Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Yazdýðý Masal Kitabýnýn Gelirini Ms'li Gençlerin Eðitimine Aktarýyor..
07 Mays 2024 - 12:14:19 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Yazdýðý Masal Kitabýnýn Gelirini Ms'li Gençlerin Eðitimine Aktarýyor..  (Okunma Says 3852 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Under_Attack
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2278


WWW
« : 22 Haziran 2007 - 09:06:20 »

ÜNLÜ TÝYATROCU AYÞEN ÝNCÝ, YAZDIÐI MASAL KÝTABININ GELÝRÝNÝ MS'LÝ GENÇLERÝN EÐÝTÝMÝNE AKTARIYOR..

Kariyerinin zirvesinde MS hastalýðýna yakalanan bir keman virtiözünü anlatan 'Tek Kiþilik Düet' adlý oyunda keman virtiözünü oynayan Ayþen Ýnci, 'Gönüllü MS elçisiyim' diyor. Ünlü tiyatrocu, yazdýðý masal kitabýnýn gelirini MS'li gençlerin eðitimine aktarýyor..

Tom Kempinski'nin 42 yaþýnda MS'ten ölen ünlü çellist Jacqueline Du Pre'nin yaþamýndan esinlenerek kaleme aldýðý oyunu 'Tek Kiþilik Düet', iki sezondur Ýstanbul Devlet Tiyatrolarý'nda büyük bir ilgiyle izleniyor. Ayþen Ýnci ve Erdoðan Ersever'in rol aldýklarý oyunda, kariyerinin zirvesindeyken MS hastalýðýna yakalanan keman virtiözü Stephanie'nin hem müzikten hem de kocasýndan kopuþu anlatýlýyor. Deneyimli tiyatrocu Ayþen Ýnci uzun süredir, MS hastalýðýna karþý yürütülen kampanyalarda yer alýyor. Kendi yazdýðý kitabý 'Peri Kraliçe'den Masallar'ýn gelirini MS'li gençlerin eðitime baðýþlayan Ýnci, hastalýðýn ülkemizde yeteri kadar tanýnmadýðýndan þikayet ediyor.   


* MS hastalýðý ile bu oyun sayesinde mi tanýþtýnýz yoksa ailenizde veya çevrenizde MS hastasý olan birisi varmýydý? Hayýr hiç kimse yoktu. Ben genellikle gazetelerin saðlýk köþelerini çok okurum, MS hastalýðýnýn ne olduðunu da bu sayede biliyordum ama oyundan önce hastalýkla ilgili detaylý bilgim yoktu. Hep þöyle diyorlar 'Bir kitap okudum ve hayatým deðiþti', ben de diyorum ki 'Bir oyun oynadým, hayatým deðiþti'.

* Stephanie rolüne nasýl hazýrlandýnýz? Çapa Týp Fakültesi'ndeki MS polikliniðine gittim ve oradaki doktorlarla tanýþtým. Çok büyük bir ilgi ve yardýmseverlikle karþýlaþtým, Türkiye MS Derneði ve ilaç firmayarýyla baðlantý kurdum. MS'in tanýsýnýn çok zor konulan bir hastalýk olduðunu öðrendim. Belirtileri pek çok þeyle karýþtýrýlabiliniyor ve bu yüzden tanýsý çok zor konuluyor. Dernekle ve ilaç firmalarýyla irtibat kurup, broþür göndermelerini istedim ve tiyatroda bu broþürleri daðýttým.

* Hastalarla karþýlaþtýðýnýzda neler hissetiniz? Hastalarla karþýlaþmadan önce biraz tedirgindim çünkü neyle karþýlaþacaðýmý bilmiyordum. Bana çok yardýmcý oldular, hepsi bu hastalýðýn çok fazla tanýnmamasýndan ve bu nedenle sosyal hayatta ortaya çýkan bir takým problemlerden þikayetçi olduklarýný dile getirdiler. Mesela MS hastalýðý bazýlarýnda yürüme bozukluðu yapýyor; bir hasta diyorki; 'Taksiye binmek istediðim zaman þoför beni sarhoþ sanýp arabasýna kabul etmiyor.' Halbuki orada problem sarhoþluk deðil denge bozukluðu. Bu hastalýðý bulaþýcý zannedenler bile var. SOL ELÝM SANKÝ YOK

* Bir tiyatrocu olarak MS hastasý birini oynamak daha mý zor? Zor ama þöyle zor; hem fiziksel hemde psikolojik olarak tüm zorluklarý seyirciye aktarmak zorundayým. Örneðin iki saat boyunca sol elimi hiç kullanmýyorum. 10 dakika öncesinden kuliste tekerlekli iskemleye oturuyorum ve o andan itibaren Stephanie oluyorum.

Bir hafta boyunca, her oyun sonrasýnda seyirciye selam verdikten sonra herkesi 5776'ya boþ bir SMS atmaya davet ettim. Bu atýlan mesajlar sayesinde Fulya'da yapýlan rehabilitasyon merkezine katkýda bulunabilirler.
Logged
GonuL
Kadrolu Üye
****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 484



WWW
« Yantla #1 : 22 Haziran 2007 - 22:32:04 »

Sanýyorumki Yeni Yýla çok az bir zaman kalmýþtý Bu OYUN MALATYA'da oynandýðýnda.
Tüm arkadaþlar gitmiþtik ve o günden sonra beni çok daha iyi anladýklarýný söylediler.
Sorularý hiç bitmedi inanýn.Benim ne zaman öleceðimi bekler olduklarýný hissettim hep.
Ýnsanýmýz sandýðýmýz kadar duyarlý ve anlayýþlý olamýyor bence...
Hep birþeyler eksik yaþamýmýzda.!!Eðitim eksikliði ve Öðrenmeyi bilmeyiþimiz bence buda.
Hani "Ýþi iyi yapmakla, Ýyi iþ yapmak" arasýndaki farký fark edemeyiþimiz gibi ince bir çizgide yani.
Sanatçýlar ve Sanatçý kiþiliklerden baþka (oda gerçeði )kimsede duyarlýlýk diye biþey kalmamýþ.
Attýklarýnda mangalda kül býrakmayanlarýmýz öyle çoðalmýþlarki meðer, ihtiyaç olduðunda hep sýðýnacak bir mazeret buluveriyorlar ne yazýk.!
MS haftamýzda üyesi olduðum birkaç sitede yazdým bu konuyu ve elbette caným diyerek ah\vah
edenler iþ eleþtiriye gelince dönüp ardlarýný gittiler.!Sadece ihtiyaç sahipleri genel bir habere yaptýðým yoruda verdiðim ileti adresimden aradýlar beni. Yinede umudumu yitirmeden herzaman her yerde duyurmaya çalýþýyorum bunu. Aynen bir ay önce MEHMETÇÝÐE BÝR MEKTUPTA BÝZDEN
Kampanyam gibi..Yine Vatan/Millet edebiyatý yapanlardan týk olmayýþý gibi...
Can Kardeþlerim; Vazgeçmiyeceðiz aynen Büyük usta NAZIM'ýn dediði gibi: Ben yanmazsam, sen yanmazsan nsýl çýkacaðýz karanlýktan aydýnlýða..misali yani.Býkmadan usanmadan anlatacak ve dinletmeyi öðreteceðiz duyarsýzlara.Haberdar etmeyi bileceðiz Sanatsal etkinliklerimizden ve her tanýdýðýmýzdan bir kms atmalarýný yanýmýzda bekleyeceðiz hemde..Yarýn onlarýn bir yakýnlarýnýn ihtiyacý olmayacaðýný kim garanti edebilir bu Merkeze?
Hepinize sevgilerimle.
Teþekkürler Yakýþýklým.Bu konuyu iþlediðin için.
Logged

Her Engel Yaþam Koþullarýmýzý Daha Ýyileþtirecek Bir Fýrsattýr..
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


04 ubat 2021 - 14:31:09