Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Ýlginç bir haber...
06 Mays 2024 - 06:35:23 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Ýlginç bir haber...  (Okunma Says 5359 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« : 11 Haziran 2007 - 15:10:13 »

                   
                Beyninizi TMS ile resetleyebilirsiniz 
   

    ÝSTANBUL (ÝHA) - Uzmanlar, her geçen yýl hýzla artarak toplumda önemli saðlýk sorunlarý haline gelen beyin damar hastalýklarý, epilepsi, parkinson, multipl scleroz, alzheimer, beyin tümörleri, depresyon, baþ aðrýsý ve baþ dönmeleri gibi çeþitli beyin hastalýklarýnýn TMS (transkranial manyetik stimülasyon) ile tedavi edilebildiðini söyledi. Özellikle elektromanyetik dalgalarýn bu hastalýklarý tetiklediði de belirtildi.

        Eyüp Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmaný Dr. Mehmet Yavuz, insan beyninin geliþmiþ ileri düzeyde bir bilgisayar gibi düþünüldüðünde yaþadýðý olumsuz etkiler sebebiyle fonksiyonlarýný yerine getiremez duruma geldiðini söyledi. Toplumda yaygýnlaþan elektromanyetik yoðunluðun insan beyninde birtakým hasarlar oluþturduðunu belirten Dr. Yavuz, cep telefonlarý, radyo ve TV dalgalarý, cep telefonlarý sinyalleri, telsiz dalgalarý ve beyaz eþyalarýn beyinde yaþanan problemleri tetiklediðini öne sürdü.
Dr. Mehmet Yavuz, týkanan ve kilitlenen bilgisayarlara uygulanan reset iþleminin kiþilerde ise TMS (transkranial manyetik stimülasyon) uygulamasý þeklinde beyin hastalarýna uygulandýðýný ve olumlu sonuçlar alýndýðýný açýkladý. TMS ile tedavi yönteminin ilk defa 1980 yýlýnda Ýngiliz nörolog Dr. Anthony Barker tarafýndan gündeme getirildiðini anlatan Yavuz, Türkiye'de çok yaygýn olmayan TMS uygulamalarý ile kiþinin yeniden eski saðlýðýna kavuþabileceðini söyledi. Dr. Yavuz, "TMS tedavi teknikleri geliþmeden önce de zaten magnetoterapi ile vücudun muhtelif kýsýmlarýna manyetik akým verilerek tedavi yapýlýyordu.

     Magnetoterapi, halen fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin oldukça yoðun þekilde kullandýklarý tedavi yöntemlerinden biri durumundadýr. Magnetoterapinin damarlarý daraltýp ya da geniþleterek kan akýmýný düzenlediði, iltihap kurutucu (antienflamatuar) ve ödem çözücü (antiödem) aktivite gösterdiði, iyileþmeyi hýzlandýrdýðý, hücre zarlarýndaki metabolik iyon geçirgenliðini ayarladýðý, ayrýca hormonal ve enzimatik süreçleri düzenleyici bir etki gösterdiði bilinen bir gerçektir. Ýþte bu geliþmelerin neticesinde beden üzerine bu kadar olumlu tedavi etkileri olan manyetik akýmý, acaba beyin için de kullanabilir miyiz diye düþünen araþtýrmacýlar son 15 yýl içinde binlerce çalýþma yapmýþlar ve transkranial manyetik stimülasyonun beyin içindeki milyarlarca hücre arasýndaki mikromolekuler biyolojik ajan dengesini düzenlediði, beyin içi nöronal yollarda serotinerjik, noradrenerjik ve dopaminerjik düzenleme yaptýðý, bunlardan hangisi eksik ise onun enzimatik olarak üretilmesini teþvik ettiðini tespit etmiþlerdir" dedi.

     TMS'nin ilk önce ilaçlara cevap vermeyen ya da tatminkar bir iyileþme saðlanamayan depresyon hastalarýnda denendiðini ve birçok hastanýn tamamen ya da tama yakýn düzeldiðini dile getiren Dr. Yavuz, sözlerini þöyle sürdürdü:

    "TMS uygulanan þizofrenilerde, görsel ve iþitsel halüsinasyonlarýn (varsaný) tamamen ortadan kalktýðý belirlenmiþtir. Obsessif ve kompulsif bozukluklarda, özellikle kompulsif davranýþlar ortadan kalkmýþ ve obsesif dürtülerde azalma olmuþtur. Daha sonra her türlü medikal ve fizik tedavi giriþimlerine raðmen felç durumlarýnýn devam ettiði hastalara uygulanmýþ ve hastalarýn pek çoðunda el, ayak hareketlerinde ve konuþma fonksiyonlarýnda olumlu geliþmeler olduðu izlenmiþtir. Ayný þekilde parkinson ve alzheimer gibi degeneratif beyin hastalýklarýnda da çalýþmalar devam etmektedir. Alýnan ilk sonuçlar yüz güldürücü olup, ilaç tedavisine ilaveten yapýlacak manyetik uyarýlarýn hastalýklarýn iyileþmesi sürecine olumlu katký saðladýðý gözlenmiþtir. Hiçbir tedaviyle düzelmeyen kulak çýnlamalarýna TMS uygulanmýþ ve pek çok hastada tama yakýn düzelmeler elde edilmiþtir. Ayrýca yaþa baðlý geliþen iþitme kayýplarýnýn TMS ile düzelme gösterdiði belirlenmiþtir. Yine hiçbir tedaviyle geçmeyen kronik aðrýlarda uygulanan transkranial manyetik uyarýlarýn, aðrýlarý deðiþik derecelerde ortadan kaldýrdýðý görülmüþtür."

   Yapýlan araþtýrmalara göre TMS'nin sadece ABD'de 2 milyon kiþinin pençesinde kývrandýðý kokain baðýmlýðýnýn tedavisinde çok önemli olumlu katkýlar saðladýðýný anlatan Dr. Yavuz, "Kokain baðýmlýlýðý tedavisi gören kiþilere TMS uygulandýðýnda, uygulanmayan kiþilere göre daha çabuk ve kolay tedavi olduklarý ve baðýmlýlýktan kurtulduklarý belirlenmiþtir. TMS, uyuþturucuyla savaþta çok önemli bir tedavi faktörü olmaya aday gibi görünmektedir. Kliniðimizde, hastalarýmýzý tedaviye baþladýðýmýz kýsa zaman dilimi içerisinde pek çok depresyon ve panik atak, felç, alzheimer, kulak çýnlamasý, migren ve parkinson hastasýna TMS tedavi seanslarý yaptýk. Sonuçlar, hastadan hastaya deðiþmekle beraber oldukça yüz güldürücü oldu. Nitekim en son geçen ay Amerika'da yapýlan Dünya Nöroloji Kongresi'ne TMS damgasýný vurmuþ, nörolojik ve psikiyatrik hastalýklarýn tedavisinde çýðýr açacaðý vurgulanmýþtýr. Hiçbir yan etkisi olmayan transkraniyal manyetik stimülasyon tedavisiyle hastalarýmýz 5-10 seans sonunda yeniden eski saðlýklarýna kavuþabilmektedirler" þeklinde konuþtu.


Logged
civiler38
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 4
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 1068



« Yantla #1 : 12 Haziran 2007 - 09:44:06 »

Gerçekten hem ilginç hem de bizim adýmýza çok güzel bir haber.Umarým en yakýn zamanda ms hastalarý üzerinde de uygulanýr da olumlu sonuçlar alýnýr.Beyin resetlemesi olayýný bir filmde izlemiþtim.Filmin sonu kötü bitiyordu ama inþallah bizimki iyi olur.Öyle ya da böyle bir takým çalýþmalar war ms üzerine. inþallah yakýnda daha güzel haberler bizi bekliycek...
Logged

GOD WÝLL BE JUSTÝCE...
ZEYKURA
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 4



« Yantla #2 : 12 Haziran 2007 - 16:16:48 »

bu haberi okur okumaz telefona sarýlýp anneme haber verdim. beni denek olarak kullanabilirler dedi.. onu çok seviyorum, hepinizi çok seviyorum.. herþey gönlünüzce olsun, sevgiyle kalýn..
Logged

HER GÜN, EVREN ÝÇÝN NE KADAR DEÐERLÝ VE ÖNEMLÝ OLDUÐUNUZU , KENDÝNÝZE DÝKTE EDÝN.. GÖRECEKSÝNÝZ ÇOK ÞEY DEÐÝÞECEK..
De-jA-Vu
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 9
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2092


aDaPTe_oLaMýYoRuM


« Yantla #3 : 12 Haziran 2007 - 19:19:22 »

  Evet çok ilginç ama benim MS im bu aletlere yenilmez kokain baðýmlýsý deðilim ama sanýrým ben Ms baðýmlýsýyým  Ne yapabilirim pek inandýrýcý gelmiyor anlýyorum beyindeki plaklarý belki küçültür yok eder ama sinirlerdeki tahrip olan miyelin i ne yapcaz ? onunda bir çaresi var mý ? Biliyorsunuz vücdudumuzda kendini yenilemeyen tek þey sinirlerdir ( belki bir kaç tane daha vardýr ama beni sinirler kýsmý ilgilendiriyor allahým ne kadar karamsar konuþmuþum yaaa hayýrrr ben Ms Ý YENECEÐÝMM .. herþey beyinde bitiyorsa neden olmasýn ... inþallah güzel haberler devam eder dileðiyle ....
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


26 Austos 2023 - 09:34:08