Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
VÜCUT RÝTMÝ....
04 Mays 2024 - 08:58:39 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: VÜCUT RÝTMÝ....  (Okunma Says 3255 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
ZUMRUT
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 3
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 12353



« : 30 Ocak 2009 - 20:34:20 »

Uzun bir yolculuða çýkan kiþi çok iyi bilir. Saatlerin kaymasý, doðal vücut ritmini altüst eder. Gündüzleri insan kendini yorgun hisseder, baþ aðrýsýndan ve dikkat zayýflýðýndan þikayetçi olur. Ruh hali iniþ çýkýþlar gösterir. Bu durumda insan yatma vaktini dört gözle bekler. Bunun nedeni þudur: Ýçimizdeki saat her insanda tiktak eder. Týpký vücut ýsýsý, tansiyon, kalp frekansý, hormon miktarý gibi. Bu saat vücut fonksiyonlarýmýzý idare eder. Gündüzleri aktif olmamýza, geceleri de uyumamýza yardýmcý olur. Kýsacasý gün 24 saattir ve biz 24 kez deðiþiriz. Bunun saðlýðýnýz ve kendinizi tümüyle iyi hissetmeniz açýsýndan anlamý nedir? Biyologlar, doktorlar ve farmakologlar bu olaðanüstü duruma kronobiyoloji adýný veriyorlar. Öyleyse þimdi bir gün içinde vücut fonksiyonlarýmýzýn nasýl deðiþtiðini görelim.

 

06.00
Kortizon salgýlamasýyla organizma uyanýr. Bu uyanma vücut için kendini yavaþ yavaþ kalkmaya hazýrlama iþaretidir. Metabolizma hareketlenir ve o günün iþleri için enerji ve protein hizmete hazýr olur.

07.00
Vücut hala zayýf bir safhadadýr. Bu nedenle bu saatte spor yapmaktan kaçýnýn. Çünkü kalbe ve dolaþýma gereksiz yere yüklenilmiþ olur. Spor yerine güzel bir kahvaltýedin, çünkü sindirim organlarý bu saatte iyi çalýþýr: Karbonhidratlar bizim için yararlý olacak enerjiye çevrilir (geceleri ise yaða).

08.00
Bu saat seks için en iyi zamandýr (geceleri deðil), çünkü bezler fazla miktarda hormon salgýlarlar. Romatizmasý olanlar uzuvlarýndaki aðrýyý gün boyu daha kuvvetli hissederler. Sigara tiryakileri için de durum farklý deðildir. Kahvaltý sigarasý damarlarý her zamankinden daha fazla daraltýr.

09.00
Vücudun dinç, kuvvetli olduðu saattir. Herhangi bir hastalýk için iðne olacaksanýz, bu en doðru zamandýr. Ýðnenin ateþ ve þiþme gibi yan etkileri ender olarak görülür. Vücudumuz röntgen ýþýnlarýna karþý daha dirençlidir.

10.00
Organizma þimdi faaliyete, harekete hazýr durumdadýr: Fazla enerjiktir, vücut en yüksek ýsýsýna ulaþmýþtýr, verimliliðimiz en üst düzeydedir. Kýsa süre belleði iyi durumdadýr. Ýnsan yaratýcý ve dinamik olur. Fakat dikkat edilecek nokta þudur: Saat on, oniki arasý enfarktüs olaylarýna sýk rastlanýr.

11.00
Vücudumuzun tam formunda olduðu bir saattir. Kalp ve dolaþým o kadar zinde durumdadýr ki, yapýlan muayenelerde kalpteki bir bozukluk gözden kaçabilir. Verimli olmaya programlanmýþýzdýr. Sanki savaþa hazýr durumda gibiyizdir. Hazýrcevabýzdýr ve özellikle hesap iþleri, matematik ödevleri rahat ve iyi bir þekilde hiç zorlanmadan yapýlabilir.

12.00
Vücudun dinlenmeye ihtiyacý vardýr. Dikkat azalýr ve insana uyku basar. Midedeki asit miktarý fazlalaþýr (hatta bir þey yemesek bile), beyindeki kan azalýr, çünkü kan sindirim organlarýný desteklemesi için mide tarafýndan kullanýlýr. Öðle uykusu uyuyabilen kiþide istatistiklere göre enfarktüse yüzde 30 oranýnda az rastlanýr.

13.00
Vücut formdan bir hayli düþmüþtür. Verimlilik gün ortalamasýnýn yüzde 20 aþaðýsýndadýr. Bütün organlar en alt düzeyde çalýþýr. Sadece safra, öðle yemeðini hazmettirmek için faaliyettedir.

14.00
Kendimizi bitkin hissederiz, çünkü tansiyon ve hormon düzeyi düþmüþtür. Diþ doktorundan korkan kiþi doktordan bu saatte randevu almalýdýr. Çünkü bu saatte acýyý daha az hissederiz. Lokal anestezi uzun süre devam eder (30 dakika). Sabahlarý bu süre 12 dakika, akþamlarý ise 19 dakikadýr.

15.00
Yeni iþlere hazýr olun. Enerjimiz geri gelmiþtir, belleðimiz tam formundadýr. Ýkinci kez verimliliðe yaklaþýrýz, gerçi bu verimlilik sabahkinden azdýr.

16.00
Spor faaliyetleri için en iyi saattir. Tansiyon ve dolaþým çok iyi durumdadýr. Antrenmanlar için de en iyi zamandýr. Asit önleyici ilaçlarýn etkisi bu saatte çok iyidir.

17.00
Organlarýn faaliyeti üst düzeydedir. Kuvvetimiz artar, oksijenin harcanmasý fazlalaþýr. Böbrekler ve mesane özellikle çok çalýþýr. Týrnaklarýn ve saçýn en çabuk uzadýðý zamandýr. Fakat mide ülseri olan hastalar için durum kritiktir. Öðleden sonra geç saatlerde ve akþamýn ilk saatlerinde midedeki asit miktarý fazlalaþýr. Saat 17′ye doðru mide kanamasýndan dolayý hastanelere gelenlerin sayýsý artar.

18.00
Akþam yemeði için iyi bir saattir: Pankreas bu saatte özellikle aktiftir. Karaciðer bile alkole karþý her zamankinden daha hoþgörülü ve dayanýklý sayýlabilir.

19.00
Tansiyon ve nabýz genelde bu saatte tembelleþir. Bu nedenle: Tansiyonu düþüren ilaçlar konusunda dikkatli olmalýsýnýz. Bu ilaçlar tehlikeli olabilirler. Sinir sistemi üzerinde etkili olan ilaçlarýn tesir derecesi de bu saatte oldukça fazladýr.

20.00
Karaciðerdeki yað düzeyi düþer ve harcanmýþ kan kalbe tekrar her zamankinden daha fazla akar. Alerjisi olanlar ve astýmlýlar ilaçlarýný bu saatte almalýdýrlar. Etkisi hemen görülür. Antibiyotikler de az dozda alýnsa bile etkileri en üst düzeyde olur.

21.00
Sindirim organlarýnýn günlük görevi sona ermiþtir. Davetleri sevenler dikkatli olmalýdýrlar: Yenen her þey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalýr. Ve bu durum tehlikelidir. Kalan yemekler baðýrsak sahasýndaki mukozaya hücum eder. O yüzden bu saatte özellikle kilolu olanlar yemek konusunda dikkatli davranmalýdýrlar.

22.00
Bu saatte vücudumuzun polisi akyuvarlar özellikle aktiftir. Sayýsý azaltýlmasý gereken ilaçlar için bu çok elveriþli bir saattir. Bu ilaçlar yanlýþ zamanda alýndýðý takdirde enfeksiyon tehlikesi fazlalaþýr. Sigara içenler de son sigaralarýný içmelidirler, çünkü bu saatten sonra vücut nikotin gibi zehirleri daha zor atar.

23.00
Organizma gün boyunca aktif bir þekilde faaliyet gösteren stres hormonu salgýlamasýný durdurur. Bu saatte sakinleþiriz, rahatlarýz, gevþeriz. Tam dinlenme saatidir. Metabolizmanýn faaliyeti en alt düzeydedir. Tansiyon, kalbin frekansý ve vücudun ýsýsý düþer. Gebelerde doðum sancýlarý çoðu zaman bu saatte olur. Çünkü sancýya neden olan hormonlarýn salgýlanmasý üst düzeydedir.

24.00
Uyuduðumuz sýrada deri hücreleri durmadan çalýþýr. Gündüzde olduðundan daha sýk bölünürler. Ve ilk rüya safhasý bu saatte baþlar. Ýlk yarým saat içinde rüya görmeye baþlarýz.

01.00
Verimliliðimiz en alt düzeydedir. Bu saatte hala çalýþanlar hata yaparlar, dikkat son derece azalýr. Çünkü vücut kendini uyumaya programlamýþtýr. Kýsa sürede en derin uykuya dalýnýr.

02.00
Araba sürenler bu saatte dikkatli olun. Yolda olanlar arabayý çok dikkatli sürmelidirler. Çünkü görme zayýflar, görünenlere karþý tepki yavaþlar. Bu nedenle trafik kazalarý da bu saatte olur. Vücudumuz soðuða karþý aþýrý derecede hassastýr. Çabuk üþürüz. Fakat derimiz acýya karþý fazla hassas deðildir.

03.00
Bedensel ve ruhsal olarak karanlýk bir safhadýr bu. Melatonin hormonunun salgýlanmasý bizi tembelleþtirir ve oldukça kararsýz yapar. Ýntihar edenlerin sayýsý fazlalaþýr.

04.00
Stres hormonundan enerji kazanýrýz. Enfarktüs krizleri saat dört ile altý arasýnda özellikle fazladýr. Çünkü tansiyon oldukça fazla yükselir, kalp damarlarý çabuk gerilir. Hamile kadýnlar için de deðiþik bir durumdur bu. Çünkü yapýlan araþtýrmalara göre bebekler daha çok saat dört ile beþ arasý dünyaya gelir.

05.00
Bu saatte vücuttaki erkeklik hormonu çok fazla salgýlanýr. Stres hormonunun konsantrasyonu bizi faaliyete geçirmiþtir. Bu hormon gündüzdeki deðerinin tam altý katýna çýkar. Yani hormon salgýlamasý en üst düzeye çýkmaya hazýrlanmaktadýr. Vücudumuz harekete geçer, kaybolan enerji yeniden geri gelir. Artýk yeni bir güne baþlamak için vücudumuz hazýrdýr.


ALINTI...
Logged

hapsetme
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 1214



« Yantla #1 : 31 Ocak 2009 - 12:13:30 »

iyi bi uykunun ardýndan sabah erken saatde vücut doðal GH (growth hormon)u salgýlar ...GH de kaslardaki, kas hücre sayýsýný çoðaltýp vücuda direnç dinamizm verir ... growth büyüme hormonudur ... 
« Son Dzenleme: 31 Ocak 2009 - 12:15:53 Gnderen: theLast » Logged

Mslidostlar facebook
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


05 ubat 2021 - 07:22:44