fumarik asit vardýr. "güvenlik sicili iyi bilinen ve çok güçlü görünüyor," Dr Robert Fox, yeni iki birinin baþyazarý dedi çalýþmalar ve Cleveland Clinic Multipl Skleroz Tedavi ve Araþtýrma Mellen'in Merkezi'nin týbbi direktörü.

"MS hastalarý için aydýnlýk bir gün var, ama biz hala progresif MS'li kiþiler için bir þey yok ki gri bir bulut var," diye ekledi.

Kaynak: The New York times © 2012 New York Times Þirketi (20/09/12)
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


09 Mart 2022 - 11:33:07