Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
MS ve beslenme
22 Mays 2024 - 04:51:55 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: MS ve beslenme  (Okunma Says 3157 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Umutla Yasamak
Kadrolu Üye
****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 424


« : 12 Kasm 2009 - 16:11:13 »

MS`in sýrrýný çözen hekim beslenmede ezber bozuyor
 
MS hastalýðýný tedavi eden hekim olarak tanýnan Dr. Emin Mindan birçok ölümcül hastalýðýn nedeni olarak yanlýþ beslenmeyi görüyor. Dr. Mindan doðru beslenmeye dair her þeyi star Pazar`a anlattý
 
ESRA CENGÝZ
Türkiye, Dr. Emin Mindan`ý beynin görme, konuþma, yürüme gibi fonksiyonlar üzerindeki kontrol kabiliyetini bozan MS hastalýðýný tedavi eden doktor olarak tanýdý. Uzmanlýðý çocuk hekimliði olan Mindan `Çocuklar nasýl daha az hastalanýr` üzerine yýllardýr sürdürdüðü çalýþmalarý sýrasýnda MS`li hastalarla tanýþtý.
 
MS`in diðer yaygýn ve ölümcül birçok hastalýk gibi büyük oranda yanlýþ beslenmeyle ortaya çýktýðýný tespit eden Mindan, bu hastalar üzerine uygulanan doðru bir beslenme tedavisinin hastalýðý gerilettiðini gördü. Ancak Mindan`ýn beslenmeyle ilgili tespitleri sadece MS hastalarýyla sýnýrlý deðil. Saðlýklý yaþamak isteyen herkesin Mindan`ýn söylediklerini dikkate almasýnda fayda var. 60 yaþýndaki Mindan kendi yaþamýnda da tavsiye ettiði beslenme þeklini uyguluyor ve son derece saðlýklý bir hayat sürüyor. Ýþte MS`le savaþta büyük zaferler kazanan Dr. Emin Mindan`ýn hem hastalar hem de saðlýklý yaþamak isteyenlere önerileri.
 
Aðýr metallerden arýnmanýn yolu soðandan geçiyor
 
HASTALIKLARA sebep olan aðýr metalleri aþýlarla, saç boyalarýyla, sýkýlaþtýrýcý krem ve rujlarla, egzoz dumanýnýn havaya, meyve ve sebzelere karýþmasýyla bir þekilde vücudumuzda biriktiriyoruz. Vücutta aðýr metal olup olmadýðýný bir ilaç vererek idrarda tespit ediyoruz. Saçta ve vücut kýlýnda da tespit edilebiliyor. Aðýr metal birikimi vücutta halsizlik, sýk sýk enfeksiyonlara yakalanma, unutkanlýk, yorgunluk, beyinde biriktiði için panik atak ve depresyona yol açabilir. Cem Kýnacý adlý bir hekim arkadaþýmýz ile vücudu aðýr metalden arýndýrmaya çalýþýyoruz. Çok ilginç sonuçlarla karþýlaþtýk. Yýllarca afttan kurtulamayan çocuklarda kurþun zehirlenmesi olduðunu gördük. Vücudun bu aðýr metallerden arýndýrýlmasýna þelasyon diyoruz. Sarýmsak, soðan, yeþil gýdalar ve yosunlar aðýr metallerin vücuttan atýlmasýný saðlýyor. Özellikle tek hücreli yosun spirulina, Araplarýn bitkilerin atasý dediði alfalfa, kelp dediðimiz deniz yosunlarý vücuttan aðýr metalleri atan doðal bitkiler...
 
Baharat olarak zerdeçalý içecekte kefiri tercih edin
 
Beyaz ekmek týpký þeker gibi çok zararlý. Kepek ekmeðinin de beyaz unla yapýlan ekmekten pek farký yok. Ekmek olarak tam buðday ekmeði az miktarda tüketilebilir.
 
Kefir dünyanýn en büyük buluþu. Kansere, sinir sistemine, alerjik hastalýklara karþý koruyor. Kefiri taze sütle ya da günlük pastörize sütle mayalamak lazým. Saðlýðýna nönem verenlere günde 1-2 bardak kefir içmelerini öneriyorum.
 
Et olarak sadece kuzuyu tercih edin. Çünkü kuzuyla çok oynanmýyor. Tavuklar da artýk faydasýz hale geldi. Tavuk yerine hindi tüketebilirsiniz.
 
Her gün yumurta, peynir, kefir ve kefirle mayalanmýþ ev yoðurdu, az miktarda tereyaðý ve zeytinyaðý, patates hariç tüm sebzeleri tüketmekte fayda var. Yeþil sebzeler ve filizler, soðan ve sarýmsak da vücudu arýndýrmada çok önemli. Meyvelerden az þekerli olanlarý ve özellikle böðürtlen ve yabanmersinini tercih edin.
 
Yemek piþirirken güveç, cam ve toprak kaplar kullanýn. Buharda piþirmeyi veya ýzgarayý tercih edin. Ýlle de kýzartma yapýlacaksa sarýmsaklý yoðurtla tüketerek yan etkilerini ortadan kaldýrmak lazým.
 
Kebabý az ekmekle, þalgam ve yeþillikle tüketirseniz zararý daha az olur.
 
Baharatlar birçok gýda takviyesinden daha iyi. Mesela köri ve zerdeçal mutlaka kullanýlmalý. Üzüm çekirdeði ekstresinin de göz damarlarýný ve kýlcal damarlarý koruma özelliðiyle gýda takviyesinde özel bir yeri var.
 
Küçük balýklar daha az aðýr metal topluyor. Bu nedenle küçük balýklarý ve omega 3 bakýmýndan zengin olan sardalye, somon, uskumru ve alabalýðý yiyebilirsiniz.
 
Belirtileri ciddiye almamak MS teþhisini güçleþtiriyor
 
BÝR sinir sistemi hastalýðý olan Multipl Skleroz (MS) sinirleri koruyan ve sinirsel iletimi saðlayan miyelin kýlýfýnýn zarar görmesiyle ortaya çýkýyor. Bu hastalýkta vücut kendi dokularýný yabancý gibi algýlayarak zarar vermeye baþlýyor. MS`li hastalarýn çoðu 20 ile 40 yaþ arasýnda. Son yýllarda çocuklarda görülme sýklýðý artmýþ durumda. MS, kadýnlarda 2- 3 kat fazla görülüyor ve Türkiye`de yaklaþýk 40 bin MS hastasý bulunuyor.
 
Hastalýðýn belirtileri arasýnda ise uyuþma, karýncalanma, aðrý, yanma ve kaþýntý, görme bulanýklýðý, göz aðrýsý, çift görme, baþ dönmesi, yürüme ve denge bozukluklarý, titreme, eklem tutulmasý, yorgunluk, felçler, idrar ve dýþký kaçýrma, sürekli huy deðiþiklikleri, depresyon, manik davranýþlar görülüyor. MS bulgularý baþlangýçta sinsi olabiliyor ve keçelenme ve uyuþma gibi bulgular vesvese olarak kabul edilebiliyor, bu nedenle kesin taný konulmasý uzun zaman alabiliyor.
 
Vücuda toksinlerin girmesinin nedeni þekerli ve unlu gýdalar
 
Gerek aðýr metaller, ozon tabakasýnýn delinmesi ve rafine un, þekerin tüketiminin artmasý gerekse omega 6 bakýmýndan zengin ayçiçeði, mýsýrözü, margarin gibi ürünlerin kullanýlmasý insanlarýn saðlýksýz bir ortamda yaþamasýna neden oluyor. MS`de yaþ ortalamasý gittikçe düþüyor ve hastalýk çok daha sýk görülüyor. Çünkü MS`i oluþturan sebepler gün geçtikçe artýyor. MS`in oluþumunda birinci sebep baðýrsak florasýnýn bozulmasý. Sindirim sistemimizde probiyotikler asker gibi toksinleri, sindirilmemiþ proteinleri, zararlý maddeleri hatta kanser hücrelerini içeri sokmuyor. Ancak þekerli, unlu gýdalar, aðýr metaller, antibiyotikler baðýrsak geçirgenliðini artýrýyor. Böyle olunca baðýrsaktan içeriye sindirilmemiþ gýdalar ve toksinler giriyor. Vücut ürettiði antikorlarla kendi beynini vuruyor. Yaptýðýmýz tedavide bunlarý ortadan kaldýrmaya çalýþtýk. ABD`de bizimkine benzer bir tedavi olarak Schwank Diyeti var. Bir sene kadar et ve sindirimi zor gýdalarý yasaklayýp sebze türü gýdalarý veriyorlar. Akupunktur yapýyorlar ki; akupunktur doðru yapýldýðý zaman bünyeyi kuvvetlendiriyor. Bir de doðal takviyeler veriyorlar. Ýngiltere`de ise hiperbarik oksijen tedavisi ve diyet bir arada kullanýlýyor.
 
Güneþ kremi D vitaminini engelliyor
 
YARDIM ettiðimiz hastalarda öncelikle rafine un, þeker ve tatlý gýdalarý kaldýrdýk. Bünyeyi güçlendiren özel gýdalarý listeye ekledik. Birçoðunda D vitamini eksikliði var. Aslýnda güneþlenmeyi bilmiyoruz. Tatile gittiðimizde kýsa zamanda uzun süre güneþte kalýyoruz ama koruyucu kullanýyoruz. Bunlar bizim D vitamini almamýzý engelliyor. Aslýnda yazýn saat 11.00-14.00 dýþýnda düzenli güneþe çkmak birçok hastalýða karþý güçlen-memizi saðlar. Biz de D vitamini veri-yoruz. Omega 6`yý ayçiçeði, margarin ve diðer gýdalardan çok fazla alýyoruz. Omega 3`ü sadece balýk ve birazcýk da semizotundan aldýðýmýz için vücut dengemiz bozuluyor.
 
Bebeði kaþýða alýþtýrmak için meyve yedirmeyin
 
DÖRT milyon yýldan beri bu dünyada varlýðýmýzý sürdürüyoruz ve insanlar bu sürenin yüzde 99.98`inde sebze, av eti ve böðürtlen gibi az þekerli meyvelerle beslendi. Ortalama 3 bin 500-4 bin kalori alýyorlardý ama çok hareketlilerdi. Bugün de bilim adamlarý Güney Amerika `da benzer þekilde yaþayan kabileleri incelediðinde þeker ve tuzla tanýþmadýklarýný görüyorlar. Bu insanlarda tansiyon sorunu hiç yok, bir sürü hastalýk hiç görülmemiþ hatta yüzlerinde sivilce bile yok. Ama artýk çocuk hekimleri bebek daha 4-6 aylýkken kaþýða alýþsýn diye meyve öneriyor. Meyveyle kaþýða alýþan çocuklar tatlýya düþkün oluyor. Okula giderken sütün içine mýsýr gevreði karýþtýrýyorlar sonrasýnda da iyice fastfood`a alýþýyorlar. Çocuða meyveden önce sebze sonra kefirle mayalanmýþ yoðurt, ardýndan da köy yumurtasý ya da organik yumurta, geleneksel çorbalar, kuruyemiþ, kuru meyve ve az þekerli meyveler verilmeli.
Logged
aliyilyaz
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 68



« Yantla #1 : 18 Kasm 2009 - 18:26:27 »

teþekkür ederim.
Logged

UYGARLIK TARAFINDAN YOKEDÝLME TEHLÝKESÝYLE KARÞI KARÞIYA OLAN BÝR UYGARLIK ÇAÐINI YAÞIYORUZ.
                            
                                           Nietzsche...
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


22 Haziran 2019 - 07:58:22