Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
ANKARA MS TOPLANTISI
05 Mays 2024 - 19:42:06 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: ANKARA MS TOPLANTISI  (Okunma Says 4556 defa)
0 ye ve 2 Ziyareti konuyu incelemekte.
carpediem
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 2
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 65


« : 14 Mays 2007 - 10:53:31 »

CUMARTESÝ GÜNÜ BÝZÝMDE TOPLANTIMIZ VARDI.SABAHTAN ÖÐLEYE KADAR MS HASTALARI VE YAKINLARI KONUÞMA YAPTILAR.KORO ÞARKILAR SÖYLEDÝ.
ÖÐLEDEN SONRA ÝSE PROF.DR.RANA KARABUDAK YÖNETÝMÝNDE HACETTEPE,GAZÝ,GATA,ANKARA HASTANESÝNDEN UZMAN DOKTORLARLA SORU CEVAP ÞEKLÝNDE SÖYLEÞÝ YAPILDI.
RANA HOCA TÜRKÝYEDEKÝ MS HASTALARININ ÝÇLERÝNÝN RAHAT OLMASINI YURT DIÞINDAKÝ GELÝÞMELERÝ DÝKKATLE TAKÝP ETTÝKLERÝNÝ HATTA BÝR ATMACA GÝBÝ BEKLEDÝKLERÝNÝ SÖYLEDÝ.
ÇOK OLUMLU GELÝÞMELER OLDUÐUNU BELÝRTTÝ.MESELA BÝR MS HASTASI DOÐUM YAPTIKTAN SONRA ÇOCUÐUNU EMZÝRÝRKEN ÝÇEBÝLECEÐÝ TEDAVÝSÝNE DEVAM EDEBÝLECEÐÝ BÝR ÝLAÇ ÇIKMIÞ PÝYASAYA.ÝSTANBULDA KONUÞULANLARIN HEMEN HEMEN AYNISI KONUÞULDU.26 MAYISTA DERNEÐÝMÝZDE BÝR TOPLANTIMIZ DAHA VAR.TOPLANTIYA KATILAN TÜM HOCALARIMA TEÞEKKÜR EDÝYORUM.
RANA HOCAM SÝZE AYRICA TEÞEKKÜR EDÝYORUM.ALLAHIMA DUA EDÝYORUM BÖYLESÝNE ÖNEMLÝ BÝR HASTALIKTA KARÞIMA SÝZÝN GÝBÝ GÜVENEBÝLECEÐÝM BÝR DOKTOR ÇIKARTTI.ALLAH SÝZÝ BAÞIMDAN,BAÞIMIZDAN EKSÝK ETMESÝN.
Logged

ÇOCUKLAR ÝNANIN,ÝNANIN ÇOCUKLAR.
                 GÜZEL GÜNLER GÖRECEÐÝZ,
                              GÜNEÞLÝ GÜNLER !!!...
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #1 : 16 Mays 2007 - 23:28:59 »

12 MAYIS 2007, MS BÝLÝMSEL SEMÝNERÝ NOTLARIDIR:

MS in günlük olarak vücudu farklý etkilediði durumlar oluyor mu? Sabah çok enerjik olup, öðleden sonra veya akþam baygýnlýk aþamasýna geliyorum ya da tam tersi oluyor. Acaba gün içerisinde miyelin kendi kendine yýpranýp yenileniyor mu?

Kesinlikle miyelinin bir gün içinde kendini tahrip edip sonra eski haline gelmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu aþama oldukça uzun bir zaman diliminde olur. Bir anda olmaz. Günlük vücudun deðiþiklik göstermesi; yorgunluk gibi durumlar, dýþ etkenlere baðlýdýr ki bunlar aþýrý sýcak veya soðuk, depresif durumlar olabilmektedir yani direkt insanýn metabolizmasý ile alakalýdýr. Gün içerisindeki ani deðiþiklikler, düzelmelerin Miyelin hasarý ile alakasý yoktur.

Beynimin mutluluk hormonu salgýlanan bölümünde plaklar oluþmaktaymýþ. Bu sebepten sürekli depresyondayým, depresyondan çýkmam için ne yapmam gerekmektedir?

Depresyona yol açan kimyasalýn bileþeni henüz bulunamamakla beraber, mutluluk hormonunun bulunduðu yerde plak oluþumu sonucu depresyona girildiði de kesin deðildir. Çok uzun zaman önce gördüðünüz bir arkadaþýnýzý tekrar görürsünüz moraliniz yükselir, gününüz güzel devam eder.

Ýdrar kaçýrma ile ilgili problemlerim olabiliyor, ne yapmalýyým?

Mesanede yer alan kaslarýn zayýflamasý sonucu söz konusu problem olmaktadýr. Mesanedeki kaslarý çalýþtýrýcý fizyoterapi hareketleri ile problem azaltýla bilir. Ancak bazý arkadaþlarýmýzýn idrar kaçýrma þikâyeti ile geldiðini ve idrar oluþumu olmamasý için su tüketimini azalttýklarýný duymaktayýz. Bu durumda da gerektiði kadar tüketilmediðinden vücudun diðer metabolizmik yapýsý hasar görmektedir. Sonuçta su bize bahsedilmiþ en büyük nimettir ve sýrf idrar oluþmasýn diye tüketimi kýsýlmamalýdýr ya da idrar torbasýnda idrar bekletilmemelidir. Sonuçta idrar bir asittir ( ürik asid ).
   
Arý zehri ile ilgili bazý söylentiler duymaktayýz, tavsiyeniz ne olur?

Týp literatürüne geçmemiþ hiçbir tedavi þeklini onaylayamayýz. Binlerin iyileþmesi durumu olmamýþsa, deneyler yapýlmamýþsa olumlu hiçbir durum yoksa kesinlikle ama kesinlikle böyle söylentiler umut ticaretinden ibarettir. Duyumlar alýyoruz “Arýlar yurt dýþýndan geliyor. Sýnýr kapýsýnda vs. gibi” bu iþin ticaret boyutudur ki arý ýsýrýlmasý sonucu; enfeksiyon veya alerjik bir durum oluþumu sonucu ölümle sonuçlana bilir.

Gün içerisinde git gide yoruluyorum ne yapmalýyým?

Öncelikle çok aðýr iþlerinizi sabah saatlerinde, daha hafif iþlerinizi öðle çok daha hafif iþlerinizi daha ilerleyen saatlerde yapmanýzda fayda var. Yapa bildiðiniz ve sizi yormayacak kadar egzersiz de olduksa faydalý olacaktýr. Spor baðýmlýlýk yaratan bir uðraþtýr ve spor yapan bir insanýn beyni, spor saatleri yaklaþtýðýnda sürekli kendini hazýrlar. Örneðin maraton koþucularý bir anda koþmayý býrakamazlar, baðýmlýlýk yarattýðýndan yavaþ yavaþ, mesafeyi azaltarak koþarlar böylece baðýmlýlýklarýný yenerler. Yani kýsaca spor bazen yorar gibi görünse de ne duþ alýp çýktýktan sonra vücudun dinçleþtiði sezilmektedir. Egzersiz vücudu dinç tutar.

Unutkanlýk gibi durumlarým olmaktadýr ne yapma mý tavsiye edersiniz?

Küçük not kâðýtlarýna notlar alabilirsiniz, böylece bazý þeyleri hatýrlamanýza yardýmcý olacaktýr.

Steroid kullanýmý sonucu kemiklerimde bir kanama meydana geldi, bu sebepten ameliyat olmak zorunda kaldým ne yapmalýyým?

Steroid ya da halk arasýnda bilinen adýyla kortizon, MS de kurtarýcý bir ajan olarak sýklýkla kullanýlmaktadýr.  Bunun dýþýnda kemik rahatsýzlýklarý, romatizmal enfeksiyonlarda da kullanýlmaktadýr. Kimi zaman oral dozla alýnan Steroid vücud tarafýndan kabul edilmez ve sorunlar oluþabilirken, kimi zaman da çok aþýrý dozlar hastada hiçbir yan etki býrakmamaktadýr. Kiþiye özel bir durumdur.

Cinsel olarak problemler olabilmekte, bu durumda ne yapmalýyýz?

Bazý dönemlerde erkeklerde isteksizlik, sertleþme ve boþalma ile ilgili bayanlarda ise vajinal bölgede kuruluk ve isteksizlik durumlarý olabilmektedir. Ýlk olarak eþlerin birbirine anlayýþlý davranmalarý çok önemlidir, bunun yanýnda erkeklerde viagra ve benzeri tavsiye edilirken, bayanlarda ise nemlendirici kremler kullanýlabilir. Yurt dýþýnda; ilgili bölgeye kan dolaþýmýný saðlayýcý fizyoterapi programý da vardýr ancak ülkemizde henüz bu sistem kullanýlmamaktadýr.   


MSte kök hücre çalýþmalarý ne boyuttadýr?

Akademik tüm çalýþmalar öncelikle denek hayvanlar üzerinde denenmektedir. Hayvaný ilgili duruma hazýrlayýcý kimyasal enjekte edilir, ortam eþitlenir üzerinde çalýþmaya baþlanýr. Bu aþamalar baþarýya ulaþýr ise insan denekler devreye girmektedir. Kök hücre çalýþmalarýnda, vücud dan alýnan hücre iþlenir, kaplarda bekletilir, gerekli ergenliðe ulaþýnca,ilgili yerin tamiratý için tekrar vücuda gönderilir.  Bazý denemeler hayvan denekler üstünde olumlu etki býrakýrken, insan deneklerde olumsuz etkilidir. Kök hücre çalýþmalarýnda, beyine gönderilen hücrenin tümör ve benzeri bir zararlý maddeye dönüþmesi, enfeksiyon oluþumunun olmasý gibi problemlerle karþýlaþýlmaktadýr. Kök hücre çalýþmalarý devam etmektedir ancak normal bir hücrenin nöron denilen sinir hücresine dönüþmesi hiçte kolay deðildir.
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


29 Mays 2019 - 02:11:34