Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
MS BENI BITIREMEDI,BEN ONU CÖZDÜM !
22 Mays 2024 - 01:57:14 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1] 2 3   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: MS BENI BITIREMEDI,BEN ONU CÖZDÜM !  (Okunma Says 22791 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Fato$
Ziyareti
« : 25 Kasm 2008 - 17:59:57 »

Herkese Merhaba..8 Aydir bu sitedeyim,ve defalarca her yerde ayni seyleri yazdim.Kisaca yine tekrarliyorum,yeni kayitlanan arkadaslarimizin,kardeslerimizinde haberi olsun diye.
 
MS denilen bu hastalikta 11 yilim bitti..Son 7 yildir atak yasamadim ve igne ilac gibi seyler de kullanmiyorum. Hicbirsey kullanmiyorum cünkü ben onlarin faydasindan daha cok zararina inaniyorum.Yillar icinde gördüklerim duyduklarim da beni hakli cikardi bu konuda. Herkes yine kendi bildigi gibi düsünsün,ben böyle düsünüyorum ve dogru olduguna da kesin inaniyorum. Ben MS adinda sebepleri bilinmeyen bir hastalik yok diyorum.
 
Suanki saglik durumum,cok iyiyim sükürler olsun,beynim rahat,agrilar uyusmalar karincalanmalar  v.s. hicbiri yok ve olmayacakta.. MS bende hafif seyreden bir hastalik degildi.Hastaligimin ilk 4 yilinda MS in bütün belirtilerini yasadim,sadece sandalyeye oturmadigim kaldi..Bu hastaligi cözebilmek icin 4 yil ugrastim,arastirdim gece gündüz rahatlik yoktu cünkü bana .Doktorlarla cok kavgalar yaptim..Sen MS sin bu igne yada ilaci alacaksin dediler ,ama bu hastaligin neden oldugunu hicbiri söyleyemedi,bende igne ilac kullanmadim..Bilinmeyen birseyi niye kullanayim? Yada bana yillar sonra nasil zarar verir kim biliyor bunu? HICKIMSE !
 
MS i cözdüm 7 yil önce,Burada duyup da gitmedigim,arayip da bulamadigim yer kalmadi...ve o günden sonra daha ne atak yasadim nede baska birsey..Boynumuzda sorunlardan ileri geliyor MS ve kimyasal maddeler bizleri zehirliyor ..Bunlarin ikisi birarada olunca MS meydana geliyor .Hepsi bu !
 
Yillardir boyun hareketlerime dikkat ediyorum hizli birsekilde saga sola ,yada yukari asagiya cevirmiyorum,Boynumu sarsmamaya dikkat ediyorum,kosmuyorum ama saatlerce yürüyebiliyorum ,sert kokulu deterjanlardan,evde kullanilan temizlik maddelerinden sampuanlardan kimyasal sac boyalarindan filan uzak duruyorum,herseyin alternatifi var sonucta,yagli boyalar v.s Bunlardan uzak durmak yeterli,cünkü bizleri hasta yapan bunlar .. 
 
Herkes bunlari bilsin,dikkat eden anlayacaktir ... Olanlar olmus zaten,daha fazla zarar görmesin kimse..Cok gec olmadan anlayabildim iyikide,yoksa simdi ben cok kötü durumda olacaktim..Hepinize huzurlu ,saglikli ,MS siz daha nice yillar diliyorum Arkadaslar.
 

 
Logged
asenay
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 138

sil baþtan baþlamak gerek bazen. hayatý sýfýrlamak


« Yantla #1 : 27 Kasm 2008 - 00:36:03 »

ya.. fatoþþ biþi dicem .. senden baþka hiç kimse yani ne bi prf.dr ne bu konuda uzmanlaþmýþ kiþiler... hiç böyle bir þey demiyor... senin araþtýrmalarýn bence sana ii gelmiþ sen buna inanmýþsýn ve inanmak baþarmanýn yarýsý demektir. benim dr um þöyle biþi dedi bana... HERKESÝN MS Ý KENDÝNE...  yani bence senin ms nin ilacý bu... boyun hareketleri ve kimyasallardan uzak durmak... benim ilacýmda HÝÇ BÝR ÞEYÝ KAFAYA TAKMAMAK.... ( toka dahil )
Logged
Fato$
Ziyareti
« Yantla #2 : 27 Kasm 2008 - 15:17:54 »

Evet asenaycim,bende yillardir toka hic takmiyorum kafama Doktorlar  Zaten bilmedikleri icin birsey diyemiyorlar,sadece herkesin MS i kendine diyebiliyorlar,ilacini yazip eve gönderiyorlar..isin kolay tarafi da bu zaten !!! Okadar cok profesör doktorlar tanidim ki bu hastaligimda,ben sadece 2 tanesine güvendim 1.cisi kimyasallarin beyinde hasarlara yol actigini bilen doktor 2.cisi Boyundaki sorunlarin nelere yol, acabilecegini ortaya cikaran doktor , Bu hastalik 1.001 suratli diyorlar ya,aslinda öyle degil ..Sadece bunu anlamayinca öyle oluyor ama bilmeceler cözülünce  2 yüzlü hastalik kaliyor geride : BOYUNDAKI HASARLAR  VE KIMYASAL MADDELER  ...Ömrümün sonuna kadar savunurum bunu ..Herkes istedigine inansin ,istedigini yapsin ...Ben nasil iyilestim onu anlatiyorum.
 
Daha öncede yazmistim defalarca bunlari..Bu hastaliktan kurtulmak cesaret ister ,o yoksa eger ,bu hastaligin sonu belli zaten ...MS icin kesin ilac yada igne cikacak diye bekleyenler icin ,insallah hayalleriniz gercek olur diyorum...Ben buna asla inanmiyorum,inaniyorum desem yalan olur ...MS hastaliginin sebepleri bilinmeden yapilan ilaclar da yillar icinde insanlara sadece zarar veriyor ,bu kesin ! neyazik ki geriye dönüsü olmuyor bu acilan hasarlarin...Ben bunlari anlayabildigim icin kurtulabildim zaten !  Kac kisi var 11 yil hasta olup ilac kullanip da bugün cok iyi durumdayim diyebilen ?? yasadigim sürece ALLAH nasip ederse bu sitede olacagim,zaman herseyi gösterecek... doktorlari savunmayin bana burda lütfen,onlar keske biraz daha arastirsalar ,düsünseler,ama yanlis yönde degil ...
Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #3 : 27 Kasm 2008 - 15:26:36 »

 Fatoþ sen yazdýn yaþadýgýný savundugu ama bunu defalarca baska baska konularda yazmaya gerek varmý , insanlara yok dr lar biþey bilmýyor yok ýlaçlar daha kötü yapýyor vs demeye ne hakkýn var böyle bir sitede bunu anlamýþ deðilim.Tamam fikirlerini söyledin sen ama bunu uzatmasak daha çok .Kimseye ilacýn iþe yaramýyo daha kötü oluyosun deme hakkýn yok lütfen kiþilere olduklarý tedavilere ve dr lara biraz saygý. Tamam senin fikirlerin düþüncelerini hepimiz okuduk biliyoruz bende söyledim tamam dikkat edelim bundan zarar gelmez sonuçta ama bu konu uzamasýn artýk lütfen...
Logged
Fato$
Ziyareti
« Yantla #4 : 27 Kasm 2008 - 21:53:05 »

Öslem,ben dogru bildiklerimi savunmasaydim,doktorlara karsi bile savasmasaydim burada ,simdi saglikli olmayacaktim !!! Insanlari niye kandirayim bile bile ?  KUSURA BAKMA ,YAPAMIYORUM ! MS icin kesin ilac cikmayacagini bile bile neden yakinda cikacak kurtulacagiz diyeyim ? Bu kendi kendini kandirmak olmazmi ilk bastan ? Ben bunu yapamiyorum..Almanyada Schering firmasini aradim yillar önce (ilaclari yapan firma bu ) bana söyleyin dedim bu ilaclarin yillar sonra ne gibi yan etkileri var ,bilmiyoruz dediler ! Iste onlarin bilmiyoruz dediklerini hasta insanlar daha da kötüleyerek yasiyorlar..Bunlar cok aci ama gercek !
 
Buraya yeni kayitlananlara,gecmis olsun aramiza hosgeldin,yakinda insallah ilac cikacak iyilesecegiz demek ,o insanlari kandirmak demek benim icin ..Bunlari herkes bilsin ki kendisi karar versin ne yapacagina ..Ben burada kimsenin kötülügünü istemiyorum,aksine iyilesmeleri icin zorla ugrasiyorum yeri geldiginde,ama herkes kendi görüp anlamali ilk bastan bunu...Insanlar iyilesmek istemeyince zorla iyilestiremezsin,bunu da anladim burada..   Bu konuda daha yazip uzatmak bende istemiyorum,cünkü yoruldum artik.
Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #5 : 27 Kasm 2008 - 22:05:04 »

 Tamam iþte sen yazdýn isteyen senin dediklerini dinler istemeyen dinlemez.Ama bu kadar kesinde konuþamazsýn ve lütfen bu konu burda bitsin artýk.Dediðin gibiyse, ki benim senin söylediðine göre boynum cok hasarlýydý cok aðýr ataklar yaþýyor ve kötüydum kök hucre tedavýsýnden sonra daha iyiyim 1 ayda boynummu düzeldi kimyasallarmý çýktý vücüdumdan. Yda ilaçlardan iyi sonuc alanlar var ataksýz yasayan kýsýler senelerce tanýdým ben hastanede.sen iyi oldugunu bu yolla saðlýgýna kavuþtugunu söyluyosun insallahta hep iyi olursun .Ama dýger konularda  bu  kadar kesin konusma olurmu .
« Son Dzenleme: 27 Kasm 2008 - 22:09:02 Gnderen: oslem » Logged
Fato$
Ziyareti
« Yantla #6 : 27 Kasm 2008 - 22:30:22 »

Emin oldugum herseyi sonuna kadar kesin olarak savunurum Öslem..belkide öyle oldu,kök hücre tedavisinde boyun kemikleri düzeldi sende ,daha önce yazmistim yasi genc insanlarda bunun ihtimali daha cok yüksek,keske bu konuda daha fazla yogunlasip arastirsalar MS hastasi insan kalmaz bu dünyada ..Insallah o günleri de görürüz hepimiz 
Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #7 : 27 Kasm 2008 - 23:06:03 »

Bu kök hücre tedavisinde baðýþýklýk sýstemýmý yokedýp yenýden yaptýlar sadece.neyse ýnsallah ýnan arastýrýyolar ve guzel sonuclar cýkýcak hep beraber gorucez 
Logged
ZUMRUT
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 3
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 12353



« Yantla #8 : 28 Kasm 2008 - 02:56:00 »

sevgili arkadaşım .bende 20 yıllık ms li bayan tanıyorum dr ların
tedavilerini her zaman reddetmiş.şimdiki durumunu anlatmak bile istemiyorum
bütün damarları sanki toplanıp onu yusyuvarlak top şekline sokmuş
artık ona hiç bir dr tedavi uygulamıyor.tabir yerindeyse tren çoktan kaçmış.
size gelince demekki  böyle düşünüyorsunuz saygılıyımda.sizde drlarımızı
düşünün biraz ve de ms lileri.sizi örnek almak isteyenler olabilir belkide
unutulmayacak bir şey varki ms kişiye özeldir.bu yüzden konuyu buraya
taşımasaydınız size uyan durum bizlere uymayabilir.ilacını bırakıp durumu
kötüleşen arkadaş'da var.hiç ilaç kullanmayan bir arkadaş var nasılsa
ikna olup izmirde tedaviye başladı aldıgı ilaçlardan sonra hastahanede
bagırarak,zıplayarak.koştugunu bana anlattı ilaçlar işe yarıyor demekki
önceki durumu hiçte iyi degildi,konuşamıyordu bile ..geçmiş olsun diyecektim fakat siz çoktan geçirip defetmişiniz ms i mutlu günler dilegimle Masum
« Son Dzenleme: 28 Kasm 2008 - 13:55:33 Gnderen: NIGAR » Logged

Fato$
Ziyareti
« Yantla #9 : 28 Kasm 2008 - 16:14:08 »

Bu konuda artik anlatmaktan yoruldugum icin ,hicbirsey söylemek istemiyorum,sadece : ZAMAN HERSEYI GÖSTERECEK .
Logged
dilekduygu
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 149


« Yantla #10 : 28 Kasm 2008 - 16:21:41 »

27 yýllýk ms li bir bayan tanýdýðým var ve emekli oldu gitti 57 yaþýnda hiç iðne kullanmamýþ þimdi atak geçirdi ve en son 30 yaþýnda geçirmiþ.O da hiç kimyasal almadý ve dikkat etti acaba neden?Benim ms im bitti artýk iyileþtim dememeli asla.Beni gören hastayým desemde inanmýyor Bende dikkat ediyorum kimyasallara boynuma ayrýca her gün zerdeçal zencefil çörek otu yaðý düzenli kullanýrým sigara alkol et asla agzýma sürmem. pasif 10 yýllýk hastayým aktif olarak 2 yýldýr ama iðneler baþlýyana kadar defalarca bulantý kusma yaþadým iyiki iðneye baþladým yaþam kalitem arttý bi daha atak yaþamadým bi keresinde 2 hafta iðne olmadým tüm elim ve bacaklarým titriyordu hemen iðneme devam ettim.YAN ETKÝLER KONUSU DOÐRU Belki doktorlar da henüz tam bilmiyorlar ama zaten ben her ay kan idrar tahlili olurum tüm deðerlerimde güzel çýkar her defasýnda ama bunun sadece boyun ve kimyasallara baðlanmasý çok yanlýþ.Ayrýca sadece iðne ilaç deðil bende aðrýda çok oluyor onun için ayrýca ilaç alýyorum kas sertliklerim çok fena idrarýmý yapmakta zorlanýyorum o zaman bunlar nasýl açýklanýcak fatoþ haným?Ama ben çok bilinçli her türlü makaleyi takip eden bir insaným çok genç cahil insanlar var aramýzda hemen iðneleri býrakabilirler.Kimyasallar ve boyuna dikkat haklýsýnýz ama o kadarcýkmý mesanem baðýrsaklarým nolacak peki ordaki sinirler kaslar etkileniyor
Logged
Fato$
Ziyareti
« Yantla #11 : 28 Kasm 2008 - 17:36:04 »

34 yillik MS hastasi bir bayan taniyorum bende burada,ve devamli doktor kontrolu altindaydi,igne ilac v.s....Durumu icler acisi ,hic anlatmayim daha iyi (((   
 
Kimyasal derken ,hic ummadiginiz seyler bile zarar verebiliyor insana...Öyle hassas duruma gelmis insanlar taniyorum ki,yattigi yatak ,yorgan,evdeki esyalar evinin duvarindaki boyalar ,giydigi elbiseler zamanla zehirlemis onlari...Ben MS grubuna katiliyordum burda eskiden ayda 1 defa ,onlara anlatinca bildiklerimi,kadinin biri dedi evet ben son atagimda bahcemizin kapisini boyamistim,sonra atak gecirdim..O insanlar
MS ilaclari kullaniyor yillarca,devamli da kötülüyorlar ... Sac boyalari parfümler filan,bunlari bilmeyince devamli zarar görüyor insanlar...Igne ilaclara gelince onlarin yan etkilerini yok etmek icin tekrar ilaclar ,yani sonucta neyin nelere zarar verdigi hic belli degil ....
 
Sonucta herkes kendi icin en dogru olani bulacaktir .
 
Logged
ZUMRUT
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 3
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 12353



« Yantla #12 : 28 Kasm 2008 - 18:43:19 »

Arkadaþlardan duydugum kadarýyla.6 aylýk bebek 1 yaþýndaki bebek Masum
bunlar nasýl ms oldular acaba? ???kimyasallarla ne iþi olurki  bu bebelerin??
kimyasallardan ne kadar uzak durulurki,en basiti bir çorap alsan boyasýný
düþünürsün her daim bunlarý düþünerek yaþanmaz bana zor gelir yaffff
Logged

Fato$
Ziyareti
« Yantla #13 : 28 Kasm 2008 - 20:23:35 »

6 aylik bebek yada 1 yasindaki bebek MS olamaz...Dogumunda boynunu koparir gibi cekip cevirdilerse  hasar almistir cocuk,bu kadar basit iste bunu anlamasi !  Ve boyunda sorunlar olunca kimyasal maddeler beyinde plaklara yol aciyor ,bu kanitlanmis ve kesin olarak biliniyor .
Logged
nisa
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 734



« Yantla #14 : 28 Kasm 2008 - 23:04:51 »

fatoþ haným yazdýklarýnýzý takip ediyorum...bu konuda çok kesin yargýlarýnýz var...yalnýz ms için deil bütünüyle kimyasallardan uzak durabilsek ne mutlu bize...ama bugünkü hayat þartlarýnda bu pek mümkün deil..tabiki dikkat etmeliyiz ama bu þekilde ms için bi ilaç kullanmayýn ben çözdüm gibi kesin bi yargýya varmak yanlýþ olabilir...bende 7 yýldýr ms hastasýyým ve 3-4 atak dýþýnda bi ataðým olmadý çok þükür vede iðne ilaç hiçbiþey kullanmýyorum...iddia etmiyorumki ms için iðne-ilaç kullanmayýn!!!ms kiþiye özel bi hastalýk bazýsý ilaçlarla düzelebiliyor bazýsý da vücudun kendi mekanizmasýyla regenerasyonuyla.....Bana sorarsanda atak nasýl gelmez biliomusun stresten üzüntüden uzak durabilirsen....nitekim geçirdiðim ataklar hep stresli olduðum zamanlarda olmuþtu...buda benim tezim;)                         hepimize ataksýz günler
Logged
Sayfa: [1] 2 3   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


27 Eyll 2021 - 15:00:13