Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Rana karabudak. ms. diþ. dolgu. civa. amalgam
16 Mays 2024 - 05:42:59 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Rana karabudak. ms. diþ. dolgu. civa. amalgam  (Okunma Says 3279 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Under_Attack
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2278


WWW
« : 27 Ekim 2007 - 15:45:59 »

Rana KARABUDAK

Civa içeren dental amalgamlar 1818 yýlýndan itibaren kullanýma girmiþ olup, 1830 yýlýndan itibaren çeþitli hastalýklarýn geliþiminden sorumlu tutulmaya baþlanmýþtýr.

Diðer metaller gibi civanýnda düþük seviyelerde tolere edilebildiðini savunanlara karþý bazý araþtýrmacýlar solunum ya da oral yol ile alýnan civanýn asla tolere edilemeyeceðini belirtmektedir. ayný yazarlar kronýk yorgunluk sendromu, multiple skleroz ve alzheimer hastalýðý bazý nörolojik hastalýklarýn etyolojisinde dental amalgamý suçlamaktadýr..

Bangsi ve arkadaslarý civa ile ms arasýnda bir iliþki gösterememiþlerdir.

Casetta we arkadaslarýda 2001 yýlýnda yaptýklarý çalýþmada dental amalgam sayýsý,amalgam içindeki civaya maruziyet süresi ve ms arasýnda anlamlý bir iliþki saptayamamýþlardýr.

Literatürdeki pek çok araþtýrmanýn aksine McGrother ve arkadaslarý 1999 yýlýnda yaptýklarý çalýþmada vücut civa içeriði ile dental amalgam varlýðý arasýnda pozitif iliþki saptamýþ olup multiple skleroz hastalarýnda dolgu miktarýný kontrollere göre daha fazla bulmuþlardýr.

Günümüzde genel görüþ amalgamýn ciddi bir saðlýk sorunu oluþturmadýðý þeklindedir..
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


13 Mays 2022 - 03:04:51