Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
MS HASTALIGININ YENI CAP TEDAVISI VE SIKCA SORULAN SORULAR (YENI)
15 Mays 2024 - 23:44:46 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1] 2   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: MS HASTALIGININ YENI CAP TEDAVISI VE SIKCA SORULAN SORULAR (YENI)  (Okunma Says 26357 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
yguner
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 8


« : 15 Nisan 2007 - 16:42:08 »

   C A P

Combination Antibiotics Protocol

(Kombinasyon Antibiyotik Protokolü)


MS Tedavisine 2004 yýlýnda baþlayan PPMS problemli YGuner rumuzlu Y.G.’nin rahatsýzlýðýný durdurmasý ve dr.Stratton/dr.Wheldon'un CAP tedavisi ile ilgili olarak yapýlan söyleþi ;

E.K. : MS nedir? MS’ e sebep olan etkenler nelerdir?

Y.G. : Yeni keþfedilen yasam evreleriyle bu bakteri (Chlamydia Pneumoniae - Cpn) aslýnda yavaþ çoðalan, hücrelerimizin içinde birden fazla sayýda bulunabilen, yavru sporcuklarýný hücrelerimizin enerjisini çalarak hücre dýþýna yollayan, ancak 3 antibiyotikle 3 yýlda tedavi edilebilen bu bakteri 1984'te bulunduðundan beri 1 antibiyotikle 2 haftada tedavi ediliyordu. 3 ayrý yasam evresi olan cpn bakterisi 2 haftada tek antibiyotikle yok edilmiþ gibi diðer gizli 2 yasam evresine dönüþüp bekliyor. Ve yaptýðý bu hareketle vücuttan temizlenemiyordu. Bu bakteri Multipl Skleroz (MS), Kronik yorgunluk , Kalp hastaligi , Idrar kesesi hastaligi (sistit) , Prostat , Crohn hastaligi , Bagirsak iltihabý , Alzaymir (Alzheimer) hastaligi ,Astým hastaligi , Romatizma ve kireçlenme , Kronik sinüzit , Cilt hastalýklarý ve diger bazý hastalýklara neden olduðu söylenmektedir.
E.K. : Bu Cpn bakterisini bu kadar tehlikeli hale getiren durum nedir?
Y.G. :
*Solunum enfeksiyonu olarak baþlamýþ¸ olabileceði gibi, Cpn vücudun diger noktalarýna da taþýnabilir, ve pekcok diger dokularý,sinir dokularý dahil olmak üzere, beyin, kaslar, kan damarlarý ve hatta baðýþýklýk sistemi hücrelerini (macrophages).

*Standart tekli antibiyotik tedavisi (2 hafta), Cpn'i sadece ilk üç safhasýndan birinde oldurur ve diger safhalarýnda da Cpn bakterisine ait yasam þekilleri býrakarak enfeksiyonun yeniden oluþmasýna sebep olur.

*Cpn içerisinde en azýndan 2 endotoksin barýndýrýr (zehirli kimyasallar) ki doku zedelenmesi ve iltihap, kronik baðýþýklýk sistemi hareketlenmesine ve vücudunuzun zehir yüklenmesine sebep olur.

*Cpn hücrelerinizin içini enfekte eder ve bir parazit gibi hücrelerinizden enerji çalarak çoðalýr.

*Onu iyileþtirebilmenin tek yolu bir antibiyotik kombinasyonu uygulamasýdýr ki onu tüm yasam safhalarýnda öldürerek, bir daha üremelerine engel olmak için geride bir þey býrakmamaktýr.

Eðer kýsaca özetlersek CAP(kombinasyon antibiyotik protokolü) toplam 3 yýl suren ve kademeli reaksiyonlarý olan bu sebeple biraz sabýr isteyen, kolay olmayan bir tedavi. Vücuttaki cpn bakterisi sadece beyin ,omurilik deðil fakat her organ ,eklem ,damarlar ,deri ve kemik dokularýný istila ettiði gibi akciðer kanseri' de dahil bir çok hastalýða sebep olduðu 'da saptanmýþ. MS hastalýðý en çok cpn bakterisi kolonilerinin görüldüðü tiplerden biri ve temizlenmesi zaman alan ,aðrýlý bir tedavi sureci var. Dr.Stratton ve dr.Wheldon bu tedaviyi bir bombardýman’a benzetip eðer bombardýmaný keserseniz, düþman tekrar çoðalýp güç kazanýr ve temizlenmeleri zaman alýr diyorlar. Bu sebeple tedaviye aðýr aðýr baþlanmalý ( önce 1 antibiyotik’le baþlayýp vücudu alýþtýrýp sonra ikinci antibiyotik eklenip düzenli devam saðlanýnca ) eðer iki antibiyotik vücuda alýþtýrýlýrsa vitamin ve minerallere baþlanmalýdýr.( tek tek baþlanýrsa hangi vitamin ne yapacak görülür) .3 ay böyle devam edip sonra 21 günde 5 gün Metronýdazol eklenir.

E.K. : MS problemi ne zamandan beri var, bu bahsettiðiniz tedavi yöntemini nasýl baþladýnýz?

Y.G. : Ben 14 yýldýr PPMS hastasýyým ve o meþhur MS doktorlarý' da dahil bir çok doktora gittim (Amerika’da dahil). 2004'te tesadüfen okuduðum o araþtýrmadan sonra antibiyotik kombinasyonu’na baþladým. Prof. Dr. Stratton' un patentli MS tedavisini 2 yýldýr uyguluyorum. Ve bugüne kadar uyguladýðým tedavilerden alamadýðým neticeyi aldým. Ve hastalýðým durdu. Ayrýca antibiyotik tedavisini kullanan MS hastalarýnýn bu tedavi ile iyileþenlerin hikayelerini her gün takip ettiðim ilgili sitelerde okuyorum. Bazýlarý tamamen MS’ ten kurtulmuþ. Fakat onlar hastalýklarý erken dönemdeyken tedaviye baþlamýþlar. Tedaviye ne kadar erken baþlanýrsa o kadar iyi sonuç alýnýyor. Bu tedaviyi kesinlikle tavsiye ediyorlar. Bugüne kadar hiç bir tedavi þeklinden alamadýklarý sonucu aldýðýný ve hatta tamamen iyileþtiðini söyleyen hastalar tanýyorum. Bir kaç örnek verecek olursam. www.thisisms.com adresinden bu hastalarýn hikayelerini okuyabilirsiniz. Sarah, Lifeonice, gibbeldygook, katman bu 4 kiþi antibiyotik tedavisi uygulayarak tamamen iyileþtiklerini burada anlatmaktadýrlar. Ýngilizcesi olan arkadaþlara tavsiyem girip bir kontrol etmeleridir. Bu tedavi süreci 3 yýl  2 yýlda iyileþen de oluyor 1 yýlda iyileþende. Benim hastalýðým 14 yýl olduðundan, þuan sadece durdurmuþ olmaya bile seviniyorum. Kaldý ki minimal de olsa iyiye doðru iyileþmeler var.
E.K. : Dozu kim ayarladý?Bir de bu tedavinin bozulan miyelinin tamir gibi bir becerisi var mý?
Y.G. : CAP tedavisinin dozlarý kiþiye göre özel deðil ve herkese ayný dozlarda verilmekte. Bozulan miyelin soruna cevap olarak; CAP tedavisi sinir ve miyelin hücrelerinin içinde üreyip çoðalan bakterileri yok eder, miyelini bozan bakteriler olmayýnca, miyelin tabakasý vücut tarafýndan yenilenir ve çalýþýr hale gelir.

 E.K. : Bu tedaviyi doktor kontrolünde mi takip ediyorsunuz ?
Y.G. : Çoðu doktorun cevabý olumsuz fakat yinede doktor kontrolünde yapmak en akýllýsý çünkü uzun bir tedavi ve bakteriler ölürken vücutta bazý aðrýlar yapýyor. Bu sebepten bulaþýcý hastalýklar uzmaný bir doktor bulmakta fayda var, bu konuda en deneyimli doktorlar ve bu týp tedaviye yabancý deðiller. Doktorlarda çeþit çeþit, her doktor iyi doktor olmayabiliyor. Bazý MS hastalarý Dr. Wheldon'un tedavisini kendi baþýna da uygulayabiliyor, ilaç listesi ve testler belli (karaciðer fonksiyon testi gibi), sadece bunu doktor bulma þansý olmazsa tavsiye ediyorlar. Sonuçta en iyi doktor insanýn kendisi hele MS hastalýðý söz konusuysa...Yeniliklere açýk bir doktor bulup bunlarý o doktora da okutmayý (gerekirse Dr. Wheldon' la telefonla veya e-maille görüþtürerek) bu tedaviye doktor kontrolünde baþlamayý tavsiye ederim. Dr. Wheldon'a web sitesinden ulaþýlabilir, hatta konsültasyon için ücret de almýyor, ayrýca bu tedaviyi kullanan MS’li hastalarýn iyileþme haberlerini www.cpnhelp.org sitesine bakarak takip edilebilir. Bu MS’li hastalarýn bazýlarý klasik MS ilaçlarýný da (copaxone, ýnterferon, statýn, LDN, vb.) CAP' la beraber kullanýyorlar fakat hepside doktor kontrolünde ve degýsýk þehirlerde / ülkelerde.

E.K. : Ýyileþme belirtileri nasýl fark ettiriyor kendisini ? Ayrýca ilaçlarýn yan etkisi olmuyor mu?

Y.G. : Zaten tedaviye baþlayýnca ölü bakterilerin idrarda kum taþý gibi çýkýþýndan veya lezyonlarýn olduðu yerdeki omurilik yanma ve aðrýlarýndan anlamakta mümkün. Amerika’da Vanderbilt University Dr.Stratton'un patentli araþtýrmasý ve Ýngiliz doktor David Wheldon'un linklerine bakmaný ,ayrýca 3'lu antibiyotik %30 ilerlemeyi durdurduðunu söyledikleri ve tedavi etmeyen o 1000$'lýk ABC dedikleri ilaçlardan daha fazla bir zararý olmadýðýný orada okunabilir.

E.K. : Bu tedavi týp dünyasýnda neden genel kabul görmüyor?

Y.G. : Dr. Marshall 2005 yýlýnda Nobel týp ödülünü, mide ülserinin h.p. bakterisi yüzünden olduðunu, kendine hp bakterisini bulaþtýrýp mide ülseri hastasý olup ancak alabildi. Týp dünyasý 1995 yýlýndan 2005'e kadar bunu kabul etmedi. Dr.larýn kabul etmemelerinin sebebi ise klinik deneylerinin týp otoritelerince onaylanmasý için büyük kapsamda (binlerce hasta üzerinde) olmamasý. Bunun için yatýrým yapacak ilaç firmasý da su anda yok, çünkü antibiyotikler çok ucuz ve yeterince kar getirmiyor . Týp dünyasý hantal ilerliyor.

E.K. : Bu tedavinin can alýcý noktalarý nerelerdir?
Y.G. : CAP tedavisinin uzun süreçli olmasýnýn sebebi ,vücudun her yerinde koloniler kurmuþ cpn bakterisini vücuttan yavaþ yavaþ temizlemektir. Eðer vücuttaki bakterileri hýzla yok ederseniz, vücuda ve organlara yenilenme süreci vermediðiniz için hasar verirsiniz. O sebeple tedaviye aðýr aðýr baþlanmalý ,vitamin ve mineralleri bile her gün aþamalý bir þekilde alarak tam doza geçilmelidir, bu süreç birkaç hafta hatta 1 ay olabilir. Bütün ilaçlar eklendiðinde artýk yapmak gereken vitaminleri ve antibiyotikleri zamanýnda eksiksiz almaktýr (doz atlamadan) . Vitamin ve antibiyotikler arasý en az 2 saat olmalýdýr. CAP tedavisinde 3 ayrý antibiyotik kullanýlmasýnýn sebebi cpn bakterisini her 3 yönden ayrý vurmaktýr, bunlarýn ikisi aç býrakmak, kýsýrlaþtýrmak ve zayýflatmak için devamlý kullanýlýr. 3.su ise 21 günde bir "pulse" denilen 5 günlük dozlarda ,zayýflayan ve yarý felç olan cpn bakterisini öldürmek için alýnan antibiyotiktir. Vitaminler, bakterinin ölmesiyle oluþan vücudun ihtiyacý olan vitaminlerdir, eksiksiz alýnmalýdýr. Bu 3 antibiyotik kan beyin bariyerini geçebilen dolayýsýyla beyin/omurilik sývýsýna geçebilen antibiyotiklerdir, özel seçilmiþlerdir. Cpn bakterisi çok bulaþýcý, havadan bulaþýyor ve bulunduðu insanda her an hastalýða sebep olma riski var. Genç yasta kalp krizinden ölen sporcular bile bu sebepten olabilir, açýkçasý büyük olasýlýkla çoðu insan hayatlarýnýn bir döneminde bu yüzden hastalanýyor ve yanlýþ teþhis / tedavi ediliyorlar...Tüyler ürpertici...
E.K. : MS tek tip bir hastalýk mýdýr?
Y.G. : MS ’in, bir baðýþýklýk sistemi sebepli  demiyelinazasyon hastalýðý fikri / kavramý sorunludur (kesinleþmemiþtir). MS’li beyninde vasculitis (Kýlcal damar iltihaplanmasý ,merkezi sýnýr sisteminde beyin-kan bariyerinin bozulmasý) görülmektedir hem lezyonlar da hem de beyaz dokunun bitiþiðinde. Þiddetli MS ataklarda ilk görülen aný ve sýrayla hücre (olýgodendrocytes) ölümleridir; desteklenmeyen miyelinin iltihapla sokulusu ikincil oluþan safhadýr. Bu bulgularýn alternatif bir anlamýda; oligodendrocyte hücrelerinin enfekte olmasý sebebiyle iltihaplanma reaksiyonudur. Bir çok patojenle MS arasýnda iliþki kurulmuþtur bunlara Chlamydophýla (Chamydýa) pneumoniae dahildir, MS hastalýðý C. pneumoniae enfeksiyonu sebebiyle ortaya çýkan bir enfeksiyon sendromu olabilir. Gizli yasam safhalý enfeksiyon mekanizmasýnýn RRMS (ataklý MS) ve PPMS (ilerleyen MS) çeþitlerini oluþturduðu görüþülmektedir.
E.K. : Sürekli Antibiyotik kullanýmýnýn yan etkileri olmuyor mu?
Y.G. : Bu küçük canavarlar (bakteriler) organlarýn(böbrek/karaciðer/akciðer vs.) hücrelerinde içine girebiliyor ve o hücreler iþlevlerini yapamaz duruma geliyor, normalde vücut böyle iþlevlerini yapamayan bozuk hücreleri yok eder, "apoptosýs" denilen hücre ölümü için komut yollar ve bozuk hücre ölür yenisi oluþur. Fakat içinde bakteri bulunan bozuk hücreler apoptosýs komutuna bakterilerin engellemesi yüzünden uyamaz ve ölmezler yaný zombi hücre olurlar(yaþayan ölü) .MS lezyonlarý/plaklarý da bu zombi hücreler yüzünden oluþur. Eðer bu zombi hücreler karaciðer veya böbreklerde çok sayýda bulunuyorsa, CAP tedavisi baþlandýðýnda bu zombi hücreler ölmeye baslar buda o organý yorar, iþte o sebeple doktorlar Stratton ve Wheldon CAP tedavisindeki 3 antibiyotiði laboratuvar testleri sonucunda özel seçmiþlerdir, biri böbrek yoluyla dýger ikisi karaciðer yoluyla vücut dýþýna atýlýr. Dr.Wheldon'la son haberleþtiðimde bana tek böbrekli hastanýn bile eðer mevcut böbrek saðlamsa CAP tedavisini uygulayabileceðini belirtmiþti.
E.K. : Hastalýðý ileri seviyede olanlarýn yapmasý gereken hususlar nelerdir?
Y.G. : Bakteri sporcuklarýný öldürdüðü için NAC aðrýlarý arttýrabiliyor, o sebeple uzun yýllardýr MS hastasý olanlara (bakteri yükü fazla olanlar) yavaþ ve aðýr bir tempo ile NAC ve Nidazol'a baþlamasýný tavsiye ediyorlar. Ayrýca magnezyum sitrat hapý ve kalsiyum hapý CAP tedavisine ek olarak alýnýrsa kas spazmý/krampý ,mide/baðýrsak gaz aðrýlarýný iyileþtiriyor ve kabýzlýðý düzeltiyor. Birde D-3 vitamini hapý koruyucu ve güçlendirici olarak tavsiye ediliyor.
E.K. : Türkiye’de bu tedaviyi uygulayan kaç kiþi var?
Y.G. : Benim bildiðim þuana kadar 4 kiþi olduðumuz. Ben, Bayms, Cnnl ve Chaban.
« Son Dzenleme: 01 Mays 2007 - 15:39:38 Gnderen: yguner » Logged
yguner
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 8


« Yantla #1 : 15 Nisan 2007 - 16:49:53 »

E.K. : Onlarýn tedavi sürecinde bildiðiniz kadarýyla yaþadýðý problemler var mýdýr?
Y.G. : Tedavinin 69 ve 73. günlerinde BayMS ’de bir, iki yalancý atak, baðýrsak problemleri ve ufak tefek aðrýlar dýþýnda her hangi bir þey olmamýþ. Cnnl ’de ise biraz ateþ yapmýþ ama ilaçlara birkaç gün ara verince sorunlarý düzelmiþ. Chaban ’da ise idrara bol bol çýkmak dýþýnda herhangi bir yan etki yapmamýþtýr. 115-125. günlerde ise Cnnl Nidazol’a baþlamýþ, BayMS çok erken baþladýðý ve 4. bir antibiyotik kullandýðýndan sýkýntýlý günler geçirmiþ. Bunlarýn dýþýnda bakterilerin ölümü sýrasýnda el, kol, ayak ve bacaklarda þiþme olabilir, ancak zamanla yok oluyor. Bunlarýn dýþýnda yaþanan olumsuzluklar yok. Karaciðer deðerlerinde yükseklik söz konusu olursa tedaviye 7-10 gün ara verilebilir, deðerler normale dönünce kaldýðý yerden tedaviye devam edebilirler. Ayrýca tedavilerinin ilerleyen dönemlerinde uykusuzluk sorunu çekebilirler ancak bu sorunlarýn tamamý geçicidir. Þu anda benim uyku sorunum yok mesela…
E.K. : Bu etkiler karþýsýnda nasýl davranýlmalýdýr?
Y.G. : Ateþ yükselebilir CAP yüzünden, bunun sebebi ise cpn bakterilerinin ölmeye baþlamasý ve vücut baðýþýklýk hücrelerinin zayýf cpn'i fark edip savaþmasý. Bu bana olmuþtu hatta ilk defasýnda bende korkup ilaçlarý 3 gün kesmiþtim. Ýlaçlarý kesince cpn yine güçlendiði için tekrardan saklanmaya baslar ve baðýþýklýk sistemi savasý keser, vücut ateþi de normale düþer. Bu durum vücutta bakterilerin fazlalýðýný gösteriyor, o yüzden 3. antibiyotiðe geçerken bu týp reaksiyonlar tekrarlayabilir. Baðýþýklýk sistemi cpn'le savaþýrken ateþ yükselebilir veya sahte atak denilen MS semptomlarý gelip gidebilir, hasta bunu gerçek MS ataðý sanabilir halbuki bu hasarlý bölgelerin/lezyonlarýn iyileþmesi ile ilgilidir ve yeni bir semptom getirmez. MS daha önce ne semptom yapmýþsa ona benzer ve tedaviye vücudun cevap verdiði anlamýndadýr. Üçüncü antibiyotiðe baslarken bunlar olursa sadece 3. antibiyotik kesilmelidir, Tetradox ve Rulid ’e devam edilmeli yoksa cpn 24 saat ýcýnde tekrar güçlenip üremeye baþlar. Ateþin yükseldiði durumlarda ateþ düþürücü Novalgin alýnabilir.
E.K. : Beslenme ile ilgili dikkat ettiðiniz hususlar var mý?
Y.G. : Kýrmýzý et ve þekerli gýdalar tüketmiyorum. Çünkü kýrmýzý et aðrýlara ve artmalarýna sebep oluyor. Pasta, kurabiye türü þekerli gýdalarý tüketmemeye dikkat ediyorum. Bunun dýþýnda çikolata yiyorum. Bol bol unlu gýdalar, sebze, meyve, tavuk ve balýk eti ile makarna yiyorum…
E.K. :    PMMS durdu dediniz, durduðunu nasýl tespit edebildiniz?
Y.G.: PPMS her zaman ilerleyen durmadan kötüleþen tip MS
hastalýðý olduðundan hafta/ay/yýl gibi süreçlerde hasta hareket kabiliyetini yavaþ yavaþ ve kalýcý olarak yitirir. Bende çok þükür CAP tedavisine baþladýðým 2004 haziran'dan bu güne kötüleþme olmadýðý gibi bazý iyileþmelerde var.(aðrýlar/kasýlmalar bitti).Haziran 2007'de benim tedavim tamamlayýcý ve fasýlalý 2 ayda 2 hafta ilaç almaya dönecek. 2008 haziran 'da bitecek.

E.K.: Omurilik ve Beyin üzerinde bulunan plaklarýn olduðu yerlerde yanma ve
aðrý olduðunu, Bayms ve cnnl idrar yolu ile kum gibi akýp gittiðini
belirtmiþ, Bu tedavi sýrasýnda plaklarýn sayýsýnda tespit edilen bir azalma veya bir deðiþim söz konusu olmuþ mudur?
Y.G.: Tedavinin 6. 12. 18. 24. aylarýnda deðiþik hastalarda MR sonuçlarý
mevcut ,hepsinde plak /lezyon boylarý 1,5 yýl sonunda ufalmaya baþlýyor. 6 ve 12.aylarda MR 'da lezyon/plak boyutlarýnda deðiþiklik olmuyor fakat artmada olmuyor.
E.K.: Ýngilizcem iyi olmadýðý için PPMS hastasý "Katman-Rica"nýn tedavi sürecini iyi
anlayamadým. Mesela Rica'nýn plaklarý ortadan tamamen kalkmýþ mýdýr?
Tamamen iyileþtiðini nasýl anlamýþtýr? Veya Sen nasýl anlayacaksýn?
Ýlaçlarý nerede keseceðiz?
Y.G.: Katman-RICA þu anda 30.ayýnda CAP' ta PPMS hastasý baþladýðýnda
bastonla zor yürüyormuþ, þimdi koþabiliyormuþ ve MR' da lezyonlarý azalmýþ ama tam iyileþme henüz olmamýþ. CAP' e devam ediyor. Dr.Stratton 3 yIL sonunda MR' da hiç plak/lezyon kalmayacaðýný ve tam iyileþme olacaðýný söylüyor.
E.K.: Testler hangi aþamalarda olacak hangi testler olacak ?
Y.G.: Testi ise 3 ayda bir karaciðer fonksiyon testi (SGOT/SGT)
E.K.: Bu ilaçlarý mesela cnnl ve bayms kesmek zorunda kaldýklarý durumlar
olmuþ, seninde kestiðin bir durum oldu mu? Bugün görüþtüðüm hocada
"ilaçlara ara veririz" dedi. senin anlattýklarýn çerçevesinde ara vermek
cnp bakterilerinin güçlenmesini saðlayacaktýr. Dayanýlmaz olduðu durumlarda ne yapacaðýz keseceðiz mi?
Y.G.: Ýlaçlarý kesmek bakterileri güçlendirir ve baðýþýklýðýný arttýrýr o yüzden 2 antibiyotik çok önemli ve sürekli alýnmalýdýr, gerekirse 3. antibiyotik 1-2 ay ertelenebilir, bu tedaviyi kolaylaþtýrýr. Bende baslarda ateþim çýktýðýnda korkup 5 gün kesmiþtim ama yanlýþ, vücut savaþýyor ve temizliyor bakterileri, bu reaksiyonlar o yüzden zamanla azalýyor.
E.K.:Diyelim bu tedavi sýrasýnda bir atak geçirdik, kortizon tedavisi
alabilir miyiz? Nasýl Olacak? (Yoksa antibiyotiklere baþlandýktan sonra
atak geçirme ihtimali yok mudur?)
Y.G.: Tedaviye baþladýktan sonra yeni bir atak geçirme olasýlýðý yok bunun
sebebi cpn bakteri kolonilerinin çoðalamamasý sonucu yeni plak/lezyon
oluþturamayacak olmasýdýr, fakat önceden oluþmuþ plak/lezyon tedavi
suresince yavaþ yavaþ onarýlmaya baslar ve sahte atak denilen eskiden
yasanmýþ ataklardaki arazlar/semptomlarý tekrarlar. Bu gerçek bir atak
deðildir ve tedaviye vücudun cevap verdiðini gösterir, zayýflayan bakteriye
vücut hücrelerinin saldýrmasýndan olur. Kortizon ise vücut savunma
hücrelerini baskýlar ve zayýflatýr, ayrýca bakterilere dayanaklýk verir.
Tavsiye edilmez.
E.K.: Sen tedavinin sonuna yaklaþmýþsýn anladýðým kadarýyla (Ýnþallah þifaný
çok kýsa sürede bulursun)... 3. yýldan sonraki 1 yýllýk tedaviyi kim
önerdi? Niçin gerekli görüldü? 2 ay içinde 2 hafta ilaç tedavisinde
kullanýlan ilaçlar ve kullaným þekilleri nasýl olacak?
Y.G.: 2 ay hiç ilaç kullanmadan aralarda sadece 2 haftalýk periyodik (son 5 gun 3
antibiyotik) ve geride hiç cpn kalmadýðýný garantilemek amaçlýdýr. Doktorlar
STRATTON ve WHELDON cpn' lerin geri gelmeme ihtimalini garantilemek için tavsiye
ediyorlar. Ýlaçlar ayný sadece 2 hafta boyunca kullanýlýyor ve þart deðil,
kiþiye baðlý , ben kendim karar verdim.
E.K.: Normal 3 yýllýk tedavide kullanýlan antibiyotiklerin(3. antibiyotik
belli 3. aydan sonra 21 günde 5 beþ gün) ve vitaminlerin kullaným sýrasý
var mý? Sen bu mevcut tedavi þeklinden baþka
ekstra bir þey yaptýn mý?
Y.G.: Ben her sabah 10'da 2 antibiyotiði birlikte içiyorum aksam 6'da bütün
vitaminleri birlikte içiyorum ve gece 10'da yine 2 antibiyotiði birlikte
içiyorum. Ekstra olarak magnezyum, kalsiyum ve d-vitamini haplarýný yine aksam
6'da içiyorum. Ayrýca vücutta bakterilerin ölmesi ile zehirli kimyasallar kana geçer, normalde su çözünürlüklü olan kimyasal atýklar böbreklerde ayrýþtýrýlýr ve
idrarla atýlýr. Yað çözünürlü kimyasal atýklar ise karaciðer de parçalanýr
ve ince/kalýn baðýrsaklardan geçerek dýþarý atýlýr. Fakat baðýrsaklardan
geçerken bu kimyasallarýn bir kýsmý vücut tarafýndan geri emilir, böylece
zehirli kimyasallar tamamen atýlamaz. (Zehirli kimyasallar bakterilerin
ölmesiyle ortaya çýkar, ilaçlarýn yan etkisi deðil) Bunlara polyprýa denir
ve aðrý - sancý yapar. Aktif kömür içilirse baðýrsaklarda zehirli kimyasallarý hapseder ve vücudun bunlardan çabuk kurtulmasýný saðlar. Aktif kömür molekül emici olduðu için 2 saat öncesinde veya sonrasýnda ne yemek yendiyse, ne ilaç alýndýysa etkisiz býrakýr ve vücut dýþýna atar o yüzden gece ortasýnda kalkýp içilmelidir.
E.K.: Biz ne zamana kadar kullanacaðýz bu ilaçlarý, nasýl belirleyeceðiz bunu ?
Diyelim 1. veya 1,5. veya 2. yýlda   yýlda lezyon/plak ve rahatsýzlýk
kalmadý? Bu tedaviyi keseceðiz mi? Tedavinin baþlama noktasý
deðil de son noktasýnýn nasýl olacaðýný tespit edemedim, yani nasýl
iyileþtim diyebileceðiz?
Y.G.: Tedaviye 3 yýl sonunda son verilmesi en akýllýsý, fakat 1-2 yýl sonunda
tamamen iyileþip fasýlalý (2 Ay - 2 Hafta) tedaviye geçenlerde var, tam
iyileþme olursa 3 yýldan önce kesilebilir ama bu tavsiye edilmiyor.
E.K.: Magnezyum, kalsiyum ve d vitamini olarak devam ettiðin ilaçlar nelerdir?  Aktif Kömür olayýný anlayamadým? Mevcut ilaçlarýn içindeki bir ilaç mý, yoksa ekstra bir þey mi? Aktif kömür hakkýnda biraz daha detay alabilir miyiz?
Y.G.: Magnezyum, kalsiyum ve d vitamini hap yada kapsül eczanelerde dozlarý günde 1 þeklinde satýlýyor ve listedeki diðer bütün vitaminlerle birlikte  her gün birer adet aksam saat 6'da içiyorum. B-12 vitamini iðne olursa daha etkili olduðu için ben gün aþýrý  DODEX 1000 mcg b-12 iðne oluyorum. Aktif kömür eczanelerden temin edilebilir, karabiber benzeri bir toz ama tadý yok ve bardak suya karýþtýrýlýp içiliyor. Aktif kömürün kullanýmý 2. ve 3. ayda aðrýlar baþlayýnca içiliyor. Magnezyum kabýzlýk sorunlarýna iyi gelse de  asýl vücutta oluþabilecek spazmlarý desteklemektedir.
E.K. : Üçüncü yýlýn sonunda vücut MS problemlerine neden olan cpn bakterilerinden arýndýrýldýktan sonra tekrar cpn bakterilerinin tekrar vücuda girmesi ve MS problemine neden olmasý söz konusu olur mu?
Y.G. : Dr. Stratton ’un tedavisi tamamlanan fareler üzerinde cpn bakterilerini tekrar farelere vermesine raðmen cpn bakterilerinin vücuda girmediði görülmüþtür. (vücut baðýþýklýk oluþturmuþtur)
E.K. : Kullanýlan antibiyotiklerin içerikleri nelerdir? Sosyal güvenlik kurumu karþýlýyor mu, yoksa siz mi karþýlýyorsunuz, siz karþýlýyorsanýz maliyeti nedir?
Y.G. : Ýlaçlarýn tamamýnýn hiç bir sosyal güvence olmadan aylýk maliyeti ortalama 200-250 ytl'yi buluyor. Ancak bazý vitaminler hariç bir çoðunu devlet karþýlýyor ve maliyet 100-125 ytl'ye düþüyor. Ýlaçlara gelince;

Tedavideki Ýlaçlar :

Doxycycline(Tetradox-Fako)   100mg x 2 her gün

Roxithromycin(Rulid-Avantis) 150mg x 2 her gün

Metronidazole (Nidazol)         500mg x 2 her gün  (her 21 günde 5 gün kullanýlacak)
 

Vitamin ve mineraller :

acýdophýlus (probýotýk solgar marka) her gün

milk thistle (solgar marka)          her gün

Nac -              600 mg her gün

vitamin c         1000 mg her gün

omega 3           1000 mg her gün

COQ10               50 mg her gün

Vitamin b1 ve b6   250 mg her gün

vitamin b 12      1000 mcg x 3 gün – haftada (DODEX 1000 mcg haftada 3 gün iðne)

Magnezyum (Hap)

Kalsiyum (Hap)

D-3 Vitamini (Hap)



Tedaviye aðýr aðýr baþlanmalý ( önce 1 antibiyotik’le baþlayýp vücudu alýþtýrýp sonra ikinci antibiyotik eklenip düzenli devam saðlanýnca ) eðer iki antibiyotik vücuda alýþtýrýlýrsa vitamin ve minerallere baþlanmalýdýr.( tek tek baþlanýrsa hangi vitamin ne yapacak görülür) . 3 ay böyle devam edip sonra 21 günde 5 gün Metronýdazol eklenir.














MS DEN KURTULAN HASTALARIN HÝKAYELERÝ VE BU KONULARDA BÝLGÝ BULUNABÝLECEK WEB SÝTELERÝ
 
http://www.cpnhelp.org/?q=icestory
 
Lýfeonýce(Barbara)’nýn CAP tedavýsýyle ms’ten nasýl ýyýlestýgý.(RRMS)
 
http://www.thisisms.com/ftopicp-21639.html#21639
http://www.cpnhelp.org/?q=node/67
 
Notdoneyet(Colýn)’ýn CAP tedavýsýyle ýyýlesmesý. (RRMS)
 
 http://www.thisisms.com/ftopicp-18264.html#18264
http://www.cpnhelp.org/?q=ricas_story_0
 
Katman(Rýca)’nýn bastonla yururken CAP’e baslayýp su anda kosabýlmesý ve ýyýlesmesý.(PPMS)
 
http://www.thisisms.com/ftopicp-19185.html#19185
http://www.cpnhelp.org/?q=node/4
 
Anecdote(Sarah)’ýn CAP tedavýsý ýle ýyýlesýp ressamlýga gerý donmesý.(SPMS)
 
 
 
 
http://www.cpnhelp.org/?q=cpnhelphometurkcesi

http://www.cpnhelp.org/?q=node/9
 
http://www.thisisms.com/forum-22.html
 
http://www.pharmcast.com/Patents/Yr2003/Jun2003/061703/6579854_Chlamydia061703.htm
(DR.STRATTON'UN PATENTLI ARASTIRMASI)
 
http://www.davidwheldon.co.uk/ms-treatment.html
 



« Son Dzenleme: 16 Nisan 2007 - 12:00:35 Gnderen: yguner » Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #2 : 16 Nisan 2007 - 01:36:35 »

  arkadaslar sýtemýz paylasým sýtesýdýr. evet onerýlerýnýz olabýlýr ama tedavýler konusunda herkes kendý doktoruna danýssýn aksý takdýrde sýte olarak herhangý býr sorumluluk kabul edemeyýz...
Logged
ergdogan
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 1


« Yantla #3 : 16 Nisan 2007 - 09:19:52 »

selamlar ben en yeni uyeniz ergin,
sitede emegi gecenlere tesekkur ederim,
amacý olan paylasýmýn en ust duzeyde olmasý dilegiyle,
sevgiler...
ergin
Logged
yguner
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 8


« Yantla #4 : 16 Nisan 2007 - 12:35:11 »

Site cok güzel olmus , herkese teþekkürler.
Logged
De-jA-Vu
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 9
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2092


aDaPTe_oLaMýYoRuM


« Yantla #5 : 09 Haziran 2007 - 15:27:36 »

 aRKaDaÞLaR Bu yazýyý okuyan birisi özetleyebilir mi ? güzel þeyler yazýyor yarýsýný okudum yoruldum  bizlerle paylaþtýðýn için ellerine saðlýk 
Logged
yguner
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 8


« Yantla #6 : 06 Austos 2007 - 16:36:00 »

Selam Dejavu,

Geç cevapladýðým için kusura bakma lütfen ,ama özet olarak bu yazýda ms hastalýðýnýn sebebi(CPN) ve tedavisi(CAP) bulundu ve dünyada konvansiyonel tedavi olmasý için biraz süre geçmesi gerekiyor..Saygýlarýmla ..
Logged
billur
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 6



« Yantla #7 : 03 Eyll 2007 - 22:50:42 »

Selamlar. Ýstanbulda bu tedaviyi uygulayan, bu tedaviyle ilgili bir doktor var mý?
Logged
yguner
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 8


« Yantla #8 : 09 Eyll 2007 - 15:59:58 »

Selam Billur, Ýstanbuldada diðer þehirlerdede bazý ms hastalarý CAP tedavisini doktorlarýný kendileri ikna edip uyguluyorlar, fakat çoðu internette forumlara sýk yazmýyorlar, benim bir doktorum yok ama sana tavsiyem ,bu tedaviyi uygulayabilecek yeniliklere açýk bir doktoru ikna edip baþlaman olucak..Saygýlarýmla...
Logged
kivo
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 7
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2532



« Yantla #9 : 10 Eyll 2007 - 17:29:51 »

çok ciddi ve yoðun ilaç alýmlý takip gerektiren bir tedavi þekli. benim gibi insanlarla iç içe çalýþan ve msai saatleri belli olan kiþilere uygun deðil. bu tedaviyi uygulayanlarda inþallah tedavi süresince çektikleri sýkýntýnýn karþýlýðýný alýrlar . kimsenin þu kýsa ömürde 2-3 yýl kaybetme lüksü yok sevgiler saygýlar...
Logged

HATIRLAR
MISIN DOGDUGUN ZAMANLARI? SEN AGLARKEN HERKES SEVINÇLE GÜLÜSÜYORDU. ÖYLE
BIR ÖMÜR YAÞA KI, ÖLDÜGÜN ZAMAN HERKES AGLASIN, SEN MUTLULUKLA GÜLÜMSE.
billur
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 6



« Yantla #10 : 15 Eyll 2007 - 12:12:41 »

   

   selam

   Arkadaþlar memleketimizde bu hastalýðý yenmiþ bildiðiniz kiþiler varmý? var ise bu platformda yazmaya davet edelim.yabancý memleketlerde cok var ben bunu yendim diye yazýyorlar. Masum
Logged
canan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 4377



« Yantla #11 : 28 Mays 2008 - 18:36:50 »

çok meþakatli bir yol
Logged

Ne cübbe giyerim ne külahým var,insanlýk kisvesi kýyafetimdir; ibadet sayarým dosta hizmeti,bu da göze çarpan kabahatimdir...
dilekduygu
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 149


« Yantla #12 : 29 Mays 2008 - 21:31:02 »

merhaba arkadaþlar bende çok araþtýrýyorum herþeyi özellikle bu cap tedavisini doktoruma sordum tabi onaylamadý.Daha önce yguner arkadaþýmýzlada mailleþmiþtik bu konuda umarým kendisi þifa bulur.ben cesaret edemedim sonuçlarýna açýkçasý daha sonra çok genç bir arkadaþýmýzýn bu tedaviden sonra yürüyememesi beni iyice korkuttu ve boþverdim açýkcasý saðlýklý günler hepinize
Logged
erol
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 51



« Yantla #13 : 04 ubat 2009 - 22:01:54 »

Merhaba arkadaþlar.Bu CAP tedavisini uygulayan arkadaþ varsa lütfen sonuçlarý paylaþsýn.Hepimize geçmiþ olsun.
Logged
erol
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 51



« Yantla #14 : 05 ubat 2009 - 22:19:26 »

Merhaba.Billur arkadaþýmýz memleketimizde iyileþen MS hastasý varmý diye sormuþ.Evet bildiðim kadar Ýzmir MS derneði baþkaný Sema Türkeli(umarým ismi yalnýþ hatýrlamýyorum) iyileþmiþ.
Logged
Sayfa: [1] 2   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


21 Mart 2024 - 04:49:29