Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Yorumsuz - CCSVI
05 Mays 2024 - 22:29:02 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Yorumsuz - CCSVI  (Okunma Says 2572 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Under_Attack
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2278


WWW
« : 25 Haziran 2010 - 12:30:28 »

 Hiçbir kiþisel yorumum, fikrim, düþüncemi belirtmeden sadece paylaþmak istiyorum. CCSVI konusu hakkýnda. Bildiklerim sadece okuduklarýmdan ibaret. Önce biliyor olmak bana ne kazandýrýyor? Bu konuda hiçbirþey.

CCSVI Nedir
Çeþitli haber, makale çevirileri
http://multipleskleroz.blogspot.com/p/ccsvi.html

------------------------------------------------
CCSVI Öncesi, sonrasý
<a href="http://www.youtube.com/v/SrAnx5-B8B0&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/SrAnx5-B8B0&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0</a>

Baþka bir hasta
Öncesi
<a href="http://www.youtube.com/v/JO3DnqHJfeM&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/JO3DnqHJfeM&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0</a>


sonrasý
<a href="http://www.youtube.com/v/KYNhYtVojSQ&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/KYNhYtVojSQ&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0</a>


---------------------------------------------
Bu konuda araþtýrmalar devam ediyor. Sadece þuan genel kabul görmüþ düþünce CCSVI durumunun doðuþtan olduðu. MS den önce olduðu. MS in þiddetini etkileyebildiði. Her CCSVI olgusuna sahip kiþi MS deðil. Her MS li de CCSVI deðil.

Evet operasyondan sonra (anjiyoplasti, stent) insanlarýn görüntüleri çokk etkileyici. Ama herkes ayný geliþmeyi saðlayabilecek diye birþey denemiyor. Kiþide damar, kan akýþý sorunu yok belki..?

..........
CCSVI olgusuna yönelik kendimizi nasýl nerede kontrol ettirebiliriz?

- Bunun için özel olarak 5 taný protokolü geliþtirilmiþ. Yani gidipte doppler mr ultason vs bakýlýp damarlarda sorun cýkmamasý birsey ifade etmiyor.
Usulune göre bakýlmadýkça.
Önce birþey cýkmayýp sonra bu taný krýtirlerine göre kontrol edilip sorun bulunan insanlarda var.
Biri
CCSVI facebook grubunu kuran kiþinin eþi
facebook grubu

http://www.facebook.com/pages/CCSVI-in-Multiple-Sclerosis/110796282297?ref=ts

Buranýn takip edilmesini öneririm. Cerrahi iþlem için gün alan insanlar, paylaþýmlarý, ccsvi haberleri, vs vs.

Dünyada insanlar CCSVI tanýsý için kendilerini kontrol için yer arýyorlar. Yani demem o ki öyle ben geldim þu boyun ve azgos damarlarýmý, toplardamarlarý bir kontrol ettýrmek ýstýyorum demek yeterlý deðil. Boþuna yapýlmýþ olur.

Yapýlmasý gereken
Ülkemizde Bir bilim insanýn, hekimin çýkýp, konuya derinlemesine hakim olduktan sonra (CCSVI nedir, taný kriterleri, nelerdir, nasýl bakýlmasý gerekmektedir) MS hastalarýnýn baþvurularýný alýp bu durumun araþtýrýlmasý.. Bu zor finansal sebeplerle vs. ama neden olmasýn. Yoksa yine dýsardaki geliþmleeri okuyacagýz. Sdece ülkemiz için gecerlý deðil. Bu olgu hakkýnda býlgýye ekýpmana sahýp ulke cok az.
multipleskleroz.blogspot.com/...

--------------------------------------
Vikipedia

CCSVI ilk olarak özel ekstrakraniyal ve transkraniyal doppler sonografi kullanýlarak tespit edildi. 5 karakteristik durum ileri sürülmüþtür. Bunlardan ikisine sahip olunduðunda ccsvi tanýsý için yeterlidir.

- iç boyun ve omur toplardamarlarýnda reflux (geriye akým)
- derin beyinsel damarlarda geriye akým
- iç boyun damarlarýnda daralmanýn yüksek çözünürlüklü B mode kanýtý
- iç boyun ve omur toplardamarlarýnda akýþ tespit edilememesi vs

MS hastalarýnda CCSVI tanýsýnda manyetik rezonans venografi kullanýmýnýn sýnýrlý deðeri vardýr diðer tekniklerle birlikte kullanýlmalýdýr.
http://en.wikipedia.org/wiki/Chronic_cerebrospinal_venous_insufficiency

-----------------
Bu konuda çalýþmalar devam ediyor. Bildiklerim bu kadar ve paylaþmak istedim. CCSVI facebook sayfasýnýn takip edilmesini öneririm.. ALLAHA emanet olun.


Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


20 Mart 2022 - 05:35:45