Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
ÝLAÇ RAPORLARI ELEKTRONÝK ORTAMDA
11 Mays 2024 - 19:37:30 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: ÝLAÇ RAPORLARI ELEKTRONÝK ORTAMDA  (Okunma Says 3633 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« : 02 Kasm 2010 - 11:59:46 »

Ýlaç raporlarý elektronik ortama taþýndý

Kronik hastalarýn katký payý ödemeden ilaç almalarýný saðlayan saðlýk raporlarý 30 Ekim 2010 tarihinden itibaren eczaneler tarafýndan doðrudan internet ortamýnda görülebilecek.

Hem hastalar, hem de eczaneler açýsýndan büyük kolaylýk saðlayacaðý belirtilen uygulamanýn, sahteciliði ortadan kaldýrmasý bekleniyor.

Mevcut uygulamada, kanser, þeker, kalp ve tansiyon gibi kronik hastalýðý bulunanlarýn ilaçlarýný katký payý ödemeden alabilmeleri için çýkarýlan saðlýk raporlarý, saðlýk kurumlarýnca hastalara elden veriliyor. Hastalar da ilaçlarýný eczanelerden alýrken bunlarý ibraz ediyor.

MEDULA sisteminde yapýlan düzenlemeyle 30 Ekimden itibaren saðlýk raporlarý internet ortamýna yüklenecek, eczaneler de bunlarý sistem üzerinden görebilecek.

Türk Eczacýlarý Birliði (TEB) Genel Baþkaný Erdoðan Çolak, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, daha önce 1 Ekimde yürürlüðe girmesi öngörülen uygulamanýn, bazý aksaklýklar nedeniyle ertelenmek zorunda kaldýðýný hatýrlattý.

Çok büyük yararlar getirecek uygulamayý desteklediklerini bildiren Çolak, þu deðerlendirmelerde bulundu:

’’Elektronik rapor uygulamasýný özünde destekliyoruz. Hasta raporunu elektronik ortamda görmek ve buna göre iþlem yapmak iþlerimizi çok kolaylaþtýracak. Bu ayný zamanda piyasadaki sahteciliði de önleyecek. Hem hastalarýmýz, hem de bizim açýmýzdan çok olumlu, ancak, önce bir pilot ilde denenmesi, kýsa bir geçiþ sürecinin ardýndan tüm Türkiye’ye yaygýnlaþtýrýlmasý daha iyi olurdu. Umarýz herhangi bir sýkýntý yaþanmadan hayata geçirilir.’’

Çolak, reçete onay sistemindeki sorunlarýn da büyük ölçüde aþýldýðýný, hafta baþýndan itibaren sistemle ilgili büyük bir sýkýntý yaþanmadýðýný bildirdi.

-’’VATANDAÞ MAÐDURÝYETÝNE SEBEBÝYET VERÝLMESÝN’’-

Saðlýk Bakanlýðý Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Ýrfan Þencan, uygulamaya iliþkin il saðlýk müdürlüklerine birer genelge gönderdi.

E-Rapor uygulamasýnýn 30 Ekim tarihinden itibaren baþlayacaðýna dikkati çeken Þencan, ’’Vatandaþ maðduriyetine sebebiyet verilmemesi bakýmýndan iliniz dahilindeki resmi ve özel tüm saðlýk kurum ve kuruluþlarýnýn bilgilendirilsin’’ dedi.

Þencan, ayrýca MEDULA sistemi üzerinden gerekli testlerin yapýlmasýný ve uygulamada yaþanan sorun, görüþ ve önerilerin ilgili birimlere bildirilmesini istedi.
 

KAYNAK:) DÝLEK DUYGU
Logged
dilekduygu
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 149


« Yantla #1 : 06 Kasm 2010 - 22:43:07 »


teþekkür ederim ilhan abi sadece kaynak kýsmýný okudum:)))
Logged
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #2 : 07 Kasm 2010 - 16:10:59 »

 
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


26 Nisan 2018 - 08:24:27