Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
MS'de KÖKHÜCRE NAKLÝ
03 Mays 2024 - 01:27:51 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1] 2   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: MS'de KÖKHÜCRE NAKLÝ  (Okunma Says 18275 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Ercan AYYILDIZ
Aktif Üye
***

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 181


YÜZÜNÜZ DAÝMA GÜLSÜN


« : 27 Haziran 2008 - 11:32:32 »

     
     MM'LÝ HASTA KÖKHÜCRE NAKLÝ ÝLE AYAKTA
          Arkadaþlar  bu deneyimi mutlaka okuyun,okursanýz faydalý olacaðýna eminim. Bu yazýyý yýllar önce ms ile ilgili araþtýrmamda ýnternetten bulmuþtum . Siz MS li dostlarýmla paylaþmak istedim. Cümlemize acil þifalar dilerim Yüce YARATANDAN. Selamlar.  27.06.2008/Cuma
Nisan 2005’te Ýstanbul Týp Fakültesi’nde ilk kez bir multiple skleroz hastasýna kök hücre nakli yapýldý. Son bir yýldýr yataða baðlý yaþayan, ellerini, kollarýný kullanamayan Müzeyyen Tabak, þu an ayakta durabiliyor, hatta günde birkaç adým bile atýyor...
    Hastalýðýnýn tedavisi için Balýkesir-Gönen’den Ýstanbul’a gelmiþ Müzeyyen Tabak. Evli, üniversiteli iki kýzý var. Nihan 23, Bihter ise 20 yaþýnda. Müzeyyen Haným, þu an 43 yaþýnda. 31 yaþýnda tanýþmýþ multiple skleroz hastalýðýyla. Kýsaca ‘MS’ olarak bilinen bu hastalýk, bütün hareketlerini kýsýtlayarak onu yataða baðlamýþ sonunda. Yapýlan tedavilerin hiçbiri iþe yaramamýþ. Tek umudu ise her türlü hücre ve dokuya dönüþme kapasitesine sahip olan kök hücreler olmuþ. Müzeyyen Haným umut dolu gözlerle, “Tekrar yürümek istiyorum” diyordu nisan ayýnda, kök hücre naklinden önce sorularýmýzý yanýtlarken. Bir yandan kök hücre tedavisinin bir parçasý olan kemoterapi görüyor,
    Kök hücre nakli, 21 Nisan 2005 tarihinde Ýstanbul Týp Fakültesi Kök Hücre Transplantasyon Ünitesi’nde Prof. Dr. Deniz Sargýn ile Doç. Dr. Sevgi Kalayoðlu Beþýþýk’ýn baþkanlýðýnda gerçekleþtiriliyor ve heyecan dolu bir bekleyiþ baþlýyor. “Acaba iþe yarayacak mý?”, 
Üç ay içinde adým attý
Kirpikleri, saçlarý dökülmüþ, kilolu, halsiz, hareketsiz bir ‘Müzeyyen Haným’ýn yerine; güler yüzlü, gür saçlý, daha dinç, fazla kilolardan kurtulmuþ, gayet formunda bir ‘Müzeyyen Haným’ karþýlýyor bizi Gönen’de. Evinin salonuna giriyoruz. Müzeyyen Haným rahat bir koltukta bacak bacak üzerine atmýþ, “Merhaba” diyor bize. Daha önce hastanede periþan halde yatarak sorularýmýzý yanýtlayan Müzeyyen Haným’la, sonunda çay-kahve içerek sohbet ediyoruz.
              “Kök hücre naklinden sonra çok kötü günler geçti. Kolay bir tedavi yöntemi deðil çünkü. Ýnsaný halsiz düþürüyor. Sürekli yattým. Hiç kýpýrdayamadým. Kemoterapinin yan etkileri çok görüldü. Kök hücre naklinden sonra özellikle mide bulantýsý, kusma ve iþtahsýzlýk çok oldu. Çok kilo verdim bu dönemde. Ama bütün bu þikâyetler bir ay içinde geçti. Bir yandan da ‘Acaba iþe yarayacak mý?’ endiþesi vardý içimde. Ama her þeye raðmen umudumu hiç kaybetmemeye çalýþtým. Ben pozitif bir insaným. Aslýnda bu hastalýk bana pozitif olmayý öðretti. Hiçbir þey için üzülmeye deðmeyeceðini öðrendim. Güçlü olmam gerektiðine inandým. Moral bu hastalýkta çok önemli.”
“Kök hücre naklinin olumlu etkilerini ilk bir ay içinde, daha hastaneden çýkmadan görmeye baþladým. Ýlk bir ay içinde ellerimi kullanmaya baþladým. Kollarým rahatladý. Ýlk adýmlarý ise Temmuz’da atmaya baþladým. Ama bu geliþmeyi þimdiye kadar doktorumdan sakladým, çünkü deðneksiz yürüdüðüm zaman onu haberdar etmek istiyordum. Her gün düzenli olarak egzersiz ve durma hareketleri yapýyorum. Ýlk baþta 3 dakika ayakta durmaya dayanýyordum. Bunu artýrmaya baþladým ve 10-15 dakikaya çýkardým ayakta durmayý. Annem sürekli bana ‘adým atmayý dene’ diyordu. Ama bu insanýn içinden gelen bir þey. Atamýyordum. Bir gün aniden içimden adým atmak geldi ve attým. Hatta ilk denemede 6-7 adým attým. Ama tabii ki destek alarak adým atabildim. Adým atmak beni tekrar umutlandýrdý. Artýk ayaklarýmý hareket ettirebiliyorum, ellerimi kullanabiliyorum, uzun süre oturabiliyorum, ayakta durabiliyorum. Eskiden hep yatmak istiyordum.”

   ALINTI
Logged

Nacre
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #1 : 27 Haziran 2008 - 13:01:34 »

    Merhaba Ercan evet Müzeyyen hnm bý tedavýyý benden önce olan haným ben arasýra gorusuyorumda kendýsýyle arayýp hatrýný soruyorum.Ama bu tedavýnýn amacý durdurmak MS i bende oldum bu tedavýyý cok sukur ben mýnýmal duzelmelerde yaþadým.Mefkure hoca Hasta okulunda bahsetmýs bu tedavýden ve en ýyý sonucu genc olan hastada aldýk gerýye dönüþümlerde oldu biraz demiþ.
     Ama tabi kolay býr tedavi deðil bagýsýklýk sistemini yokedip kendi vücudunuzdan alýnan kök hücreyle yeniden yapýyorlar.
Logged
kamus
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 781


yaprak döker bir yanýmýz,bir yanýmýz bahar bahçe..


« Yantla #2 : 27 Haziran 2008 - 13:06:55 »

özlem bende þu anda gönendeyim eðer kabul ederse müzeyen hanýmýn tl numarasýný bana verirsen onunla tanýþmak isterim
Logged

oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #3 : 27 Haziran 2008 - 13:11:26 »

 Malesef veremem cunku Muzeyyen hnm bu dergýde cýkan hbrden sonra cok sýkýntýlar yasamýs telefonlarý degýstýrmek zorunda kalmýs ben arayýncada tepký gosterdý ama ben bu tedavýyý olucam o yuzden sýze danýsmak ýstedým dedým.Pek konusmak ýstemýyor kendýsý bu konuda artýk.Ayrýca durumu bu yazýda belýrtýldýgý gýbý degýl yýne eský halýnda Muzeyyen hnm .
Logged
kamus
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 781


yaprak döker bir yanýmýz,bir yanýmýz bahar bahçe..


« Yantla #4 : 27 Haziran 2008 - 13:24:13 »

çok üzüldüm onun adýna ama keþke kendini bukadar soyutlamasa dünyadan
Logged

De-jA-Vu
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 9
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2092


aDaPTe_oLaMýYoRuM


« Yantla #5 : 27 Haziran 2008 - 14:31:25 »

   sLM  ... Evet öslem , Mefkure haným hasta okulunda senden sýklýkla bahsetti ( Ben de aa evt ben onu tanýyorum dedim ) neyse ) Anlattýðý kadarýyla çok zor bir aþamadan geçmek gerekiyor kök hücre tedavisi için ve 3 kiþide denenmiþ ki bunlardan birisi sen , birisi müzeyyen haným diðerini bilmiyorum . Ve baþarýlý sonuç olarak bir tek seni gösterebiliyorlar genç olmanýn bunda etkisinin büyük olduðunu söyledi .
   Müzeyyen hanýmdan bahsederken ilk zamanlarda iyileþme oldu fakat daha sonra tekrar eski haline döndü demiþti sanýrým ( yanlýþ hatýrlýyor olabilirim ) Þu anda Müzeyye haným'ýn durumunun nasýl olduðunu biliyor musun öslem ?
Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #6 : 27 Haziran 2008 - 14:34:49 »

 Yine eski halinde Muzeyyen hnm. yapýlan diðer kiþide Fikret Bey onda durdu MS aslýnda tedavinin amacý MS ý durdurmaktý zaten .Bu hepimizde basarýlý oldu hemen hemen bende genc olmanýn etkisi mýnýmal duzelmelerde oldu çok þükür insallah böyle devam eder .
Logged
De-jA-Vu
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 9
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2092


aDaPTe_oLaMýYoRuM


« Yantla #7 : 27 Haziran 2008 - 15:27:44 »

 Ýnþsallah öslem inþallah ...

 Peki þöyle bir soru sorulamaz mý ? 

 1- Þu anda týp o kadar ilerledi ki insan bile klonlayabiliyorlar
 2- Ms te sorun nerde sinirlerde miyelin tabaksasnýda
   
  Ýnsaný bile klonlayabilen týp bizim ihtiyacýmýz olan sinir hücrelerini nasýl yenileyemiyor þaþýrýyorum bunun mantýklý bir açýklamasý vardýr ama ben kendi düþüncelerimle buna ikna olamýyorum . ßu sorunun cevabýný bilen varsa beni de aydýnlatabilir mi ? 
Logged
Ercan AYYILDIZ
Aktif Üye
***

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 181


YÜZÜNÜZ DAÝMA GÜLSÜN


« Yantla #8 : 27 Haziran 2008 - 17:32:04 »

  Slm arkadaþlar .Özlem Haným sizlerin bu tedaviyi aldýðýnýzý bilmiyordum.Açiklamalarýnýz icin sizlere ve ilgilenen diðer arkadaþlara teþekkürler.BU konuda bende aydýnlanmýþ oldum. Aðzý olan konuþur hesabý çevreden neden bu tedaviyi almýyorsun baskýsý vardý. Açýklamalarýnýz onlarada cevap oldu. Teþekkürler.Özlem.
Logged

Nacre
Fato$
Ziyareti
« Yantla #9 : 27 Haziran 2008 - 20:33:25 »

http://www.montazem.de/deutsch/html/halswirbelsaule.html     Bu Linkte göründügü gibi boynumuzu tutan bandlar var,asagidaki resimde,yesil olanlar...   Onlar tamamen kopunca artik neyapsan faydasiz diye düsünüyorum.Ve kimyasal seylerin insanlarin beyninde plaklar actigi bir gercek,kanitlanmis bunu yillar önce biliyordum...Bu durumda olan insanlarin da genetik yapilari bozuluyor.Müzeyyen hanimin durumunu acikliyor bu sanirim.. Tip da eger birsey cikacaksa o bandlari tamir edebilme yada yenileyebilme gibi birseyler olmali.Bütün sorunlar orda zaten..O gün eger geleceksede daha nekadar zaman alir bilemiyorum,cünkü yanlis yollarda ariyorlar careleri devamli...bizler icin yapabilecegimiz tek sey,boynumuza dikkat etmek ve kimyasal zehirlerden korumak kendimizi..Bunlar benim düsüncelerim,yasadiklarimdan gördüklerimden sonra baska hicbir aciklama mantikli gelmedi bana .....
Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #10 : 27 Haziran 2008 - 20:45:15 »

 Fatos tamam bu konuda herkes kendýne dýkkat etsýn ama bu kadar kesýn ve garantý konusma olurmu, herkes sen gýbý ýyý gecýrmedý ve gecýrmýyor.Tamam dýkkat etsýnler tabýký soyledýklerýnde hýcbýrsey kaybetmez kýmse ama gerýsý bosuna, tedavýler bosuna ,faydasýz deme lutfen..
Logged
Fato$
Ziyareti
« Yantla #11 : 28 Haziran 2008 - 22:03:14 »

oslem,kesin garanti olan kanitlanmis link koydum oraya ...ve hepimizde ayni sorun var diyorum,bazilarinda daha az bazilarinda daha cok,ona göre de etkileri degisiyor bu hastaligin. keske bu sitede yada baska yerlerde duysaydim bu tedavi iyi geldi iyilestirdi diye biri ciksaydi.ama olmadi öyle birsey maalesef..insanlarin devamli kötülediklerini gördüm okudum sadece.Hic kimse cikip da yillardir hastayim ama bu ilac yada bu tedaviden iyilestim diyen yok. Bende bunlari bilmeden önce böyle iyi durumda degildim,ve simdi iyi durumdaysam neden herkes olmasin ?  Ben bildiklerimi anlatmak zorundayim kimse gereksiz yere acilar cekmesin diye.ama sonucta herkes kendi karar vermeli.
Logged
Ercan AYYILDIZ
Aktif Üye
***

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 181


YÜZÜNÜZ DAÝMA GÜLSÜN


« Yantla #12 : 28 Haziran 2008 - 23:36:50 »

  Fatoþ HANIM,deðerlendirmen için teþekkür ederim.Benim anlamadýðým þu;sizlerin tüm yazýlarýnýzda her þeyin boyundan kaynaklandýðý iddiasý.Tamam boyun çok önemli ama þuanda benim rahatsýzlýðýmýn kalýcýlýk saðlamasýndaki etki,omuriliðimdeki lezyon.Ayaklarým iyice laf dinlemez oldu. Öðretmenlik görevimden artýk el etek cekmek zorundayým.Yürüyemiyorum.Tam 19 yýllýk ms hastasýyým. yÝNEDE ÝYÝ SAVAÞTIÐIMI DÜÞÜNÜYORUM MS ÝLE. Doktor tavsiyeleri, takibi ve onlarýn dediklerinden çýkmaman sayesinde.Doktorum benim için kemoterapi düþündü birara sonra bunun sana zararýnýn fazla olabileceðini düþünüyorum dedi vazgaçti.Onlar doktor biz hasta...
Logged

Nacre
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #13 : 29 Haziran 2008 - 00:13:30 »

 Peki fatos söylediðin gýbý tamam senýn soyledýklerýne tabýký dýkkat etsýnler kýmse býsey kaybetmez.Ama faydasýz dýyosun hepsýne, peký beným bu kök hucre tedavýsýnden sonra yuzde 20 daha ýyý olmamý nasýl acýklýycaksýn ýnatla ve ýsrarla faydasý olmadýgýný soyluyorsun? sen ýnatla bunu soyleme sende mutlaka yasamýssýndýr býrseyler ama sadece sen yasamadýn bu tecrubelerý, senýn soyledýklerýne dýkkat edýlsýn bu senýn tespýtýn tamam ama ben ýlaclardan ýyý sonuc alanlarýda gordum ve bende bu kök hucre tedavýsýnden ýyý sonuc aldým bende tecrubemle bunu savunuyorum ki ben agýr ve zor býr ms seyrý gecýrdým. Bundan dolayý yapabýlecegýn tek sey kendý ms tecrubelerýnden bahsetmek ve onermek olabýlýr.Kullanýlan tedavýlerýn , ilaçlarýn faydasýz oldugunu savunuyorsun ký bu dogru deðil. AIDS ten sonra en cok arastýrýlan hastalýgýn MS oldugunu býlýyoruz.
Logged
Fato$
Ziyareti
« Yantla #14 : 29 Haziran 2008 - 00:25:17 »

Ercan arkadasim,boynumuzu tutan bandlar var onlar zamanla zedeleniyor,sünüyor yada sonunda kopuyor..Koptuktan sonrada neyazik ki gec oluyor,Ms hastalarinda  kimyasal seylerden de lezyonlar olusuyor,cünkü beynimize giden yollarda filtreler var onlar bizlerde bozuluyor boynumuzdaki sorunlardan dolayi zehirleri oldugu gibi beynimize cekiyoruz.Bunu ben burada bir hastanede yattim orada doktor anlatti,kacamayacaginiz zehirlere maruz kalirsaniz burnunuzdan degil de agzinizdan nefes alin dedi,aninda beyninize gitmesin diye. Okadar cok sey var ki bu hastalikta yasadiklarim,yada görüp tanidigim insanlar..ama sadece özetleyebildim ancak ve sonuc boynumuz diyorum vede kimyasal seylerden uzak kalmak,benimde yillardir yaptigim gibi...Beynimize zehirler girince boynumuzdaki sorunlardan dolayi,vücudumuz kendini korumak icin harekete geciyor,ozamanda ataklar yasiyoruz .Böyle acikliyorum artik
Logged
Sayfa: [1] 2   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


02 Kasm 2022 - 22:00:46