Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Domuz gribi aþýsýndaki gizli tehlike‏!
12 Mays 2024 - 17:22:25 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Domuz gribi aþýsýndaki gizli tehlike‏!  (Okunma Says 3186 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
doelife
Kadrolu Üye
****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 398


« : 24 Ekim 2009 - 01:07:29 »

arkadaþlar bu gün  gelen bi maili paylaþmak istiyorum .tabiki yorum sizin...



Domuz Gribi Aþýsýndaki Gizli Tehlike
 
Ýngiltere’ de bin 500 hemþire ile yapýlan bir araþtýrmada hemþirelerin üçte birinin domuz gribi yaptýrmak istemediði, yüzde 33’ ünün kararsýz olduklarý ve yüzde 37’ sinin ise aþýyý yaptýrmak istedikleri ortaya çýktý. Aþýya karþý çýkanlarýn yüzde 60’ ý buna sebep olarak aþýnýn yan etkilerini göstermiþler. Bu araþtýrma doktorlar arasýnda yapýlmýþ olsaydý sanýrým sonuç bundan pek de farklý olmazdý.
 
Aþýnýn hem gerekliliðine hem etkinliðine ve hem de yan etkilerine karþý ciddi endiþeler var.
 
Her þeyden önce domuz gribinin her yýl görülen olaðan grip kadar öldürücü olmadýðý ortaya çýktý. Olaðan gripten her sene 250-500 bin kiþi ölürken, domuz gribinden tüm dünyada ölen insan sayýsý 1.500 kadar. Bir baþka deyiþle domuz gribinden ölüm ihtimali binde 4.
 
Ýkincisi domuz gribi aþýnsýn ne ölçüde koruyucu olacaðý bu aþamada kesin olarak bilinmiyor. Domuz gribi ciddi bir mutasyona uðrarsa aþýnýn etkinliði de o nispette azalacak ve hatta belki de tamamen etkisiz kalacak.
 
Üçüncüsü de domuz gribi aþýsýnýn çok ciddi yan etkileri olabileceði ileri sürülüyor. Bugün bu aþýsýnýn ülkemizde hiç dile getirilmeyen çok önemli bir sakýncasýndan bahsetmek istiyorum.
 
Grip aþýlarýna týp dilinde adjuvan adý verilen ve vücudun aþýya daha fazla tepki vermesini saðlayan maddeler ekleniyor. Alüminyum ve skualen bunlar içinde en çok kullanýlanlar.
 
Aþýlara adjuvan eklenmesi teorik olarak mantýklý, çünkü bu sayede kýsa zamanda az sayýda virüsle aþý üretmek ve böylece de daha az virüs antijeni ile daha çok insaný aþýlamak mümkün oluyor.
 
Ancak bu iþlemin çok tehlikeli yan etkileri var. Bu sebeple de Avrupa’ da üç çeþit aþýda skualen kullanýlýyor olsa da Amerika’da bu maddelerin aþýlara eklenmesine kesinlikle müsaade edilmiyor.
 
Oysa medyada domuz gribi aþýsý üreten þirketlerin en az ikisinin (Novartis ve GlaxoSmithKline) , hazýrladýklarý aþýda adjuvan kullanacaklarý haberleri yer aldý.
 
ÝYÝ SKUALEN KÖTÜ SKUALEN
 
Skualen aslýnda vücudumuz için yabancý bir madde deðil. Karaciðerde yapýlýyor ve kolesterol metabolizmasý nda da rolü var, sinir siteminde ve beyin dokusunda bulunuyor. Skualen ayrýca zeytinyaðý, köpekbalýðý karaciðeri ve birçok doðal besin desteðinde var olan ve antioksidan özelliklere sahip bir yað molekülü. Ýsterseniz buna ‘iyi skualen’ diyelim.
 
Vücuda enjekte edilen skualenin ise karaciðerde sentez edilen veya besinlerle alýnan skualen gibi faydalý deðil, aksine oldukça zararlý olduðunu gösteren pek çok bilgi var. Bu yüzden isterseniz ona da ‘kötü skualen’ diyelim.
 
Ýyi skualen ve kötü skualen arasýndaki en önemli fark bunlarýn insan vücuduna giriþ yollarý.
 
Skualen besinlerle sindirim sisteminden vücudumuza girerse hiçbir sorun olmuyor, ama bunun aþýlarda olduðu gibi derialtýna veya kas içine zerk edilmesi baðýþýklýk sistemini vücuttaki tüm skualene saldýracak þekilde harekete geçmesine yol açabiliyor.
 
Baðýþýklýk sistemi vücutta sinir sisteminde tabii olarak bulunan ve saðlýklý bir hayat için elzem olan ‘iyi skualen’  de dâhil tüm skualen moleküllerini tahrip etmeye baþlayabiliyor.
 
Körfez Savaþý’ na katýlan sayýsýz Amerikalý askerde ortaya çýkan ve Körfez Savaþý Sendromu adýyla bilinen hastalýðýn da bu kiþilere yapýlan ve skualen ihtiva eden þarbon aþýsýndan kaynaklanabileceði düþünülüyor.
 
Körfez Savaþý Sendromu, vücudu tahrip eden oto-immun bir hastalýk. Bu kiþilerde eklem iltihabý, kas aðrýlarý, deri döküntüleri, lenf bezlerinde büyüme, kronik yorgunluk, kronik baþ aðrýlarý, vücuttaki kýllarýn dökülmesi, iyileþmeyen deri yaralarý, hafýza kaybý, sara nöbetleri, kansýzlýk, ruhsal ve sinirsel problemler, nefes darlýðý, kronik ishal, gece terlemesi, ateþ ve daha pek çok rahatsýzlýk geliþiyor.
 
Burada vurgulanmasý gereken çok önemli bir þey de bu hastalýðýn çok müphem belirtilerle baþlayýp uzun bir sürede (yýllar içinde) geliþmesi. Bu sebeple de skualenin birkaç haftalýk dönemde herhangi bir yan etki göstermemesi onun güvenilir olduðunun bir kanýtý deðil.
 
Savunma Bakanlýðý skualen ile Körfez Savaþý Sendromu arasýndaki iliþkiyi reddetse ve bunun baþka sebepleri (sinir gazlarý, kimyasal silahlar, zehirli gazlar, uranyum…) olabileceðini iddia etse de, bu hastalýða tutulan askerlerin yüzde 95’ inin kanlarýnda skualene karþý antikorlar oluþtuðunun gösterilmesi her þeyi apaçýk ortaya koyuyor.
 
Tavþanlarda yapýlan araþtýrmalarda da tek bir kez zerk edilen skualenin bile oto-immun bir hastalýk olan romatoit artrite sebep olduðunun belirlenmesi de bunu destekleyen bir baþka kanýt.
 
GELELÝM NETÝCEYE
 
Aylar öncesinden 20 milyon doz domuz gribi aþýsý sipariþi veren Saðlýk Bakanlýðý’na birkaç sorum var.
Bir: Aþý hangi firmadan alýnýyor ve bunun için kaç lira ödenecek?
Ýki: Saðlýk Bakanlýðý’ nýn ýsmarladýðý aþýda Amerika’ da yasak olan bu adjuvan madde (skualen) var mý?
Üç: Eðer varsa Saðlýk Bakanlýðý’ nýn skualenin emniyeti konusundaki fikri nedir?
Cevap bekliyorum.
Prof .Dr.A.Rasim Küçükusta



Logged

POZÝTÝF DÜÞÜN,POZÝTÝF YAÞA.... HER ZAMAN ÞÜKRETMEYÝ UNUTMA.....
iyimser
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 932



« Yantla #1 : 28 Ekim 2009 - 08:42:47 »

1990 yýllarýnda da buna benzer olaylar yaþandý...kýzamýk ve polio (çocuk felci)aþýsý...tabi sizler küçük olduðunuz için...birileri birþeyler yapýyor,birileri kazansýn diye olan geri kalmýþ ülkelere oluyor onlarý iyice ileri yapalým diye...bence bu piyasa canlanmasý gibi...krizde bazý ülkeleri kurtarmak...saðlýkçý olarak her haber atýk sýkýyo olan olur...olmayan yazý verir olmaz....buda unutulur...geçmiþ yýllarýn sansasyon haberleri gibi...kuþlarý tavuklarý daha geçen yýl katlettik..ama domuzlar saðlýklý nedense...bize verilecek mikrop birþey yapmaz...güzel düþünelim güzel olsun...saðol ...allaha emanet olun...
Logged

ömür dediðin üç gündür,dün geldi geçti,yarýn meçhuldur,o halde ömür bir gün oda bu gündür.
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


27 Austos 2018 - 15:59:36