Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Ýnterferonlar
12 Mays 2024 - 01:10:52 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Ýnterferonlar  (Okunma Says 8419 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Under_Attack
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2278


WWW
« : 04 Haziran 2007 - 20:21:48 »

   BETAFERON 
   
   Yü­rü­ye­bi­lir du­rum­da ve son iki yýl­da en az iki nö­ro­lo­jik dis­fonk­si­yon ata­ðý ge­çir­miþolan tam ya da kýs­mi iyi­leþ­me gös­te­ren, re­lap­sing-re­mit­ting ti­pin­deolan mu­ltipl skle­roz has­ta­la­rý­nýn te­da­vi­sin­de; se­kon­der tip­te mul­tiplskle­roz has­ta­la­rýn­da kli­nik re­laps­la­rýn þid­de­ti­nin ve sýk­lý­ðý­nýn azal­týl­ma­sýn­da ve has­ta­lýk iler­le­me­si­nin ya­vaþ­la­týl­ma­sýn­da en­di­ke­dir.

Kontr.E.:Ge­be­lik­te,do­ðal ya da re­kom­bi­nant in­ter­fe­ron b-1b ve­yahu­man al­bü­mi­ne kar­þý aþý­rý du­yar­lýk du­ru­mun­da kul­la­nýl­ma­ma­lý­dýr.Ýn­ter­fe­ron b-1b 18 ya­þýn al­týn­da­ki has­ta­lar­daaraþ­tý­rýl­ma­dý­ðýn­dan bu yaþ gru­bun­da kul­la­nýl­ma­ma­sý, ay­rý­ca, anam­nez­le­rin­deaðýr dep­res­yon ve/ve­ya in­ti­har dü­þün­ce­si, ka­ra­ci­ðer yet­mez­li­ðiolan ve­ya tat­min edi­ci bir te­da­vi gör­me­yen epi­lep­si has­ta­la­rýn­dada kul­la­nýl­ma­ma­lý­dýr.

Uyar.: Aðýr bir aþý­rý du­yar­lý­lýk re­ak­si­yo­nu­nunoluþ­ma­sý ha­lin­de in­ter­fe­ron b-1b te­da­vi­sike­sil­me­li ve ge­re­ken týb­bi mü­da­ha­le ya­pýl­ma­lý­dýr. Ka­ra­ci­ðer ha­sa­rý­nailiþ­kin kli­nik ka­nýt­la­rýn ol­ma­ma­sý ve ka­ra­ci­ðer en­zim­le­ri­nin nor­ma­ledön­me­si­nin ar­dýn­dan, ka­ra­ci­ðer fonk­si­yon­la­rý­nýn ya­kýn­dan iz­len­me­siþar­týy­la, te­da­vi ye­ni­den baþ­la­tý­la­bi­lir. Ýn­ter­fe­ron b-1b’nin böb­rek ra­hat­sýz­lýk­la­rýolan has­ta­lar­da­ki kul­la­ný­mý ile il­gi­li her­han­gi bir de­ne­yim yok­tur.Ýn­ter­fe­ron b-1b te­da­vi­si gö­ren has­ta­lar­daen­jek­si­yon ye­rin­de yay­gýn, yað do­ku­su­nu ve kas fas­ya­sý­ný da içi­neala­bi­len ve do­la­yý­sýy­la ned­be olu­þu­mu ile so­nuç­la­na­bi­len nek­rozmey­da­na ge­le­bil­mek­te­dir. Na­di­ren nek­ro­zun cer­ra­hi yön­tem­le te­miz­len­me­sive da­ha da na­di­ren de­ri gref­ti ge­re­ke­bi­lir ve iyi­leþ­me sü­re­si 6ayý bu­la­bil­mek­te­dir. Ge­be­lik­te ya da ge­be­lik ar­zu­sun­da kul­la­nýl­ma­ma­lý­dýr.Sü­te ge­çipgeç­me­di­ði bi­lin­me­mek­te­dir, te­da­vi sü­re­sin­ce em­zi­ril­me­me­li­dir.

Yan E.:En­jek­si­yonye­rin­de ký­za­rýk­lýk, þiþ­lik, renk de­ði­þik­li­ði, enf­la­mas­yon, að­rý,hi­per­sen­si­ti­vi­te, nek­roz ve sýk­ça nons­pe­si­fik re­ak­si­yon­lar göz­len­miþ­tir.Öne­ri­len doz­lar­da, SGOT, SGPT ve g-GT dü­zey­le­rin­de yük­sel­me or­ta­ya çý­ka­bi­lir vebun­la­rýn ola­sý ilaç ne­den­li he­pa­ti­tin be­lir­ti­si ola­bi­le­ce­ði­neiliþ­kin bil­di­rim­ler ya­pýl­mýþ­týr. Lö­ko­pe­ni (len­fo­pe­ni, nöt­ro­pe­ni)ve ane­mi ge­li­þi­mi bil­di­ril­miþ­tir. Ýn­ter­fe­ron be­ta-1b uy­gu­la­ma­sýy­labir­lik­te dü­þük kal­si­yum ve yük­sek ürik asit dü­zey­le­ri­nin or­ta­ya çý­ka­bi­le­ce­ðira­por edil­miþ­tir. Grip ben­ze­ri semp­tom­lar (ateþ, tit­re­me, kas að­rý­sý,ge­nel bir has­ta­lýk his­si ve­ya ter­le­me) sýk­ça göz­len­mek­te­dir. Ba­zanmi­de bu­lan­tý­sý ve kus­ma gö­rü­le­bi­lir. Dep­res­yon, ank­si­ye­te, emos­yo­nelins­ta­bi­li­te, iden­ti­te ya da re­ali­te kay­bý (de­per­so­na­li­zas­yon),kon­vül­si­yon­lar, in­ti­har gi­ri­þi­mi ve kon­füz­yon gi­bi mer­ke­zi si­nirsis­te­mi­ne ait yan et­ki­ler göz­len­miþ­tir. Kas hi­per­to­ni­si bil­di­ril­miþ­tir.

Etkileþ.:An­ti­pi­re­tikve oral kont­ra­sep­tif­ler­le be­ra­ber kul­la­ný­mý ad­vers re­ak­si­yon­laroluþ­tu­ra­bi­lir. Mul­tipl skle­roz has­ta­la­rýn­da kor­ti­ko­id­ler ya daACTH dý­þýn­da baþ­ka im­mü­no­mo­dü­la­tör­ler­le bir­lik­te kul­la­ný­mý öne­ril­mez.He­mo­po­etik sis­tem üze­ri­ne et­ki­li olan ilaç­lar­la bir­lik­te kul­la­nýl­dý­ðýn­dadik­kat edil­me­li­dir

Doz Önerisi:Be­ta­fe­ron te­da­vi­si, mul­tipl skle­roz has­ta­lý­ðý­nýn te­da­vi­sin­dede­ne­yim­li he­kim­ler ta­ra­fýn­dan baþ­la­týl­ma­lý­dýr. Te­da­vi sü­re­sihe­ki­min ka­na­ati­ne bað­lý­dýr. Be­ta­fe­ron çö­zel­ti­si, uy­gu­la­ma­dan ön­ce bir fla­kon etkinmadde ve bir fla­kon çö­zü­cü­nün 1.2 mL’si kul­la­ný­la­rak ha­zýr­la­nýr. Ha­zýr­la­nan çö­zel­ti­nin 1 mL’siSC en­jek­te edi­lir. Bu 0.25 mg’ye (8 mil­yon IU) kar­þý­lýk gel­mek­te­dir. Uy­gu­la­ma günaþýrý de­vam eder. Fla­kon­da ka­lan ký­sým atýl­ma­lý­dýr.


« Son Dzenleme: 04 Haziran 2007 - 20:53:09 Gnderen: oslem » Logged
Under_Attack
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2278


WWW
« Yantla #1 : 04 Haziran 2007 - 20:30:23 »

Avonex

Genel:Epileptik nöbet hikayesi olan hastalara Avonex uygulanmasý konusunda dikkatli olunmalýdýr. Hikayelerinde nöbet bulunmayan ancak, Avonex tedavisi sýrasýnda nöbet geçiren hastalarda bir etyolojik baz oluþturulduktan ve uygun bir antikonvülsif tedaviye baþladýktan sonra Avonex tedavisine tekrar baþlanabilir. Epilepsi hastalarýnda kullanýlan tedaviler üzerine Avonex'in etkisi bilinmemektedir. Anjina, konjestif kalp yetmezliði veya aritmi gibi kardiyak þikayetleri olan hastalarýn klinik kondisyonlarý, tedavisine baþlarken dikkatlice takip edilmelidir. Avonex tedavisi sýrasýnda görülen grip benzeri semptomlar hastalarýn kardiyak semptomlarýnda strese neden olabilir. Avonex 'in her bir flakonu yalnýzca bir doz içindir. Ýnjeksiyon sonrasýnda artan ürün atýlmalýdýr. Hastalar için Bilgi: Avonex tedavisi sýrasýnda en sýk rastlanan advers etki grip benzeri semptomlar tadavinin baþlangýcýnda daha belirgindir ve tadviye devam ettikçe hafifler. Hastalarýn depresyon ya da intihar düþüncelerini hemen rapor etmeleri gerekmektedir. Hastalar interferon beta'nýn düþük yapýcý potansiyeline karþý uyarýlmalýdýr. (bakýnýz gebelik- teratojenite. Doktor hastasýnýn Avonex tedavisini kendisinin uygulayabileceðine karar verdiðinde hastasýna Avonex uygulamasý (enjeksiyonun hazýrlanmasý ve uygulanmasý) konusunda bilgi verilmelidir. Ýlk enjeksiyon ilk saðlýk profesyoneli denetiminde uygulanmalýdýr. Hasta enjeksiyonun hazýrlanma tekniklerini öðrenmelidir. Avonex tedavisi sýrasýnda Multipl Skleroz hastalarýnýn rutin takibi için gereken labaratuvar testlerinin yanýnda, tam kan ve lökosit formülü, trombosit sayýmý ve kan kimyasý (karaciðer fonksiyon testleri de dahil) deðerlendirilmleidir. Ancak interferonlarýn doza baðlý loboratuvar anormalliklerine yol açtýðý da bilinmektedir. Myelosupresyonu olan hastalarýn kan tetkikleri daha ciddi olarak akip edilmelidir. Hamilelik ve Laktasyonda Kullaným, Teratojenik Etkiler: - Gebelik katagori C: Avonex'in reprodüktif toksisitesi ne hayvanlarda ne de insanlarda araþtýrýlmýþtýr. Gebe maymunlarda Avonex önerilen insan dozunun 100 katý dozda (vücut yüzeyine göre) uygulanmýþ ve teratojenik veya fetal geliþim üzerine etkisi olan herhangi bir advers etki görülmemiþtir. Avonex tedavisi sýrasýnda hamile kalýndýðýnda hasta uyarýlmalý ve tedavinin býrakýlmasý önerilmelidir. - Emziren Anneler: Ýnterferon beta 1a'nýn anne sütüne geçip geçmediði bilinmemektedir. Bu nedenle emzirmeye son verilmeli veya Avonex tedavisine son verilmelidir. - Taþýt ve Makine kullanýmýna etkisi: Avonex'in santral sinir sistemi üzerine bildirilen az sýklýktaki bazý istenmeyen yan etkileri, duyarlý hastalarda makine ve araç kullanma yeteneði etkileyebilir. -Pediyatrik Kullaným: 18 yaþýn altýnda kullanýlmamalýdýr.
 
   
 
 
 
« Son Dzenleme: 04 Haziran 2007 - 20:57:23 Gnderen: oslem » Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #2 : 04 Haziran 2007 - 20:49:28 »

  REBÝF


End.: Ýn­ter­fe­ron b-1a,ge­çen iki yýl­da tek­rar­la­yan en az 2 nö­ro­lo­jik dis­fonk­si­yon ata­ðý(re­laps) ge­çir­mey­le ka­rak­te­ri­ze am­bu­la­tuvar re­lap­sing-re­mit­tingmul­tipl skle­roz ol­gu­la­rý­nýn te­da­vi­sin­de en­di­ke­dir. Ýn­ter­fe­ron b-1a, 2 yý­lýn üze­rin­de­ki re­laps­la­rýnþid­de­ti­ni ve ve sýk­lý­ðý­ný azal­týr.

Kontr.E.: Ýn­ter­fe­ron b-1ado­ðal ve­ya re­kom­bi­ne in­ter­fe­ron be­ta­ya ve in­san se­rum al­bü­mi­ni­nedu­yar­lý­ðý ol­du­ðu bilinenlerde kont­ren­di­ke­dir. Ge­be has­ta­lar­da, cid­didep­re­sif bo­zuk­lu­ðu olan ve/ve­ya in­ti­har eði­li­mi olan has­ta­lar­da vete­da­viy­le ye­te­rin­ce kont­rol edi­le­me­yen atak öy­kü­le­ri olan epi­lep­tikhas­ta­lar­da kont­ren­di­ke­dir.

Uyar.: Has­ta­lar, in­ter­fe­ron be­ta uy­gu­la­ma­sýn­da en sýkkar­þý­la­þý­lan grip ben­ze­ri send­rom semp­tom­la­rý da­hil ol­mak üze­re,ad­vers et­ki­ler ko­nu­sun­da bil­gi­len­di­ril­me­li­dir. Ýn­ter­fe­ron­lardep­­res­yon­lu has­ta­lar­da dik­kat­le kul­la­nýl­ma­lý­dýr. Dep­res­yon vein­ti­har eði­li­mi­nin mul­tipl skle­roz­lu has­ta­lar­da ve in­ter­fe­ron kul­la­ný­mý­nabað­lý ola­rak da­ha sýk­lýk­la or­ta­ya çýk­tý­ðý bi­lin­mek­te­dir. Cid­di re­nalve he­pa­tik yet­mez­li­ði olan ve ile­ri de­re­ce­de mye­lo­sup­res­yo­nu olanhas­ta­lar­da in­ter­fe­ron b-1a uy­gu­la­ma­sýsý­ra­sýn­da dik­kat­li olun­ma­lý ve ya­kýn­dan iz­len­me­li­dir. Ge­be olan vege­be­li­ði plan­la­yan has­ta­la­ra in­ter­fe­ron­la­rýn fe­tu­sa po­tan­si­yelza­rar­la­rý bil­di­ril­me­li ve in­ter­fe­ron b-1a ke­sil­me­li­dir. Ýn­ter­fe­ron b-1a’nýn an­ne sü­tü­ne geç­ti­ði bi­lin­me­mek­te­dir. Em­zir­me­ninya da in­ter­fe­ron b-1a te­da­vi­si­ninke­sil­me­si ka­ra­rý ve­ril­me­li­dir. Te­da­vi­nin baþ­lan­gý­cýn­da ve has­ta­nýnila­ca to­le­ran­sý sap­ta­nýn­ca­ya ka­dar in­ter­fe­ron b-1a ile te­da­vi edi­len has­ta­la­rýn, özel dik­kat ge­rek­ti­renaraç­la­rý sür­me­le­ri ve­ya ma­ki­ne­le­ri ça­lýþ­týr­ma­la­rý ön­len­me­li­dir.

Yan E.: Ýn­ter­fe­ron te­da­vi­siy­le il­gi­li en sýk rasla­ný­lanis­ten­me­yen et­ki grip send­ro­mu­dur. Grip send­ro­mu­nun en sýk bil­di­ri­lensemp­tom­la­rý kas að­rý­sý, ateþ, tit­re­me, as­te­ni, baþ að­rý­sý ve bu­lan­tý­dýr.En­jek­si­yon ye­ri re­ak­si­yon­la­rýy­la sýk­lýk­la kar­þý­la­þý­la­bi­lir vege­nel­lik­le ha­fif ve ge­çi­ci­dir. Di­ya­re, ano­rek­si, kus­ma, uy­ku­suz­luk,baþ dön­me­si, ank­si­ye­te, dö­kün­tü, va­zo­di­la­tas­yon ve çar­pýn­tý­nadiren görülebilir.

Doz Önerisi:Re­bif’in öne­ri­len do­zu, SC en­jek­si­yon ile haf­ta­da üçkez ol­mak üze­re 22 mg’dir. Bu has­ta­lý­ðýnte­da­vi­si uz­man bir he­kim ta­ra­fýn­dan yü­rü­tül­me­li­dir. Re­bif ile te­da­vi­yeilk baþ­lar­ken, yan et­ki­le­ri azal­týp ta­þi­fi­lak­si olu­þu­mu­nu sað­la­makiçin ilk iki haf­ta bo­yun­ca to­tal do­zun %20’si­nin (4.4 mg/enj=0.1 mL), 3 ve 4. haf­ta­lar­da to­taldo­zun %50’si­nin (11 mg/enj=0.25mL), 5. haf­ta­dan baþ­la­ya­rak ise tüm do­zun (22 mg=0.5 mL) ve­ril­me­si öne­ri­lir. 16 ya­þýn­dan kü­çük MS’li ço­cuk­lar­daRe­bif ile te­da­vide­ne­yi­mi yok­tur ve bu yaþ gru­bun­da kul­la­nýl­ma­ma­lý­dýr. Ha­li­ha­zýr­da,has­ta­la­rýn ne ka­dar sü­rey­le te­da­vi edil­me­si ge­rek­ti­ði ko­nu­sun­daye­ter­li bil­gi yok­tur. Re­bif ile te­da­vi­nin 2 yýl­dan uzun sü­re­ler­de et­kin­li­ðive gü­ve­nir­li­ði ko­nu­su bi­lin­me­mek­te­dir. Bu ne­den­le, has­ta­la­rýnte­da­vi­nin 2. yý­lý so­nun­da he­kim ta­ra­fýn­dan de­ðer­len­di­ril­me­si vete­da­vi eden he­ki­min uzun sü­re­li te­da­vi­yi her has­ta için bi­rey­selola­rak de­ðer­len­dir­me­si öne­ri­lir.


« Son Dzenleme: 04 Haziran 2007 - 20:56:51 Gnderen: oslem » Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #3 : 04 Haziran 2007 - 20:51:15 »

  COPAXONE

 End.:Di­sa­bi­li­te­niniler­le­me­si­ni ya­vaþ­lat­ma­da ve nük­se­den-re­mi­tan mul­tipl skle­roz­luhas­ta­lar­da­ki nüks­le­rin sýk­lý­ðý­ný azalt­ma­da en­di­ke­dir.

 Kontr.E.: Ko­po­li­mer 1’e kar­þý aþý­rý du­yar­lý­ðý olan­­lar­dave ge­be­lik­te kont­ren­di­ke­dir.

  Uyar.: Ko­po­li­mer 1’in tek öne­ri­len uy­gu­la­mayo­lu sub­ku­tan­dýr. IV yol­dan uy­gu­lan­ma­ma­lý­dýr. Ko­po­li­mer 1 kul­la­nanhas­ta­lar­da en­jek­si­yon son­ra­sý bir­kaç da­ki­ka için­de va­zo­di­la­tas­yonve­ya pal­pi­tas­yon­lu gö­ðüs sý­kýþ­ma­sý, ger­gin­lik ve/ve­ya disp­ne þek­lin­debir re­ak­si­yon olu­þa­bi­lir. Bu re­ak­si­yon­la­rýn ço­ðu 15 da­ki­ka içe­ri­sin­deken­di­li­ðin­den ge­çer. An­cak re­ak­si­yon­la­rýn ba­zý­la­rý 1 sa­at­tenfaz­la da sü­re­bi­lir. Re­ak­si­yon­la­rýn cid­di ol­du­ðu gö­rü­lür­se, uy­gunbir te­da­vi ya­pýl­ma­lý­dýr. Ko­po­li­mer 1 ve­ya me­ta­bo­lit­le­ri­nin in­sansü­tü­ne geç­me de­re­ce­siy­le il­gi­li ve­ri yok­tur. Em­zi­ren ka­dýn­lar­daön­lem alýn­ma­lý, ila­cýn an­ne ve ço­cuk üze­rin­de­ki re­la­tif ris­ki ve ya­ra­rýdik­ka­te alýn­ma­lý­dýr.

  Yan E.: En sýk göz­le­nen is­ten­me­yen et­kilo­kal en­jek­si­yon böl­ge­sin­de­ki re­ak­si­yon­lar­dýr. Bu lo­kal re­ak­si­yon­la­rýnen yay­gýn­la­rýn­dan ba­zý­la­rý; eri­te­ma, að­rý, enf­la­mas­yon, pru­ri­tus,sert­leþ­me ve küt­le olu­þu­mu­dur.

  Doz Önerisi: Ye­tiþ­kin­ler­de öne­ri­len gün­lük doz, gün­de 1 kez20 mg’lik SC en­jek­si­yon­dur. Bu, en­jek­si­yon­luk su ile re­kons­ti­tüeolan 1 fla­kon ste­ril li­yo­fi­li­ze to­za kar­þý­lýk ge­lir. Op­ti­mal te­ra­pö­tikdoz tam ola­rak sap­ta­na­ma­mýþ­týr. Co­pa­xo­ne te­da­vi­si­ne baþ­la­ma, bir nö­ro­log ve­ya MS te­da­vi­sin­dede­ne­yim­li bir he­kim gö­ze­ti­min­de ya­pýl­ma­lý­dýr. Ýlaç uzun sü­re­li te­da­viiçin amaç­lan­mýþ­týr an­cak, te­da­vi­nin sü­re­si ila­cýn uy­gu­lan­dý­ðý has­ta­nýnver­di­ði tep­ki­ye bað­lý ola­rak te­da­vi­yi yü­rü­ten he­kim ta­ra­fýn­danbe­lir­len­me­li­dir
« Son Dzenleme: 04 Haziran 2007 - 20:56:21 Gnderen: oslem » Logged
aysn.dvn
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 3
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 2045



« Yantla #4 : 04 Haziran 2007 - 21:15:46 »

MS te immun sistemi baskýlayýcý bazý ilaçlar da kullanýlmaktadýr.Bu amaçla kullanýlan ilaçlardan biri MÝTOXANTRONE dýr.T ve B hücre gruplarýný ortadan kaldýrýr.Atak sýklýðýný azaltýcý interferon tedavisine cevap vermeyen hastalarda veya atak ve düzelmeler sonrasý hýzlý ilerleyici döneme gidiþ aþamasýndaki hastalarda kullanýlmaktadýr.Damar içine uygulanan iðne þeklindedir.Kalbe etki yapabileceði için belli aralýklarla kalbin incelenmesi,özellikle kalp duvarlarýnýn ultrason ile(EKO=ekokardiografi)kontrol edilmesi gerekmektedir.
Logged
De-jA-Vu
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 9
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2092


aDaPTe_oLaMýYoRuM


« Yantla #5 : 09 Haziran 2007 - 16:17:39 »

   Evt immuran diye bir ilaç var duydum. Benim son 4 ataðým 2 ay arayla geldiði için dr immuran a baþlayalým dedi aðýzdan alýnýyormuþ sanýrým daha baþlamadým ama baþlayýnca sizi bilgilendiririm arkadaþlar.
Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #6 : 09 Haziran 2007 - 17:09:53 »

 Ben kullanmýþtým imuran .Baþka hastalýklarda kullanýlan bir ilaç baðýþýklýk sistemini baskýlýyor oda.Hap þeklinde evet.
Logged
naserious
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 36


« Yantla #7 : 09 Haziran 2007 - 20:14:45 »

copaxone kullanýyorum 10 aydýr falan, bi sorunum olmadý þimdiye kadar
Logged
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #8 : 10 Haziran 2007 - 21:58:25 »

valla ben betaferon ve copaxsone kullandým ilk ilaç copaxsone idi 9 ncu iðnede yüksek taþikardi ile hastaneye gittim kalpte blok çýktý býrakýb betaferona baþladýk ama yan etkisi olan ateþin ve o zamanlar ms in tam bilinmemesinin vede çok gezmenin bedelinin kurbaný oldum bana yaramadý ama herkesede böyle olacak diye biþey yok nasip bu allah bilir kuccak dolusu þifalar bulmanýzý dilerim arkadaþlar sevgiyle
Logged
aysn.dvn
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 3
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 2045



« Yantla #9 : 28 Ekim 2007 - 20:06:10 »

MS te immun sistemi baskýlayýcý bazý ilaçlar da kullanýlmaktadýr.Bu amaçla kullanýlan ilaçlardan biri MÝTOXANTRONE dýr.T ve B hücre gruplarýný ortadan kaldýrýr.Atak sýklýðýný azaltýcý interferon tedavisine cevap vermeyen hastalarda veya atak ve düzelmeler sonrasý  ilerleyici döneme gidiþ aþamasýndaki hastalarda kullanýlmaktadýr.Damar içine uygulanan iðne þeklindedir.Kalbe etki yapabileceði için belli aralýklarla kalbin incelenmesi,özellikle kalp duvarlarýnýn ultrason ile(EKO=ekokardiografi)kontrol edilmesi gerekmektedir.

    Sevgili Esra mavi serum denilen  mitoxantrone adý verilen ilaç.Kýsaca bu bilgiyi okuyabilirsin ayrýca dr unla da konuþup daha ayrýntýlý fikir edinebilirsin.Geçmiþ olun.saðlýk ve sevgiyle kal
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


30 Mart 2024 - 12:08:56