Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
ÖMRÜ UZATAN 7 BESÝN
10 Mays 2024 - 02:56:56 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: ÖMRÜ UZATAN 7 BESÝN  (Okunma Says 2746 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
ZAZA
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 2390



« : 19 Aralk 2008 - 14:56:05 »

Ömrü uzatan 7 besin



 
 
Amerikan Kanser Araþtýrmalarý Enstitüsü (AICR), vücudu kanser, kalp krizi, Alzheimer ve diyabet gibi ciddi rahatsýzlýklara karþý koruyan besinlerin listesini açýkladý.


 BADEM                         



Her gün, bir çay fincanýn yarýsýný dolduracak miktarda, yani 30 gram badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 asitli yaðlarý açýsýndan oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL) oranýný yüzde 4.4 oranýnda düþürüyor. Badem böylece damar týkanýklýklarýný önleyerek, dolaþým sisteminin düzenli olarak çalýþmasýný saðlýyor; kalbi koruyor.

KAHVE       



Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaþlardan sonra görülen Parkinson ve Tip-2 diyabete karþý vücudu koruyor. Kahvede bulunan kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltýyor. Ayrýca aðrý kesici özelliði de bulunuyor. Ancak kahveyi mutlaka kalsiyum deposu olan sütle için. Böylece kafeinin kemikleri zayýflatmasýný engellemiþ olursunuz.



TARÇIN



Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçýn bulunan bir tatlý yemeyi unutmayýn. Tatlý yemek istemiyorsanýz, küçük bir çay kaþýðý dolusu tarçýný doðrudan suya ekleyerek içebilirsiniz. Tarçýn kan þekerini düzenliyor, ayrýca sinir sistemini rahatlatýyor. Öte yandan köri baharatýnýn içinde bulunan Tumerik adlý maddenin eklem iltihabýný ve romatizmayý önlediðini unutmayýn.



PATATES



Antioksidanlar yönünden çok zengin. Amerikan Tarým Dairesi'ne göre en yararlý 100 besinler arasýnda 17. sýrada yer alýyor. Akciðer kanseri, diyabet ve kalp krizine karþý koruyor. Ancak patatesi kýzartmak yerine, yaðsýz bir þekilde haþladýktan veya fýrýnda piþirdikten sonra yemeyi tercih edin.



SEBZE ÇORBASI



Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduðu için özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralý tercihi. Ayrýca, özellikle sebze çorbasý sodyum bakýmýndan zengin. Bir kase sebze çorbasýnda 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum, sinir sistemi ve kaslarýn düzenli olarak çalýþmasýný saðlýyor. Ayrýca vücuttaki sývý miktarýnýn dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500 miligramdan fazla sodyum tansiyon ve kalp rahatsýzlýklarý konusunda tam bir ters etki yaratýyor.



ZEYTÝNYAÐI



Zeytinyaðý kanser riskini azaltýyor. Günde 25 ml. zeytinyaðý alanlarýn idrarlarýnda, hücrelere zarar veren ";8oxodG"; adlý maddenin seviyesinin azaldýðýný ortaya çýkardý. Zeytinyaðý kanserin yaný sýra iyi kolesterol (HDL) oranýn artmasýný saðlayarak kalbi koruyor, 1 çorba kaþýðý zeytin yaðýnda 120 kalori bulunuyor. Bu nedenle günde 6 çorba kaþýðýný geçmeyin.



 ÇAY

Siyah veya yeþil olsun, çayýn her türü kanser riskinin azaltýlmasýnda etkili bir rol oynuyor. Çay, kadýnlarda rahim kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azaltýyor. Göðüs kanseri içinse bu oran yüzde 60'a kadar çýkýyor.  Çay ayrýca Alzheimer ve kalp krizine karþý vücudu koruyor.

Logged

Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


25 Austos 2021 - 21:28:10