Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
BÜROKRASÝ HASTALARIN TEDAVÝSÝNÝ ENGELLEMESÝN..!
05 Mays 2024 - 22:15:27 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: BÜROKRASÝ HASTALARIN TEDAVÝSÝNÝ ENGELLEMESÝN..!  (Okunma Says 2589 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« : 26 Kasm 2012 - 16:43:20 »

48.Ulusal Nöroloji Kongresi’nden önemli baþlýklar: Hekimin verdiði raporu Bürokrasi red ediyor..Akraba evlilikleri Türkiye’nin yüzkarasýdýr. Saðlýk Bakanlýðý umut tacirlerini denetlemeli..Ýþte ayrýntýlar. Nilgün ATAR

20 Kasým 2012 Salý - Nilgün ATAR- turizmhaberleri.com / ANTALYA

Türk Nöroloji Derneði, 48.Ulusal Nöroloji Kongresi kapsamýnda Antalya’da bir ilke imza attý ve Hasta Dernekleri, hastalar, doktorlar ve basýný biraraya getirdi. 19. Kasým 2012 tarihinde Antalya’da gerçekleþtirilen basýn toplantýsýndan çok önemli mesajlar çýktý. Sorunlar ve çözüm önerilerinin yetkililer tarafýndan dikkate alýnmasýný umuyoruz.

Antalya-Belek’te Maritim Pine Beach Otel ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen basýn toplantýsýna Türk Nöroloji Derneði Yönetim Kurulu Baþkaný Prof. Dr. Ersin Tan ve nörolojik hastalýklarla mücadeleyi hedefleyen ALS-MNH Derneði, Türkiye Alzheimer Derneði-Vakfý, Türkiye Kas Hastalýklarý Derneði (KASDER), Türkiye Multiple Skleroz Derneði, Ankara Multiple Skleroz Derneði’nin temsilcileri katýldý.

Dernek temsilcileri evde bakým hizmetlerinin kalitesinin artýrýlmasý, rehabilitasyon merkezlerin kurulmasý, hastalarýn iþ hayatý ve sosyal hayata kazandýrýlmalarý, malulen emeklilik koþullarýnýn iyileþtirilmesi, engelli bireylerin yaþadýklarý sýkýntýlarýn çözüme kavuþturulmasý gibi konularda taleplerini bildirdiler.

HEKÝMÝN RAPORUNU BÜROKRASÝ KABUL ETMÝYOR
Türk Nöroloji Derneði Baþkaný Prof.Dr. Ersin Tan,konuþmasýný 3 baþlýkta özetledi: Bürokrasi, akraba evlilikleri ve alternatif týp adýna piyasada dolaþan bitkilerin hastalarda yarattýðý tehlikeler..

Bürokratik engellerin hasta saðlýðýný olumsuz yönde etkilediðine dikkat çeken Prof.Dr. Tan; hekimlerin verdiði raporlarýn bürokrasi tarafýndan reddedilmesinin hasta saðlýðý için en büyük sorun olduðunu vurguladý. Akraba evliliklerinden doðan hastalýklý çocuklara da deðinen Prof.Dr Tan; Akraba evlilikleri Türkiye’nin yüzkarasýdýr, akraba evliliklerinin önüne geçilmesi lazým. ’’ dedi.

UMUT TACÝRLERÝ HASTALARIN SIRTINDAN SERVET KAZANIYOR
Ýlaç adý altýnda pazarlanan toz ve otlarýn hastalýklarýn tedavisinde büyük tehlike yarattýðýný belirten Tan; “Çaresi olmayan hastalýklarýn tedavisine yönelik faaliyet gösteren istismarcý umut tacirleri servet kazanýyor. Bitkisel ilaçlarýn denetlenmesine yönelik çalýþmalar yetersizdir “ dedi.
ALS-MHN Derneði Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Alper Kaya ise “Yüzbinde 1-2 oranýnda görülen bu hastalýðýn yaþam süresi 3-5 yýldýr. Bu süre içinde ilerleyen hastalýkta kas güçsüzlüðü nedeniyle hastayý kaybediyoruz. Ýlacý ve tedavisi yok. Hastalar evlerde bakýlýyor. Zihinsel faaliyetleri normal ancak fiziken bakýma muhtaçlar. ’’ Dedi.

SAÐLIK KURULU RAPORLARINDA SORUNLAR YAÞANIYOR.. .
Taný aþamasýnda hastalarýn hastaneye yatýrýlmasý konusunda problem yaþandýðýna dikkat çeken Dr. Kaya, hastalarýn psikolojik destek alamadýklarýný, ülkemizde genetik danýþmanlýk sisteminin oturmadýðýný, hastanelerde multi disipliner yaklaþýmýn henüz olmadýðýný, acil servislerde ve ambulanslarda taþýma sorunlarý yaþandýðýna dikkat çekti. Saðlýk Kurulu raporlarýnda yaþanan sorunlarýn erken emeklilikte hastalarý uðraþtýrdýðýna dikkat çeken Dr.Kaya, Saðlýk Bakanlýðý’nýn evde bakým sisteminden hastalarýn yararlanamadýklarýný belirtti.

ALS-MHN Derneðinin 2010 yýlýnda kurulduðunu belirten Dr.Kaya; Televizyonlarda asýlsýz tedavi haberleri ile halkýn aklý karýþtýrýlmaktadýr, dernek olarak halký bilgilendirmeye ve bu tür çalýþmalar yapanlara engel olmaya çalýþýyoruz. ’’ dedi.

DERNEKLERE DESTEK VERÝLMÝYOR…
Türkiye Kas Hastalýklarý Derneði Baþkaný Prof.Dr. Coþkun Özdemir; Kas hastalýklarý alanýnda yarým asýrdýr çalýþtýðýný, tedavisi olmayan hastalýklar konusunda tüm dünyada neler yapýldýðýný gördüðünü anlattý. 49 yýl önce Danimarka’da gördüðü engelli insanlara sunulan yaþam kolaylýklarýndan örnekler verdi.

Türkiye Kas Hastalýklarý Derneði’nin 34 yýldýr faaliyet gösterdiðini ve Kas hastalarýný topluma kazandýrmayý hedeflediklerini belirten Prof Dr. Özdemir; ülkemizde derneklerin halk, hasta ve yakýnlarý, devletten yeterli ilgiyi görmediklerine dikkat çekti. “Fransa’da bir dernek halkýn maddi manevi desteði ile devletin yapamadýklarýný baþarýyor ’’ þeklinde konuþan Prof.Dr Özdemir; ’’ Eðer destek verilirse derneklerin çok önemli rolü olabilir ama bundan yoksunuz. Dernekler zorluklarla ayakta duruyor. ’’ Dedi.

100 BÝN KAS HASTASI VAR....
Bilime inanmayan bir toplum olduðumuzu örneklerle vurgulayan Prof.Dr. Özdemir; “Bilim toplumunda aydýnlanma gerçekleþmemiþ ise bundan kurtulmak mümkün olmuyor. Türkiye’de 100 bin kas hastasý olduðunu tahmin ediyoruz. Halk medyada, televizyonlarda tedavi yöntemleri konusunda reytingi yüksek haberlerle aldatýlýyor. Saðlýk Bakanlýðý bunu denetleyemiyor.Türkiye Cumhuriyeti 2005 yýlýnda uluslararasý bir anlaþmaya imza attý, 7 yýl içinde kamu araçlarý engelliler için ulaþýlabilir olacaktý. 7 yýl doldu ama ilerleme yok ve süre uzatýldý ’’ Þeklinde konuþtu.

ALZHEÝMER YAÞLANMANIN BÝR SONUCU DEÐÝLDÝR...
Alzheimer Derneði adýna konuþan Esen Topçuoðlu,
toplumun Alzheimer hastalýðý hakkýnda doðru bilgi sahibi olmadýðýna dikkat çekerek; “Alzheimer yaþlanmanýn normal bir sonucu deðildir. Tedavi yöntemleri belli olmayan bu hastalýða ilaç ve davranýþsal yaklaþýmlarla belirli ölçüde yardýmcý olabiliyoruz. ’’ Dedi.

Yeni çýkan ilaçlara ve hastalarý sömürücü yaklaþýmlara dikkat edilmesi gerektiðinin altýný çizen Topçuoðlu; ’’ evde ücretsiz bakým saðlanmasýnýn yanýsýra Alzheimer hastalarýna özgü bakým üniteleri oluþturulmalýdýr ’’ þeklinde konuþtu.

ALZHEIMER HASTALARINA ÖZEL DESTEK GEREKÝYOR.
Toplantýya katýlan Alzheimer hasta yakýný ise alzheimer’in basit bir unutkanlýk ve kafa karýþýklýðý olmadýðýný, hem hasta hem de yakýnlarýnýn büyük sýkýntýlar yaþadýðýna dikkat çekti. Alzheimer hastalarýna özel destekler gerekiyor. Toplumun Alzheimer hastalýðý ve hasta bakýmý hakkýnda bilgilendirilmesi lazým. Alzheimer hastalarýna bakan kiþilerin eðitimi de çok önemli. ’’ Dedi.

MS HASTALIÐI ÜLKEMÝZDE TANINMIYOR..
Türkiye Multiple Skleroz Derneði temsilcisi (MS) Hacettepe Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalý Aslý Tuncer; “MS hastalýðý ülkemizde tanýnmýyor. Genç eriþkinlerde beyin ve omurilikte hasarlarla ortaya çýkýyor, psikolojik ve sosyo ekonomik yýkýmlar getiriyor. Gençler iþ bulma sorunu yaþýyor ve kurum içinde hastalýða baðlý olarak haksýz yere iþten çýkarýlýyorlar. Evde bakým için aile bireylerinin iyi eðitilmesi lazým. Yanlýþ yönlendirilen alternatif tedaviler hastalarýn umutlarýný sömürüyor. Saðlýk Bakanlýðýnýn yüksek denetimi gerekiyor ’’ dedi.

MS ÝLE BÝR NEFES PROJESÝ’NDE BAKIM MERKEZÝ PLANLANIYOR..
Türkiye Multiple Skleroz Derneði Ankara Þube yetkilisi ise konuþmasýnda ; ’’ MS Polikliniklerinin artýrýlmasý gerekiyor. Bakýlan hasta sayýsý kýsýtlý. Ankara dýþýndan gelen hastalar büyük sýkýntý yaþýyor.Hastalar fizik ve psiko terapi almalarý gerekiyor ama maalesef bu hizmetleri alýnamýyor. MS hastalarý çalýþma hayatýnda ve emekli olmak için büyük sýkýntýlar yaþýyor. Ulaþým taþýma büyük sorun..Derneðimiz MS ile bir nefes projesi kapsamýnda MS hastalarý için bakým merkezi planlanýyor. Altermatif týp konusunun Bakanlýk ve ilgili kurumlar acilen ele alýnmasý ve denetlenmesi en büyük isteðimiz. ’’ Dedi.

TEDAVÝSÝ OLMAYAN HASTALIKLARDA RAPOR YENÝLEME ÝÞKENCESÝNE SON VERÝLMELÝ....
Toplantýya katýlan bir izleyici DUCHENNE hastasý çocuðu için 2 yýlda bir kuruldan rapor istendiðini, ancak tedavisi olmayan bu gibi hastalýklarda raporun her yýl yenilenme zorunluluðunun kaldýrýlmasýný istediklerini söyledi. Ayrýca hastanelerde rapor verilmesi konusunda da sorun yaþadýklarýna dikkat çekti.

HASTANELER 2 YIL SONRASINA RANDEVU VERÝYOR...
Konuþmacý olarak katýlan bir kas hastasý ise yaþadýðý sorunlarý þöyle sýraladý: ’’ Hastalýðýn taný ve teþhis sürecinde hastanelerde sýkýntýlar yaþanýyor. Kalýtsal hastalýklar hakkýnda bilgilendirme yetersiz. Hastanelerde randevu için 2 yýl süre veriliyor ve hasta kaybediliyor. Evde bakým sorunlarý var, hastalýkla ilgili uzman sayýsý yetersiz. Ulaþýlabilirlik ve eriþim çok sýnýrlý. Danýþma merkezi, doktor, hasta iletiþimi yetersiz. Görsel ve yazýlý basýnda çýkan sözde tedaviler halký kandýrýyor. Tüm bu sorunlarla elbirliði ile mücadele ederek çözüme ulaþýlabilir. ’’

SARI MELEKLER’DE TOPLANTIYA KATILDI...
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 17 yýldýr gönüllü hizmet veren Gönüllü Hasta Destek Ekibi Üyeleri Sarý Melekler’de basýn toplantýsýna katýldýlar ve dernek temsilcileri ile görüþmelerde bulundular. Önay Köroðlu, Nuran Bal, Demet Sinan Katýrcýoðlu, Fatoþ Soysüzen, Hülya Canpolat, Hürsev Ekinci; hasta ve derneklerle yakýn iþbirliði içerisinde olduklarýný, yapýlan çalýþmalarý desteklediklerini, toplantýnýn kendileri için çok faydalý olduðunu belirterek Türk Nöroloji Derneði’ne teþekkür ettiler.

Kaynak: turÝzmhaberlerÝ.com
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


30 Mays 2019 - 15:21:51