Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
AYRINTILI YAZAR MISINIZ?(MS TECRUBELERÝ)
16 Mays 2024 - 23:25:14 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: AYRINTILI YAZAR MISINIZ?(MS TECRUBELERÝ)  (Okunma Says 4855 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
mhas7
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 1


« : 28 Kasm 2016 - 21:39:24 »

Arkadaþlar öncelikle hepimize þifalar diliyorum.

Ben þundan çok þikayetçiyim!!! Ýnternette herkes yaþadýðý tecrubeleri çok üstten anlamsýz yönlerden anlatýyor.Biz tecrubemizi paylaþtýk sanýyoruz.Ama anlattýklarýmýz çok faydasýz oluyor.Þimdi herkesten bu baþlýk adý altýnda MS hastalýðý ile ilgili tecrubelerini þu kriterlere baðlý anlatmasýný rica edebilir miyim?

1-) Teþhis öncesi nasýl bir rahatsýzlýk farkettiniz.Bu rahatsýzlýk sizin günlük yaþamýnýzý ne kadar etkiledi.

2-)Ýlk muayenenizden teþhis konana kadarki süreçte neler yapýldý(MR , tahliller vs.), hangi hastaneye gittiniz. Beyin MR'ýnýzý incelediyseniz MS MR'da nasýl biþeye benziyordu(beyaz büyük bir kütle mi küçük küçük noktalar vs. mesela).Hastalýk teþhisi hangi hastanede kondu.Baþka hastanelerde de teyid ettirdiniz mi? Tedavi önerisini hangi hastaneden hangi doktordan aldýnýz.Doktor size neler söyledi.Hangi risklerden ve tedavilerden bahsetti.

3-)Ýlk etapta nasýl bir tedavi size önerildi.Hangi ilaçlar verildi.

4-)Önerilen tedaviyi uyguladýnýz mý?Uyguladýysanýz bu ilaçlarýn veya tedavinin objektif deðerlendirmesini yapar mýsýnýz? Mesela sizce verilen ilacýn ve tedavinin bir faydasý oldu mu?Geçici yan etkiler dýþýnda kalýcý bir zararý oldu mu? Þimdiki aklýnýz olsa yine tedaviyi uygular mýydýnýz?

5-) Tedaviyi uygulayýp tamamen iyileþen  uzun süre atak ya da hiç bir belirti kalmayan var mý?Varsa bunda tedavi mi etkili oldu sizce?

6-) Tedaviyi uygulayýp hastalýðý daha kötüye giden ilaç geçici yan etkiler dýþýnda kalýcý sorunlar beliren var mý?Varsa sizce bu ilaçtan mýdýr?

7-)Tedaviyi uygulayýp atak sýklýðý ve þiddetinde iyileþme olan var mý? Sizce bunda aldýðýnýz tedavinin etkisi nedir.

8-) Hiç tedavi uygulamayýp tamemen iyileþen var mý?

9-)Daha sonraki etaplarda Tekrar MS ve tahlil yaptýrdýnýz mý? Tedavi veya ilaç deðiþikliði oldu mu? Olduysa bunlar hangi doktor tarafýndan önerildi ve yukarýdaki yazdýðýn detaylara baðlý kalarak bunlar için de açýklama yapar mýsýnýz?



Þimdi sevgili arkaþlarým burasý çok önemli.Benim bu sorularý sorma amacým Ýnternette yaptýðým küçük çaplý bir araþtýrma sonucunda þunu anladým ki MS için kullanýlan ilaçlarýn ve yapýlan tedavilerin kesin bir sonucu yok.Ben herzaman çeliþkili söylem ve önerilerden korkmuþumdur.Yani deseler ki bu tedaviler hastalarý kesin iyileþtiriyor.A adýndaki hasta tedavi oldu þimdi iyileþti hiçbir rahatsýzlýðý kalmadý vs tamam aklýma oturacak durum.Ama belirsizlikler mevcut.Bana 1 ay önce MS teþhisi kondu doktor da tam belirgin þeyler söylemiyor tedavi hakkýnda.
Þimdi biz uyanýk olmalýyýz arkadaþlar birbirimize destek olmalýyýz.Allahýn bize verdiði akýl herþeyden güçlüdür.
Her sýr detaylarda gizlidir.Biz kendi tecrubelerimize  ve birbirimizin yaþadýðý tecrublere bakarak bu tedavileri ölçüp tartmalýyýz faydasý çoksa kullanmalýyýz.Zararý çoksa kullanmamalýyýz.
Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #1 : 29 Kasm 2016 - 19:06:23 »

 Belirsizlik can sýkýcý haklýsýn ama hepimiz bu belirsizliði yaþýyoruz .Herkesin hikayesi baþka ve herkese iyi gelen , gelmeyen ilaçta baþka.Doktorun kim bilmiyorum ama bilmen gereken oturtman gereken herkesin ms i kendine özgü ve kýyaslanamaz Bu madde madde sorularýn cevaplarý hikayelerinde var kiþilerin zaten .
Logged
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #2 : 29 Kasm 2016 - 19:07:17 »

 MS te maalesef net cevaplar bulunmuyor herþeye
Logged
yolayrimi
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 58


« Yantla #3 : 08 Aralk 2016 - 11:57:23 »

mhas7 geçmiþ olsun Allah acil þifalar versin

Ancak bu rahatsýzlýk ki içimden illet yazmak geldi, grip gibi yüksek ateþ gibi diþ aðrýsý gibi biþey deðil diþ aðrýsýnda sýkýntýyý yaratan diþ bulunup müdahale yapýlarak aðrýyý kesecek sonuç elde edilir, ateþte enfeksyon odaðý varsa uzaklaþtýrýlýr veya vücuda takviye yapýlýr ateþ düþürülür. Ancak tecrübelerimle gözlemlediðim ms'den kurtuluþ yok, ms'le yaþamaya alýþmak gerekiyor.
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


01 Mays 2024 - 05:09:28